Baby valt direct na aanhappen borst in slaap

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door madelein, 18 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Wie heeft de gouden tip?!
    Onze kleine meid van 5 dagen oud, geboren met 37+4 dmv keizersnee, valt zo'n beetje direct na het aanhappen van de tepel in slaap.
    We hebben zo'n beetje alles geprobeerd de eerste dagen in het ziekenhuis, blijven aanleggen en gekolfde melk via cupje of vingervoeden, slangetje over de tepel en bijspuiten als ze ging drinken.
    Na 2 dagen was ze 10% afgevallen en hadden we dus geen andere keus dan gekolfde melk via een flesje geven. Wel blijf ik voor iedere voeding haar aanleggen.
    De reflex is goed aanwezig, ze hapt goed, maar zuigt een paar keer en valt dan in slaap. Ook al is ze goed wakker voor het aanleggen. Dus na 5-10 min proberen krijgt ze de fles en daarna kolf ik af.
    Als ze echt honger heeft wordt ze heel boos als ik dr san van de tepel af haal, waardoor het aanhappen weer moeizaam gaat.
    We hebben in het ziekenhuis iedereen erbij gehad, lactatiekundigen, kinderarts. Nu nog wat tips gekregen van de kraamhulp.
    Iedereen zegt stug blijven volhouden, dan komt het vanzelf. Maar het is zo vermoeiend zo...
    Iemand toevallig nog een tip??
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Ze hebben gelijk, het komt vanzelf. Hier een mega-baby, maar ook met te weinig kracht, na 4 weken ging het ineens goed en na 5 weken was ze volledig aan de borst (ik kwam te weinig aan kolven toe, want ook nog een zoon met een beperking, dus bijgevoed met kunstvoeding). Het kost idd erg veel energie, eerst klungelen met het aanhappen en dan nog de fles en dan ook nog kolven, maar het is het waard hoor.
    De fles, geef je die wel zodat ze er wat moeite voor moet doen, zodat ze de borst goed blijft pakken ook?
    Verder doe je het goed, eerst aanleggen en dan navoeden met de fles.

    En dat het hier 4 weken duurde, wil niet zeggen dat dat bij jou ook zo is he?

    Nog gefeliciteerd trouwens met je meisje!
     
  3. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    wat vervelend dat ze snel in slaap valt.
    Hoe is het met je toeschietreflex? Kun je die van te voren opwekken zodat ze dat zelf niet hoeft te doen, of misschien doe je dat al?
    Ze is fors afgevallen, en met een wat kleiner termijn geboren. Sommige kindjes hebben een aanloopje nodig. Het kan echt zijn dat ze er nu de kracht of energie niet voor heeft, maar over een paar dagen wel. Blijven oefenen, maar niet elke voeding hoor. Kijk even wanneer ze het meest wakker is. Leg haar 2 keer op een dag aan met een lange pauze er tussen zodat ze weer energie krijgt voor de volgende. Probeer het ook niet te lang, je hebt snel genoeg dor of het wat word of niet. Pas je al borstcompressie toe? Dat kan ook heel goed helpen als kindjes snel in slaap vallen.

    Het is echt even volhouden inderdaad. Zeker als je al een goede lactatiekundige hebt gesproken. Ze is nog maar 5 dagen oud, flink afgevallen en met net iets meer dan 37 weken geboren. Heel goed dat je hulp zoekt. Hoe vol. En ik hoop dat je nog wat aan het bovenstaande hebt.

    Gr iris
     
  4. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Dank voor jullie tips en motiverende woorden!!!

    Ik ben even helemaal in de Gloria want het lijkt alsof ze net goed gedronken heeft, uit beide borsten!!!!
    Heb eerst 5 min gekolfd zodat de spanning er wat af is waardoor ze makkelijker kan happen en de tepel meer naar buiten komt.
    Ze hapte goed, en zoog en bleef zuigen!! Vind het moeilijk te zeggen of ze ook echt veel binnen heeft gekregen maar kaakjes bewogen goed en heb een aantal keer haar echt horen klokken.
    Borstcompressie nu ook gedaan.
    Dit geeft weer hoop!
    Heb nu dus geen fles gegeven na de voeding en ze ligt te slapen. Hoop dat ze genoeg binnen heeft gekregen.

    Ze is idd wat vroeg. Het suffe is dat ze enorm veel kracht heeft.
     
  5. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Super!
     
  6. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Het komt goed hoor!
    Het lijkt wel alsof je mijn verhaal beschrijft.
    Jongste dochter kwam ook via een keizersnede.
    Viel ook af, 10%. Aanhappen, even duw duw en weg was ze weer.
    Heeeel frustrerend. Ook alles geprobeerd.
    De lactatiekundige laten komen, die gaf wel goede tips, maar het drinken werd er niet heel veel beter op. Ook gaan voeden met en tepelhoedje, dat was voor haar minder vermoeiend, en ze kon beter aanhappen.

    Na 2 weken gerommel had ik een afspraak bij de kinderarts. En de dag er voor, jaja, begon ze opeens wat meer wakker te worden. Ik begon langzaam maar zeker verbetering te zien.
    Toegegeven, het ging niet supersnel, en ze kwam ook niet zoveel zo snel aan als bijvoorbeeld haar zus (die was binnen no-time een dikkerdje :)).
    Maar het kwam uiteindelijk goed.

    Sommige kindjes hebben blijkbaar toch wat meer tijd nodig. Dan gaat het even niet rechttoe rechtaan, en duurt het even voordat ze volledig aan de borst drinken. Dus wees geduldig, en vertrouw er op dat het goed gaat komen!

    Oh ja, van de verpleegkundige hoorde ik ook, dat veel kindjes die via een keizersnede komen, een vals geboortegewicht hebben. Dus ook dat kan meespelen.
     
  7. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Wat bijzonder, klinkt inderdaad heel herkenbaar.

    Ze heeft met de borst gisteravond toch te weinig binnen gehad denk ik, want 2 uur later kwam ze, en een uur later weer. Maar goed het begin is er denk ik. Ik had waarschijnlijk nog een flesje aan moeten bieden na die voeding maar ze gaf geen honger signalen meer ( hield mondje ook stijf dicht en sliep).

    De voeding van 21.00 hebben we iets te lang mee gewacht, ik stond onder de douche. Hierdoor was ze zo over dr toeren dat ze niet goed hapte. Merkte echt dat het huilen haar teveel energie had gekost. Dat speelt dus zeker ook nog mee. Ze doet heel dapper en sterk, maar ze is wel snel door dr energie heen.

    De voeding van 0.00 heeft ze ook weer eerst aan de borst gedronken, paar duidelijke slokken gehoord. Maar daarna ook nog 60 cc uit de fles dus zoveel was het niet.
    We houden vol!
     
  8. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn baby is met 38.5 gehaald met een keizersnede. Hij heeft ook de 10% gewichtsverlies zeker gehaald. Ik denk dat ik een goede week druk geweest ben met een sonde langs de tepel om extra gekolfde melk of flesvoeding bij te geven. Mijn productie was in het begin ook niet zo fantastisch. Maar na een week werd het echt beter. Het begon met geen gewichtsverlies meer en langzaam aan begon hij aan te komen en ben ik gaan afbouwen met het extra geven. Ik vond het rommelen echt hard werken en dat was het ook voor de baby. Eigenlijk sliep hij van voeding tot voeding, maar na 2 weken had hij het echt goed onder de knie!
     
  9. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Hoe heb jij dat gedaan met die sonde dan?
    Hoopgevend dat het toch wel vrij snel kan gaan zoals bij jullie hier!

    Hier net weer een complete voeding uit de borst kunnen geven!! Jeej!!
    Ik hoop zo dat ze het nu oppakt.
    Ik vind het wel 'eng' dat ik nu niet weet hoeveel ze binnen heeft gekregen. Was natuurlijk heel overzichtelijk door die gekolfde melk met een fles. Wist precies wat erin ging. Maar ze ligt lekker te slapen dus het zal wel goed zijn.

    Hoeveelheid voeding is hier geen probleem trouwens, heb giga productie.
     
  10. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Na het aanhappen frutte ik dat sonde slangetje langs mijn tepel het mondhoekje in. Elke keer als ze zuigen kan je heel lichte druk op het spuitje geven en krijgen ze naast de borstvoeding wat extra binnen. Toen hij echt goed en krachtig begon te zuigen hoefde ik niet meer op het spuitje te drukken. Naast het gewicht was dat ook een teken dat ie het zelf begon te kunnen. Maar in combinatie met giga productie weet ik niet hoe handig dat is, misschien moet je dan wel eerst kolven of zo. Ik vond het zelf wel fijn want zo heb ik nooit een fles hoeven geven en heeft ie voor zijn gevoel altijd eten uit de borst gehad. (Hoe handig dat nu is weet ik niet, want hij is nu 3,5 maand en een goede flesweigeraar :D)
     
  11. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Dit heb ik idd ook gedaan, maar is met voedingen van minimaal 60 cc niet te doen...
     
  12. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mja, snap ik 60 cc is ook wel veel. Ondanks het zeuren van de kraamzorg ben ik nooit hoger gegaan dan 20 cc. Dat paste nog mooi in 1 spuitje en was dus redelijk te doen, maar ook 20cc vond ik al een gedoe.
     
  13. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Net heeft ze weer gedronken uit de borst. Heel maf, ze pakt maar 1 kant. Rechts krijg ik dr niet eens aangelegd.
    Heb voor de zekerheid een afspraak met een lactatiekundige morgen. Kijken of die nog tips heeft waar we wat aan hebben.
     
  14. Miekiej88

    Miekiej88 Fanatiek lid

    7 nov 2011
    1.262
    0
    36
    Gelderland
    Je bent hartstikke goed bezig Madelein!!

    Ook hier herken ik je verhaal. Vera is geboren met 38wkn middels keizersnede. Maar helaas ze lag nog geen minuut aan de borst en ze sliep alweer.. Viel ook 10% af en waren we genoodzaakt bij te voeden. Dit heb ik ruim een week gedaan naar toen kwam ze gelukkig goed aan en mocht ik stoppen. Wij kregen als tip ene borst voeden dan verschonen en dan de andere borst geven. Dit doen we nu met 2 maanden nog steeds en het werkt. Ze valt namelijk nog steeds in slaap en als ik de andere borst aanbied weigert ze. Na het verschonen is ze weer wakker en hapt ze wel weer. Ik vond het ook eng of ze wel voldoende aankwam want ze dronk soms nog geen 5min aan de borst. Toch kwam ze elke keer zeer netjes aan zelfs boven verwachting. Ga zo door!!
     
  15. Tigra

    Tigra Bekend lid

    15 dec 2014
    706
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hier ook een baby die veel in slaap viel. Wat hier hielp is wisselvoedingen geven. Zodra ze in slaap valt geef je de andere borst. Dit wissel je steeds tot ze genoeg heeft gehad. Ik gaf meestal beide borsten 1 keer, ging dan verschonen en gaf beide borsten nog een keer. Met wisselvoedingen is het niet de bedoeling dat het voeden langer duurt, je geeft elke keer een borst wat korter.

    Slim dat je een lactatiekundige laat komen.
    En nog een tip, je hebt het over voedingstijden. Maar een goede borstvoedingsperiode slaagt alleen als je dit op verzoek doet. Dis bij elk hongersignaal aanleggen. Er komt vanzelf een ritme, maar nu is zoveel mogelijk aanleggen echt belangrijk!
     
  16. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    @tigra; ik voed ook op verzoek, alleen soms meldt ze zich niet voor een voeding, en moet ik haar dus 3 uur na de laatste voeding wakker maken. In de nacht mag er 1x 4 uur tussen zitten.
    Gisteravond kwam ze ineens elke 1.5 uur, dus heb zo'n beetje continue met dr gezeten tot 0.00.
    @miekje: grappig! Ik vind het ook eng of ze wel genoeg krijgt. Ik kijk naar de plas luiers, en die heeft ze elke verschoning wel, vannacht zelfs 2 hele zware. Maar het is lastig idd.

    We hebben trouwens wel een doorbraak hier. Gistermiddag is er een lactatiekundige geweest. Die concludeerde dat het gehemelte van R erg hol is, ipv plat rond. Dit kan verklaren waarom ze in slaap valt want de tepel komt dan moeilijker achterop het gehemelte. Dit speelt met name als m'n borsten erg vol zijn ( heb giga productie namelijk) en daardoor hard zijn. Heb een tepelhoedje gekregen zodat ze makkelijker kan happen, met het advies die alleen in het begin van de voeding te gebruiken en als de boel wat zachter is weg te halen.
    Ik heb dat ding maar 2x hoeven gebruiken tot nu toe :D. En ze heeft sinds gisternacht niks anders dan mijn borst gehad!

    Zo zie je maar, geduld en hard werken wordt echt beloond :D
     
  17. Miekiej88

    Miekiej88 Fanatiek lid

    7 nov 2011
    1.262
    0
    36
    Gelderland
    Hartstikke fijn zeg!! Ik kolf voor elke voeding 3min af omdat mijn borsten ook te gespannen zijn om goed aan te kunnen happen. Daarnaast kan Vera het toeschietreflex niet aan wat erg hard gaat. Hierdoor drinkt ze erg slordig en krijgt meer krampjes naderhand. Vandaar dus kolven voor de voeding. Soms wel belastend maar merk verbetering.
     

Deel Deze Pagina