Borstvoeding afbouwen :(

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door SmurfjesMama, 10 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik denk dat het zover is en dat ik mijn borstvoeding moet gaan afbouwen. Mijn reuma begint echt op te komen en ik probeer het al 3 weken te negeren, maar als het zo doorgaat krijg ik gewrichtsschade dus het is niet anders. Ik heb er erg lang over gedaan om een medicatie soort te vinden die goed werkt en geen bijwerkingen geeft en deze gaat helaas niet samen met borstvoeding en zal dus echt moeten afbouwen :(.

    Nu zat ik aan het volgende te denken en ik hoop dat jullie kunnen aangeven of het zou kunnen werken en of jullie nog andere tips hebben. Op het moment is de kleine 4 maanden en drinkt hij zon 4 a 5 keer per dag bij mij. Hij krijgt geen bijvoeding en dat wil ik voorlopig nog even zo laten. Ik ben nu net weer aan het werk en kolf 2 keer per dag 10 min per borst en dit is niet genoeg voor hem dus vul het aan uit de vriezer. Dit kan ik qua voorraad nog makkelijk 1,5 maand volhouden. In deze 1,5 maand zou ik graag 2 voedingen willen afbouwen, dus 2 borstvoedingen vervangen voor kv en dan 1 kolfbeurt op mijn werk overslaan. Daarna beginnen met 1 keer pap met kv, dus nog een voeding eraf. Dan zit ik dus rond de 6 maanden op een ochtend en avond voeding van bv en de rest kv. Tot die tijd moet ik dan de reuma even rustig houden met medicatie die vervelende bijwerkingen geven maar wel samengaan met borstvoeding. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mijn gebruikelijke medicatie na 2 dagen uit de melk is en ik gebruik het 1 keer per 2 weken. Zat dus te denken om de 2 voedingen in stand te houden en dan 2 dagen te kolven en weg te gooien. En dan verder wel lekker sochtends en savonds zelf te voeden.

    Zou dit haalbaar zijn bij een voedingsperiode van 6 maanden? Op dit moment slaapt ie al 12 uur door dus ik weet dat mijn borsten dat aankunnen, maar overdag worden ze nu wel 4a5 keer gestimuleerd natuurlijk. Wat denken jullie?
     
  2. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.075
    283
    83
    Emmeloord
    Lasti hoor. Ik zou het gewoon proberen. Het zal wel voor je borsten even wenne zijn, maar zoals je schrijft kan je lichaam het in de nacht. Je kunt altijd het plan bij stellen. Toch fijn dat je al zo veel hebt kunnen voeden zonder medicatie.
     
  3. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Helemaal niemand die weet of het kan lukken, 2 voedingen per dag op 6 maanden? Ik vind het zo erg dat ik moet stoppen dat ik me nu een beetje vasthou aan het idee dat het zo misschien wel lukt om nog even wat langer door te gaan, maar vraag me echt af of dat reeel is....
     
  4. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Oh haha, mijn "noodkreet" kruiste jouw reactie :).
    Dank je wel! Misschien dan maar gewoon proberen....
     
  5. LianneE

    LianneE Niet meer actief

    Ik weet niet of het lukt met 6 maanden maar ik heb recent de voedingen overdag afgebouwd. 's avonds liep het snel terug en ben ik ook op de kv en nu alleen in de ochtend nog.. maar denk dat dat ook aflopende zaak is. moet er wel bij zeggen dat ik weer werk, redelijk wat sport etc dat kan ook invloed hebben.

    ken ook genoeg mensen waarbij dat wel lukt dus zou het gewoon proberen :)
     
  6. Merlijn

    Merlijn Actief lid

    16 mrt 2012
    280
    0
    0
    Met 6 mnd, is je productie nog niet stabiel genoeg om op 2 voedingen verder te kunnen. Maar je kan wel kijken hoever je kunt komen.
    Maak voor jezelf ook de afweging of je wellicht een bv-vriendelijker middel kunt uitproberen, of dat de reuma zo ernstig wordt dat het voor jezelf wel raadzaam wordt te stoppen. Een moeder met heel veel pijn en vergroeiingen kan veel minder energie besteden aan haar kinderen, hou dat ook in het achterhoofd.
     

Deel Deze Pagina