22 weken zwanger en vaak harde buiken

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Emmaxkus, 11 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Emmaxkus

    Emmaxkus Actief lid

    11 dec 2015
    371
    0
    0
    Hallo dames,

    Het is me opgevallen dat ik best vaak een harde buik heb. Ik hoef maar te stofzuigen of de afwas te doen, en ja hoor: Harde buik. Als ik geslapen heb of ik me alleen maar op mn rug draai, heb ik gelijk een harde buik. Ik voel hem dan echt hard worden zegmaar. Gisteren bij de gyn geweest, en die zei dat ik het rustiger aan moet doen, terwijl ik alle dagen thuis zit en vrij weinig doe, soms alleen maar lichte huishoudelijke taken. Ze had het er ook over dat het kindje te vroeg geboren kan worden, weet alleen niet meer of dat te maken zou hebben met die harde buiken. Ik maak me best zorgen, heb al sinds 14 weken harde buiken en het komt steeds vaker. Gelukkig doet het geen zeer en trekt het snel weg. Wel is het erg vervelend. Tijdens de echo is alles goedgekeurd, de baby is in orde. Wel een bewegelijke baby, misschien is dat het?

    Ik hoop dat jullie tips hebben, of ervaringen mbt harde buiken en evt eerder bevallen. Denk niet dat ik me echt zorgen moet maken om het laatste, maar vind het toch eng.

    Groetjes Emma
     
  2. denanja

    denanja Fanatiek lid

    18 nov 2013
    3.636
    203
    63
    Weert
    hier ook veel last van harde buiken maar.mijn vk zegt sat het erbij hoort. dat ze nu hard aan het groeien is. bij mij niks gezegd over rustiger aan doen (werk 36u en onregelmatig) of eerder bevallen ofzo
     
  3. sadieraven

    sadieraven Fanatiek lid

    2 aug 2012
    1.613
    19
    38
    Fulltime Mommy en student!
    Amsterdam
    Hier 26 weken en idd bij elke inspanning een harde buik... Hoef alleen maar te bukken en hoppa harde buik. Maja dit is mijn 3de zwangerschap en loop al vanaf 13 weken met harde buiken. Elke echo is alles goed gelukkig.
    Kan soms best pijnlijk zijn maar ik heb me er eigenlijk wel bij neergelegd. Vroeggeboorte heb ik niet begrepen maar loop al met een pessarium vanwege een te kotte baarmoedermond
     
  4. Emmaxkus

    Emmaxkus Actief lid

    11 dec 2015
    371
    0
    0
    Dankjewel voor de reacties, fijn dat er meiden zijn met hetzelfde probleem. Dit is mn eerste zwangerschap, las dat het met 2e 3e etc vaker voorkomt. Ze doen geen pijn, maar heb het zo regelmatig. Tijdens de 20 weken echo zei de gyn wel dat de baby iets boven gemiddelde grootte zit, maar niet zorgbarend. Mn moeder heeft ook al een maatje grotere rompers gekocht voor na de bevalling haha. Hij heeft ook vaak de hik, dan schokt heel mn buik hihi.

    Maar zorgen maken is dus niet echt nodig? Als er iets is wat ik niet vertrouw bel ik de gyn natuurlijk, maar zover jullie weten geen zorgen?
     
  5. Nala89

    Nala89 Bekend lid

    3 feb 2014
    687
    0
    0
    Bij mij kwam het bij mijn eerste zwangerschap door wat achteraf bleek een blaasontsteking. Die was zo heftig dat met 21 weken de weeën opkwamen zetten. Ik moest in het ziekenhuis blijven en antibiotica. Toen die aansloeg en mijn blaasontsteking weg was verdwenen ook de harde buiken grotendeels
     
  6. Marisha

    Marisha Fanatiek lid

    15 jul 2006
    2.728
    0
    0
    Bediende
    België
    Hier ook al weken last van een harde buik bij de minste inspanning. Neem op aanraden van mijn gyn magnesium bij omdat dit spierontspannend werkt (ook goed tegen kuitkrampen) en het te veel plas je gewoon weer uit. Heb wel de indruk dat de boel wat rustiger is nu.
     
  7. LiseTes

    LiseTes Actief lid

    25 jun 2015
    273
    0
    0
    Ik ken het had het op 23 weken advies geef alle klusjes 2 weken uit handen en neem echt goed rust.
    Dan ga je langzaam iets toevoegen maar wel kleine dingetjes.
    en dan 1 ding per week klinkt misschien overdreven maar heeft mij wel geholpen.
    Bij mij deden ze wel echt pijn en ben er ook 4x een middag voor in het ziekenhuis geweest op 2 weken tijd om alles te controleren maar er is niks gevonden bij mij.
     
  8. silki

    silki Actief lid

    25 aug 2015
    288
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier ook veel harde buiken elke dag. Ik had dit ook met mijn vorige zwangerschap en de kleine is toen gewoon met 40 weken geboren. Ik vind het zelf alleen vrij hinderlijk omdat alles moeilijker gaat met zo'n harde buik. Ik heb gelezen dat met elke zwangerschap de harde buiken eerder kunnen komen en ik had ook mijn eerste al vanaf 13 weken (nu 25.5 weken) Ik denk dat de magnesium tip een hele goeie is.
     
  9. Emmaxkus

    Emmaxkus Actief lid

    11 dec 2015
    371
    0
    0
    Bedankt dames, magnesium ga ik eens voor kijken! Hopen dat het wat helpt :)
     

Deel Deze Pagina