1 t/m 15 november 2015 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Mariska1985, 25 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marrit1988

    Marrit1988 Bekend lid

    24 apr 2015
    737
    1
    18
    Vrouw
    Deze nacht wakker geworden van de jeuk van de uitslag. Maar na het nemen van een pil, verdwijnt het weer... Moest terug op controle op spoed, en blijkbaar was ik the talk of the weekend! :D stond het daar plots vol dokters en verpleegsters die wilden kijken! Niemand die wist wat het was!
    Morgen heb ik resultaat van de onderzoeken. Ben benieuwd.

    Olivia heeft een hele droge huid (ondanks het 2x/dag insmeren) en de uitslag was wrs een eczema aanval ofzo. Dus das gelukkig al opgelost.

    Ondanks het kolven, loopt de bv toch terug. (Van 140ml naar 80ml) Hopelijk kan ik het terug laten opdrijven als ze live kan drinken. En anders wordt het een combinatie bv en fv. En als de papjes erbij komen, kan ik de fv mss ook laten vallen.
     
  2. BertxBirgit

    BertxBirgit Fanatiek lid

    17 feb 2015
    1.925
    514
    113
    Vrouw
    Zaakvoerder 'Het geitenwollen sokje'
    Mol (België)
    Marrit1988: Wat jammer dat je bv achteruit gaat. Was spijtig genoeg wel te verwachten.. Ik hoop natuurlijk dat je idd genoeg melk hebt dat je het overige kan opvangen met pureetjes, maar is in het begin maar 1x per dag.. Hopelijk komt alles toch nog in orde!
    Weten ze nu nog altijd niet wat je hebt? Hoe gek! Hopelijk voel jij je al wat beter! Veel beterschap nog
     
  3. Marrit1988

    Marrit1988 Bekend lid

    24 apr 2015
    737
    1
    18
    Vrouw
    Uit bloedtesten bleek dus toch een allergische reactie op iets. Blijkbaar komt dat vaker voor dat je na een zwangerschap plots allergisch kan worden aan iets of het net niet meer hebt.
    Volgende week testen waarop...

    Ik kolf nu 3 x per dag 150ml. Het is dus terug op peil. Wel altijd jammer dat ik het moet weggooien. Maar volgende week zondag mag ik terug geven! Kijk er zo naar uit, want mis het wel... :)

    Vandaag heeft mijn patatje 3 grote mijlpalen behaald!
    - 1ste tandje:D ze beet zo hard op haar vinger dat ze moest wenen! ;)
    - omrollen van buik naar rug:D
    - kledingmaat 72! En dat op 16 weken... Waar gaat dat naartoe! :D
     
  4. EvelyndeB

    EvelyndeB Fanatiek lid

    26 feb 2015
    1.576
    298
    83
    Eindhoven
    Jeetje Marrit, wat een mijlpalen!
    Hier is ons meisje ook all tandjes aan t krijgen, wat een drama! Sowieso zie ik twee puntjes bij dr twee boventandjes, waarvan één duidelijk groter. En volgens mij komt daar ook al een hoektandje door! Arm kind...
    Omrollen is er nog absoluut niet bij, maar zowel mijn man als ik waren als baby extreem traag als t ging om rollen, zitten, kruipen en lopen, dus we maken ons geen zorgen. Wel ligt madame erg graag op haar buikje de wereld te bekijken en is ze erg bezig met allerlei dingen vastpakken en in dr mond stoppen.
    En sinds gisteren heeft ze het duimen écht onder de knie. Ze sabbelde eerst steeds op dr knuistje, maar met tandjes krijgen is het zo lekker om op je duim te sabbelen. Eigenlijk niet fijn natuurlijk dat ze gaat duimen, maar ze pakt echt geen speentje en nu ze dr eigen duim in dr mond kan doen hoeft ze mijn pink niet elke keer ;)
     
  5. Ananas9

    Ananas9 Actief lid

    4 jul 2009
    163
    13
    18
    Vrouw
    West-Vlaanderen
    Mijn man doet gewoon een sok over ons dochtertje haar handje. Ze heeft nog niet door dat ze die eraf kan trekken of haar rechterduim ook kan gebruiken. Ze sabbelt ook aan haar handjes. Omrollen doet ze nog niet.
     
  6. BertxBirgit

    BertxBirgit Fanatiek lid

    17 feb 2015
    1.925
    514
    113
    Vrouw
    Zaakvoerder 'Het geitenwollen sokje'
    Mol (België)
    Nu beginnen idd al grote veranderingen te gebeuren! leuk he dames :D Hier week 2 met patatjes en gaat super! eet nu met gemak 100gram! binnenkort weer verhogen denk ik. hihi
    Ohja, en gisteren ons Nel ingeschreven voor het schooltje :) over een jaar mag ze al gaan. Wat gaat dat toch snel!
     
  7. AngelaV

    AngelaV Fanatiek lid

    22 jun 2011
    1.287
    0
    36
    Gelderland
    reactie weggehaald, zit in het verkeerde topic:D
     
  8. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Hi mama's! Hoe gaat het met jullie?
     
  9. hopefull89

    hopefull89 Actief lid

    23 feb 2015
    218
    0
    0
    NULL
    NULL
    Liedx,

    grappig ik wilde net hetzelfde vragen :) Het is een beetje stil hier he?
    Hier gaat het goed! de kleine meid groeit als kool, lekker bolle wangetjes en van die echte ''spekkie''beentjes hihi
    voor de rest moet ik zeggen dat ze haar tijd neemt, ze probeert af en toe om te draaien maar bij de derde poging lijkt ze iets te hebben van 'laat maar, ik lig wel goed zo' hihi haar grote zus draaide al alle kanten op met 3 maanden,maar goed elk kind een eigen tempo :)
    hoe gaat het met jou en inderdaad de rest van de mama's?
     
  10. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Ja het laatste berichtje was van een maand geleden. Ik ben zo benieuwd hoe het met iedereen gaat!
    Bij m'n dochter schreef ik veel mee in een groep die verder ging via Facebook. Nu 2,5 jaar later kletsen we nog steeds met elkaar. Jammer dat hier niet een leuke kleine Facebook groep van is!
    Dus als iemand interesse heeft kunnen we misschien een groep maken?

    Hopefull89 fijn dat het zo goed gaat bij jullie! Heerlijk die spekkie beentjes! T. heeft ook van die heerlijke beentjes. Hij heeft intussen nog steeds geen haartjes dus nog echt een baby hoofdje ;) Hij draait wel van z'n buik op z'n rug maar verder nog niet. Doet ook alles heel rustig aan.
     
  11. hopefull89

    hopefull89 Actief lid

    23 feb 2015
    218
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik weet dat er in het begin wel een facebookgroep was,maar daar werd op een bepaald moment zoveel heen en weer gesmeten met vragen/onderwerpen en verwijten (misschien een overload aan gierende hormonen hihi) dat ik daar ben weggegaan en alleen hier heb gekeken, het idee van een fb van hier is wel leuk idd :)

    haha ach en gelijk hebben die kleintjes, ze hebben straks nog tijd genoeg om te haasten,laat ze maar lekker de tijd nemen :)
     
  12. Marrit1988

    Marrit1988 Bekend lid

    24 apr 2015
    737
    1
    18
    Vrouw
    Hallohallo!

    Met mijn dochtertje gaat het super! Een vlotte 8,400kilo en 68cm.
    Draagt nu maat 74/80. Te gek voor woorden eigenlijk!
    Woensdag zal ze 5 maanden zijn. Waar is de tijd dat ik nog in het ziekenhuis lag... :D
    Ze rolt al goed alle kanten op en heeft al 2 tandjes die vlijmscherp zijn! Borstvoeding geven is niet meer zo gemakkelijk.
    Er wordt al eens gebeten... :D

    En hoe gaat het bij jullie baby'tjes? Ben benieuwd!
     
  13. bess032

    bess032 Actief lid

    28 mrt 2015
    211
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi dames, hier ook nog eens een berichtje :)

    Wow marrit, al een goeie 8 kg en al 2 tandjes! Dat gaat goed!

    Met ons Nina gaat ook alles goed. Nu 6,200kg en 62 cm. groentenpap en fruitpap eten begint stilletjesaan te lukken. Voor de rest is ze nog steeds zeer lief, rustig en een echt lachebekje. Het enige minpuntje is dat ze zeer gevoelig is. In het begin was het zoeken naar de juiste pap omdat ze steeds diarree had. En deze week heeft ze een aanval van netelroos gekregen, wat wijst op een of andere allergie, maar aan wat he??! Dus nu schrijven we alles op qua voeding en veranderingen zodat we hopelijk kunnen achterhalen wat het is waar ze niet tegen kan.

    Omrollen doet ze nog niet, wel vlotjes op haar zijde dus denk dat het niet zo lang meer zal duren voor ze eens op haar buikje ligt.

    En voor de rest is het hier toch nog zoeken naar een evenwicht tussen werk en prive, aandacht verdelen onder de kindjes, taxi mama spelen, toch ook eens me-time inplannen... enne oh ja, mijn man niet vergeten :)

    De dagen vliegen voorbij, en ik ben precies continue achter mezelf aan het aanhollen. Maar voor de rest is alles ok!

    Ah ja, en steeds moe zijn en dan 's nachts niet kunnen slapen zoals nu... maar ik geniet nu wel even van de stilte en het zachte snurken van Nina. Wel schattig vind ik dat :) (itt het snurken van mijn man want daar krijg ik zenuwen van)
     
  14. EvelyndeB

    EvelyndeB Fanatiek lid

    26 feb 2015
    1.576
    298
    83
    Eindhoven
    Ha dames! Ik kwam eens kijken of hier nieuws was, en voila!

    Hier gaat het op zich goed. R. is vrolijk en lief, echt een ideaal kind. Ze was wel wat afgevallen de laatste tijd. Mijn melkproductie bleek enorm te zijn ingestort! Dus meisje op streng melkregime gezet. Overdag elke anderhalf a 2 uur eten en snachts twee keer wakker maken voor n voeding. Nu lijkt t goed te gaan. Maandag weer wegen, ben benieuwd!
    Verder krijgt ons meisje ook al tandjes. Eerste ondertandje is eindelijk door en 3 andere zitten te duwen.
    Verder omrollen doet ze rustig aan. Ze wil wel, maar weet niet helemaal hoe, hihi. Ze is wel druk bezig met handjes,voetjes en vingertjes en dergelijke.

    Ook ben ik nog steeds veel aan het dragen. Heerlijk hoor, niet alleen gezellig maar ook zo praktisch! Zeker nu ik kan rugknopen (workshop gedaan). Laatst t gras staan maaien met dochter op mn rug. Heerlijk! En ook in de efteling heel handig. Veel jaloerse blikken in dr wachtrijen van mensen met kindjes die mopperend op hun arm hingen, terwijl mijn en een bevriend kindje lagen te slapen in de doeken, hihi!

    @Marrit: wat gaat jullie meisje HARD! Ruim 8 kilo al, woow!

    FB groepje kan wel leuk zijn, maar idd wat kleiner dan voorheen. Daar ben ik ook uit gestapt, ik kon t echt niet meer bijhouden..
     
  15. EvelyndeB

    EvelyndeB Fanatiek lid

    26 feb 2015
    1.576
    298
    83
    Eindhoven
    Ohja, en echt hapjes zijn we hier nog niet mee begonnen. Ze begint er langzaam een beetje interesse in te hebben, dus ze mag soms wat sabbelen aan een stukje groente of fruit. Gewoon wat smaakontwikkeling en het buikje heeeeeel voorzichtig laten wennen aan iets anders dan melk.
    Nog 6 daagjes en dan is ze 5 maanden. Gaat snel, met zo'n leuk blij kind! (dat ik net dr broek hoor vol poepen...)
     
  16. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
    Leuk om weer wat berichten te lezen! Ons meisje is ook al weer 5 maanden oud en wat een ontwikkeling, zo leuk!

    We zijn gestart met hapjes, we hebben goed gekeken naar haar behoefte en ze smult er van! Wel met enkele kleine lepeltjes om haar te laten wennen en te zien hoe ze er op reageert. Tegen de 6 maanden gaan we het ophogen als het goed blijft gaan.

    Ook ben ik de borstvoeding langzaam aan het afbouwen en waren we even zoekende naar de juiste kunstvoeding. Dit is nu gelukt, gelukkig.

    Ik geniet zo ontzettend veel van het moeder zijn en van ons meisje, ondanks de gebroken nachten en af en toe en huiluurtje.
    Sinds dat ze minder last heeft van haar buikje is het echt een heel vrolijk meisje.

    Hebben jullie trouwens al georiënteerd op een vakantie?
     
  17. MamavanF2009

    MamavanF2009 Niet meer actief

    Ook ik maar weer eens een berichtje.
    Leuk om te lezen hoe het met jullie kindjes (en jullie zelf natuurlijk) gaat.
    Hier gaat het met M erg goed. Hij rolt al volledig om van rug naar buik (links én rechtsom), eet en drinkt goed en groeit erg hard.
    Dat is wel anders dan in het begin, toen ik nog zo bezorgd was over hem omdat hij zo klein en fragiel bleef.
    Sinds de kunstvoeding groeit hij wél en is hij zo gezond als een vis volgens de CB-arts.
    Altijd fijn om te horen he :)
    Gebroken nachten hebben we nog maar zelden, hij slaapt meestal door van ongeveer 11 tot zéker 7 en soms wel tot half 9.
    Hij krijgt elke dag een geprakt banaantje en dat vindt hij heerlijk, maar we willen wel al heel snel gaan afwisselen met ander fruit en ook groenten erbij.
    Maar nu ligt hij te jammeren om een fles dus ik ga gauw weer zorgen :D
     
  18. EvelyndeB

    EvelyndeB Fanatiek lid

    26 feb 2015
    1.576
    298
    83
    Eindhoven
    We hangen hier toch allemaal nog rond, haha!

    Over vakantie gesproken: wij gaan over 2 weken lekker twee weekjes naar zuid-frankrijk! Op een camping waar we al 2 voorgaande jaren ook hebben gestaan, gaan we nu in een luxe tent. Ik hoop dat het goed weer is, want dan is het echt 2 weken genieten!
     
  19. wappelke

    wappelke Actief lid

    10 jul 2015
    274
    51
    28
    Vrouw
    Hoi Dames,

    Wat leuk dat er weer activiteit is hierzo. Leuk om te lezen hoe het met jullie ukjes gaat. Fijn dat het goed loopt zo te lezen.

    Ons medammeke is zondag 5 maanden groente vind ze heerlijk fruit niet zo. Omrollen doet ze nog niet op de buik liggen vind ze niks aan maar dar leggen we haar wel het meeste op ivm afvlakking van het hoofdje. Daar krijgt ze ook fysio voor.

    Slapen gaat hier echt goed ons meisje verwent ons. Ze krijgt 4 flessen op een dag half 8 a 8 uur ligt ze in d'r bedje en om 7 uur meld ze zich voor de eerste fles. Heerlijk gewoon.

    Een facebookgroepje lijkt mij ook een leuk idee.

    Groetjes
     
  20. EvelyndeB

    EvelyndeB Fanatiek lid

    26 feb 2015
    1.576
    298
    83
    Eindhoven
    Vier flessen op een dag, dat klinkt hier als een ver utopia, haha! Zeker nu met dat belachelijke melkregime, ik voel me soms net een koe!
    Nog een geluk dat ik vooral vanuit thuis werk, anders was dat ook niet te doen...
     

Deel Deze Pagina