Arrgh hondenpoep!

Discussie in 'De lounge' gestart door Regina88, 25 feb 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Onze hond is nog jong en eem heel enkel keertje poept ze midden op de stoep, zo erg vind ik dat! Maar ik ruim het wel op. Alleen als ze in de bosjes achter ons huis op de klimop (op de grond) poept laat ik het liggen. Er komt daar niemand (ook geen kinderen) en de poep valt dan door 30cm hoge struiken heen waardoor ik het niets kán opruimen.

    Poep op de stoep/in speeltuin/overal waar je het kan opruimen vind ik zo aso!
     
  2. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Dit slaat echt weer nergens op. Dus iedere hond die niet op het gras poept, die wordt dus niet goed uitgelaten??
    Mijn hond poepte voorheen ook heel vaak op straat. Dat kwam omdat wij wat verder moesten lopen voor we bij een veld aankwamen waar de hond op mocht.
    Want dat is ook altijd zo leuk.....je betaalt je scheel aan hondenbelasting, maar wat krijg je er voor terug?? Steeds minder hondenuitlaatgebieden, overvolle prullenbakken met volle poepzakken etc.
     
  3. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Hier laatst nog een discussie gehad met de buurman. Hij vond het smerig dat mijn hondjes soms in de achtertuin mochten poepen.
    Ik heb hem er vriendelijk op gewezen dat de mensen er DAAR geen last van hadden, maar wel van zijn rottweiler die hij lekker overal laat schijten en niet opruimt.
     
  4. farfalli

    farfalli Bekend lid

    4 dec 2014
    606
    0
    16
    NULL
    NULL
    ik HAAT hondenpoep. Maar ik HAAT ook poep van welk dier/mens dan ook. Hoe kan het toch dat een hond voor mijn hek mag poepen maar dat als IK mijn broek laat zakken en even flink tekeer ga op het stoepje van mijn buurvrouw, dat ik dan opeens in de krant sta en allerlei boetes krijt en smerig gevonden word?
     
  5. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Oh heerlijk!ik voel je woede en ik wou dat ik ooit zelf zoiets zou hebben gedaan. Het is misschien niet netjes of verstandig of weet ik veel maar wel fantastisch om een keer te doen.
     
  6. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Ik heb een chihuahua , waar wij ook honden belasting voor betalen. Maar zelfs zijn ini mini drolletjes ruim ik op (mits hij niet in de bosjes poept , dan laat ik het liggen ). Vind dit niet meer als normaal.

    daarbij poept mijn hond echt niet op de straat. Al heeft die nog zijn pijn (hebben lopen knoeien bij de dierenarts toen ons hondje ziek was , hondje moest buiten poepen op de tegels want was geen gras in de buurt nou mooi niet hè) maar al zou die dit wel doen , ruim ik het netjes op.
     
  7. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Ik begrijp je. Wij hebben ook een mooi gebied en mijn dochter mag om dezelfde reden het gras niet in. Maar zoals ik al schreef kan mijn hond gelukkig niks op het gras doen, ik heb haar dat heel gauw afgeleerd omdat ik het sneu vind voor de kinderen. Nu las ik hier net dat kinderen ook in struiken spelen en hoog gras, daar waar mijn hond het dus wel doet, ver van het pad af. En daar had ik niet bij nagedacht. Ik dacht: er komt toch niemand zo ver de bosjes in. Maar wel dus ;)
     
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Onze achterbuurman laat zijn Jack Russel schijten in zijn tuin.. Serieus, zomers wil jij niet bij die buurvrouw van hem in de tuin zitten want het lijkt net alsof er een kennel naast haar huis zit. Als de zon erop schijnt dan stikt dat echt.
     
  9. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ruimen jullie hondenpoep op uitlaatroutes en uitrenvelden op?
    Ik ruim de poep van onze hond daar niet op. Op de stoep, speelveld etc. wel natuurlijk.
     
  10. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    25 feb 2009
    6.014
    140
    63
    R'dam
    Mijn vriendelijke vriend stond gisteren weer bij mijn tuin met zijn hond....toen heb ik heeeeel lief naar hem gezwaait...hij wist niet hoe snel hij door moest lopen :) stiekem genoot ik ervan :p
     
  11. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Ja dus...?!:(

    Je kan het wel oneerlijk vinden of weet ik t wat, je hoort hewoon je stront van je hond op te ruimen!
     
  12. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Als je geen zakjes heb koop je zakjes...

    En laten schijten op een veldje...? Nee dat is lekker fris ;)
     
  13. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Hahaha
    Maar wat een aso dat die nog terug durft te komen 😱
     
  14. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.489
    5.572
    113
    Vrouw
    Wat een raar figuur ben jij zeg... Ongelofelijk

    Ik hoop echt, dat jou kind nog zoooooovaak door de stront gaat lopen;)
     
  15. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    onze honden hebben vroeger altijd geleerd om op de uitlaatveldjes te mogen poepen die zijn omheind en waren dus los.
    helaas wonen we nu zo dusdanig dat we ze alleen nog maar aan de lijn kunnen houden mijn grote hond zou het theoretisch nog wel aan de lijn doen maar mijn kleinste hond (is letterlijk bang voor elke boe of bah) doet dat niet intussen zijn ze al bijna 8 en ze waren het 6 jaar zo gewend ik krijg het er niet meer uit.
    hun plassen en poepen ook in de tuin maar dat gaat de kliko in direct na het schijten en en er gaat een emmer chloor overheen ik durf met zekerheid te zeggen dat mijn buurvrouw er geen last van heeft qua stank overlast.
    dus het ligd er ook maar net aan hoe je dat bijhoud.
     
  16. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Wat krijg je ervoor terug? Nou als het goed is een hele leuke hond :) Ik vind het echt geen moeite om een drol op te ruimen van mijn dier. Ja, het is best en goor klusjes, zo'n warme, dampende drol wegruimen. Maar ik wilde die hond, dus ik draai op voor wat eruit komt. Helaas is onze lieverd al een paar jaar dood. Ik vind het altijd zo raar wanneer mensen zich afvragen wat ze voor de belasting terug krijgen. Heb je weleens gezien hoe het er in andere landen aan toegaat? Daar heb je helemaal geen uitlaatvelden, de gaten liggen in de weg (wel eens een pothole in Afrika gezien? poeh!), in sommige steden loopt het vuilnis de straten in. Nederland is een schoon land, omdat we belasting betalen. En daar moeten we allemaal aan bijdragen, of ze nu belasting betalen of niet. Dat is een plicht die we naar onszelf en elkaar toe hebben. Is veel fijner leven, toch?
     
  17. lianda

    lianda Fanatiek lid

    6 jun 2007
    2.367
    0
    0
    werkt bij centerparcs
    noord babant
    Ik ben zelf een hondeneigenaar van 2 hondjes. Ik ruim het altijd op als ze op straat poepen of ergens waar het niet mag! Mijn oudste heb ik dit ook geleerd. Thans dat dacht ik. Tot ik door een bekende werd aangesproken dat hij zijn hond dus gewoon laat poepen en het niet opruimd. Goh wat was ik boos😈 Inmiddels heeft hij ervan geleerd en ruimt hij het op. Onze middelste zoon laat na het avond eten de pup uit en ruimt het altijd netjes op. Tegen hem heb ik er nooit iets van hoeven zeggen.
     
  18. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    als je dan geen zakjes hebt stop dat een pak zakdoekjes in je zak.
    kun je het meteen oppakken en in de put gooien.
    loop je niet met zo'n zakje poep rond (hier staan heel weinig bakken) en je hebt het netjes opgeruimd.
    toen wij nog een hond hadden had ik altijd zakdoekjes mee zodat ik het meteen in de put kon gooien
     
  19. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Maar dit is dus voor andere ook heel vervelend. Want mijn hond vind het soms gewoon heel leuk om weg te rennen als ze los loopt. Dus ik ga met mijn hond naar losloop veldjes met hekken eromheen (waarbij bij de ingang ook prullenbakken EN zakjes staan). Zodat ze toch lekker kan rennen en spelen met andere hondjes of met mij. Maar zij zit dat regelmatig onder de poep of mijn eigen schoenen of de bal als we aan het spelen zijn. Dus wij gaan er niet zoveel meer heen. Jammer voor ons! terwijl die bakken er dus niet voor niets staan.

    Ik heb altijd zakjes aan me riem hangen in een hangertje (van de action, kost geen drol;) ). En zal het ten alle tijden opruimen! Mijn hond, mijn verantwoording. Ongeacht of het tijd of geld kost of rotweer is. Dan had ik GEEN hond moeten nemen.
     
  20. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.134
    7.723
    113
    Gelderland
    Wij wonen vlakbij een school en hoeveel honden hier van hun baasjes op de stoep mogen schijten, niet normaal! Op de stoep, het veld naar de school, langs het hek. Ook ouders van school zie ik het doen en niet opruimen. Ik heb wel eens gedacht sateprikkers te maken met vlaggetjes eraan en die in elke drol te steken die ik zie. Meerdere keren hebben mijn zoontjes erin gestaan en heb er al een vloerkleed door weg moeten gooien! Zo ranzig!
     

Deel Deze Pagina