Wat wij net zagen.....

Discussie in 'De lounge' gestart door Lief of Stoer, 22 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ben ik op zich 1000% met je eens! Maar omdat ik het joch het voordeel van de twijfel geef en ik er vooralsnog (totdat het tegendeel bewezen wordt) vanuit ga dat het een éénmalige domme puberale actie was zou ik het er voor NU bij laten. Ook omdat ik de daad niet ernstig genoeg vind om er gelijk werk van te maken. :)
     
  2. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    tja als niemand zich daarmee bemoeit dan veranderen zulke dingen ook niet. Ik vind mensen te individualistisch worden, en dan is dit maar een klein voorbeeld.

    Tegenwoordig vindt iedereen dat je je maar met jezelf moet bemoeien en zo wordt de drempel om ergens iets van te zeggen veel groter.
    En mijn kinderen zullen daar zeker geen uitzondering op zijn, maar ik hoop dan maar dat wanneer mijn kinderen zoiets idioots doen dat er dan iemand aanbelt: sorry mevrouw maar weet u dat....
    Ik vind dat alleen maar fijn.
     
  3. Luja

    Luja Niet meer actief

    Och wat heb ik gelachen om de reactie ' zwaaien en JOEHOOEE! roepen' :D :D geweldig. Tranen over mn wangen.

    Maar even serieus, als mijn kinderen dat zouden doen dan zou ik het echt wel willen weten. Om die reden zou ik dus wel even naar mijn buren toe stappen als ik ze zou kennen. Als ik ze niet ken zou ik de jongen zelf aanspreken aangezien je die wel kent
     
  4. lianda

    lianda Fanatiek lid

    6 jun 2007
    2.367
    0
    0
    werkt bij centerparcs
    noord babant
    Ik zou het wel tegen de ouders zeggen of de jongen zelf erop aanspreken. Mijn zoon is 14 jaar en ik zou het als moeder zijnde geen fijne gedachte vinden dat mijn zoon uit zijn raam staat te plassen! We hebben immers een wc!
     
  5. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Nee daar heb je gelijk in, die viezerik van een man van mij heeft het wel eens laten vallen dat hij en andere mannen wel eens in de gootsteen hebben gepiest.. Vind ik ook vies en niet normaal, pies dan gewoon in de tuin als je niet naar boven wilt lopen (wc is hier vaak boven in de UK)


    Voor het zelfde geld zat dat menneke met straf op z'n kamer en dacht hij niet zijn kamer uit te mogen om te piesen of pieste hij juist daarom uit het zolderraam..
     
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    #86 amdaa, 23 feb 2016
    Laatst bewerkt: 23 feb 2016
    Dit!

    Ik hoop van andere kant dat de samenleving niet in zo'n mate verstart en doordraaft dat mijn kinderen tijdens hun pubertijd ook de ruimte krijgen om weleens een idiote actie uit te halen zonder dat een hele handelingsplan aan gekoppeld gaat worden en we meteen onze waarden en normen op een weegschal moeten leggen.
    Zichzelf afzetten tegen de grenzen en willen experimenteren is een volkomen gezonde fase tijdens pubertijd.

    En natuurlijk zou ik graag dit allemaal willen weten, maar ben wel nuchter genoeg om te beseffen dat ik waarschijnlijk niet alles zal weten wat ze gaan uithalen, en dat ik me vaker zal afvragen waar al die jaren opvoeding goed voor zijn geweest.
    Het belangrijkste vind ik dat het kind in wezen het besef heeft het goede te willen doen, dus niemand kwaad doet, geen zware wetsovertredingen begaat (weleens wildplassen en fietsen zonder licht zal heus weleens gebeuren) en leert van zijn fouten zodat de idiote streken beperkt blijven en na de pubertijd ook overgaan.
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Good point... Het helemaal laten gaan zou voor mij niet goed voelen. Ik denk dat ik er dan eerder tussen neus en lippen iets van zou zeggen, dan dat ik er een punt van zou maken.
    Kinderen moeten inderdaad de ruimte krijgen om grenzen te verkennen. Dat hoort bij het leerproces. Maar dit is enkel leerzaam indien er dus ook consequenties hangen aan grensoverschrijdend gedrag. Ik heb het dus niet ditect over straf of voor schut zetten, maar er op aanspreken is toch wel het minste. Al zeg je "Dat is niet de bedoeling" (met onderbouwing uiteraard). Er zijn genoeg redenen te bedenken. Te beginnen met dat het kan gaan stinken of dat anderen er niet van gediend zijn om zijn pielemuis te zien.
     
  8. Born2beMom

    Born2beMom Fanatiek lid

    9 dec 2014
    1.484
    0
    36
    NULL
    NULL
    Daarbij werkt het beter als iemand direct wordt aangesproken dan wanneer iemand pas wordt aangesproken na 10 x.

    Of je dat nou door de Jooeehooeee doet of via zn ouders maakt niet uit.
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Meestal wel ja.
     
  10. Hoop42

    Hoop42 Niet meer actief

    Ik kan me eigen herinneren dat ik (als kind) smorgens mijn rolgordijn van mijn dakraam opendeed en dat ik niet naar buiten kon kijken. Bleek dat mijn oudere broer snachts uit zijn dakraam boven mij had staan kotsen en dat alles lekker over mijn raam heen zat.....vergeet het nooiiiit meer! Wat ranzig:x

    Ik zou het zelf tegen die jongen zeggen, even tussen neus en lippen door:p
     
  11. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.156
    768
    113
    hahaha, sorry maar ik lees het net voor aan mijn man en die zegt: 'Dat heb ik eens stiekem met een vriendje gedaan!' (Hij was toen wel 6 ipv 12, echte kwajongensstreek dus)
     
  12. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Als je een goed contact hebt met de ouders kan je het eens terloops vertellen. Maar zou het goedlachs zeggen. Want het is toch wel grappig eigenlijk.... Zou ze het niet verontwaardigd vertellen, kan anders overkomen.
     
  13. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Misschien was de wc verstopt :D Ik zou er niets van zeggen. Hij doet maar lekker :p
     

Deel Deze Pagina