hoeveel geef je uit aan vuurwerk?

Discussie in 'De lounge' gestart door 1LittleWish, 29 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.600
    1.315
    113
    Westland
    Hier koopt manlief voor €250. Hij vindt t geweldig. En ach, de rest van t jaar koopt hij nooit wat voor zichzelf en hij werkt er hard voor, dus ik vind t prima.
     
  2. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Maar dan zullen er heel veel mensen niet meer kunnen genieten van het vuurwerk. Dat is toch ook zonde? Waarom moeten de goede altijd onder de slechte lijden?

    Ik zou bijvoorbeeld echt niet midden in de nacht gaan slepen met de kids over straat om bij het gemeentelijke plekje te gaan kijken naar het vuurwerk.

    En wat dacht je van al die oude mensen? Die kan je toch ook niet zo laat nog over straat laten gaan om te gaan kijken? Ik zie mijn oma'tje dat echt niet doen, die kijkt nu lekker vanuit haar keukentje naar de buurman die samen met zijn kindjes het vuurwerk afsteekt.
     
  3. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Gemeente vuurwerk vind ik ook niks. Allereerst zou ik daar nooit heen gaan omdat dat niet de sfeer is die ik zoek met oud en nieuw.
    Niets is mooier dan na 12 uur de straat op gaan en overal gezinnen uit hun huizen zien komen om vuurwerk af te steken, overal waar je kijkt, en dan het gevoel van zelf afsteken, heerlijk!

    Ik wil niet op een kluitje gaan staan wachten op een afgesproken plaats en tijd. Weg intieme sfeer die je op een avond opbouwt met vrienden/familie.

    En bovendien zul je mensen hebben die zich enorm gaan verzetten tegen het vuurwerkverbod. Die mensen zullen hoe dan ook wel aan vuurwerk komen, want nu is er ook heel gemakkelijk aan illegaal vuurwerk te komen.
    Dus dan loop je daar met je opa en oma en met je kindjes naar de afgesproken plek, en ondertussen heb je alsnog zwaar vuurwerk om je heen.
    En gepakt wordt je niet zo snel, je wilt niet weten hoeveel illegaal vuurwerk er in omloop is, en degene die het afsteken worden niet zo snel gepakt, wanneer de politie ter plaatse is, is degene die het afsteekt allang verdwenen.

    Maar ach, ook al wordt je wel gepakt, de straffen in Nederland stellen toch niks voor. Je kunt iemand ombrengen zonder een al te hoge straf, dus dan zal de straf om vuurwerk af te steken helemaal wel een lachertje zijn:p

    En bovendien kun je niet alles gaan verbieden. Er zijn zo ontzettend veel regels in Nederland, nog even en je mag werkelijk niks meer.
     
  4. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.660
    9.575
    113
    Hier vindt vooral manlief het zonde van het geld, als het aan mij lag zouden we vlak voor bedtijd een paar fonteinen enzo voor de kinderen afsteken op de kade.

    Het grote gevaar van het particuliere vuurwerk vind ik vooral dat er ook veel mensen met meer dan een glaasje champagne op ermee in de weer gaan. Of gewoon niet veilig werken. Twee jaar terug had ik dienst in de nieuwjaarsnacht en heb toch ook een hoop mensen op de spoed voorbij zien komen die gewoon in de wijk stonden te kijken en bv ineens een vuurpijl uit een omvallende fles in hun gezicht kregen. Een vuurwerkbril helpt dan niet tegen de brandwonden op je voorhoofd of de hersenschudding en schedelbasisfractuur doordat je achterover slaat.

    Voordat we kinderen hadden, gingen we graag op een centrale plaats groot vuurwerk kijken. En ook de keer dat we naar Londen gingen, hadden we fantastisch vuurwerk bij de London eye en de rest van de stad was feestelijk maar zonder vuurwerk, heb het geen moment gemist!

    Dit jaar zien we het wel weer. Misschien even naar het dakterras, prima uitzicht op een van de grootste vuurwerkshows van Nederland 😄. Nog wel even afhankelijk vsn hoeveel particuliere vuurpijlen er door de lucht zwerven
     
  5. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Ik heb wat sterrenregen gekocht voor de kinderen en een paar kleine potjes siervuurwerk. Die steek ik dan in de tuin af voor ze gaan slapen. Mogen ze voor het raam kijken. Heb ik bij de Lidl gehaald voor 6 euro of zo denk ik.

    Mijn oudste zoon heeft van zijn zakgeld vuurwerk gekocht en daar heeft ie dertig euro aan uitgegeven. Vind ik zonde van zijn geld en volgens mij is het teveel om in die paar uurtjes af te steken, maar daar moet ie zelf maar achter komen. Daar is zakgeld voor.
     
  6. senna1979

    senna1979 Fanatiek lid

    3 feb 2006
    1.496
    0
    0
    verpleegkundige op een woongroep voor mensen met e
    Zuid Holland
    Prachtig dat vuurwerk!! Gezellig met alle buren toasten in de straat!! We geven ongeveer 40 euro uit. Dit is voor mij de max, het moet wel leuk blijven :)

    Groetjes Senna
     
  7. Daisykesie

    Daisykesie Fanatiek lid

    Ondanks dat we het zelf niet kopen, zou ik het wel zonde vinden als mensen het niet meer zelfs af mogen steken. Alleen ben ik wel anti-rotjes :p Stomme herrie, je schrikt je rot, dieren over de zeik en er is niks moois aan.
    Siervuurwerk vind ik prachtig! Klein of groot, maakt me niks uit. Ik durf het alleen zelf niet af te steken :p
     
  8. Angelicdreamz

    Angelicdreamz Actief lid

    18 feb 2013
    384
    0
    16
    Zweden
    0,0 ik vind het zonde van het geld.
     
  9. dreamcatcher

    dreamcatcher Niet meer actief

    Ikzelf €0
    Vriend €10-15

    Wij vinden het zonde om daar veel geld aan uit te geven. Maar vriend vind een pakketje van een tientje dan nog leuk om af te steken. Paar van die sierpotjes en Romeinse kaarsen zijn dat meestal
     
  10. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Niks. Ik vind t een beetje eng. Mijn overburen hebben altijd super super veel. En zijn altijd met de hele familie daar. Zijn altijd een paar aso jongens bij. Vorig jaar was ik hoog zwanger ik kon bijna niet lopen door de BI en ze gingen rotjes e.d naar me gooien 😐 onze brievenbus is ook al een keer opgeblazen doordat er iemand vuurwerk in gestopt had. Door dit soort geintjes vind ik het niet meer leuk. We zorgen dat we niet thuis zijn. Hier worden echt zowat bommen afgestoken.
     
  11. natjeb85

    natjeb85 Bekend lid

    18 feb 2013
    856
    62
    28
    Vrouw
    luchtvracht medewerkster
    Amsterdam
    Volgens mij wou mijn vriend ongeveer 70 euro doen voor dit jaar! ik vind het ook leuk hoor!! en wij doen nooit achterlijk veel geld het is inderdaad een keer in het jaar en we doen paar potjes voor dat Noël naar bed gaat en de rest een beetje de hele avond en een mooie grote pot voor 00.00 en onze katten laat ik nooit naar buiten gaan op oudjaar misschien ff in de ochtend en nieuwjaar zijn ze toch binnen helemaal in de nacht die kruipen wel in een hoekje op zolder is ook ff sneu maar zo afgelopen!
     
  12. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    1 euro, pakketje sterretjes gekocht :D
     
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Vriend heeft net vuurwerk gehaald. Waaronder een grote pot met blauw vuurwerk voor de baby :p Kreeg ie nog beste korting ook vanwege het idee ahahhaa.

    Geloof voor iets van 100 euro totaal ofzo.
     
  14. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Niks. Hou er niet van
     
  15. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg

    Yup hier een zeikerd.
    Sier vuurwerk is erg mooi,kan ik zeker van genieten maar dat geknal van die rotjes kan ik niet waarderen de hele dag door.
    Ik schrik mezelf telkens een ongeluk,tevens is het voor de mensen die dieren hebben die angstig zijn fijn dat ze hun overdag nog even goed kunnen uitlaten.
    1x per jaar van 18:00 tot weet ik beel hoe laat in de nacht knallen is toch ook mooi en genoeg of niet dan?
    De knallers kunnen knallen en wij kunnen omze hond nog enigszins uitlaten.
     
  16. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Heb zelf trouwens alleen wat sterretjes voor onze zoon gekocht,wij genietn van andermans vuurwerk mee.
     
  17. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Maar waar hebben we het over? 1 dag in het jaar vanaf 10 uur afsteken zoals vroeger. 1 dag van de 365 dagen per jaar?

    Sorry maar ik vind het echt belachelijk dat het al opgeschroefd is naar 18:00 en dan zijn er nog andere zeikerds die het liefste hebben dat het helemaal afgeschaft word of dat het op gemeentelijke plekken word afgeschoten.

    Vind het echt belachelijk.

    Nog even en we mogen helemaal niets meer ;)
     
  18. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Heb jij huisdieren die er panisch voor zijn?
    Of ken je misschien mensen (ouderen vooral) die zich bij elk rotje wezenloos schrikken dus die dag vanaf 10 uur geen stap meer buiten durven te zetten?
    Nee afschaffen hoeft absoluut niet,vuurwerk hoort er zeker bij en zou het ook niet zonder kunnen voorstellen.
    Maar die ene dag van de 365, een beetje rekening houden met mens en dier en niet al de hele dag gaan lopen knallen als een halve zot kan toch ook?
    Kost je minder geld ook nog want je hebt voor minder uur aan vuurwerk nodig.
    Vanaf 18:00 zie ik niet als een probleem,tijd genoeg om alles af te steken.
     
  19. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Maar goed,daar ging dit topic niet over dus sorry dat ik een reactie gaf op iemand anders.
    Dit gaat een "welles nietes" iets worden net als het wel of niet mogen roken op een terras waar ik overigens ook niet op tegen ben....
    Ieder zijn mening,ik respecteer die van de voorstanders net zo goed...
     
  20. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #140 Devilschase, 30 dec 2015
    Laatst bewerkt: 30 dec 2015
    Ik word pas moe van de mensen die lopen te zeuren over dat ze hun hond niet kunnen uitlaten en dat ze na 18 uur even snel op het veldje plassen en weer naar binnen rennen met MAG 10 en dat het zo verschrikkelijk is voor de dieren, een wereldramp.

    Ja, het is vervelend, maar ze gaan er niet dood van. Oud en Nieuw wordt al jaaaaaren gevierd met keiharde knallen en dat weten we ook. We weten het hele jaar al dat er weer een periode aankomt dat er keihard geknald wordt. Doe er dan wat aan, ga op tijd met je dieren "trainen".

    Onze honden interesseert het geen reet omdat we van jongs af aan meteen hebben getraind met vuurwerk. Ook onze hond die we hebben opgehaald toen ze 5 was maakt het geen reet meer uit. Je steekt daar een paar maanden training in en je hebt er voor altijd profijt van. Hier heeft onze herder (toen nog pup) vorig jaar gewoon in de tuin naar de fontein van de buren staan kijken met de andere hond ernaast.

    De meeste mensen weten niet hoe ze om moeten gaan met honden en katten die opgefokt raken van vuurwerk en maken het daarom NOG erger. Ja, ze gaan 1 week vantevoren naar een vuurwerkcursus voor honden, nee dat heeft zin, en dan vervolgens weken vantevoren klagen dat ze er zo tegenop zien en niet kunnen afspreken met vrienden omdat de hond dat niet "aankan". Komop zeg.

    Dus mijn advies: Maak je niet druk. Zolang jij rustig blijft blijven de honden dat ook en ga dan volgend jaar gewoon lekker vanaf juli/augustus tijdens de avonduitlaatrondjes rotjes afknallen (cat 1) terwijl je zelf gewoon lekker door blijft praten met je man/vrouw. Wedden dat de hond dan in december 200x rustiger is en het voor zowel baas als dier vele malen chiller is.
     

Deel Deze Pagina