een vraagje....

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door manouk, 13 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. manouk

    manouk Actief lid

    26 apr 2006
    291
    0
    0
    hallo,

    Ik schaam me een beetje voor mn vraag, maar ik heb al zoveel verschillende antwoorden gehoord dat ik het echt niet meer weet;
    Waar slapen pasgeboren baby's in???
    Op lijsten voor de babyuitzet zie ik nooit een pyama staan terwijl winkels vol liggen met pyamatjes voor baby's. kopen jullie pyamatjes voor jullie (pasgeboren) baby of laten jullie hem/ haar gewoon in de "gewone" kleertjes slapen?
    En dan zo'n slaapzak? Is dat nodig? de één zegt van niet omdat pasgeboren baby's niet veel bewegen maar de ander zegt juist weer van wel.
    Die slaapzakken voor de winter, ( mijn kindje wordt in oktober geboren) zijn zo dik, is dat dan niet te warm voor zo'n kleintje???

    haha het is nu uitverkoop dus ik wil eigenlijk lekker gaan shoppen maar ja ik vind het weer zo zonde als ik dingen ga kopen die eigenlijk helemaal niet nodig zijn.

    Ik zou graag willen weten wat jullie doen....

    Liefs,

    Manouk
     
  2. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    Een piama is niet nodig. Je kan je kindje in de gewone keertjes in bed leggen mits die kleertjes wel soepel zijn.

    Ik had echter wel altijd een piamaatje. Ik vond het voor mezelf een fijner idee dat hij al heel jong aan ene riteel ging wennen en daar zat ook de piama bij.

    De slaapzak heeft lars vanaf 1 a 2 maanden aangehad. Je moet dan de kleinste kopen en evt. de armsgaten ene stukje dichtnaaien. Maar ook een slaapzak hoeft niet perse. ALs je kindje rustig stil ligt en zichzelf niet bloot traps dan kan het gewoon onder een dekentje.

    Het is dus idd net wat jij zelf wil en vandaar dat je waarschijnlijk verschillende verhalen hoort.
     
  3. patries38

    patries38 Bekend lid

    2 mei 2006
    811
    0
    0
    verpleegkundige
    Ik vind pyama's niks voor kleintjes, bovenstuk kruipt omhoog en dan liggen ze op een plooi of krijgen een koude rug.Ik vind die ouderwetse kruippakjes nog steeds erg praktisch, je weet wel, ze zijn fluwelig en met voetjes eraan, een pak uit een stuk.Zeker met een pasgeboren baby zit het gewoon erg comfortabel.Natuurlijk vind ik aldie leuke babykleertjes geweldig, maar vaak onhandig.Die deed ik meestal overdag aan. Voordeel ook van die kruippakjes; ze komen heerlijk zacht uit de droger.Verder gebruikte ik pas met ongeveer drie maanden een slaapzak, want dan kunnen ze zich echt goed omrollen.
    groetjes Patricia
     
  4. Saraah

    Saraah Fanatiek lid

    6 dec 2005
    3.597
    0
    0
    Almere
    nou ik ga de kleine niet in "gewone" kleding laten slapen...
    ik heb van die boxpakjes.. 1 deel bovenkant met onderkant... met drukkertjes... heel handig dus. :D

    overigens heb ik ook een slaapzakje.. maar je moet wel keuzes maken.. of onder een dekentje en lakentje.. of in een slaapzakje.. niet alletwee... tenzij het heel koud is natuurlijk...
     
  5. Mirna

    Mirna Bekend lid

    6 mei 2005
    908
    0
    0
    Isa heeft veel in pakjes geslapen, maar ze was ook in november geboren. Gewoon met dekentje eroverheen. Zal nu wel anders zijn met dit weer.
    Vanaf ongeveer 3 mnd begon ze alles los te trappelen, dus toen deed ik haar in een slaapzakje.
    Ze heeft trouwens tot 6 mnd in een babysleeper (zo heet dat geloof ik) zo'n zijligger geslapen. Daardoor heeft ze geen echte voorkeurskant gekregen destijds, en een mooi rond hoofdje. (Hier heb ik al eens iets in een ander topic over geplaatst.) Het is destijds zeer goed bevallen.
     
  6. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ja ik weet niet hoe dat in nederland is maar hier hebben ze van die pyamatjes maar is 1 stuk aan de onderkant is pen(dus geen broekje) makkelijk voor snachts als je moet verschonen... het lijkt een betje op en slaap zak alleen is het geen slaapzak het is een passende pyama...
     
  7. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    wij hier ook hoor cristel maar dan met een broekje eraan en drukkertjes tussen de beentjes en ik heb ze dan ook gebruikt voor Caitlin

    maar na ongeveer een week daarvoor had ze gewoon der kleertjes aan
     
  8. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Ik heb slaapzakken gekregen & gekocht maar die ga ik pas gebruiken als het kouder is. Zijn namelijk dikke slaapzakken. Me kindje zal in het begin onder een lakentje slapen met een romper aan of een kleine maat pyjama.
     
  9. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Hoe weet je eigenlijk of je kindje het te koud of te warm heeft?
    Ik vind dit soort dingen zo doodeng he..bang om het fout te doen ofzo.
     
  10. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Lisa heeft altijd in een boxpakje of een pyamaatje geslapen. Je hebt nl ook pyamaatjes die hetzelfde eruit zien als een boxpakje, maar dan niet van "fluweel" Het zijn dan gewone katoenen pakjes.
    Ons mannetje krijgt straks ook een pyamaatje aan, als hij 1 maand is ongeveer.

    @Gulay: Je kan in het nekje voelen of het kindje het te warm of te koud heeft.. als het wat plakkerig aanvoelt is het echt te warm!
     
  11. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    shit nu vraag ik me af of ik wel zoiets heb eigenlijk waar ze in kan slapen...kan een rompertje niet gewoon?? of moet het lange mouwtjes en pijpjes hebben?
     
  12. kaatje81

    kaatje81 Actief lid

    14 nov 2005
    137
    0
    0
    Groningen
    Volgens mij hoeft het echt geen lange mouwen of pijpjes te hebben. In Turkije zal het warm zijn dus is alleen een rompertje misschien wel genoeg met een lakentje.
     
  13. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Ik denk dat een rompertje en een lakentje ook genoeg is voor je kindje om in te slapen Gulay. Anders heeft je kindje het straks misschien te warm met slapen.
     
  14. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Dus geen dekentje denk je?
    Ik weet nie thoe de temperaturen daar zijn waar we naar toe gaan verhuizen weet wel dat het kan stijgen tot 50 graden..maar hoe het in september/oktober is weet ik niet.
     
  15. wendy1611

    wendy1611 Fanatiek lid

    14 mei 2006
    2.463
    0
    0
    Je kindje kan het beter iets te koud hebben dan te warm!

    Lotte heb ik nooit in haar kleertjes laten slapen, het leek me zo onconfortabel voor haar. Sowieso heb ik haar toen ze zo klein was overdag zelden kleertjes aangedaan. Gewoon in een pyamaatje (uit 1 stuk met voetjes en drukkertjes) want ze sliep toch veel.
     
  16. Ayla

    Ayla Fanatiek lid

    29 dec 2005
    1.049
    0
    0
    Ik ben helemaal fan van boxpakjes, die droegen ze hier ook de eerste maanden alleen maar, lekker zacht en comfy. Heb ook eindejaars kindjes, en een koud huis dus die droegen een boxpakje, in een slaapzak.

    @Gulay, Turkije kan heel flink afkoelen in de winter houd daar rekening mee, je koopt je kleertjes toch hier? Dan moet je iig wat boxpakjes aanschaffen. Let wel op dat het in Turkije normaal is om een kind extreem warm in te pakken, dus ook in de zomer. Trap daar niet in, wat ze ook zeggen. Het is erg slecht voor die kleine.
     
  17. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ik heb een aantal boxpakjes geloof ik ...alles zit al ingepakt ik weet het dus echt niet meer :)
    Maar goed ik kan toch altijd gewoon een broekje met dun truitje aantrekken ofzo?

    Ik laat me niemand met mijn kind bemoeien hoor..ze hebben wel meer rare gewoontes in turkije...zoals bijv. het kindje wiegen en daarbij helemaal inpakken dat alleen die neus er nog uitsteekt..nou lekker zou jij zo adem kunnen halen? moeten ze bij mijn kind niet flikken..
     
  18. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Gulay je hebt gelijk hoor dat je straks niemand met je kind laat bemoeien. Misschien kun je wel een dekentje kopen. Mocht het dan echt koud worden in Turkije dan heeft je kindje het in ieder geval lekker warm.
     
  19. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    ja dekentjes daar heb ik er twee van :)

    Kijk natuurlijk mag familie me altijd tips geven...maar dingen die ik niet zie zitten gebeuren niet :)
     
  20. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Bij prenatal vertelde de verkoopster dat die slaapzakjes eigenlijk pas voor kindjes vanaf 3 maanden zijn. Pyamaatjes is idd een eigen keus, je kan ze ook gewoon een rompertje of iets dergelijks aandoen.
     

Deel Deze Pagina