Klachten richting woningbouw

Discussie in 'De lounge' gestart door melloncollie, 18 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Ik woon nu iets langer dan een jaar in mijn huidige huis en ik heb een vraagje.
    Er is dus in een jaar tijd al 5 keer iets aan de hand geweest. Eén keer een genegeerd gaslek, 2e keer is het gerepareerd, 2 keer een verstopping en 2 keer een lekkage waarbij mijn gehele waterleiding van lood vervangen is door koper.

    Nu ben ik het zo ontzettend spuugzat dat ik moet janken van de boosheid en ik wil nu actie gaan ondernemen.

    Mijn woningbouw (was eerst nog een paar maanden particulier) is vrij laks geweest met repareren. Ik moet nu bijvoorbeeld weerk anderhalve week wachten op het maken van de vloer in de gang dus zit ik al bijna een maand zonder vloer. Hiervoor hebben we al een keer het complete laminaatpakket uit de gang moeten wegdonderen.

    Weet iemand waar ik meer informatie kan vinden over brieven schrijven naar de woningbouw en wat mijn rechten hierin zijn ? Want ik heb hier best ellende van gehad. Kon niet thuis douchen, wassen en wc doortrekken, dagen vrij houden en dingen verzetten, de hele dag binnen zitten, niet kunnen koken.

    Help wie weet raad? :(
     
  2. Evi21

    Evi21 Actief lid

    5 jul 2007
    160
    0
    0
    Kijk je ff op de internetsite van jouw woningbouw en daar staat wel op waar je met klachten naar toe kunt... meestal moet je een brief sturen!
     
  3. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Ik vraag me een beetje af of de woningbouw zélf dit serieus gaat nemen. Heb er weinig vertrouwen in...heb je er zelf ervaring mee?
     
  4. Mirelle

    Mirelle Actief lid

    11 dec 2006
    469
    0
    0
    Oss
  5. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Dankje Mirelle ik ga het even lezen. :)

    Meer tips zijn welkom hoor zeker als je er ervaring mee hebt !
     
  6. Sas7

    Sas7 Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.092
    0
    0
    Hoi je rechtsbijstand erop zetten, dan kunnen zij regelen dat je die via de verzekering van de woningbouw vergoed krijgt. En helaas het enige wat helpt is elke dag bellen en zeuren dat het gemaakt moet worden. Ze worden je dan zo zat dat ze het sneller komen repareren om van je gezeur af te zijn. Ik was ook niet zo'n type, maar na 6x de douchetegels vervangen zijn en 2 nieuwe laminaat vloeren verder en een nieuwe cv ben ik veel wijzer geworden. Die cv was helemaal een ramp. ik had op een gegeven moment 3x in de week een monteur staan omdat het niet werkte. Zucht. Ik was blij toen ik kon verhuizen. En tijdens de oplevering bleek dat alle oude kuren van de douche er nog steeds waren. Mn laminaat was al weer verrot aan de onderzijde. Succes in dit gevecht.
     
  7. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Poeh dat klinkt niet mis. Begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik ben zelf ook niet zo een zeurtypje erger nog ik vind het vervelend als mensen zo'n grote bek opzetten om iets gedaan te krijgen. Ik ben veel eerder geneigd om te denken ja die mevrouw aan de telefoon doet ook haar best. Maarja...helpt blijkbaar niet.

    Dit is ook een heel oud huis waar ik woon. Het is uit de jaren 30 maar natuurlijk is ons niks verteld over het feit dat het een bouwval kan zijn. Het is echt een heerlijk huis maar al die gebreken en kapotte dingen maken het gewoon niet fijn.

    Ik heb ook nog eens een buurman die elke keer dapper naar boven komt om te zeggen dat hij een lek had en ik zei verdomme alweer?! Want ik wist natuurlijk dat mijn hele vloer er weer uit zou moeten. Denk je dat ie zegt? hij zegt: Ja uh wat denk je van mij! ik heb lekkage! (ging dit keer maar om een paar druppels). Dus op hulp van de buurman hoef ik ook niet te rekenen (volgens mij is hij de halve dag ook lam dus wat heb je uberhaupt aan hem).
     
  8. greetje82

    greetje82 Bekend lid

    11 jul 2006
    575
    0
    0
    Provincie Groningen
    Ja elke dag bellen en zeuren. Dat werkt echt perfect hier!
    Ik was ook nooit zo'n zeurtype, maar heb toch wel ontdekt dat dat bij zulke instanties het allerbeste werkt!
     
  9. annekulpe

    annekulpe Fanatiek lid

    7 sep 2006
    4.277
    2
    0
    gastouder
    zwolle
    anders schrijf je een brief naar de klachtenadviescommissie.. daar schrikken ze direct van en zullen ze waarschijnlijk gelijk stappen ondernemen! hier heeft t ook gewerkt!
     
  10. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    0
    36
    Wij hebben ook vaak problemen gehad met de woningbouw. Maar dan met een onderbuurman die te smerig voor woorden is waardoor wij last van de stank hebben. Na veel gezeur en gedoe deden ze nog steeds niks. Op een gegeven moment hebben we gedreigd de huur in te houden omdat we het echt zat waren na ruim 2 jaar. Toen konden ze opeens heel hard lopen. Volgens mij heb je wat betreft klachten door onderhoud ook recht om een bepaald percentage van de huur in te houden.

    Wat je denk ik het beste kan doen is bellen met de rechtswinkel. Volgens mij is dit gratis advies met wat je juridisch mag doen en waar je recht op hebt.

    Ik zou als je al veel gezeurd hebt het echt hard proberen te spelen als je begrijpt wat ik bedoel. Bij ons werkte dat in ieder geval erg goed.

    Liefs,
    Wup
     
  11. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.189
    601
    113
    Wat vervelend zeg :S ik weet zo niet waar je ermee terecht kunt, maar je hebt al wat tips gelukkig ;)

    Mijn tip: Inderdaad heel veel zeuren en heel vaak bellen. maar niet schelden of wat dan ook.
     
  12. Dushi

    Dushi Niet meer actief

Deel Deze Pagina