Massa aanrandingen Duitsland

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Marihi, 5 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    #161 Niekepiek, 8 jan 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 jan 2016
    Inderdaad, maar het is niet zo dat door de naamsverandering deze doelgroep dan ineens veranderd. Vluchtelingen hebben zo veel meegemaakt, deze trauma's en frustraties verdwijnen (meestal) niet nadat ze een permanente verblijfsvergunning krijgen.
     
  2. Niekepiek

    Niekepiek Niet meer actief

    Zijn wij het nooit eens?:$:D
     
  3. jada73

    jada73 Actief lid

    6 apr 2010
    172
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik vind het ook verbijsterend. Mijn man is Syrier en ben er echt heel wat keren geweest. De stad waar mijn man vandaan komt noemde ik het 'Staphorst' van Syrie. Daar liep vrijwel niemand zonder niqaab of hijab. Ik niet, maar ben nooit lastiggevallen, naar aangekeken of iets dergelijks. Nog nooit, ook niet in de andere steden en dat was in Egypte of Tunesie wel anders. In Cairo moest ik wekelijks wel een restaurant invluchten vanwege 1 of andere engerd die achter me aanzat. Ik vind het verbijsterend om te zien dat dit gebeurt, heb ik echt nooit gedacht. Ik heb me daar altijd volkomen veilig gevoeld, overdag en 's avonds, alleen of niet alleen. Diep, dieptriest dat dit gebeurt. Wat een walgelijke mannen, verblijfsvergunning afpakken en uitzetten.
     
  4. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Eerste geval kan haast niet, want mensen uit die landen worden meteen afgekeurd.
    Tweede geval is dus niet, want het land is onveilig.
    In het derde geval mag je niet spreken van een asielzoeker.

    Als het dan toch het eerste geval is geweest, zijn ze nu mooi door de mand gevallen, want ze weten schijnbaar de nationaliteit en het blijkt dat ze niet uit een onveilig land komen. Dus asielverzoek per direct afwijzen en linea recta terug naar eigen land (al dan of niet na het uitzitten van hun straf voor dit gebeuren en het betalen van een schadevergoeding aan hun slachtoffers).[/QUOTE]

    Ik heb geen idee of Algerije een mogelijk onveilig land is op het moment, Irak en Iran iig wel


    Over het aantal aangiften:
    Er zijn ook veel aangiften uit protest gedaan (en terecht!), dus niet alleen naar aangiftes van werkelijke aanrandingen. Volgens mij is er zelfs omgeroepen om aangifte te doen tijdens het protest van alle vrouwen paar dagen later.

    Maar ze hebben nu dus maar 31 mannen opgepakt.
    Er lopen nog honderden rond (1.000 las ik hier, dat is al 10-20% van het hele publiek!!)
     
  5. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Eerste geval kan haast niet, want mensen uit die landen worden meteen afgekeurd.
    Tweede geval is dus niet, want het land is onveilig.
    In het derde geval mag je niet spreken van een asielzoeker.

    Als het dan toch het eerste geval is geweest, zijn ze nu mooi door de mand gevallen, want ze weten schijnbaar de nationaliteit en het blijkt dat ze niet uit een onveilig land komen. Dus asielverzoek per direct afwijzen en linea recta terug naar eigen land (al dan of niet na het uitzitten van hun straf voor dit gebeuren en het betalen van een schadevergoeding aan hun slachtoffers).[/QUOTE]

    maar daar hadden ze het ook over. wat hun status ook was, ze zouden die kwijt raken en eruit gezet worden. groot gelijk. en van mij part ook als het onveilig is in zo'n land.
    ze hebben bij een paar opgepakte aanranders ook briefjes gevonden waarbij vanuit het arabisch teksten waren vertaald in het duits. dingen als: ik wil sex met je en ik wil je dood. nou sorry maar die gingen van mij meteen terug. oorlogstrauma of niet.
     
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat politie dit soort details (wat gevonden is bij het doorzoeken van de zakken) midden in het onderzoek officieel aan media vertelt.

    Ik denk dat we 100en verhalen zullen lezen op het moment, het is een hot item..
     
  7. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    Jullie kunnen echt niet bedenken waarom groepen mannen uit Arabische culturen, georganiseerd, in grote getale, op verschillende plaatsen, in verschillende landen, Westerse vrouwen doelgericht en met voorbedachte rade aanranden en verkrachten...? Not a clue? :(
    Ik sluit me aan bij Merah...laat maar....
     
  8. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Kom maar met je theorie, of zeg anders niks.
     
  9. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
  10. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

  11. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Aldus burgervader Van der Laan.

    Tja, volgens mij waren het ook geen "Keulenaren" die deze aanrandingen pleegden, toch? En misschien dat we in NL iets meer grenzen stellen dan in Duitsland... Maar dat is marginaal hoor. Zeker als je het vergelijkt met de landen waar (nu) vluchtelingen vandaan komen.

    Ik las vandaag in een krant iemand die ervoor pleitte om nieuwkomers gelijk, in de eerste dagen / weken na aankomst, in gesprek te laten gaan met iemand uit het land van herkomst die al langer in NL woont. Deze man is (voormalig) asielzoeker in Somalië. Hij gaf bijvoorbeeld aan dat hij erg moest wennen aan het feit dat Nederlandse (Westerse) vrouwen gewoon oogcontact maken met onbekende mannen. In zijn land doen vrouwen dat niet. Tenzij ze willen flirten (of een bepaald beroep hebben, waarschijnlijk.) En zo noemde hij meer verschillen.
    Dat je deze verschillen niet kent is absoluut geen reden of excuus om vrouwen aan te randen. Maar aan de andere kant kun je ook niet verwachten dat nieuwkomers ruiken wat onze gewoonten zijn. Ze spreken de taal nog niet, kunnen (onze letters) niet lezen. Nu is het zo dat het jaren duurt voordat mensen mogen! inburgeren. Maar het is denk ik goed dat al veel eerder de basisregels uitlegt. En ik kan me ook wel voorstellen dat iemand met dezelfde herkomst / cultuur dat het beste kan uitleggen.

    Het COA gaf in een reactie aan dat weliswaar geen officiële inburgeringslessen worden gegeven, maar dat respect wel hoog in het vaandel staat. Ook wordt er op toegezien dat vrouwen respectvol worden behandeld. En, zo sprak de COA-meneer, als vrouwen zich onveilig voelen, dam worden ze overgeplaatst naar een plek waar ze zich wel veilig voelen.
    Huh, wacht even... Ja, zo stond het er echt. Niet: dan spreken we die man(nen) aan en leggen we ze uit hoe het hier werkt en dat het niet opvolgen van deze regels gevolgen zal hebben op hun asielprocedure. Nee: als mannen vervelend zijn tegen vrouwens, halen we de vrouwen weg.

    [sarcasme]
    Zo zie je maar weer, ze bestaan: asielzoekers die verstandiger zijn dan autochtone COA-bestuursleden
    [/sarcasme]
     
  12. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    #172 lotuss, 13 jan 2016
    Laatst bewerkt: 13 jan 2016
    Ik denk dat je er met 'uitleggen hoe het hier werkt' niet komt.
    Dit fenomeen van massa aanranding en verkrachting is niet nieuw in Arabische landen.
    Ze komen uit culturen waar heel anders tegen vrouwenrechten en verkrachting aangekeken wordt. In veel Afrikaanse landen is het zo al normaal je vrouw te slaan. Heb dit Somalische kleuters uit mijn toenmalige klas ook horen vertellen. In Ruanda worden meisjes als oorlogsmiddel massaal verkracht.
    Vrouwen worden ook nog verstoten en vermoord door hun eigen familie na een verkrachting omdat ze schande over de familie brengen.??!! In landen als Afghanistan of Libie en ook in Syrie. Zeker nu er door de oorlog grote crisis is. Kindhuwelijken nemen ook toe met alle vreselijke gevolgen voor die meisjes.

    Maar ook dichterbij in Turkije wordt verkrachting als politiek middel toegepast bijv tegen Koerdische vrouwen in gevangenissen. Er wordt ook gevonden dat vrouwen verkrachting zelf uitlokken door hun kleding en houding binnen deze culturen.
    De verhalen over verkrachtingen en gedwongen prostitutie in azc's en ook wat er steeds meer naar buiten komt aan verkrachtingen van vrouwen buiten azc's. Het probleem zit veel dieper en cultureel geworteld dan alleen 'moeten wennen aan vrouwen die oogcontact maken.' vrees ik. Als de wil er al is bij dit soort figuren overigens, kleine kans.
    Ik heb deze daders van dit soort verkrachtingen in documentaires horen zeggen dat het verkrachten van een westerse vrouw niet erg is omdat ze toch al sex heeft gehad en omdat het toch geen nette vrouw is. Gooi daar nog wat haat tegen het vrije Westen en alles waar het voor staat en een wij zijn superieur gevoel bovenop en het geeft deze groepen verwrongen geesten het recht om meisjes te verkrachten, bespugen, slaan en hoer en hond te noemen.
    Massaal te betasten en te vernederen. In hun ogen dan.
    En je geeft de westerse mannelijke bevolking ook nog eens een leuke boodschap mee.
    Ik heb al eerder gezegd dat ik vrees dat dit een groot probleem gaat worden en dat blijf ik zeggen. Ook dat het niet beperkt blijft bij landen als Zweden zoals nu al te merken is.

    Het is meer dan alleen het feit dat er vrouwen verkracht worden. Dat gebeurt tenslotte in het Westen ook zij het op veel en veel kleinere schaal.
    Overal worden vrouwen verkracht. Maar in deze landen wordt het in de cultuur goed gepraat en zelfs op vrouwen afgeschoven. In de documentaire die ik laats zag over kindbruidjes werd het betreffende meisje vastgehouden door de schoonmoeder tijdens het consumeren van het huwelijk.
    De verkrachtingen nemen er rituele vormen aan. En dan zou je verwachten dat dit honderden jaren ingeprente gedrag ineens verdwijnt wanneer deze jonge mannen de EU grenzen overschrijden? Met een voorlichtingscursus?

    Je hoort de helft niet wat er gebeurt op dit gebied binnen Europa.
    Er zijn nu in Duitsland politieagenten die uit de school klappen over de opdracht vanuit de politietop om geen meldingen te maken van misdrijven gepleegd door asielzoekers en incidenten in en om azc's mogen niet gemeld worden. In verschillende deelstaten. Tenzij een azc wordt aangevallen door extreem rechts.
     
  13. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Mooi geschreven. Helemaal mee eens.
     
  14. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    Dank je!

    De Verenigde Naties onderscheiden 21 landen waar verkrachting en ander seksueel geweld zijn ingezet in huidige en recente conflicten. dat bleek uit een VN-rapport uit 2014
    In onder meer de Centraal-Afrikaanse Republiek, Syrië, Myanmar en Zuid-Sudan wordt seksueel geweld gebruikt. Ook werden 34 gewapende groepen geïdentificeerd die verkrachting als wapen inzetten.
     
  15. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Geweldig stukje Lotus! Ik denk er exact zo over, en vind het erg jammer dat het zo moeilijk is om openlijk deze visie uit te spreken zonder gelijk in een bepaalde hoek gedrukt te worden.
     
  16. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    #176 lotuss, 13 jan 2016
    Laatst bewerkt: 13 jan 2016
    Dank je en inderdaad,dat is jammer. Terwijl het ook juist vrouwen uit deze landen zelf zijn die deze onmenselijke toestanden naar buiten brengen. Die kunnen het weten zou je denken. En dat zijn dan nog hun 'eigen' vrouwen waar ze zo mee om gaan. Kun je nagaan hoe dit soort mannen over Westerse vrouwen denken...
    Maar ja, het kan me eigenlijk ook niet meer zo veel schelen om in een bepaalde hoek gedrukt te worden. De tijd zal het leren, vrees ik.

    Werd je van de zomer nog voor 'niet goed bij je hoofd' uitgemaakt als je durfde te beweren dat er hier ook vrouwen massaal aangerand en verkracht zouden worden, is het nu al aan de gang.
    Ik word woedend als ik lees hoe jonge meisjes aan hun benen over de grond worden gesleurd, hun kleren van het lijf gerukt en aan alle kanten betast en aangerand. Letterlijk bloeddorstig als ik er aan denk dat dit met mijn dochters zou gebeuren.
    In Duitsland is de verkoop van zelfverdedingswapens met 600% gestegen. Niet raar natuurlijk.

    Uit een gelekt vertrouwelijk politierapport in Duistland bleek dat in 2014 een recordaantal van maar liefst 38.000 asielzoekers zich schuldig maakten aan een of meerdere misdaden. Wat neerkomt op 100 misdaden per dag. Bovendien wezen analisten er op dat dit waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg is omdat tal van misdaden gepleegd door migranten, zoals ik al eerder aan gaf,op last van de politiek niet in behandeling worden genomen.

    Het kan lang afgedaan worden als stemmingsmakerij en ongegronde angsten maar eens houdt dat op natuurlijk.

    En dan komen ze hier, gaat het gewoon door binnen de azc's.....Cookiewall: Cookies op de Volkskrant | de Volkskrant

    Of in Irak...Cookies op Trouw.nl
     
  17. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.686
    9.653
    113
    #177 MadeInUSA, 16 jan 2016
    Laatst bewerkt: 16 jan 2016
    Lotuss, heb je gisteren ook het journaal gezien? Daarin werd geponeerd dat de daders van de aanrandingen zeer waarschijnlijk een groep asielfraudeurs betreft, noord Afrikaans tuig dat al jaren illegaal in Europa leeft en rondkomt van kleine en grote criminaliteit, en nu van de overbelasting van het asielsysteem gebruik probeert te maken om een legale status te bereiken. Dus niet Syrische mannen ofzo die denken "dat dat soort gedrag hier normaal is", of die westerse vrouwen zouden minachten. Voor die laatste steeds herhaalde bewering heb ik nog nooit een goede onderbouwing gelezen.

    En maak je geen enkele illusie mbt verkrachting als oorlogsmisdaad, als Nederland ooit in een burgeroorlog van Syrische of Afrikaanse proporties terecht komt, zijn "onze" mannen tot exact dezelfde wandaden in staat. Dat is de donkere kant van de mens, en van alle tijden en landen, van de Romeinen via de Vikingen en Spaanse veroveraars, de Nederlandse slavenhandelaren in west indie, de jappen in Indonesië tot de conflicten die we in onze generatie zien, niet gebonden aan religie of land.
     
  18. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Hoewel ik het met je eens ben Lotus, vind ik het ook schokkend hoe men hier tegen verkrachtingen aankijkt. Een paar maanden geleden was er nog een comedienne op tv die haar verhaal deed. En twitter ontplofte zowat met uitspraken als: ze is zo lelijk, wie wil dat verkrachten? En: ze mag blij zijn dat iemand haar wilde verkrachten. Ik vond dat zo shocking! Veel mensen denken ook dat de meeste vrouwen een verkrachting verzinnen, terwijl dit echt maar een heel klein percentage betreft. Het is ook hier nog een taboe en ook in het Westen hebben we nog grote stappen te maken omtrent sexuele intimidatie en misbruik. En het zijn echt niet alleen 'die buitenanders' voor mezelf sprekende heb ik meer last gehad van Westerse mannen dan niet-Westerse mannen.
     
  19. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    Zeker Vlinder, sommige dingen kan je je afvragen.. Overal worden grappen over gemaakt, of dat nu is om te shockeren of om andere redenen. Maar er zit natuurlijk wel een verschil in grove grapjes maken over een pijnlijk onderwerp dan het daadwerkelijk uitvoeren van of structurele wantoestanden in landen tegenover vrouwen.
    Ik geef dit overigens ook aan, dat er uiteraard hier ook verkrachtingen plaatsvinden. Al is het op kleinere schaal, iedere verkrachting of aanranding is er één te veel. Wat hier is gebeurd gaat wel wat verder dan 'last' van mannen hebben. Dit is niet te vergelijken met een kneep in je bil in de kroeg, of het stelen van een zoen, al kan dat ook knap irri zijn. Dan trek je zo'n boy aan z'n oor, geloof me, genoeg moeten doen. Dit gaat over massale intimidatie, geweld, aanranding en verkrachting. Vrouwen die aan hun benen over de vloer getrokken werden, de kleren van hun lijf gerukt, betast op intieme plaatsen. Een totaal ander kaliber dan wat we hier gewend zijn. Maar niet onbekend in Arabische landen. Dus tja....jij mag het zeggen.. zou het er iets mee te maken kunnen hebben?
     
  20. lotuss

    lotuss Fanatiek lid

    11 sep 2008
    3.964
    1
    38
    #180 lotuss, 16 jan 2016
    Laatst bewerkt: 16 jan 2016
    Er wordt zo veel beweerd, ook dat er moedwillig van alles buiten het nieuws wordt gehouden om onrust en represailles te voorkomen zoals er nu al aan de hand is in Duitsland. Ik zeg overigens nergens dat het alleen Syriers betreft. Wat ik wel zeg is dat het niet alleen in Duitsland heeft plaatsgevonden en dat het al veel langer plaats vindt in Arabische landen. Taharrush.
    Gaat echt wel verder dan een groepje Noord-Afrikaanse herrie schoppers. Naar mijn mening in elk geval en dat blijkt ook wel als je bedenkt dat het niet alleen hier is gebeurd. Makkelijke doelgroep overigens, goed afleiding ook, dat deze groep overlast bezorgd is inmiddels al algemeen geaccepteerd. Kan je gelijk mooi álles op afschuiven.

    Wie zegt dat ik me daar illusies over maak? Dat is algemeen bekend lijkt me. Ik had het over wat er momenteel aan de hand is, over het onrecht wat er vrouwen wordt aangedaan in landen waar het momentéél oorlog is. Ik zeg nergens dat Westerse mannen niet in staat zijn tot verkrachting of moord in oorlogstijd.

    Overigens is het gewoon een feit, dat blijkt uit onderzoeken en cijfers, dat er wel degelijk verschil is het aantal verkrachtingen dat plaats vindt in verschillende landen en etnische afkomst, ook hier in het Westen.
     

Deel Deze Pagina