Neusamandelen verwijderen - niet samen kunnen gaan

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Bailief, 8 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Volgende week worden de neusamandelen van mijn dochter verwijderd. Mijn vriend kan door omstandigheden niet mee. Vervoer heb ik geregeld want ik rij liever niet alleen met mijn dochter naar huis omdat ik niet weet hoe ze er aan toe is na een narcose. Maar nu vroeg ik mij af wie er bij haar is als ik mij in die OK overall moet hijsen, dan is er wel een tweede persoon nodig denk ik? En zijn er nog andere dingen waar ik aan moet denken dat minder handig is als je alleen bent?

    Mijn dochter is ontzettend op mij gericht en wordt al hysterisch bij het idee dat ik even weg ga, daarom vraag ik me dit af...
     
  2. Mamakuh85

    Mamakuh85 Actief lid

    11 jan 2013
    474
    0
    0
    Hier was papa er wel bij maar mocht niet mee naar de ok.. Er mag 1 iemand mee bij ons werd ons zoontje door gereden terwijl ik snel het pak aantrok ik mocht bij hem blijven totdat hij sliep.. De 1ste x was ik al bij hem toen voordat hij wakker werd de 2de x was ik net te laat en was hij erg verdrietig maar ze zorgen heeeel goed voor ze.. De 1ste x mocht ik ook wachten op de ok zelf aan een tafeltje de 2 x moest ik naar beneden vandaar waarschijnlijk ook later op de ok. Waren wel 2 verschillende operaties logt eraan hoe lang het duurt denk ik.
    Alvast heel veel succes
     
  3. Duma

    Duma Bekend lid

    13 sep 2007
    973
    908
    93
    Je mag de hele tijd bij haar blijven, behalve bij de operatie natuurlijk.
    Maar dat heeft ze niet door.

    Er mag maar 1 persoon mee naar de OK toe.

    Voordat ze de OK inrijden, moet je nog even wachten.
    In dat wachtkamertje kan je je overall aandoen.
    En dan ligt ze gewoon in haar bedje naast je.

    Dat was hier het geval iig, vorige week.
     
  4. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.645
    113
    Brabant
    weet je zeker dat je je in een overal moet hijsen?
    hier is neusamandelen hetzelfde als buisjes: onder een roesje en dus mag je gewoon mee in je gewone kleren tot ze onder zeil is.

    succes!
     
  5. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Fijn om te horen dat ze mij in ieder geval de hele tijd kan zien! Wanneer ze wakker is dan ;). Dan ga ik daar ook verder niks voor regelen.

    In het boekje van het ziekenhuis staat wel dat je een overall aan moet.
     
  6. disaro

    disaro Fanatiek lid

    18 aug 2014
    2.036
    251
    83
    Bij ons mocht er de hele tijd maar 1 persoon bij zijn. Vader mocht hier dus niet mee, de hele ochtend niet.
     
  7. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    En ik maar denken dat iedereen altijd met z'n tweeën zou zijn. Soms mag dat dus niet eens. Hier geloof ik alleen bij naar de OK gaan en de uitslaapkamer mag er maar 1 iemand zijn.
     
  8. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Toen de neusamandel (want er zit maar één amandel in de neus) bij mijn zoontje verwijderd werd, mocht er één ouder mee naar de speelkamer voor de ok, de ok, en de verkoeverkamer. De ander bleef in de zaal. Ik ben mee geweest, mijn man bleef in de zaal.

    Je mag mee de ok in en erbij zijn als ze je kind onder narcose brengen. Daarna word je naar de uitslaapkamer gebracht waar je wacht tot je kind 'klaar' is. En dat is heel snel. Bij alleen buisjes is het nog sneller.

    Ik moet wel zeggen dat ik wel blij was dat we met z'n tweeën waren. Want ons zoontje was het eerste uur na de ingreep heel erg van streek. Dus konden we om de beurt even troosten. Toen heeft ie nog een uurtje op schoot geslapen en toen was ie er weer. Dronk weer, wou wel ijsje enzo.
    De rest mocht na een uurtje naar huis. Wij zijn nog even gebleven tot na het slaapje en hij genoeg gedronken had.

    Er waren kinderen die met één ouder waren en er waren ook kinderen waarvan de beide ouders mee waren, de jongste kinderen.
     
  9. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Hier hebben we het bij onze kids altijd alleen gedaan.
    Mede omdat er meer kinderen zijn en we dan oppas moesten regelen, maar ook omdat er maar 1 ouder mee mag en dan zit je partner de hele ochtend in de zaal te wachten.

    Het was hier zo dat de kids die later aan de beurt waren naar de speelkamer gingen met de ouder en je werdt opgehaald als je kindje bijna aan de beurt was.
    De overal trek je gewoon aan bij je kindje want je krijgt dan al een bed toegewezen. (moet wel zeggen onze zoon was net 1 dat hij geholpen is en onze dochter was 2 dus waren omdat ze nog zo jong waren als 1 van de eerste aan de beurt, onze andere dochter was bij beide ingrepen al wat ouder, maar toen was mijn man mee)
    Je gaat pas weg bij je kindje als hij onder narcose is en zodra ze wakker zijn ga je er ook weer naar toe.

    Het terug naar huis vond ik erg meevallen, vaak herstellen ze snel van het verwijderen van een neusamandel en springen ze 's middags weer rond.
    Je gaat ook pas weg als ze goed wakker zijn en ze wat gedronken hebben en niet meer spugen, mochten ze daar last van hebben (dat had onze oudste dochter heel erg na een narcose)
     
  10. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    hier is het zo dat je in de wachtkamer zit met alle andere papas of mamas ( hier mag OF mama OF papa maar niet beiden ook niet in de wachtkamer)

    op het bed liggen nummers, dit geeft aan hoeveelste je in de "wachtrij"bent,

    bij mijn dochter haar keel en neusamandelen was ze de eerste, ik mag dus in overal in de wachtkamer zitten.

    bij mijn tweede dochter vorige week was ik met keel en neus amandelen en buisjes 7e, wanneer nr 6 opgeroepen word mag nr 7 de overal aan doen, de kinderen spelen ondertussen gewoon lekker in de wachtkamer.

    vorige week kon mijn man ook niet rijden omdat ons zoontje in het ziekenhuis lag en hij kon niet weg bij hem, gelukkig kon mijn moeder ons ophalen en naar huis brengen.

    ik zou persoonlijk eventueel een taxi ofzo regelen als je geen familie leden hebt die je op kunnen halen, bij neus en keelamandelen ( vooral keel ) kan het zijn dat er bloed doorgeslikt word en ze in de auto moeten spugen, dan is het toch fijn als je er naast zit met een bakje bij de hand.
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier ook alleen, mijn man bleef thuis met de andere kids.
     
  12. Roosje83

    Roosje83 Fanatiek lid

    4 jun 2012
    2.195
    11
    38
    NULL
    NULL
    Wij zijn wel met z'n tweeën gegaan, voor het vervoer. Maar naar de ok mocht er maar 1 mee. Zonder overal. En op de uitslaapkamer mocht er ook maar 1 ouder mee. Daar bleef ze 2 uur en toen mochten. Papa heeft dus eigenlijk de hele ochtend alleen op de gang gezeten.
     
  13. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Ik ben weer gerustgesteld ;). Was echt bang dat ze even zonder mij zou moeten zijn en dan al hysterisch zou zijn voordat ze de OK op moest maar dat valt dus allemaal mee. Gelukkig maar.
     
  14. smurfin29

    smurfin29 Fanatiek lid

    13 apr 2012
    1.071
    0
    0
    Leiden
    in het juliana kinderziekenhuis, ging ik mee in een kamertje daar mocht hij lopend naar toe.. daar heb ik overal aangetrokken en daarna door de schuif deuren de ok op. hier is hij in slaap gemaakt en toen moest ik weg, na de operatie was ik er weer in de verkoever voor hij wakker werd.

    wel goed dat je iemand anders mee neemt voor in de auto, want het is belangrijk dat er 1 iemand bij je kindje achterin zit voor het geval er iets gebeurd of hij of zij misselijk word
     
  15. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    Wij werden opgenomen op de kinderafdeling, daar mochten beide ouders erbij zijn, was ook een speelkamer. Omstebeurt werden de kinderen naar beneden gebracht naar de OK. Bij de holding mocht er 1 iemand mee naar binnen en terwijl je naast je kind blijft staan krijg je je overal aan. Papa bleef op de gang wachten. Zodra zoon onder zeil was ben ik ook naar de gang gegaan en binnen 5 minuten werd ik weer binnen geroepen in de uitslaapkamer. Binnen tien minuutjes konden we weer naar de kinderafdeling en was papa er dus weer bij. Nog anderhalf uur blijven daar en om en om troosten en toen mochten we weer naar huis..
     
  16. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Die overall heb je zo aan hoor, daar is echt geen tweede man bij nodig ;)
    En rijden naar huis: kan ook gewoon alleen.
    Ik heb altijd alles alleen gedaan. 3 van de 4 hier die buisjes, neus- en/of keelamandelen eruit hebben gehad en gewoon altijd alleen gedaan. Beetje zonde als we er allebei een vrije dag voor op moesten nemen, zo ruim zitten we niet in de vakantiedagen.
     
  17. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Ruim 2 weken terug heeft mijn zoontje buisjes gekregen en zijn neusamandel is verwijderd. Ik was ook alleen , aangezien het allemaal heel snel ging. Donderdag hadden wij eindelijk de afspraak voor de kno , besloten dus amadel eruit en buisjes. Ik sta formulieren in te vullen , hij zou 4 maart aan de beurt zijn. Komt ze naar mij toe dat er een kindje uit is gevallen , we konden dus de volgende dag al terecht.

    Mijn schoonvader woont 2 straten achter de kliniek dus heeft ons gehaald en gebracht. Maar veder was ik dus alleen.

    Eerlijk : prima te doen alleen ik vond het wel heftig. Mijn zoontje heeft weinig pijn gehad moet ik zeggen (viel mij echt alles mee) alleen hij was zo overstuur uit de narcose. Hij leek wel behekst. Vrijdag dus geholpen , zaterdag nog wat last maar vanaf zondag was hij al weer de oude. Terwijl hij ook nog een lichte nabloeding heb gehad. Wel slaapt die pas sinds een paar dagen weer door . Denk alle indrukken.

    Ik mocht overal bij blijven op de operatie zelf na. Die is trouwens zo gepiept. En ik moest ook in een operatie schort etc.

    Heel veel succes !!
     
  18. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Ik was wel blij dat mijn schoonvader ons haalde en bracht hoor. Mijn zoontje bloede nog en huilde enorm veel in de auto. Als ik alleen had gereden had ik het zo zielig gevonden. Daarbij had alles onder het bloed gezeten ;)
    Thuis was het bloeden gelukkig zo over hoor. Kwam echt door het vele huilen. Ik mocht ook eerder weg uit het ziekenhuis omdat hij dus enorm veel huilende en niet stopten. Thuis was dat gelukkig over.
     
  19. X11

    X11 Fanatiek lid

    8 jul 2015
    1.768
    1
    0
    Maar was dat enkel de neusamandel? Want die bloedt niet zo lang?
    De keelamandelen wel, die wond kan ook echt zo lekker open blijven door het huilen en normaal gesproken mag je pas weg als het bloeden gestopt is.
     
  20. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Aan jullie verhalen te zien stel ik me er meer bij voor dan het is :D.

    Wat betreft iemand meenemen voor het vervoer, dat stond ook in de folder van het ziekenhuis. Al lijkt het mij makkelijker om in min eentje te gaan, ik woon 5 minuten rijden van het ziekenhuis af. Maar het staat zo duidelijk in het boekje dat ik dacht dat dat echt nodig is. Hangt dus een beetje van de situatie af..

    Pluisjee, wat is dat snel gegaan inderdaad! Wel heel naar dat hij zo rit uit de narcose kwam :(. Ik ben heel benieuwd hoe dat hier gaat...

    Ben in ieder geval opgelucht dat ze geen moment zonder mij hoeft te zijn. Zoals eerder gezegd wordt ze hysterisch als ik even weg moet. En daarbij, ze is een half jaar geleden een nachtje opgenomen geweest en ze heeft niet eens in het ziekenhuisbed geslapen omdat ze alles vreselijk vond. Ik hoop dat het allemaal mee valt volgende week.
     

Deel Deze Pagina