Vreemd kinderboekje bij Action

Discussie in 'De lounge' gestart door browneyes, 30 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marijke88

    marijke88 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.996
    0
    36
    kop van n-h
    Naja dat kan toch niet!
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Sprookjes vertellen kinderen, hoe het leven gaat het maakt ze weer baar wat goed en fout is. Ze kunnen zo nadenken hun gevoelens aanraken.

    Heb als kind uren en uren sprookjes geluisterd. Cassettebandje en dan sprookje lezen. Was toen heel populair heb zo denk ook leren lezen haha.! En ben nooit bang geweest van sprookjes.

    Het lelijke jonge eendje verteld een verhaal over dat iemand lelijk van buiten kan zijn en dat iemand beoordeeld woord daar op verstoten ( pesten ) en terug komt als de mooist mooiste zwaan.

    Prinses op de erwt hoe een echte prinses te zijn je kunt je wel voor doen als prinses maar. De erwt kun je alleen maar voelen als je oprecht de prinses bent.

    Belle en het beest assepoester de boze stiefmoeder het slaafje in huis het hartje van goud.
    Wat zijn sprookjes soms mooi. Ze lopen vaak goed af.
     
  3. frums

    frums Bekend lid

    25 sep 2011
    629
    271
    63
    ja ik heb ook niets gekregen van het luisteren naar sprookjes.
    Ik pas de verhaaltjes eventueel wel aan aan de leeftijd van mijn kind.
    Toen ik Hans en Grietje voorlas aan mijn destijds net 3jarige, sloeg ik even over dat de heks behoorlijk krijste toen ze in de oven werd geduwd...
    alleen die oven in was toen genoeg....
     
  4. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Volgens mij worden dit soort boekjes vaak vertaald. En ik heb het idee dat ze daar Google translate voor gebruiken om de kosten te drukken :D Wat iemand hiervoor al zei: deze boekjes staan vaak vol met spelfouten of rare zinnen.

    We hebben ook een paar van die boekjes (Tsja, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken ;)) maar ik geef persoonlijk liever een paar euro meer uit om een mooi prentenboek te kopen dat met liefde is gemaakt. Het kruidvat heeft vaak goede acties en als dat te duur is kun je altijd naar de bibliotheek (dat is hier gratis voor kinderen), ideaal!
     
  5. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Nou ik vond dat soort verhalen juist reuze spannend vroeger (sprookjes bedoel ik dan). Heb er geen trauma's aan over gehouden ;) wel eens een nachtmerrie van de heks van Sneeuwwitje (in de tekenfilm bedoel ik dan), maar ach, welk kind heeft dat niet? Ik censuur die sprookjes hier niet.
     
  6. Jekil

    Jekil Actief lid

    29 sep 2012
    392
    1
    16
    Leerkracht VSO
    Rotterdam
    Ik heb 2 sprookjes boeken van Marianne busser. Dit zijn klassieke sprookjes maar aangepast voor kleine kinderen. Er wordt veel gebruik gemaakt van eufemismen en sommigen passages wijden ze 1 zinnetje aan. Vond het wel een goede tussenoplossing. Maar Grimm staat ook te wachten. Ik vind het prachtig, die sprookjes. En ik denk inderdaad dat kinderen er heel anders mee omgaan dan volwassenen.
     
  7. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Dit vond mijn dochter VEEL erger om te horen dan dat de grootmoeder van Roodkapje opgegeten wordt door een wolf :)
    Immers; dat is een sprookje, dus niet echt. En Sinterklaas, daarvan hebben we uiteraard altijd gedaan alsof het wel echt was. Maar ze was wel wat ouder toen ze dat hoorde. ;)
     
  8. esme66

    esme66 Niet meer actief

    Hier spelen we thuis heel vaak de sprookjes na.. (Er wordt niemand echt opgegeten hoor, haha.) Maar mijn kindje (3) is super efteling-fan en kent al veel sprookjes. En dan wil hij de wolf zijn en rent achter mij aan; 'Ik ga je opeten!'
    En dan moet ik de heks spelen en hem en zijn broertje van 9 weken in een kooitje stoppen.. Haha, dan gaat de kleine in de box, en grote broer onder de box, en ik sta met mijn heksenstem te roepen dat ik ze ga koken en oppeuzelen :) :)
    Gelukkig begrijpt hij juist daarvoor maar al te goed dat dit gewoon maar verhaaltjes / spelletjes zijn.. Hij heeft er de grootste lol mee.!
     
  9. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    28 jun 2015
    1.374
    910
    113
    Niet echt kind vriendelijk 😜.

    Maar persoonlijk vind ik de boekjes van de Action ook 3x niks. Hier lezen we vaak uit Pluk van de Petterflat of Jip en Janneke.
     
  10. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Ach Tip de Muis is leuk. En de boekjes van Liselotje die er nu liggen zijn ook gewoon boekjes die te koop zijn bij de boekhandel.
    Valt allemaal reuze mee.
     
  11. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Little mouse finds a friend.jpg

    Dit is het origineel.
     
  12. JayLove

    JayLove Actief lid

    23 aug 2015
    175
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind het nogal wat om kinderen op zo'n jonge leeftijd bloot te stellen aan het afsnijden van muizenstaartjes met een schilmesje. Of ben ik nou betuttelend???? Wtf joh.. Vreemd boekje inderdaad haha, die zou hier in de prullenbak belanden :p
     
  13. xBLOEMPJE

    xBLOEMPJE Bekend lid

    15 mrt 2013
    896
    0
    0
    Zuid Holland
    Ach 2 emmertjes water halen is ook een heel vies nummer van oorsprong. Net als alle andere kinderliedjes. Sprookjes zijn eigenlijk horrorverhalen de orginele dan eh
     
  14. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Eerlijk? Ja ik vind je dan betuttelend. Of lees je jouw kinderen ook geen andere sprookjes voor? Neem en Hans en Grietje waarbij de Heks kinderen in de oven gooit of een Rood kapje waarbij de Wolf Oma op eet en waarbij de jager zijn buik open moet snijden om oma te kunnen bevrijden?

    Sorry hoor, ik zal wel voor gek verklaard worden maar ik vind het inderdaad wel erg betuttelend als je dit boekje erg vind van TS
     
  15. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Wij hebben zo'n groot, oud sprookjesboek (nog van mijn oma geweest) en daarin staan ook de meest vreselijke verhalen. Hans & Grietje idd, roodkapje, maar ook de kleine zeemeermin etc. Ik lees ze gewoon aangepast voor. Mijn oudste is vooral heel snel bang, als ik die vertel over heksen die kinderen opvreten doet hij geen oog meer dicht. En ik dus ook niet :( Dan maar betuttelend, ik denk dat elke ouder dat per kind moet bekijken en beslissen.
     
  16. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Dochter begrijpt nog niet helemaal het verklede-man-principe en is helemaal vol van het sinterklaas gebeuren en dat is ook prima. Ze maakt het voor het eerst bewust mee. We moesten de hele tijd uitleggen 'over de verdwaalde vreemdeling' in het Hoor wie klopt daar kinderen?. Ze snapte er niks van 'maar wie is dat dan mama'. :D
     
  17. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Ik denk dat we wat verschillende benaderingen hebben met de angsten. Overigens vermijd ik niks, maar kies ik er voor om haar voor het slapengaan een onschuldiger verhaaltje te vertellen.
     
  18. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Ik wilde net zeggen ... lees een gemiddeld Jip en Janneke verhaal maar eens. Daar staan dingen in die sommigen echt aanstootgevend vinden. :D Vroeger was men niet zo pedagogisch verantwoord aan het schrijven hoor. Ik verander soms de woorden, maar soms laat ik het ook gewoon zo hoor ...
     
  19. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Wat betreft het originele Action boekje, dat klinkt erg als het Engelse kinderrijmpje '3 blind mice' (https://en.wikipedia.org/wiki/Three_Blind_Mice#Lyrics)

     
  20. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Het waren waarschuwingen. Wees een braaf kind, want anders overkomt dit je! ;)
     

Deel Deze Pagina