1e kindje geen borstvoeding, 2e kindje wel?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Eendje86, 1 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eendje86

    Eendje86 Fanatiek lid

    29 feb 2016
    2.635
    1.129
    113
    Vrouw
    Zijn er dames die bij de baby eerste geen of maar heel kort borstvoeding gegeven hebben en bij de tweede wel langer?
    Mijn dochter heeft helaas maar een weekje borstvoeding gehad, slechte begeleiding, slechte voorlichting, te snel gestopt.

    Stel dat we ooit een tweede mogen krijgen wil ik echt alles op alles zetten om het wel te laten slagen!

    Zijn er nog meer dames waarbij t bij n tweede of derde kindje wel lukte?
     
  2. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Ben hier ook benieuwd naar. Mijn zoontje heeft ook maar 1 week bij mij gedronken en erna nog een paar weken fulltime gekolfd. Voeden deed veel pijn en toen de kraamzorg eenmaal weg was kreeg ik hem zelf ook niet meer goed aangelegd. Zoontje gefrustreerd, ik gefrustreerd in combinatie met een herstel dat niet zo heel voorspoedig verliep zijn we hier met 4-5 weken ook overgegaan op de fles.

    Toch zou ik het een volgende keer wel weer graag willen proberen, maar de pijn die ik toen gehad heb houdt me een beetje tegen.

    Dus lees graag mee. :)
     
  3. growingfamily

    growingfamily Actief lid

    21 sep 2015
    135
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja ik!
    Bij mijn oudste 4 weken borstvoeding gegeven en bij mijn 2e 1 jaar.

    Voeden deed erg pijn, constant kloven en ik was daarnaast echt extreem moe. Ook bleek die verborgen reflux te hebben, dus echt een huilbaby...

    Bij de 2e deed het voeden alsnog pijn, had geen kloven en ze hapte goed aan maar duurde gewoon zeker wel 3/4 maanden totdat ik pijnloos kon voeden.

    Borstvoeding had ik zwaar onderschat, de slapeloze nachten tot 1 jaar waarbij ze nog makkelijk 3x in de nacht kwam voor een slok... Maar daarintegen ook zeker de mooiste periode!!!
     
  4. uil85

    uil85 Actief lid

    19 feb 2013
    320
    12
    18
    Hier ook!

    De eerste 10 dagen gevoed. Hij was een klein driftkikkertje, erg ongeduldig, hapte slecht aan.. Na 10 dagen zat ik er helemaal doorheen en zijn we met de fles verder gegaan.

    Onze tweede is nu 6 maanden en haar voed ik nog steeds. Zij hapte meteen goed aan, wachtte rustig de tsr af. Ik heb wel kloven en wat pijn gehad in het begin, maar toen we eenmaal goed op weg waren was het heerlijk! En dat is het nog steeds. Ze heeft nu nog steeds 2 nachtvoedingen, dat vind ik het grootste nadeel (dat ik altijd de sjaak ben s nachts). Maar voor de rest heeft het zoveel voordelen, ik ben van plan om nog wel een poosje door te gaan:)
     
  5. Jennifer0306

    Jennifer0306 Bekend lid

    19 mei 2012
    795
    3
    18
    Hier bij de eerste 3 a 4 maanden fulltime gekolft, de tweede is nu 10 maanden en ik voed nog steeds live.

    Echt proberen hoor! Lactatiekundige als t niet lukt, inlezen, goede begeleiding is echt het halve werk :)
     
  6. Patri1982

    Patri1982 Fanatiek lid

    5 feb 2011
    1.118
    266
    83
    Vrouw
    Werken en moeder zijn.
    Off topic dit, maar Wow, respect hoor. Bij mij duurde het maar twee weken de pijn en dat heeft er bijna voor gezorgd dat ik stopte. Ik had het echt niet zo lang vol gehouden. En dan ook drie keer op een nacht bij je melde. Pfff. Mijn meisje meldt zich gelukkig maar 1 keer, rond drie uur. Als ze zich vaker meldt dan stort ik gewoon in. Hoe doe je het dan?

    Oh, en antwoord op je vraag to, ik niet bij de eerste 6 maanden gevoed en ik hoop dat nu weer te halen. Succes.
     
  7. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.260
    3.497
    113
    Oohh mijn zoontje was ook zo'n driftkikker en heel ongeduldig. Als hij honger had moest er melk komen en wel direct, om vervolgens na 3 slokken te gaan slapen, omdat hij zich zo druk had gemaakt. Dan werd hij na een paar minuten weer wakker en begon het weer van vooraf aan.

    Wat fijn dat mij jou de 2e keer wel goed gaat. Hopelijk krijgen wij de volgende keer ook een rustige en geduldige baby. :p
     
  8. sm1

    sm1 Fanatiek lid

    17 dec 2011
    1.858
    106
    63
    Bij de eerste door Postnatale depressie Maar 3 dagen kunnen voeden.

    De tweede tot 7 maanden live gevoed.

    De derde is 10 maanden en nog steeds aan de borst.
     
  9. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Ik lees ook even mee, dochter heeft 4 weken borstvoeding gehad. Enorme huilbaby, waardoor ik echt tegen de voedingen op zag. Nu twijfel ik enorm, wil eigenlijk heel graag borstvoeding geven maar kijk enorm op tegen het live voeden.
     
  10. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hier ook de eerste ook geen borstvoeding gehad door een combinatie van zieke baby en slechte begeleiding. Maar daarnaast ook zeker door slechte voorbereiding van mijzelf. Bij de tweede was veel beter ingelezen, en had ik super verpleging in het ziekenhuis en fijne kraamzorg. Ik ben inmiddels wel langzaam aan het afbouwen, maar heb op een paar kloofjes in de eerste week zonder grote problemen en met veel plezier kunnen voeden.
     
  11. butterblue

    butterblue Bekend lid

    7 nov 2014
    716
    156
    43
    Werk in het ziekenhuis!
    NL
    Ja hoor. Bij mijn dochter had ik werk op anderhalf uur rijden thuis vandaan en het was helaas niet te doen met borstvoeding dus gestart met flesvoeding. Is allemaal prima gegaan, was net iets praktischer. Ook voor het kdv en oma ;) de tweede gestart met borstvoeding en verliep moeiteloos. Ik dacht: geen stress, ik ga het proberen. Ik kan altijd nog terugvallen op de fles. Ben er heel relaxt in gaan staan en dat heeft er ook (en mijn goede melkproductie)voor gezorgd dat ik vol ben blijven houden. Het doet in het begin wel pijn maar dat gaat over. Ik heb een kei van een kraamhulp gehad die zelf 3 kids heeft gevoed. Zelfs tandem :D dus zij was wat ik, als leek, nodig had! Geef dit echt aan bij je Kraamzorg instantie. Maakt een heel verschil, zo'n professional aan je bed!
     
  12. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    De eerste twee hebben vanaf de geboorte flesvoeding gehad omdat ik dat makkelijker vond en het idee van borstvoeding mij heel erg tegenstond.
    Nu met de derde toch maar een poging aan het doen en gaat erg goed tot nu toe.
     
  13. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.528
    7.033
    113
    Bij de oudste heb ik geen druppel gegeven.
    Bij de tweede ben ik begonnen en na 8 weken gestopt, dochter had verborgen reflux, en ging na het starten met de medicijnen zo gigantisch vaak drinken, dat was voor mij geen doen meer met een peuter er bij.
    Bij de derde begonnen, en besloten dat ik die lastige eerste maanden door wilde, om te zien of het écht zo leuk zou zijn na die maanden. En dat was zo :D Bij hem ben ik met 8 maanden gestopt omdat hij dagenlang elke voeding bleef bijten. Het had niet eens de kans om te genezen, dus toen was ik er klaar mee.
     
  14. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.431
    2.867
    113
    Bij de eerste nog geen 3 maanden. Het liep moeizaam, ik aangeklopt bij de huisarts. Zij wist het ook niet allemaal. Nu beter ingelezen. En het gaat super! Mijn zoontje is net 3 maandjes en ik hoop geen kv nodig te hebben.
     
  15. growingfamily

    growingfamily Actief lid

    21 sep 2015
    135
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dankjewel! Ben ook zeker trots op mezelf dat ik het heb kunnen volhouden tot 1 jaar... Ze begon rond 4 maanden ook nog eens de fles te weigeren helaas, dus mijn vriend kon het ook niet overnemen.
    Zoveel mogelijk mee slapen overdag, al is dat met een kleuter erbij soms onmogelijk... Ik had wel met 1 jaar voeden, dat ik me erg verdoofd voelde emotioneel en sociaal vanwege de vermoeidheid. Was echt genoeg geweest, ze sliep gelukkig toen wel gelijk door toen we overgingen op de opvolgmelk.

    Paar maanden nadat ik gestopt was kreeg ik echt een klap in mijn gezicht, waar ben ik al die maanden geweest?! Dus echt gezond lijkt me die vreselijke gebroken nachten niet dus....:D

    Maar we hebben het gelukkig gered!
     
  16. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Bij de eerste een jaar borstvoeding gegeven, bij de 2e een week en de 3e krijgt nu al 3,5 week borstvoeding. Wil het dit keer ook minimaal een jaar volhouden.
     

Deel Deze Pagina