(Natte) handdoeken in de badkamer

Discussie in 'De lounge' gestart door Jebb, 14 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier een radiator, maar die staat nooit aan. Natte handdoeken gaan over de radiator of badrand, iets vochtige handdoeken gewoon aan een haakje.
     
  2. Niny

    Niny Bekend lid

    21 jul 2009
    731
    94
    28
    Enkel vloerverwarming zal je badkamer waarschijnlijk niet op temperatuur houden, tenzij je al hele grootte hebt.
    Daarom wordt er vaak zo radiator bij geplaatst om in de winter extra warmte te kunnen geven. Hier is handdoekradiator elektrische, gaat in de winter halfuurtje aan met thermostaat en slaat dus vanzelf uit.

    Natte handdoeken drogen hier op radiator of vloer als matje dan. En anders direct in de wasmachine.
     
  3. LVtje

    LVtje Fanatiek lid

    20 jan 2014
    3.128
    1.100
    113
    Vrouw
    Wij hebben 2 grote wastonnen op de badkamer staan. Maar meestal gaan de handdoeken eerst over de radiator of badrand.
     
  4. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Je kunt natte handdoeken bijna overal uithangen, over het rand van het bad, de sink of de douche.. Ik was mijn handdoeken toch wel om de dag of 2-3 dus alles gaat vaak op een hoopje mee naar beneden en wordt daarna best snel gewassen!
     
  5. emma84

    emma84 Bekend lid

    3 dec 2012
    603
    0
    0
    Twente
    We hebben een kleine badkamer enneen natte handdoek hangen wij over de rand van de wasmand, over de radiator of over zo'n handdoek stang. Zodra hij droog is gaat hij de wasmand in en is er weer nieuwe ruimte
     
  6. flowertje36

    flowertje36 Fanatiek lid

    21 sep 2014
    4.074
    1.314
    113
    Vrouw
    Ik leg de handdoeken altijd over de badrand. Met het tekenen van onze badkamer was alleen een radioror of alleen een vloerverwarming niet sterk genoeg om alles warm te krijgen. Dus kiezen voor een hogere capaciteit aan radiator want wil niet de hele vloer weer slopen. Houdt er wel rekening mee dat het echt goed verwarmt wordt.
     
  7. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.034
    15.043
    113
    Als ik er aan denk hang ik de natte doeken over de badrand. Bad word nooit gebruikt, zit (nog) geen kraan op, zat er niet toen we het 2 maanden terug kochten. Weet ook niet of we het nog gaan doen, de douche doet het en de badkamer is sowiso aan vervanging toe. Afijn, natte spullen dus over de badrand of op de grond waar het valt :D wasmand heb ik niet in de badkamer, alleen boven 1 op de overloop. De kleren die in de badkamer uitgaan worden gelijk in t bad gegooit, heerlijk, zo'n grote wasmand :D
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Wij hebben een designradiator, omdat ze bij de bouw zeiden, dat het écht te koud zou zijn op de badkamer met alleen de vloerverwarming. Nou, écht niet dus! Dat ding heeft nog nooit aan gestaan. ;)
    We hangen er de handdoeken ook niet aan, want eigenlijk is de gewone stang daar veel handiger voor. Niet mooi? Hangt van de stang af, toch?
    Soms hangen we een handdoek op de badrand.

    Onze handdoeken hangen op een stang. Die van de kinderen hangen we over hun wasmand heen. Die staat op hun slaapkamer (veel ruimte). Onze wasmanden staan op onze slaapkamer (ook veel ruimte).
    Eigenlijk zijn het niet eens hun en onze wasmanden, maar kinderkleren, kookwas, gekleurde was en zwarte was. :D
     
  9. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Natte handdoeken gaan over de design radiator.
    Onze wasmand staat op de overloop. Stond eerst wel in de badkamer, vond hem maar in de weg staan. En de vuile was werd elke keer vochtig door het douchen.

    Vloerverwarming vind ik persoonlijk wat overbodig.
    Het is wel lekker dat je vloer warm is als je gaat douchen ;)
    Als je je badkamer vloer toch open haalt, kan je wel je verwarmingsbuizen wat langer maken. En deze dan door je badkamer laten lopen.
    hoef je geen vloerverwarming installatie aan te maken. En word je vloer toch een beetje warm op de plekken waar je je bijv. uitkleed/afdroogd.
    Vrienden van ons hebben dit nl. ook gedaan.

    En je vuile was mee nemen naar zolder iedere keer als je gedoucht heb, word je al gauw zat denk. (als ik naar mezelf kijk)
     
  10. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Ook hier zowel een design radiator als vloerverwarming. De natte handdoeken hangen over de radiator, vind ik netter staan dan op de grond.
    Mijn wasmand staat een soort van verdekt opgesteld in de badkamer, het is zo'n soort opvouwbaar/uitschuif ding van Ikea, onze wastafel staat haaks op het bad en daar tussen zit nog ongeveer 30 cm speling, daar staat de wasmand in geklemd. Valt dus niet op, totdat je er voor staat.
     
  11. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Wij hebben in de badkamer een torentje van 4 stapelkratten. Je weet wel met zo'n lagere voorkant. De bovenste gebruik ik voor de natte was (handdoeken en washanden) In de andere kratten gaat de droge was(kleding)
    Iedere dag haal alles daar weg en neem ik het mee naar de bijkeuken. (daar staan ook mijn wasmachines)
    Daar sorteer ik het op kleur en gaat het in bakken van de Ikea. Deze:
    [​IMG]
    Ik laat ze niet drogen over de kachel oid. Daar zijn het er te veel voor. Er wordt hier vaak genoeg een was gedraaid. Dus geen last van stinkende was.
     
  12. Frubbel

    Frubbel Actief lid

    28 sep 2013
    435
    159
    43
    We hebben vloerverwarming en een radiator. Vloerverwarming is nooit aan, de vorige bewoners hebben gekozen voor elektrisch dat is wat ons betreft niet handig en te duur.
    De wasmand is weggewerkt in de kast van het wasbak meubel. Vind dat zelf erg handig en netjes.
    Naast deze wasmand staat er op elke slaapkamer ook een mand voor kleding, die op de badkamer is alleen voor handdoeken sokken en ondergoed, scheelt mij veel sorteer werk.
     
  13. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    #53 Sandana, 15 jan 2016
    Laatst bewerkt: 15 jan 2016
    Ik ben nu bezig met het uitzoeken van de badkamer. Wat ik heb geleerd is dat je nooit natte handdoeken over de designradiator/handdoekradiator mag hangen. Ze zijn daar niet voor gemaakt, alleen om en droge voor te verwarmen. Beetje vochtig kan geen kwaad, maar echt nat blijkt funest. Dan gaan ze roesten. De winkels krijgen regelmatig dit soort 'klachten' binnen.

    Ik moet ook nog bedenken wat ik ermee ga doen. Uithangen op het bad gaat niet, want wij krijgen alleen een douche. Vlizotrap naar zolder dus dat is ook geen optie. Even kijken of het nog in het washok/bijkeuken past.
     
  14. Eliza78

    Eliza78 Niet meer actief

    Hier 2 badkamers.
    1 met vloerverwarming en designradiator.
    Andere badkamer alleen met radiator (kinderbadkamer)
    In beide badkamers een wasmand.
    In de wasruimte nog eens 3 wasmanden (zwart, wit, kleur)
    Natte handdoeken gaan gelijk de wasmachine in. Ik kijk van tevoren welke kleur was ik t meeste heb (donker of licht) en gebruik handdoeken in die kleur en zet gelijk de was aan na t douchen.
    Een natte handdoek van bijv tandenpoetsen of gezicht wassen hang ik even over de radiator en daarna aan t haakje naast de wastafels. Die wordt s avonds vaak nog 1x gebruikt om op te staan na het douchen.
     
  15. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Wij hebben gewoon een designradiator aan de muur, en vind dat wel ideaal hoor, dat je daar je handdoeken aan laat drogen.... Dus als ik jou was zou ik niet voor vloerverwarming gaan. Als je bang bent voor koude voeten, kun je ook een badmat neerleggen.

    Ik heb twee wasmanden in de douche staan.
     
  16. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Wij wonen hier al jaren en de designradiator was er al bij de vorige bewoners. En ik hang hier altijd na het douchen de handdoeken aan, en ook weleens kleding wat ik op de hand heb gewassen, en tot op heden nog geen roest hoor. Ligt ook misschien wel aan de kwaliteit radiator.
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Onze designradiator is al jaren kapot. We hebben gelukkig wel vloerverwarming in de badkamer. Heerlijk warme voeten 's ochtends en 's avonds (zit een timer op, overdag staat hij uit).

    Wij gebruiken handdoeken altijd 2x. Ik hang ze gewoon over de rand van het bad, over de radiator of over de douchedeur om te drogen.
    Vuile was verzamel ik op de grond in de badkamer en die breng ik elke dag naar zolder, waar ik het gelijk sorteer. Als ik genoeg van een bepaalde soort heb, draai ik een was.
     
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier gaan ze al bijna 10 jaar soms echt nat op de radiator, ook bv natte kleding die ik op de hand heb gewassen. En echt geen spoortje roest hoor.
     
  19. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Hier hangen ze over de radiator.

    De wasmand tja...wij hebben deurtjes gemaakt onder de wastafel en daar kieperen we steeds alle was achter. Deurtjes dicht en klaar :p Verder hebben we ook geen plek voor een wasmand, niet op de overloop, niet in de badkamer, niet in onze slaapkamer.
     
  20. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Krijg je er dan geen vocht of schimmel plekken in? In de keuken leg ik de natte doekjes altijd eerst op de verwarming. In de badkamer (nog aan het verbouwen) komt idd een radiator en vloer verwarming voor de handdoeken ook te drogen. Wasmanden staan nu op zolder en 1 op onze slaapkamer.
     

Deel Deze Pagina