Wat regelen als je er alleen voor komt te staan?

Discussie in 'De lounge' gestart door Rabarber, 10 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Helemaal mee eens. Ik zou als ik haar was zsm beginnen met de Nederlandse taal goed leren en een studie gaan doen of werk zoeken, vandaar uit is het dan ook makkelijker om een goed sociaal netwerk op te bouwen. Sneu voor haar kinderen dat de vader niks met hen te maken wil hebben, maar des te meer reden voor haar om het goede voorbeeld aan haar kinderen te geven!

    Lief dat je wilt helpen TS, maar zorg wel dat ze niet te afhankelijk van jou en je hulp wordt.

    En Eur 400,- eigen bijdrage voor een advocaat is niks vergeleken met wat je kwijt zo zijn bij een normaal uurtarief dus zsm een avocaat erop zetten.
     
  2. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Haar man heeft haar naar Nederland gehaald en volledig geïsoleerd. Ze mocht niet werken en ze wonen erg afgelegen zonder buren of voorzieningen in de buurt. Ze was erg jong en dacht dat dit normaal was. Toen haar kinderen werden geboren, kwam ze erachter dat dit niet normaal was. Ze kreeg contact met andere ouders en werd mobieler. Ze wilde heel graag gaan werken en meer vrijheid met als gevolg een agressieve man. Ik zie haar ook niet als meer een afhankelijke vrouw, want ze heeft haar eigen leven in de hand genomen. Ze heeft via boekjes van school stiekem Nederlands geleerd, heeft zelf een eigen huisje geregeld en geprobeerd toeslagen aan te vragen. Hierin liep ze vast qua taal. Een van haar grootste wensen is om een baan te hebben, dus daar gaat ze ook mee aan de slag als de boel op orde is. Voor nu heeft ze iemand nodig die haar helpt met de lastige regelzaken, zodat ze daarna op eigen benen verder kan.
     
  3. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Hier wel 400 wel vergoed alleen 70 euro eigen bijdrage niet
     
  4. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Klopt! En dan is het hier in de gemeente nog zo dat ie het eerst zelf voor moet schieten (alsof je dat hebt, als je in de bijstand zit...) en terug moet betalen in delen.

    Volgens mij is het al een aantal jaar zo, maar word het steeds meer. Zeker de familie zaken, om de drempel te verhogen om het via de rechter te spelen ipv proberen er onderling uit te komen.

    Het misselijke daaraan is, is dat de tegenpartij (ik dus) die niet naar de rechter wil, verplicht is om het ook te betalen. Het allerergste was dat hij een week voor de rechtszaak alles annuleerde en ik die 420€ net zo goed had kunnen verscheuren. Daar ben ik echt ff flink misselijk van geweest
     
  5. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Dat geld heeft ze echt niet. Haar eerste prioriteit is haar kinderen eten geven en de huur van haar nieuwe huisje betalen. Daarna blijft er niks over. Volgende maand krijgt ze de eerste uitbetaling van het kgb en ook nog twee keer. Daarvan kan ze de advocaat weer betalen.

    Qua spulletjes hebben we in korte tijd al behoorlijk wat geregeld. We wonen in een klein dorp en iedereen wil helpen.

    Uitkering lijkt nu trouwens geregeld zijn zonder dat er een ouderschapsplan ligt. Ze hebben hier ook niet naar gevraagd. Misschien omdat hij geen gezag heeft dat dit wel kon?
     
  6. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Wat erg :(! Ik zie nu van dichtbij hoe belangrijk elke euro is om Te overleven en los te komen van je ex. Dan is 420 weggooien echt afschuwelijk!
     
  7. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Dat zeg je wel hé, maar als je nog geen uitkering hebt, of rond minimum loon zit is 400 euro een heleboel geld... Dus zo simpel vind ik dat in deze echt niet. Ik ben echt niet arm maar had ook niet zomaar 400€ over.
     
  8. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Rabarber, mijn ex heeft ook geen gezag. Toen ik een uitkering wilde aanvragen (ik solliciteerde me rot maar had nog geen baan, wel een huis en rekeningen) moest ik verplicht een advocaat in de arm nemen om de alimentatie te berekenen. Ik moest het ouderschapsplan dan ook inleveren met het complete pakket gegevens. Hoe het zit weet ik echt niet, ook dit zal weer per gemeente verschillen.
     
  9. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Vreemd hier werd er inderdaad niet eens om gevraagd. De advocaat heeft al wel de alimentatie berekend, maar het is nog niet vastgelegd. Hopenlijk kan ze volgende maand weer verder met de advocaat. Hij heeft haar persoonlijk al laten weten dat hij toch niet van plan is om te betalen ;). Naar aanleiding van de tips hier gaat ze dit nu wel de volgende keer bij de advocaat neerleggen.
     
  10. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Ik had het ook niet zomaar ff maar.
    Me advocaat ging gelijk aan de slag toen ik de bijzondere bijstand had aangevraagd rekening stuurde ze pas 2 maanden erna. Een advocaat houd er wel rekening mee hoor
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Misschien een vraag waar ik niks mee te maken heb hoor, maar zijn ze/is hij Marokkaans?
    Zo ja, dan kan hij in Marokko rekenen op gevangenisstraf (indien hij daar komt, bv op vakantie) wanneer ze kan bewijzen dat hij geen alimentatie betaalt. Misschien dat dit in andere niet-Europese landen ook zo is.
     
  12. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Oh wat sneu, wat erg dat dit nog steeds zomaar kan en gebeurd! :( Super dat je haar op weg helpt en ik hoop idd dat ze sterk genoeg om onafhankelijk te worden van die zak hooi van een (ex)echtgenoot en een mooie toekomst kan opbouwen voor haar en haar kleintjes. :)
     
  13. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Hij is een Egyptenaar. Ik zal uitzoeken hoe het daar geregeld is. Dank je voor de tip :).
     
  14. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Mooi! 👍🏼 Toch wel heel goed geregeld in Nederland, dat hier ook een 'potje' voor is anders kost het echt een vermogen om een advocaat in te huren.
     
  15. Tiniedice

    Tiniedice Bekend lid

    4 jan 2014
    809
    0
    0
    NULL
    NULL
    Verder heeft hij ook nog gedreigd om de kinderen mee te nemen naar zijn geboorteland. Ze heeft school en de pzs al op de hoogte gesteld dat hij de kinderen niet mag ophalen en de paspoorten zijn veilig opgeborgen. Welke maatregelen kan ze nog meer nemen?

    Even een reactie op deze opmerking: als ouders beiden het gezag hebben, mogen beide ouders de kinderen gewoon ophalen en moet een school of psz ze gewoon aan vader meegeven. Dit is bij wet bepaald. Het enige wat ze kunnen doen is daarna of tijdens het ophalen, moeder en de politie bellen. Behalve als vastligt dat vader geen gezag heeft of er een beschikking is van de raad van kinderbescherming.
     
  16. Islah

    Islah Niet meer actief

    Vind ik ook. Al kost het "maar" 400 euro, dat zal toch vast wel in termijnen afbetaald kunnen worden?
     
  17. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Hij heeft geen gezag dus dat is niet van toepassing :)
     
  18. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Rabarber, kun je namens/voor haar een aanvraag doen bij de bijzondere bijstand voor de advocaat kosten? Zonder de advocaat komt ze zowat geen stap verder. Ik lees dat ze het soms vergoeden zonder "tegenprestatie" dus zou even in de gemeente waar ze woont kijken hoe het daar geregeld is. Imo is inkomen en een advocaat op dit moment het belangrijkste
     
  19. Insomniac

    Insomniac Fanatiek lid

    24 jan 2015
    1.838
    779
    113
    Virtueel assistent
    Gelderland
    Natuurlijk wel, maar ts heeft al meermaals aangegeven dat het geld helemaal op is, en ze nog heel veel moeten. Daarnaast lopen andere rekeningen ook gewoon door en verhuizen/uit elkaar gaan kost eenmaal veel geld. Dus is in termijnen betalen op het moment ook geen optie.. Het is dan ook erg makkelijk gedacht dat het "maar" 400€ is, en of termijnen dan wel prima is. Als je niks hebt is in termijnen net zo'n probleem ;)
     
  20. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    We gaan vanmiddag samen naar de gemeente. Dankzij dit topic hebben we een mooi lijstje met punten die we na gaan vragen. De advocaatskosten nemen we hier ook zeker in mee. Volgens mij wonen we in een redelijke 'sociale' gemeente, dus ik ben benieuwd.
     

Deel Deze Pagina