Onacceptabel gedrag 4 jarige!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Corine1982, 21 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.636
    1.193
    113
    Ik heb ook een dochter van 4 en eentje van 1 en herken wel een aantal dingen in jouw verhaal. Mijn dochter is op dit moment ook heel erg bezig met uitproberen van in hoeverre zij situaties naar haar hand kan zetten. Ik hoor van veel moeders om me heen dat dit op deze leeftijd (net een paar maandjes op school) er ook wel een beetje bijhoort. Eigenlijk was ze altijd heel meegaand en makkelijk tot ze naar school ging :). Het is alsof er toen een wereld van onafhankelijkheid voor haar openging en ze daar nu soms in doorslaat.

    Ik merk heel goed dat als ik niet straf, maar praat en uitleg gedurende een week of twee het veel beter gaat dan wanneer ik uit mn slof schiet of straf uitdeel. Toch gebeurt dat laatste helaas ook nog wel regelmatig, want de combi pittige kleuter en weinig slaap door dreumes vind ik best pittig!

    Wat betreft judo, mijn dochter gedraagt zich een beetje hetzelfde op dansles als ik erbij ben. Ze weet dat dit hét moment is om te sabborteren, omdat ik dan haast heb en met haar moeie dreumeszus zit en niet op mn best ben. We hebben vooralsnog de oplossing dat ze met een andere moeder meemag naar dansles en sindsdien gaat het veel beter. Mocht dit bij jullie niet kunnen, dan denk ik dat het al heel erg helpt als jij letterlijk uit beeld bent tijdens de les en misschien even ergens een koffietje gaat drinken of een frisse neus gaat halen met je jongste.
     
  2. silvana81

    silvana81 Fanatiek lid

    12 feb 2007
    2.777
    17
    38
    administratie
    Diemen
    Onze dochter van bijna 5 is ook niet de makkelijkste zeker niet als ze moe is.

    toen ze 3 was had ze vreselijke buien een opvoedkundige rade ons negeren aan en dat zijn we gaan doen....lag ze op de grond te gillen dan stapte ik over haar heen en ging naar de keuken of slaapkamer uit haar zicht in ieder geval na 2 weken was dit afgelopen.
    Soms heeft ze nog wel een bui dat ze heel brutaal doet maar daar luister ik niet meer naar kan je niet gewoon praten dan loop ik weg.
    Als ik haar bijvoorbeeld een keer niet begrijp en iets verkeerds zeg dan zegt ze ik ga je slaan dan zeg ik dat ik dat niet horen wil als ze het nog een keer zegt of echt slaat dan mag ze naar haar kamer.
    Als ze dan gaat gillen in haar kamer blijft ze er extra lang in...dat helpt wel want ze is altijd stil als ze naar haar kamer moet.....vaak vindt ze het ook niet erg want ze gaat dan rustig spelen en als ik na 10 minuten bij haar kom kijken zit ze te spelen en wil ze haar kamer niet meer uit.

    Bij het gooien met speelgoed is het hier heel simpel het speelgoed dat gegooid wordt gaat altijd voor een uur de kast in.

    Ze is de laatste tijd wel wat rustiger geworden.

    Bij onze dochter speelt denk ik ook mee dat ik zwanger ben en eerst kon ik niet veel ivm misselijkheid en extreem moe zijn....tien ging het ff goed en nu weer last van mijn bekken waardoor ik weer niet veel kan.
    Sinds vorige week kan ik haar weer naar school brengen en ophalen op de dagen dat ik dat altijd deed en hoeft niet oma of een moeder van school te helpen.

    Gister vindt ik het toch wel mooi dat ze oma op haar plek zette.
    Ze had snoep gehad smiddags en ze vroeg aan mij of ze het mocht eten, tuurlijk zei ik tegen haar je mag 1 chocololli eten. Zegt oma dan eet je die andere vanavond na het eten, waarop mijn dochter zegt 's avonds snoep ik niet na het eten neem ik fruit......vervolgens een heel verhaal over fruit wat ze lekker vindt (dochter lust alles van fruit en vindt het heerlijk).
     
  3. Corine1982

    Corine1982 Actief lid

    8 jan 2015
    119
    0
    16
    NULL
    NULL
    Goedemiddag iedereen,

    Heb veel de vraag gelezen of ik het kado echt heb terug gebracht, en ja die is echt terug naar de winkel.

    Verder heb ik jullie adviezen geprobeerd en begint echt te werken.
    Begin er nu zelfs ook lol in te krijgen.

    Had bijv laatst op een avond moest ze naar bed maar wilde niet. Gewoon genegeerd en het ritueel doorgezet van de avond. Heb haar in bed gelegd en begon ook gewoon een verhaaltje te lezen maar ze was boos deed driftig luisterde niet en ik bleef doorlezen. Het verhaal was voorbij en deed de deken over haar heen gaf haar een kroel en een kus en zei welterusten net als elke avond. Zegt ze opeens tegen me ben je nog steeds niet boos, dus vertelde haar dat ik het niet leuk vond dat ze zo deed maar dat ze alleen zichzelf hiermee had en ze het verhaaltje dus niet goed gehoord had en dat dat voor haar erg jammer was en dat ze lekker moest slapen. Toen ik haar na een half uur nog boos in haar bed hoorde ben ik er weer heen gegaan en vroeg wat er was. Ze was niet moe en wilde spelen en ik was een rare gekke moeder uiteraard dus zei joh dan ga je je licht aan doen lekker spelen en dan ben je op school erg moe morgen.Toen ik weg liep zei ze mag dit echt en ben jij nog niet boos! Ik dacht wel ff zo dus je vind het gewoon leuk als ik boos ben. Heb gezegd dat ik niet boos was en dat ze alles mocht doen op haar kamer wat ze wilde maar niet daar vandaan mocht gaan. Ben weer naar beneden gegaan en stond even te luisteren wat ze ging doen. Ze heeft niks gedaan en hoorde alleen maar nou zeg ze word niet eens meer boos op mij, en nou mag ik gewoon spelen. Wil dat ze boos word. Na 2tellen hoorde ik haar snurken.
    Zelfs op judo deed ze mee. Dacht dit ga ik doorvoeren. Ze zei ik heb geen zin doe niet mee. Ik zei je heb gelijk meissie. Kom lekker zitten kijken we hoe leuk die kindjes het hebben. Weer zei ze ben je niet boos mama, en ik zei nee hoor. Het begon en ze keek me aan en ging meedoen zonder dat ze verder liep te zeuren. Ze ging zelfs met andere judoën dan met haar vriendinnetje. Na afloop zei ik ook tegen haar je heb het goed gedaan hoor. Ben trots. Zie je nou dat het ook allemaal leuk kan zijn.

    Misschien was ik wel te streng maar wil het graag goed doen en haar corrigeren zodat het beter gaat maar zo zie je maar dat het niet altijd de goede manier is.

    In elk geval bedankt allemaal.
     
  4. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Wat goed om te horen dat het zoveel beter gaat! Ik houd dit in gedachten als mijn dochter op die leeftijd komt. Als ze een beetje op mij lijkt, heeft verbieden en boos worden namelijk geen zin en stuit ik dan op veel weerstand.

    Heel veel succes verder
     
  5. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Wauw!
    Wat mooi om je bericht te lezen. Negeren werkt heel goed in dit soort gevallen. Ze merkt nu zelf de gevolgen van haar eigen gedrag. En dat is niet - Mama wordt boos.
    Rustig blijven is zo belangrijk :). Knap van je hoor!
     
  6. Snottaapje

    2 feb 2016
    13
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik lees in je reactie dat je geprobeerd hebt haar slechte gedrag te negeren en dat je merkt, dat dit werkt. Super fijn! Belangrijk is, dat je op zoek gaat naar iets wat werkt voor jullie beiden!
     
  7. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.155
    768
    113
    Hoi,

    Mooi dat het beter gaat! Echt vervelend als je in zo'n negatieve spiraal terecht komt, gebeurt hier ook weleens.
    Ik pak dan altijd maar weer dit boek erbij: how2talk2kids
    Mijn beste investering in tijden! Iedere zomervakantie verplicht ik mezelf om het weer te lezen, gebruik het ook op mn werk (leerkracht). En elke keer is het weer zo uit. Heb veel onderstreept en zelfs stukjes gekopieerd in de trapkast hangen, haha.

    Echt een aanrader!
     

Deel Deze Pagina