1 t/m 15 December 2015 - DEEL 2

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door IH5, 17 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Eerste avond/nacht thuis is goed gegaan. Ze is zo lief en tevreden.
    Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten 😄
     
  2. Fortunae

    Fortunae Fanatiek lid

    6 jul 2014
    1.263
    119
    63
    Wat fijn koekje! En hoe is het met jou?
     
  3. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Gaat redelijk. Ik ben met de medicatie gestart en daar heb ik wat last van. Eigenlijk helemaal niet fijn nu we net thuis zijn. Gelukkig morgen en donderdag nog couveuse nazorg in huis.
     
  4. kwiebeltje

    kwiebeltje Bekend lid

    31 mei 2012
    777
    0
    0
    Advizeuze
    Goes
    Hooi meiden,
    Riff heeft enorm veel zuigbehoefte! Hij hapt goed aan en zuigt goed maar wil zo.ontzettend veel en zuigt zo krachtig dat ik sinds vanacht iets wat kapotte tepels heb! Behoorlijk pijnlijk, maar komt echt door het enorm veel aanleggen! Nu dus met de vk besproken dat het beginnen met een speen( nu al!) misschien toch het beste is! Vandaag dus mee begonnen en lijkt goed te werken en hij lijkt niet verward want wanneer hij echt honger heeft accepteert hij de speen niet meer! Maar zo hebben mijn borsten wat meer rust, dus hopen dat mijn tepels snel herstellen! riff komt overdag elke 2,5 - 3 uur,maar in de nachten echt bijna elk uur! Dus vanacht inbakeren en speen, ben benieuwd!
    Riff is nu al weer 100gram aangekomen, gaat super dus!
    Verder is hij heel makkelijk! Maarja de voedingen nemen nu dus wel een groot deel van de dag in beslag, dus hoop dit hoed gaat werken!

    Xx
     
  5. Vrouwtje1983

    Vrouwtje1983 Bekend lid

    21 sep 2014
    537
    1
    18
    NULL
    NULL
    Vanmiddag controle gehad en de verloskundige vind het eigenlijk ook wel mooi geweest met mijn flinke baby in mijn kleine lijfje. Ze laat het een beetje aan mij over maar als ik eind van de week niet meer wil mag ik bellen. Ik mag dan kiezen om proberen in te leiden of voor een paar dagen slaapmedicatie en dan inleiden. Ze zei er wel bij dat natuurlijke weg uiteraard nog steeds de voorkeur heeft. Maandagmorgen sowieso strippen als dat kan en heb op haar advies homeopathisch slaapmiddel gehaald en ga dat proberen. Kleine doet het nog steeds goed. Is zelfs weer met zijn rug en kont aan andere kant gaan liggen. Iets wat veel moeite kost en volgens haar veel zegt over zijn conditie.
     
  6. IH5

    IH5 Niet meer actief

    Kwiebeltje elk uur?? Pfffff dat is slopend! Mijn baby dronk met de BV elke twee uur en dan duurde een voeding en verschonen bijna een uur en dat vond ik al zo intensief. Hopelijk gaat het vannacht beter bij jullie!
     
  7. Sim88

    Sim88 Bekend lid

    2 okt 2013
    933
    0
    16
    Oh wat fijn dat ze met je meedenken meid! Het einde is nu echt in zicht voor jou, nog maar heel even!!
     
  8. IH5

    IH5 Niet meer actief

    Koekje fijn dat het begin gemaakt is!

    Vrouwtje, echt de allerlaatste loodjes dus, zet m op!

    Mama van Loker: Ja, ik wil ook weer sporten (tennissen). Heb even overlegd met de trainer en ga volgende week gewoon voorzichtig aan weer beginnen. Heb maanden niet getraind vanwege de fysieke complicaties van de zwangerschap, dus ben benieuwd :D Maar heb er zin in.

    Zo heerlijk: mijn jongste twee liggen nu al lekker in bed nadat ze in bad geweest zijn en de oudste speelt op dit moment een voetbalwedstrijd, heerlijk om alles weer een beetje onder controle te krijgen en een nieuw ritme te vinden met het hele gezin.
     
  9. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Kamertje van Juul is niet heel makkelijk warm te houden. Iemand tips?

    Ih5, wat fijn! Heerlijk genieten zo van je gezin.
     
  10. IH5

    IH5 Niet meer actief

    Koekje, misschien mutsje op en een kruik erbij leggen? De zensy kruik is superfijn!! Ik verwarm het bedje er nog steeds mee voor. En wanneer hij krampjes heeft, leg ik de warme zensy tegen zijn buikje aan.
     
  11. mik81

    mik81 Niet meer actief

    Koekje wat heerlijk dat jullie thuis zijn! Eindelijk 😊 ... Fijn dat de eerste nacht ook goed ging.

    Wat is borstvoeding eigenlijk best lastig hè dames!! Het is soms net wiskunde. Bij I.sa was het hier ook drama, bloedende tepels die hels veel pijn doen, een baby die mijn bloed weer overgeeft, onverzadigbaar lijkt etc etc. Wat was dat een worsteling. Ik ben toen ook fulltime gaan kolven en dat was echt zwaar ... Ik woog nog maar 46 kilo en ben na 12 weken daarom ook noodgedwongen gestopt.

    Nu echt top begeleiding gehad van een kraamhulp met enorm veel ervaring. Zij weet meer van bv dan de lactatiekundige die er de vorige keer bij kwam kijken. Ze weet precies waar ze het over heeft. Ip hoeft geen enkele vrouw kloven of bloedende tepels te hebben als er goede begeleiding is, dat is ook haar uitdaging weer bij elke kraamvrouw. Ze stond er ook heel realistisch in. Je moet wel de juiste mindset hebben voor bv, er jezelf echt goed bij voelen en er achter staan. Anders zijn het stressmomenten voor zowel moeder als kind.

    Ik heb nu alleen lichte kloofjes die alweer wat herstellen. Geen bh dragen of synthetische dingen maar een katoenen hemd. Bepanthen op je tepels smeren na de voeding als je wel kloofjes hebt. Ik vond het eerst maar niks geen bh maar het is echt veel fijner!
    L.oïs heeft vandaag een regeldag. Ze zat al bijna op 3,5/4 uur tussen de voedingen maar vandaag is het om de 2/2,5 uur en als ik t zo lees hier mag ik blij zijn als het daarbij blijft. Poeh elk uur dat lijkt me echt heel erg zwaar.

    Vandaag voor het eerst even buiten geweest. Ik was totaal gesloopt na 10 minuten wandelen 😑. Als iemand mijn conditie tegenkomt zeg het me dan even want ik kan 'm echt niet vinden 😅😅! Anyhow, wel fijn even buiten te zijn!
     
  12. mik81

    mik81 Niet meer actief

    #1652 mik81, 8 dec 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 dec 2015
    Je gebruikt kruikjes neem ik aan? Mijn kraamhulp zei dat t juist niet te warm moet. Wij hebben haar op onze kamer en ze zei ook gewoon het raam af en toe open te zetten en haar warm houden onder de dekentjes, met kruikjes. L.oïs ligt op de zij met achter de rug op het dekentje een kruikje en schuin naar beneden onder de billetjes. Er moet dan een vlakke hand tussen lijfje en kruikje. Om en om t kruikje wisselen en de warmste bij de voeten. En de baby natuurlijk na elke voeding op een ander zij leggen.

    Zo ligt ze. Bovenste dekentje is extra, daaronder liggen de kruikjes op het dekentje.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • image.jpg
      image.jpg
      Bestandsgrootte:
      23,5 KB
      Weergaven:
      4
  13. MamavanLoker

    MamavanLoker Actief lid

    12 sep 2014
    435
    1
    0
    NULL
    NULL
    Grappig, wij moesten Lieke idd ook op haar zij leggen en nu mogen de kraamhulpen bij onze organisatie de baby's alleen op hun rug leggen?
    We leggen hem zelf wel af en toe op zijn zij.
     
  14. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wij mogen haar ook alleen op haar rug leggen en absoluut geen kruik in bed. Alleen opwarmen in bed en dan eruit. De kamer voelt wat fris maar haar temp blijft goed. Dat is het belangrijkste toch?

    En oh wat kun je blij zijn met een poepluier 😁. Ze heeft wat moeite met haar ontlasting maar vandaag heeft ze dat dubbel en dwars ingehaald. Ik helemaal happy haha.
     
  15. mik81

    mik81 Niet meer actief

    Ja precies ... Als haar temperatuur goed is dan maakt het allemaal niks uit. Haha goedzo 😊 ... Blij met poep!

    Wat een verschil dan per kraamhulp/organisatie. De een zegt dit, de ander dat. Maar bij jullie zal t ook weer anders zijn omdat ze prematuur is geboren.
     
  16. Vrouwtje1983

    Vrouwtje1983 Bekend lid

    21 sep 2014
    537
    1
    18
    NULL
    NULL
    IH5 wordt jouw zensy ook zo heet? Ik leg hem zelf wel eens op mijn buik of rug maar vind hem zo heet! Voelt bij jou het bedje niet bloedheet als je de kruik weg pakt? Of leg je hem dan niet precies op de plek waar kleine gaat liggen maar iets verder weg?
     
  17. IH5

    IH5 Niet meer actief

    Ja hij is wel vrij heet!
    Maar ik leg een dekentje over de baby heen en dan daarop de kruik, dus er zit wel een laag stof tussen de kruik en de baby (wanneer hij krampjes heeft). Anders vind ik hem ook erg heet hoor.

    En bij het voorverwarmen van het bedje leg ik hem wel op de plek waar hij daarna gaat slapen, maar dan is het allemaal al wat afgekoeld (wanneer ik de zensy weg neem) tegen de tijd dat hij er echt in gaat.
     
  18. IH5

    IH5 Niet meer actief

    Oja onze kraamhulp legde hem ook uitsluitend op zijn rug te slapen. Maar zelf leg ik hem wel eens op zijn zij omdat hij dat een fijne houding vindt bij krampjes 's avonds. Mijn oudste zoon moest destijds van de kraamzorg zelfs op zijn zij liggen - afwisselend links en rechts. Er verandert telkens zo veel.

    Geven jullie naast de flesvoeding ook vitamine D? Ook zoiets. Dat hoefde een paar jaar geleden niet naast volledige flesvoeding. Maar nu blijkbaar wel? Wat doen jullie?
     
  19. Koekje2015

    Koekje2015 Bekend lid

    7 feb 2015
    626
    0
    16
    NULL
    NULL
    Vitamine D geven wij ook. Deden ze in het zkh ook.
     
  20. Sim88

    Sim88 Bekend lid

    2 okt 2013
    933
    0
    16
    Hier ook vitamine d op 8e dag. Maar dl krijgt het ook nog steeds hoor. Moet tot 4 jaar staat op flesje.
     

Deel Deze Pagina