voeden waar anderen bij zijn?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door lizzie84, 10 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niesje1980

    Niesje1980 VIP lid

    21 sep 2007
    6.596
    0
    0
    Noord Holland
    Nou ik vind het superstoer van je dat je het gewoon hebt gedaan!
     
  2. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Wauw geweldig dat je dat gedaan hebt zeg! Enne een goede opbrengst zeg, zeker als je bedenkt dat je toch wel wat zenuwachtig zult zijn geweest (neem ik aan).
     
  3. Maeve

    Maeve Actief lid

    18 nov 2007
    297
    0
    0
    Pedicure
    Maastricht
    Hier een verse BVmama.
    Ik dacht eerst ook dat ik niet zou durven voeden waar anderen bij waren, maar ik moet zeggen dat het me heel goed afgaat.
    Ligt er wel ook aan wie er bij is, vanmiddag naar een verjaardag geweest waar ook voor mij onbekenden zaten, toen ben ik wel even boven gaan zitten.
    Wil nu eerst voedingsbeha's gaan kopen en oefenen in het voeden met het minste zicht, dan zal ik het ook wel in het openbaar durven en doen.
    Ik vind dat dat taboe maar eens afgelopen moet zijn.
     
  4. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    voeden in het openbaar: geen probleem. overal en nergens en ik zonder me niet heel ver af, het is een natuurlijk iets en je ziet amper een tiet.

    kolven: daar pas ik voor in het openbaar. dat kan ik niet meer verdekt opstellen haha dat doe ik dan wel even ergens op een toilet oid
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Voeden met familie/vrienden erbij vind ik geen probleem, bij een V&D zou ik het ook geen probleem vinden, maar het lukt me niet om dat te doen zonder dat niemand iets zal zien. Ik heb namelijk nogal veel melk en Eva verslikt zich regelmatig. Ik moet haar dan meteen rechtop houden, maar mijn borst spuit dan nog lekker in 3 stralen zo'n 40 centimeter door. Vind dat dus echt niet kunnen als ik ergens in het openbaar zit, mij maakt het niet zoveel uit, maar ik geloof niet dat anderen ervan gediend zullen zijn. Maar misschien gaat dat over een tijdje beter.
    Heb laatst dus in een pashokje gevoed, hoef ik lekker nergens op te letten ;).

    Ik vind het wel jammer dat sommigen er zo moeilijk over doen, als je het niet wil zien, dan kijk je toch niet? Hoeven we ook niet zo moeilijk te doen. Het kan mij niets schelen wie mijn borsten zien als Eva moet drinken, maar helaas denken anderen daar dus anders over.
     
  6. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Hihi, ja als je zo spuit kan ik het me wel voorstellen. gelukkig heb ik daar geen last van...Lek ook nooit of zo. Volgens mij is dat best een luxe als ik die verhalen zo lees af en toe...Hier van het weekend voor het eerst in het openbaar ge"fast"voed, was nml bij de Mac :) Ging prima, heb gewoon even een spuugdoek bij de hand gehouden om het "ergste" te bedekken...
     
  7. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Dat spuiten wordt vanzelf minder en je wordt er ook handiger in... ik voed gewoon overal. Krijg alleen de laatste tijd er nogal vaak opmerkingen over omdat hij nu zo groot is... (75cm bijna 11 kilo)maarja er zal toch gedronken moeten worden he. Ik heb echt overal al gevoed, in de auto, kerk, op een terrasje enz. 9 van de 10 keer heeft niemand het door.
     
  8. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Wat voor opmerkingen Zeeuwsmeisje? Vervelende?
     
  9. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Mijn kind is 75 cm en 9.5 kg (nog) geen vervelende opmerkingen gehad.
    Ik denk trouwens ook dat ik dan boos zou worden.

    Wel had schoonmoeder een opmerking: pf ik moest er niet aan te denken te voeden met tanden. Ik zei niks maar ik had natuurlijk moeten zegggen: gelukkig voor onze knul ik wel.
     
  10. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Voorbeeldje; vorige week een borrel bij mn nicht en er was nog meer familie (mn familie heeft niks tegen bv maar je kan het ook overdrijven vinden hun, daar ben ik nu mee bezig) Ik voed 'm ff gewoon op de bank (je zag niks maar je hoorde hem wel duidelijk drinken, klok klok klok) " zo die lurkt er flink van", "als je zovaak voedt gaat hij natuurlijk nooit iets anders dan bv drinken", "op zo'n moment zou je zeker willen dat je gewoon de fles gaf?", "nou hij is bijna 1 dan ben je er lekker vanaf"

    Als je dan niks zinnigs te melden hebt kan je toch beter je mond houden... krijg dan juist een beetje van zoiets als ze nu al verbaasd zijn wat zouden ze dan bij de volgende nieuwjaarborrel zeggen... hopelijk drinkt hij dan nogsteeds bij me.
     
  11. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Tsssss wat een rare opmerkingen zeg. Vooral deze: "op zo'n moment zou je zeker willen dat je gewoon de fles gaf?" snap ik niet. Hoezo zou je dat willen? Lijkt me eerder projectie...
     
  12. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Tja kennelijk werd er voor me gedacht dat ik het vervelend zou vinden daar te moeten voeden. Denk dat ik het vervelender zou vinden van alles mee te moeten slepen... 2 luiers en een pak billendoekjes passen gewoon in mn handtas.
    Het is niet het eind van de wereld maar zou toch...zou toch mooi zijn als bv echt de norm zou zijn.
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Is net zo'n rare opmerking als wanneer iemand een fles geeft en je zou zeggen 'nu zou je willen dat je borst gaf' of als je groente geeft 'nu zou je willen dat je fruit geeft' - heel vreemde opmerking hoor...
     
  14. essepes

    essepes Actief lid

    18 aug 2006
    198
    0
    0
    Ik ben niet zo heel gek op voeden in het openbaar. Toen Mika nog heel klein was is het weleens voorgekomen dat het nodig was en dat vond ik toen ook absoluut geen probleem. Honger is honger.
    Maar vanaf dat hij een maand of 4 is kan ik eigenlijk alleen nog maar 'probleemloos' voeden op de slaapkamer zonder enige afleiding. Anders zit ik continu met de borsten bloot als hij iets hoort of ziet. En dat hoeft voor mij niet zonodig in het openbaar.

    Hij is nu ook zo 'groot' dat we rustig wegkunnen zonder dat ik hem ondertussen nog een keer moet voeden, dus dat is wel handig.

    Hij heeft er sinds kort wel een handje van om de hele dag overal en nergens mijn shirt omhoog/omlaag te trekken om bij de borst te komen. Dat is wel minder, en dat doet hij dus elke keer dat ik binnen handbereik ben.
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    hmm in het openbaar voeden gaat heir eignelijk hartstikke goed
    heb van die voedingstops van de h&m
    dan komt er enkel een stukje borst uit je shirt.. en in principe zit daar een babyhoofdje voor he
    komt er toevallig wat meer uit omdat ze anders op het randje van mn shirt sabbelt.. (gek genoeg gaat dat meesta goed maar soms is ineens mn shirt erg lekker) dan hou ik gwoon mn hand bij dr gezichtje

    tot nu toe maar 1x rare opmerkingen over gehad
    en eigenlijk.. die waren niet naar mij
    maar een vriendin wees mij erop dat er aan een tafeltje wat verder (zaten in een dierentuin ff koffie te drinken en ondertussen beebjes te voeden) 3 studentachtige typjes zaten die het maar erg vermakelijk vonden en erg staarden.

    en toen ik klaar was.. dus begonnen te wijzen.. en druk over ons zaten te praten...
    had het zelf niet gezien.. maar die vriendin dus wel
    dus die zei nog "hmm misschien moet je nog iets fatsoeneren.. want hun ogen vallen er bijna uit"
    nahja.. niets te zien dus..

    dus toen ik ging luieren in de wc.. zei ik nog "goh zouden ze nu ook spontaan naar de wc moeten?"

    en ja hoor.. stond net de luier weg te gooien toen 1 van de heren toevalig ook naar het toilet moest
    en eh.. luieren doe je daar dus op de gang ipv in het damestoilet.. dus ik kwam breedlachend terug

    stel sukkels :evil:
    2 jongens, 2 meisjes.. je zou denken dat ze weleens een baby hebben zien eten.

    maar normaal stoort eigenlijk niemand zich er aa nheb ik het idee
    althans.. niet hardop

    probeer het wel een beetje bedekt te houden want ik weet nog al te goed dat ik het zelf ook neit helemaal top vond om ineens "geconfronteerd" te worden met een paar blote borsten als ik net lekker een broodje wil gaan eten :)
    (wij voeden vaak in de hema omdat er dan gewoon een kopje koffie bij kan zegmaar.. en je kan er fatsoenlijk zitten met veel andere mensen met kleine beebjes dus minder kasn dat iemand het vervelend vind)

    zijn we op visite.. dan vraag ik altidj even of het erg is
    desnoods ga ik wel eventjes in een andere kamer of iets dergelijks zitten.
    maar dat is eigenlijk nog nooit voorgekomen :)
     
  16. mariekebalm

    mariekebalm Fanatiek lid

    31 okt 2006
    1.882
    0
    0
    Argeliers, Frankrijk
    Nu we het toch over opmerkingen hebben, ik had gister bijna slaande ruzie, maar heb geglimacht en ben weer naar huis gegaan: Wij kwamen terug van een lange wandeling en de buurman stond met een man van verderop (die ik nog nooit gezien had) te kletsen, dus ik zeg de buurman gedag die vervolgens natuurlijk even Eline wil bewonderen...Eline was al een beetje sjaggie dus ik zeg, nou, ik ga gauw naar huis, ze heeft honger. Zegt die andere vent: Je kunt bij mij wel voeden hoor, dacht dat het lief bedoeld was en hij niet wist dat ik 100m verderop woonde...
    Kwam er nog even achteraan: dan maak ik foto's...:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
     
  17. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wanneer wordt dat spuiten dan minder? Lijkt me wel fijn, ben wel blij dat mijn melk snel toeschiet, maar dat spuiten geeft vaak zo'n kliederboel, vooral als ik niet oplet ;). Op zich word ik er ook wel handiger in, maar handig is het niet als Eva zich verslikt en ik haar snel rechtop moet houden en dan ook nog proberen mijn borst te bedekken/het spuiten te stoppen.
    Ik heb trouwens nog wel een ruime winterjas (van de zwangerschap), die zou ik ook om me heen kunnen slaan. En ik heb altijd een omslagdoek bij me. Maar vind het zo'n gehannes.
    Ik heb ook van die voedingstruitjes van de H&M, echt ideaal! Maar heb wel grote borsten (zit aan F nu denk ik :( ), dus als ik mijn bh los wil maken zie je toch echt wel meer en ik moet mijn borst en nog uitwurmen, want het past nauwelijks in die truitjes. Of hebben jullie nog tips?

    Maar waarom moet iedereen nou zo moeilijk doen? Het is toch een natuurlijk iets, maar de meesten beschouwen borsten als iets sexueels. Ik vind het echt jammer...
     
  18. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    mja ik vind dat mensen ze best mogen zien als iets sexueels
    als ze daar maar HEEL rap mee stoppen the minute dat er een baby aan hangt :)
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ja ok, dat is waar! Maar volgens mij doet niet iedereen dat... mensen (vooral mannen) kunnen dat moeilijk scheiden volgens mij.
     
  20. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    dat gevoel had ik in die dierentuin ook ja

    buiten dat viel het wel mee eigenlijk
    meeste mensen lijken het wel schattig te vinden.

    en 1x een oudere meneer die eerst aan mn tafeltje kwam zitten.. en dus daarna zei "oh sorry.. ik schuif wel een tafeltje op dan heb je wat privacy"
    nahja.. dat was meer sociaal bedoeld dan vervelend denk ik :)
     

Deel Deze Pagina