Bruine afscheiding, help!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Nvl, 8 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nvl

    Nvl Nieuw lid

    8 feb 2016
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    #1 Nvl, 8 feb 2016
    Laatst bewerkt: 8 feb 2016
    Ik wil ontzettend graag een kindje en ben nu ook 6 weken zwanger. Nu heb ik wel regelmatig bruine afscheiding. Aangezien het mijn eerste is en ik nog geen echo of iets heb gehad, hoop ik dat iemand mij gerust kan stellen en kan vertellen wat het kan zijn. Ik lees zoveel verschillende dingen en maak mezelf gek. :( thanks alvast!
     
  2. Bregje90

    Bregje90 Lid

    7 jan 2016
    26
    0
    0
    NULL
    Spanje
    Zolang het geen helder rood bloed met stolsels is, en niet gepaard gaat met kramp zou ik me niet te veel zorgen maken. Bruin bloed / afscheiding kan komen doordat het down there tijdens een zwangerschap beter doorbloed Is. Tijdens Seks of na een hoestbui kan er dan een adertjes knappen oid. Komt vaak voor en snap dat je er onzeker van wordt. Maar meestal Is t onschuldig.

    Op dit forum lees je ook vaak de negatieve verhalen. Wanneer het allemaal goed gaat hoor je er vaak niks over

    Gefeliciteerd met je zwangerschap en probeer te genieten!
     
  3. Nvl

    Nvl Nieuw lid

    8 feb 2016
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Bregje90: Heel erg bedankt! Dat stelt me weer gerust! Ik ga zeker proberen te genieten.
     
  4. Hotsiflots

    Hotsiflots Fanatiek lid

    31 aug 2015
    1.538
    165
    63
    Full time mom
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!!

    Ik wil je ook een hart onder de riem steken, ik heb ook last van bruinverlies nu nog steeds!! en ben nog steeds zwanger van een tweeling bij mij is de oorzaak een hematoom vastgesteld toen ik 6 weken zwanger was, ik kan ook niks doen afwachten tot mijn lichaam het oplost.

    Het kan ook oud innesteling bloed zijn of ind een bloedvaatje wat geknapt is, als je het echt niet vertrouwt bel de verloskundige daar zijn ze voor, dan kan ze een vroege echo voor je regelen, ik heb mijn eerste echo met 6 weken en 3 dagen gehad en ik zag al 2 mooie kloppende hartjes!

    En 1 tip ga niet overal de horror verhalen lopen lezen want elke zwangere is anders, alleen een echo kan duidelijkheid geven.

    Ga ind proberen te genieten en hoe moeilijk dat ook is (weet ik uit ervaring) zorgen maken helpt nu niks want je kan niks doen! stress is ook niet goed voor je kleintje probeer te vertrouwen op je lichaam.

    xoxo
     
  5. Nvl

    Nvl Nieuw lid

    8 feb 2016
    3
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjewel! Wow, een tweeling! Heel bijzonder :)

    Ik ga morgen de verloskundige bellen. Leek me zo vroeg om dat nu al te doen, maar dat kan natuurlijk geen kwaad.

    Jij ook lekker genieten en nogmaals dank voor de geruststelling!
     
  6. jezzebel88

    jezzebel88 Fanatiek lid

    23 jul 2014
    1.531
    83
    48
    Vrouw
    Ooh dat komt heel veel voor kan ook nog van het innestelen zijn. Zolang het niet helder rood is en je gene stolsels verliest is dit een normaal verschijnsel en als je twijfelt bel je verloskundige ... een vroege echo kan prima op dit termijn ☺ alleen zijn die wel inwendig
     
  7. caat

    caat Fanatiek lid

    5 sep 2012
    1.195
    1
    36
    Hier ook al 3 weken bruinverlies. Was zwanger van tweeling waarvan er 1 het niet heeft gered, dat is hier waarschijnlijk de oorzaak dat ik nog steeds bloed.
     
  8. Kiekeboe4

    Kiekeboe4 Niet meer actief

    Bruinverlies hoeft zeker niks te betekenen. Dat komt wel vaker voor. Toch is het bij mij daar ook mee begonnen en is uiteindelijk in een miskraam geëindigd van onze tweeling waarbij ik geen (uitgezonderd van de kindjes) grote stolsels verloren ben en ook geen kramp heb gehad. Die combinatie hoeft het dus niet altijd te zijn. Bij mij veranderde bruin bloed uiteindelijk in rood en dat was foute boel. MAAR.. Ook dat komt wel eens goed en hoeft het niks te betekenen.

    Uiteindelijk lopen alle verhalen zó extreem uiteen dat je daar niks mee kunt. Ik duim voor je dat het niks betekent en vestig ook zeker daar je hoop en gedachte op. Je kunt er niks aan veranderen mocht het een andere afloop krijgen. Ga vooralsnog van het positieve uit want het is bruin (oud) bloed!
     
  9. 26mei

    26mei Fanatiek lid

    22 sep 2013
    1.973
    330
    83
    Hier bruin en veel rood gehad bij de zwangerschap van mijn dochter (tot 13 weken) en nu weer bij deze zwangerschap. Kan ook zeker goed gaan dus. Laat jezelf niet gek maken en veel succes!
     
  10. Braam0

    Braam0 Fanatiek lid

    23 sep 2015
    1.104
    1
    38
    Ik heb het ook gehad van week 4 tot week 6,5 en alles is goed 😊. Ik had bruin verlies, roze verlies en heb zelfs wat rood verlies gehad. Zou me niet teveel zorgen maken en lekker genieten! Als je je wel erg druk maakt kan je de vk bellen, heb ik ook gedaan. Werd toen meteen een afspraak voor me gemaakt om me gerust te stellen, als het goed is komen ze je daarin altijd tegemoed!
     
  11. RachelleNM

    RachelleNM Fanatiek lid

    19 aug 2015
    3.329
    2.135
    113
    Vrouw
    De afgelopen vijf weken heb ik regelmatig last gehad van helderrood bloedverlies, soms met stolseltjes. Hierdoor ben ik ook een aantal keren opgenomen geweest. Maar met de beeb is helemaal niks aan de hand! Ze denken dat ik een erg gevoelige baarmoedermond heb.
    Ik zou me geen zorgen maken. Wanneer het helderrood word of opeens veel meer zou ik direct contact opnemen met je vk.

    Geniet ervan!
     
  12. Nassira

    Nassira Actief lid

    6 nov 2014
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik kreeg bruin/roze verlies bij 15 weken. Bleek ook niets aan de hand te zijn.
     

Deel Deze Pagina