Help, hoeveel keer borstvoeding moet ik nu geven?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door PoezieQ, 17 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PoezieQ

    PoezieQ Bekend lid

    31 jan 2007
    580
    0
    0
    Hoi hoi,

    Ik heb twee vraagjes:

    1. Ben dinsdag op het CB geweest. De arts vroeg mij hoeveel voedingen mijn dochter nu kreeg. Dat was gemiddeld 6 overdag en 1 nachtvoeding. De arts zei toen dat mijn dochter met haar gewicht (5760 gram bij een lengte van 62 cm en een leeftijd van 12 weken is toch niet heel veel?) naar vijf voedingen op een dag moet, en dat er dus vier uur tussen de voedingen moet zitten. Nu gaf ik maar één borst per keer (dat is mij geadviseerd door de kraamhulp opdat ze goed de achtermelk zou krijgen), maar van de arts moet ik haar twee borsten gaan geven. Het probleem is alleen dat ze op een gegeven moment loslaat en dan ECHT niet meer wil. Wat moet ik nu doen?

    2. Verder ben ik vandaag begonnen met werken, en heeft mijn dochter vandaag dus de fles gehad. Ik ben een beetje geschrokken van de hoeveelheid die ze dronk. Om 9 uur had ze 120 ml, om 12 uur maar 70(!) ml en om 15.30 uur 140 ml. Beetje weinig in totaal lijkt mij. Is dit wel genoeg?

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
     
  2. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Cb zit er weer eens goed naast. Bv geef je gewoon zovaak je dochter wil of dat nu 5x is of 10x op een dag... bij flesvoeding is het zo dat ze bij een bepaald gewicht en leeftijd minder voedingen nodig hebben maar bij bv gaat dit zeker niet op. Gewoon luisteren naar je kind, die weet meestal wel wat goed voor dr is. Als je dochter aan 1 borst genoeg heeft is dat mooi, maar ze mag zeker ook een tweede... zou voor de productie beter zijn want nu wordt er 1 borst een poos niet geleegd. Evt na de eerste borst ff verschonen ed en dan de 2de of nmisschien na een half uur nog een slokje. Maarja als ze niet wil wil ze niet maar je hoeft het zeker niet te laten vanwege evt. achtermelk ofzo. Ze drinkt inmiddels waarschijnlijk heel effectief en krachtig, de bv is goed op gang dus 2 mag zeker.

    Dan over de hoeveelheid... veel is het niet maar ook hier geldt dat ze waarschijnlijk weet wat goed voor haar is. Misschien dat ze aan de borst de schade wil inhalen vanavond/vanacht/op een vrije dag enz. Voor je eigen gemoedsrust ff de groei in de gaten houden (evt een keer naar het weeguurtje) maar als je er niet meer in krijgt houdt het verder ook lijkt me en heeft het geen zin je er druk om te maken (mijn zoon van 11 mnd drinkt ook bar weinig uit een fles... so be it)
     
  3. essepes

    essepes Actief lid

    18 aug 2006
    198
    0
    0
    1. Als ik jou was zou ik geven wanneer ze wil, en ophouden wanneer ze niet meer wil. Makkelijker kan bijna niet ;)
    En die arts maar niet meer serieus nemen want die heeft er blijkbaar geen verstand van. Ene oor in...

    2. Ik vind het nog best aardig hoor, zeker voor zo'n eerste dag. Mijn zoontje dronk rond die tijd heel veel kleine flesjes (60/70) en kwam denk ik rond dezelfde hoeveelheid uit.
    Wou dan 's avonds en 's nachts wel flink bijtanken.

    Succes!
     
  4. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Weer een beschamend advies van een arts. Kennelijk weten ze nog steeds niet dat je van BV nooit teveel kan krijgen.
    Plast je kindje goed, is zij alert en aanwezig? Dan doe je het prima.

    Wij weten nu eenmaal niet wat ze uit de borst halen. Handig is om meerdere kleine flesjes van bijv. 140 ml mee te geven dan heeft ze in ieder geval genoeg. Wat ze dan per keer eruit drinkt is aan haar. En zoals al gezegd: vertrouw op je kindje als ze honger heeft dan komt ze van zelf.
    Probeer het even een week aan te zien,misschien drinkt ze morgen wel meer, en misschien haalt ze 's nachts de schade wel in.
     
  5. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Ben het helemaal met de rest eens.
     
  6. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Idd, niets meer aan toe te voegen ;) .
     
  7. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Goh woon je misschien ook in R'dam hahaha! Kreeg hier hetzelfde advies toen Lieve zo oud was, stelletje incompetente dwazen. Maak je geen zorgen hoor, je doet het helemaal prima! En Lieve drinkt ook nooit zoveel als ik aan het werk ben, komt goed, als ze honger heeft komt ze heus wel daar moet je echt op vertrouwen. Ga gewoon zo door!
     
  8. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Weet je, ik irriteer me ook aan dat 'je moet'. Het CB geeft een advies en het is aan jou om daar wat mee te doen, of niet. Je moet helemaal niets.
     
  9. paprika

    paprika Fanatiek lid

    29 jun 2006
    1.164
    0
    0
    Rotterdam
    Helemaal waar!
     
  10. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Ja, dat is waar maar op mij kwam het in het begin ook ech over alsof je geacht word hetgeen wat hun vertellen ook echt MOET doen. En ik geloof met mij een heleboel andere moeders. :(
     
  11. PoezieQ

    PoezieQ Bekend lid

    31 jan 2007
    580
    0
    0
    Bedankt voor al jullie antwoorden :D .

    Ik blijf het inderdaad maar zo doen als het ging. Dat ging prima. Ze groeit goed. Heeft goede natte luiers en is een vrolijk meisje (meestal). Ik ga haar echt geen uur honger laten lijden, omdat er volgens die ouwe tang van het CB vier uur tussen de voedingen moet zitten. Het gekke is dat de wijkverpleegkundige van datzelfde CB juist zegt dat je op verzoek moet voeden. Lekker eenduidig dus :evil: .

    Wat betreft de hoeveelheid: ik heb nu een kleinere speen op het flesje gedaan en vandaag had ze 150 ml, 70 ml en 150 ml gedronken.

    Groetjes
     
  12. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Prima dus.
     
  13. Premama

    Premama Actief lid

    19 jul 2007
    466
    0
    0
    Zuid-Holland
    Mocht je twee borsten per voeding willen aanbieden, dan kun je het zo doen:
    - links 10 minuten, rechts zo lang ze wil (ik zou wel max 20 minuten doen)
    - volgende voeding: rechts 10, links zo lang ze wil
    - etc.
    De achtermelk komt trouwens na 5 minuten toch al!?
     
  14. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ehm liever: links helemaal uit laten drinken, dus zolang ze willen, en losmaken als ze niet meer duidelijk zichtbaar slikken en dan rechts naar behoefte. Horloges zijn geen goed idee bij borstvoeding.

    De achtermelk komt vrij na (eigenlijk tijdens) de toeschietreflex. En dat is bij elke moeder op een ander tijdstip, en bij de één is het eens per voeding, bij de ander soms wel 3 of 4 keer per voeding.
     
  15. jingels

    jingels VIP lid

    8 jul 2006
    7.742
    1
    0
    Vooral niet op de klok voeden,maar zolang als je kindje wil.
     
  16. PoezieQ

    PoezieQ Bekend lid

    31 jan 2007
    580
    0
    0
    Helaas gaat 't allemaal niet meer op. Mijn kleine meid wil m'n borst helemaal niet meer (zie topic).
     

Deel Deze Pagina