Negatief getest op waterpokken

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Dehi, 15 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dehi

    Dehi Actief lid

    18 mei 2013
    468
    134
    43
    Brabant
    Hoi meiden.
    Ik heb vorige week zoals iedere zwangere bloed moeten prikken maar omdat ik niet zeker was of ik waterpokken gehad heb, hebben ze dat mee laten prikken voor de zekerheid.nu werd ik dus net gebeld dat ik negatief getest ben en dus nooit waterpokken gehad heb.
    Ze zei dus heel duidelijk dat ik absoluut enig contact moet proberen te vermijden met kinderen met waterpokken. Nu heb ik een zoontje van 2 jaar die morgen voor het eerst start op de psz. Hij heeft nog geen waterpokken gehad. Ik heb net de psz gebeld en gevraagd of het heerst nu en ze zei dat het dus voor de vakantie wel heerst maar geen van de kindjes die er vandaag zijn het nu zichtbaar hebben. Morgenvroeg bel ik even of er dan kindjes zijn die het zichtbaar hebben maar ja ook al zijn die er niet er is een incubatietijd van 2 weken las ik net.
    Ik vroeg de vk wat de consequenties zijn als ik dus besmet raak maar dat wilde ze niet zeggen aangezien ze me nu niet al ongerust wilde maken. Maar als ik ook maar het idee had dat ik ergens geweest ben waar een besmet iemand was dan moet ik meteen aan de bel trekken, het is dus wel echt ernstig.
    Ik ben nu dus zelf zo ongerust als de pest :(
    De enige echt "veilige" oplossing die ik nu kan bedenken is m'n kind een halfjaar langer thuis houden van de psz maar dat vind ik zo zielig voor hem, hij is er zo aan toe.

    Geen idee wat ik verder met m'n verhaal wil, maar wilde het ff kwijt en misschien zijn er meiden die het ook kennen en me wat meer kunnen vertellen, of fijne verhalen hebben?

    Thnx voor het lezen alvast.
     
  2. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Ik heb als kind ook nooit de waterpokken gehad en maakte me er tijdens mijn twee zwangerschappen ook druk over. Maar de kans dat je het nu ineens krijgt en dat het gevaarlijk is voor je baby is heel klein, en dan vooral tot 20 weken en net voor de bevalling. Misschien geeft het je een meer gerust gevoel als je je kind pas naar de PSZ laat gaan als je de 20 weken bent gepasseerd. Toen ik zwanger was mijn tweede ging de eerste wel gewoon naar de PSZ, omdat je het virus overal kunt oplopen (zoals mijn VK zei: je kunt het ook oplopen als je in de rij staat bij de supermarkt). Uiteindelijk heb ik het wel gekregen van mijn kinderen, maar pas toen mijn kids al 4 en 7 waren. Als je bent bevallen kun je je laten inenten (aanrader).
     
  3. Dehi

    Dehi Actief lid

    18 mei 2013
    468
    134
    43
    Brabant

    Dank je voor je bericht, je brengt het zoals ik er ook wel over probeer te denken, ik kan dus idd anders nergens meer fatsoenlijk heen zonder continu in angst te leven. Ik bel morgen wel even de vk want wil toch graag wat meer info van hun zodat het voor mezelf iig iets duidelijker is. Er is iig niets aan toen doen.
    Ja ik als ook al over intenten, bij m'n oudste ben ik er niet op getest en toen deed ik nog risico werk (verzorgende ig) het is toen ook goed gegaan goddank, maar als ik het dus geweten had, had ik zeker de vaccinatie gehaald. Ook het eerste wat ik ga doen na m'n zwangerschap haha
     
  4. Inneminne

    Inneminne Bekend lid

    24 jul 2012
    933
    0
    0
    Belgje :)
    Uiteindelijk kan je het moeilijk voorkomen... kindjes zijn al besmettelijk, nog voor de vlekjes zichtbaar worden. Ik zeg dit niet om je bang te maken maar om je te informeren...

    Jammer dat er niet tijdens de zwangerschap van je 1e kindje getest werd, want dan had jij je na de geboorte kunnen inenten tegen waterpokken.

    Ik was ook negatief, nooit gekregen (terwijl mijn broers ze wel gehad hebben) en heb mij voor ik zwanger werd van nummer 2 laten inenten.
    Misschien te overwegen na de geboorte van jouw 2e. Waterpokken als volwassene is behoorlijk zwaar...

    Groetjes!
     
  5. Dehi

    Dehi Actief lid

    18 mei 2013
    468
    134
    43
    Brabant
    Toevallig was ik net m'n reactie aan het wijzigen, maar idd daar staat dus dat ik me zeker wil gaan laten vaccineren. Hoe sneller hoe beter straks. Behoorlijk balen dit terwijl het niet nodig geweest was :(
     
  6. Inneminne

    Inneminne Bekend lid

    24 jul 2012
    933
    0
    0
    Belgje :)
    Ik kan me voorstellen dat het stress veroorzaakt. Had ik bij de zwangerschap van mijn 1e ook.. zeker als je dan van waterpokkenuitbraken hoort.
    Bij mijn 1e was er ook een opgang van de bof en daarvan waren mijn vaccinatieantistoffen ook verminderd met de jaren.
    Zo zie je maar, 't is altijd iets!

    Veel moed!
     
  7. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.532
    1.550
    113
    Vervelende situatie inderdaad. Maar waterpokken kun je inderdaad overal oplopen, je zou ervoor kunnen kiezen om hem bij een uitbraak dan wel thuis te houden bijvoorbeeld.
    Op de site van het RIVM is veel info te vinden over zwangerschap en besmettelijke ziekten.
    Als je geen waterpokken hebt gehad moet je overigens ook uitkijken voor mensen met gordelroos.
     
  8. Liz

    Liz Fanatiek lid

    9 jul 2010
    1.873
    0
    36
    Het blijft altijd lastig...ik miet uitkijken voor de 5e of 6e (weet ik ff niet meer) ziekte...Maarja ik heb nog een dochter van bijna 5 en een dreumes van 14 maanden...ik kan ze niet voor altijd thuis houden...en met de waterpokken ook...ze zijn vaak besmettelijk als ze het nog niet hebben...als het echt in de klas heerst zou ik mijn kind thuis houden....maar als het in een andere klas heerst...dan niet...
     
  9. AvdY

    AvdY Niet meer actief

    Hoi, helemaal vermijden is onmogelijk, met alle andere contacten die je hebt. Mocht je de waterpokken krijgen, dan is het met name gevaarlijker voor jezelf, dan voor de baby. Alle volwassenen hebben meer klachten dan kinderen met waterpokken en zwangeren nog meer dan de "normale" volwassene.

    Hoe ver ben je nu in je zwangerschap? Mocht je wel waterpokken krijgen, dan is er tussen 2-13 weken 0,4% kans dat je baby daar ook klachten van krijgt, tussen 13 en 20 weken 2%, daarna niet meer. Behalve als je het binnen 5 dagen voor de bevalling tot 2 dagen na de bevalling krijgt, want dan geef je de baby waterpokken mee, maar nog niet jouw antistoffen.

    De reden dat je je zo snel mogelijk moet melden bij de verloskundige na met iemand contact te hebben gehad met waterpokken, is dat ze je dan via een prik nog antistoffen tegen waterpokken kunnen geven (heeft nu geen zin, het moet wel ergens tegen kunnen werken). Vaccineren na deze zwangerschap is wel een goed idee!
     
  10. Twinkelbell

    Twinkelbell Actief lid

    31 aug 2015
    364
    47
    28
    Vrouw
    Ik vind het trouwens wel raar van de vk als je om duidelijke info vraagt en die geeft ze niet omdat ze jou niet ongerust wil maken. Je bent een volwassen vrouw en het is niet aan haar om te beslissen wat je wel of niet weet. Je hebt recht op informatie. Ik zou het zeker terugkoppelen en nogmaals met haar of anders een ander vk bespreken. Succes.
     
  11. Waterpokken hoeven nog niet zichtbaar te zijn maar dat het virus al wel aanwezig is he. Incubatie tijd is 23!! Dagen. Dus zichtbaar zegt helaas niks. Denk idd dat je het ook niet kan voorkomen op deze manier.. Hoop dat het allemaal
    Meevalt..
     

Deel Deze Pagina