Supermom!

Discussie in 'De lounge' gestart door Amaranthas, 6 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NoukjeTygo

    NoukjeTygo Fanatiek lid

    3 apr 2012
    1.379
    0
    0
    Grappig, ik weet waar dit is. Die twee oudsten kunnen inderdaad in principe zelf fietsen maar daarentegen had ik dat als moeder zijnde ook niet voor gekozen op die locatie.
    Het is namelijk hartje Amsterdam...
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou dit ook niet doen, met 2 kinderen achterop. Met 1 kind voor en 1 kind achter moet je al uitkijken. Ze hadden dan ook altijd hun helmpjes op. Gelukkig ben ik nooit gevallen.

    Wat betreft het prima zelf kunnen fietsen, onze jongste is bijna 6 maar durft niet te fietsen. Is 1 keer hard gevallen toen ze net kon fietsen (te overmoedig), nu fietst ze regelmatig achter bij ons met papa, maar ze durft nog niet zelf, laat staan dat ik haar mee zou nemen naast me op de fiets. Dus niet te snel daarover oordelen ;)
     
  3. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe
    Ik begrijp niet waarom zoveel mensen denken vanuit angst; wat als ze…..
    Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dan heb je nog heel veel ruimte over voor succes.
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Een fiets met 2 grote kinderen achterop is gewoon heel onstabiel.
     
  5. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Soms moet je wat bedenken, zo heeft mijn autistische zoon veel begeleiding nodig in het verkeer, mijn 6 jarige dochter ook. Ik heb al van alles uitgeprobeerd. Zoon voorop, dochter daar achter en dan tot slot ik (met scootmobiel). Werkt niet zoon is dan heel druk met het feit dat zijn zusje dus tegen hem aan zou kunnen botsen en let dan niet meer op het verkeer of mijn aanwijzingen.

    dochter voorop, zoon erachter en dan ik is ook geen optie omdat zoon er achter fietsen zeer letterlijk neemt en dan echt op 2 cm afstand van zijn zus gaat fietsen en haar op die manier opjaagt.

    Zoon voorop, ik tussen in en dan dochter werkt ook niet hoewel zoon het dan goed doet kan ik niet zien wat dochter doet en haar niet bijsturen/corrigeren.

    Dochter voorop ik tussen in en dan zoon werkt ook niet optimaal (wel de beste oplossing voor als iedereen op de fiets wil) want dan houdt zoon dus te weinig afstand met mij (ja hij botst dan wel eens achter tegen mijn scoot aan)

    Dus kies ik er dan regelmatig voor om mijn dochter voorop bij mij op de scoot te nemen ondanks dat ze dan een stukje van mijn gezichtsveld ontneemt.


    Ik ben gestopt met het fietsen met beide kinderen op de fiets toen zoon 6 was en dochter 3 en ik bij een noodstop (kreeg geen voorrang) de fiets nauwelijks in bedwang kon houden (hielp ook niet mee dat zoonlief besloot naar de kant te gaan hangen)



    Ben een paar keer in Amerika op vakantie geweest in de buurt van SF en geloof me daar zou ik ook niet gaan fietsen, er was daar gewoon niets geregeld voor fietsers zoals fietspaden etc wat we hier wel kennen.
     
  6. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Ik vind het er ook maar gevaarlijk uitzien. Sja en waarom. Fietskar, bakfiets.

    Heb veel respect voor alle fietsende moeders hoor. Maar ik vind het zo'n gedoe. Een kind voor en een kind achter vind ik al gehannes. En op een gewone fiets niet te doen. Op een mama fiets gaat t net wel maar pak dan toch liever de auto.
     
  7. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Wat een risicoanalyse weer dames. Hopelijk blijft iedereen binnen vandaag, anders zijn we morgen allemaal dood.
     
  8. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    We moeten ook altijd iets te zeiken hebben, maar goed: dat blijkt maar weer, toch?

    Wat als, wat als, wat als... Tsja. Als je geschept wordt door een auto terwijl je kinderen in een bakfiets zitten zal je deze net zo goed een paar meter verderop kunnen vinden.

    En al ben je nog zo voorzichtig. Voor je het weet stap je morgen de deur uit en krijg een helikopter op je kop. Wie weet?
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    #29 SushiLover123, 7 jan 2016
    Laatst bewerkt: 7 jan 2016
    Als je overweegt je te laten opereren, wat eigenlijk niet nodig is, en je hebt een risico van 30% op ernstige complicaties, dan zeg je toch ook niet "je moet niet denken vanuit angst, want er is veel ruimte over (70%) voor succes"? Sowieso niet als het om de veiligheid van je kinderen gaat en helemáál als het ook nog een kind van een ander betreft (dat vriendje).
    Klopt, maar ik denk dat deze moeder niet alle opties heeft onderzocht. Ze had ook boodschappen kunnen doen tijdens schooltijd. Of 's avonds als haar man thuis is (of de babyfoon bij de buurvrouw leggen). Het is Amsterdam. De winkels zijn daar 24/7 open. Ze had ook kunnen lopen. Veel veiliger dan dit en wederom: Het is Amsterdam centrum. Altijd wel een winkel in de buurt. En OV heb je ook nog.
    En terecht, want gevaarlijk. En dan met nóg een kind erbij op dezelfde fiets? Ik denk dat jij, met je ervaring met je kids van 3 en 6 op de fiets) wel begrijpt dat dit linke soep is.
    Niet iedereen heeft daar plek voor (geen schuur of een heel kleintje).
     
  10. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik vind het ook wel heel zwaar hoor, van die grote kinderen, het verbaasde me dat ze de fiets van z'n plek kreeg. Maar in zo'n drukke stad is het ook niet veilig je kinderen zelf te laten fietsen denk ik. En 1 kind fietsen en 2 op je eigen fiets: je kan dan ook amper je kind corrigeren/in de kraag grijpen als dat nodig is.
     
  11. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    sjonge jonge zeg ... wat een commentaar van sommigen. Wij 'Ollanders fietsen de hele wereld over, volgens mij is deze moeder toch best behendigd en ervaren om met zoveel kinders op de fiets te zitten. Ik doe het haar niet na, vind het reuze knap. In een stad als A'dam kan je niet om de haverklap een auto nemen en volgens mij is fietsen the next best thing. Het is maar net wat je gewend bent. Als je in de auto zit, kan er net zo goed iets gebeuren.

    En die buitenlanders moeten niet zo mekkeren :p
     
  12. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Exactly... mijn vader zegt altijd: "Als mijn tante wielen had, was het een autobus"...

    :D:D
     
  13. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Zeer zeker, als ze een noodstop moet maken en 1 van de drie gaat hangen is ze de lul. Maar ik zie ook dat ze haar zadel lager heeft staan zodat ze meteen met de voeten aan de grond heeft, er zijn genoeg mensen die rondfietsen (al dan niet met kinderen op de fiets) die niet met de voeten aan de grond kunnen komen en met een noodstop net zo de lul zullen zijn al deze moeder is
     
  14. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Misschien werkt ze wel tijdens schooltijd? Misschien heeft ze wel helemaal geen goed contact met de buren of is haar man s'avonds van huis. Ook in Amsterdam zijn de winkels s'avonds dicht. Misschien was de afstand wel te ver lopen voor haar kinderen. En het ov is in Adam niet te betalen.

    Tuurlijk is het niet 100% veilig maar ik zie echt wel gevaarlijkere situaties in A'dam en daarbuiten. Kinderen die achterop de drager staan en papa/mama aan de schouders vasthouden bijvoorbeeld. Of moeders met een baby in de draagdoek die door rood gaan.

    Alles is gevaarlijk. Als je lopend gaat kan je ook onder een bus/tram/auto komen. Het is aan iedere ouder om zelf in te schatten welke risico's zij nemen met hun kinderen. Wie zijn wij om daar over te oordelen?
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Wie wij zijn? Betrokken mensen uit de maatschappen én de personen, die de lasten van ons zorgstelsel dragen!
    Daarnaast gaat het mij ook helemaal niet om het veroordelen van de moeder, maar om de veiligheid van de kinderen. Déze moeder en kinderen bereik ik hier niet mee, maar ik hoop dat er hier toch wat dames zijn, die dit soort praktijken niet gaan uithalen doordat ze door dit topic tot inzicht zijn gekomen.

    Over dat 'wat als' en 'alles kan'... Er is ook nog zoiets als risico inschatting. De kans dat dit fout gaat is zoveel groter dan dat er een helicopter op je hoofd valt ;)
    En ook vele malen groter dan een aanrijding met een tram of bus, als je lopend gaat. En dan heb je ook nog de impact (want de meeste mensen weten wel, dat risico = kans x impact). Wanneer deze moeder met fiets en al omdondert, ofwel doordat ze zelf uit balans is geraakt, ofwel door een noodstop, ofwel door een 'tikje' van een andere weggebruiker, dan kunnen die kinderen zichzelf niet goed opvangen, met hun hoofd op de stoep of op straat terecht komen en daardoor zeer enstig hoofdletsel oplopen.
     
  16. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    o ... kommmm op zeg ;) ... lighten up will you! Ik denk dat we allemaal binnen moeten blijven .. dat is de beste risico inschatting (alhoewel ... de meeste ongelukjes gebeuren thuis toch??)
     
  17. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Als je het zo bekijkt kan ik inderdaad mijn fiets beter opbergen (zwanger met een kind achterop.. ieeeee!) en douchen kan ik ook maar gelijk laten.

    Het zou de eerste keer niet zijn dat ik op mijn plaat ga in de badkamer, of mijn nek breek over de toet-toet autocollectie van mijn zoon.

    Ik fietste vroeger met mijn jongere broertje (destijds 5, of 6) op een omafiets. Hij op het zadel, ik op de bagagedrager en dan trappen. Het was niet comfortabel, maar zo kwam hij niet met zijn poten tussen de spaken en ik zag wat hij deed.

    Ik heb dus, vroegah, ongemakkelijker constructies gebruikt om van A, naar B te komen :D.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Die opmerking toont aan, dat je totaal niet begrepen hebt wat ik bedoel.

    JA, overal is wel een risico. En "thuisblijven" zou niet een risico inschatting zijn, maar een maatregel. ;)
    Bij een degelijke risicoinschatting kun je prima het onderscheid maken tussen laag (acceptabel) en hoog (onacceptabel) risico. Tuurlijk is er een grijs gebied, waar menig discussie over te vinden is. Zoals je kind in de auto laten. Of thuis in bed, als je de oudste van school af haalt. Of je kind van 4 zonder toezicht buiten laten spelen... en daarbij tellen ook de omstandigheden mee. En wat is dus al de hele tijd probeer uit te leggen, is dat de kans dat het fout gaat met 3 kinderen én een zwaar krat boodschappen op de fiets (en dan ook nog eens zonder spakenbeschermer, die overigens ook nog eens de kans op vallen verhoogt) zéér groot is.

    Ik schrijf toch geen Latijn of zo? Het is ook geen hogere wiskunde.
    Maar nu stop ik er mee, want sommige mensen willen het volgens mij gewoon niet begrijpen...
     
  19. dds

    dds Fanatiek lid

    1 jan 2009
    3.936
    752
    113
    Leerkracht
    Drenthe


    Ik begrijp je wel, maar ik wil niet zo denken. Ja, ik liet mijn baby in de auto als ze sliep (in het oog) en ook wel eens in bed als ik snel een boodschap deed en ik laat mijn 4 jarige dochter buiten spelen. Ik wil mijn kinderen niet "overal" bang voor maken en mijzelf ook niet. Ik schat de situatie in en denk niet uit angst.

    Ik zie in de video een moeder die veel geduld heeft om de kinderen rustig op de fiets te laten klimmen, ik zie een moeder die het verkeer goed in de gaten houdt en wanneer mogelijk op de fiets stapt….ik zie een moeder die haar best doet haar kinderen te vervoeren.
     
  20. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Tot die 5% behoor ik ook :D
     

Deel Deze Pagina