advies oorontsteking

Discussie in 'De lounge' gestart door PinkMonkey, 5 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PinkMonkey

    PinkMonkey Niet meer actief

    Laat ik beginnen met te zeggen dat ik weet dat niemand hier dokter is en ik ook niet vraag om een diagnose ;).

    Mijn dochter van 4 heeft al sinds afgelopen maandag koorts, nu dag 6 dus. Ik vond het wel raar want meestal is de koorts met 1 a dagen weg, maar goed er heerst best wel erge griep... nou eet ze al een week bijna niks en sinds 2 dagen ook diaree. Maar sinds gisteren klaagt ze dus ook over oorpijn. Gezien de symptomen wijst het dus op een oorontsteking. Maar nu...meestal gaat dit met een paar dagen over staat er? Is 6 dagen nu te lang en moet ik haar iets van druppels gaan geven of kan ik dit prima afwachten?
     
  2. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Als de pijn te heftig wordt, zou ik toch even de hap bellen. 6 dagen koorts met een ooronsteking is vrij lang. Als het tenminste geen combi is van griep en oorontsteking.
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    hap bellen: oorontsteking is ongelofelijk pijnlijk! Zij kunnen, indien nodig wat voorschrijven tegen de pijn. Ik vind 6 dagen koorts ook redelijk lang en aangezien ze eerder zieker lijkt, ipv opknapt (zo lees ik het tenminste) zou ik niet langer wachten.
     
  4. PinkMonkey

    PinkMonkey Niet meer actief

    Ik heb toch even gebeld, m.n. Omdat ze dus al 6 dagen koorts heeft en de halve dag ligt te slapen wat maar niet beter lijkt te worden. Moet nu eerst neusspray gaan geven en zetpillen (ik gebruikte vloeibare pcm) en als ze meer pijn krijgt dan weer bellen.
     
  5. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    16 jul 2011
    1.001
    29
    48
    Klinkt als mijn zoontje. Begon met koorts.. Het werd eigenlijk niet beter. Bijna hele dag slapen en niet eten. 6e dag koorts en geen verbetering. Huisarts wilde hem zien omdat er na 6 dagen nog steeds koorts was.
    Wat bleek. Fikse oorontsteking en beginnende longontsteking.
    Nu 3e dag antibiotica. Geen koorts meer, weer eetlust en weer meer wakker als slapen.. Volgens de huisarts ging deze oorontsteking niet vanzelf over. Beterschap!
     
  6. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    je mag een ooronsteking ook niet verwaarlozen inderderdaad, dan is het nog erger, dus ik zou zeggen zodra het kan oordruppels met antibiotica
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.263
    509
    113
    ;) Er zitten hier wel degelijk een paar dokters op dit forum ;)

    Onderschat oorontsteking idd niet. Bij achteruit gaan opnieuw hap bellen en als het morgen niet minder is je eigen huisarts .

    Beterschap!
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Het advies is sowieso dat je na 3 dagen koorts het beste even langs de huisarts kan gaan. Hij kan dan al zien of het oor misschien ontstoken raakt. Ze wachten met oorontsteking meestal 3 dagen af maar misschien is het oor van je dochter al langer ontstoken, dus dat is niet zo handig dat je dat nu niet weet. Ik ben niet van de snel antibiotica geven maar zou ook niet te lang wachten aangezien ze al even ziek is.
     
  9. PinkMonkey

    PinkMonkey Niet meer actief

    Ze is vandaag voor het eerst na een week koortsvrij. Denk dat het toch gewoon druk was op haar oor van de verkoudheid want ze zegt dat ze vandaag geen oorpijn heeft.
    Normaal zou ik ook wel eerder naar de ha gaan maar er heerst hier best wel heftige griep wat de rest ook heeft gehad dus ging er eigenlijk vanuit dat dat bij haar ook zo was :)
     

Deel Deze Pagina