Welke zorgverzekering in 2016?

Discussie in 'De lounge' gestart door twee, 17 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ik vond het inderdaad ook veel vergoeding en qua maandelijkse kosten erg laag! Echt geen addertje onder het gras dus? Morgen maar meteen in orde maken dan :)
     
  2. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Wij hadden in NL altijd ONVZ met de meest uitgebreide aanvullende verzekering, de Topfit of Superfit geloof ik. Kostte wat per maand maar ik zou niet meer anders willen in NL. Geweldige service and nooit gezeik met of iets (al dan niet volledig) vergoed zou worden. Wij moesten op een gegegeven moment de MMM in en gingen voor IVF naar het buitenland, dit werd onbeperkt (!!!) vergoed....in ons geval voor ruim Eur 100.000!!!
    👍🏼👍🏼👍🏼

    Begrijperlijkerwijs wèl een strenge medische selectie vóóraf dus je kunt niet even 'overstappen' als je al bepaalde medische kosten verwacht. Dan zal je niet geaccepteerd worden uiteraard. 💡💡
     
  3. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Thanks! Superfijn om zulke ervaringen te lezen. Wij gaan voor superfit, de meest uitgebreide inderdaad. Ik vind hem juist helemaal niet duur. Alles wat wij willen word tot hoge bedragen vergoed en we zijn 'maar' 116 euro p.p per maand kwijt. Tandartskosten tot 1500 euro per jaar, acnebehandeling onbeperkt, laserbehandelingen tot 2000 euro, anticonceptie 100% en ga zo maar door :)
     
  4. Blink

    Blink Actief lid

    14 jan 2007
    254
    10
    18
    Geen idee hoe jij op 116 euro per persoon uit komt. Zou jij mij dat uit kunnen leggen hoe je daarop komt?

    Ik was dit jaar bij onvz verzekerd (topfit via mijn werk). Helaas ontslag door reorganisatie en moest een paar maanden de hele premie zelf betalen (baas vergoede eerste een deel). Ik was samen met mijn man 361 euro per maand kwijt. Ik had dan topfit voor ons allebei en de tandartsverzekering tm 1500 euro per jaar.

    Dus ik ben benieuwd hoe jij met hetzelfde op 116 euro per persoon komt.

    Basis bij alle zorgverzekeraars is bij ONVZ al 106.65 euro en Topfit is 56.73 euro per maand. Tandarts komt erbij van 34.41 euro.

    Ik stap nu over op Menzis en kan voor ons gezin elke maand 120 euro besparen.
     
  5. p1982

    p1982 Niet meer actief

    zouden bij onvz 499 euro kwijt zijn en nu zijn we 299 euro kwijt bij andere verzekering
     
  6. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ik heb telefonisch contact gehad met onvz en samen met de telefoniste gekeken naar een zorgverzekering. Zei kwam met een totaal bedrag van 116 euro voor de superfit verzekering. Ik kon het niet geloven en heb daarna nogmaals gebeld en weer kreeg ik dat bedrag te horen van een andere telefoniste. Misschien even bellen dus als ik jou was en navragen? Heb nog gevraagd naar een addertje onder het gras maar die was er volgens haar echt niet:(
     
  7. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Die Eur 116,- is de premie voor enkel de aanvullende verzekering, per maand en per persoon. De premie voor de basisverzekering komt daar dus nog bovenop.

    Dus idd vrij duur maar wat je al zegt, je krijgt er heel veel voor terug moch dat ooit nodig blijken te zijn. 😊
     
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Noujaaaa lekker uitgelegd dan haha. Ze gaven aan dat dat de totaalkosten waren per maand... Blij dat ik het heb voorgelegd hier want anders kwam ik voor een verrassing te staan in januari:D
     
  9. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ja precies heel dom van die telefoniste! 😅
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Even een vraag.. Dus als je al weet dat je volgend jaar misschien voor een vierde of vijfde poging wilt gaan dan nemen ze je niet aan?

    Ik heb ze gemaild dus hoop maandag op rwactie maar ik ben benieuwd...
     
  11. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Klopt. Je mag niet al in de MMM zitten of vermoeden dat je daar ooit in zal moeten. Het 'we verzekeren geen brandend huis' principe. Ik was destijds al vele jaren bij hen verzekerd omdat ik dat gewoon altijd heel belangrijk heb gevonden en weet dat je later niet meer kan switchen naar de écht goede uitgebreide aanvullende verzekeringen als je eenmaal iets mankeert. Iets om over na te denken dus....korte én lange termijn planning. 😊💡
     
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Nou ik dacht toen ik 18 wqs nog niet na of ik ooit een icsi behandeling nodig was hoor ;) en daarbij. Jemig wat is die verzekeraar duur. Als je dat al zoveel jaar eerst moet hebben betaald kun je die 4e en 5e poging volgens mij al uit eigen zak betalen als je dat extra geld opzij had gezet.

    Ik heb dr al een gevonden, daar kan ik gelukkig nu wel heen :)
     
  13. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Haha nee ik ook niet hoor maar ik vind het gewoon een prettig idee voor onze gezondheid top verzekered te zijn. 😁 Maar goed, met mijn 9 IVF's waarvan 6 in het buitenland de kosten er driedubbel en dwars al uitgehaald, ze vergoedden ook echt alle aanvullende therapieën voor 100% destijds. Maar het is altijd een risico natuurlijk, als je nooit wat mankeert to je 90e haalt je het er idd niet uit...😅
     
  14. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja nu ben ik ook echt voor alles verzekerd behalve meer ivf of icsi. De rest heb ik altijd goed voor elkaar. Alleen nu met dit is het dus anders en dat zag ik vroeger echt niet aankomen.

    Ik zag wel dat ze meer pogingen vergoeden. Maar ik denk wel alleen de maximale bedragen van wat in nl geld. Ik ga nu naar umc. 4e poging laat ik vergoeden, een vijfde wil ik zelf niet meer. Daar nemen ze mij gelukkig wel aan, zolang de arts maar aangeeft er brood in te zien om evt een 4e poging te doen, en dat doen ze! Gelukkig :D
     
  15. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Super meis! De duimen zullen hier voor je draaien dat het 4x scheepsrecht is. 🙏🏼🙏🏼
     
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    We hebben eerst nog een matige cryo van icsi 2. Al heb ik daar geen hoop voor.. en dan nog poging 3.. Dus ik hoop dat de 4e keer niet komt..

    En stiekem hebben we nog hoop voor een spontane zwangerschap nu we pauze houden. Hebben flinke aanpassingen gedaan betreft voeding en bepaalde supplementen. Hopelijk werpt dat zn vruchten af! :D

    Dankje meis, super lief van je!
     
  17. Nassira

    Nassira Actief lid

    6 nov 2014
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Welke verzekeraar hebben de meiden ivm een poliklinische bevalling? Heb van mijn vk gehoord dat zilveren kruis moeilijk doet qua bevalling in ziekenhuis. Maar nu ik me erin verdiep zie ik dat de meeste een eigen bijdrage hebben voor een bevalling in het zh zonder.indicatie??
     
  18. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Zonder medische indicatie heb je een eigen bijdrage voor bevallen in het ziekenhuis. Mocht je pijnstilling krijgen, dan heb je al een medische indicatie en krijg je het vergoed. Ik kreeg bij mijn 3e opeens een rekening van Menzis, maar bij navraag had het ziekenhuis een fout gemaakt. Ik heb weeënopwekkers gehad, wat ook een medische indicatie geeft, dus kreeg het vergoed.
     
  19. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    heeft iemand al keer gebeld met een zorgverzekering en gevraagd of er nog iets extra's is als je met hele gezin mocht overstappen? korting of iets anders?
     
  20. Ana leigh

    Ana leigh Fanatiek lid

    11 feb 2013
    1.753
    9
    38
    Vrouw
    x
    Ik zat prima op mijn plek bij Energiek, maar zij houden ermee op. :(

    Nu, na lang zoeken, overgestapt naar FBTO met aanvullende fysio en tandarts. Eventueel de mogelijkheid om module gezinsplanning aan te zetten mocht ik nog een keer zwanger raken. :)

    Liefs,
     

Deel Deze Pagina