Zijn er hier ouders van kindjes met Leukemie?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Channie, 11 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pillow

    Pillow Bekend lid

    13 apr 2014
    564
    70
    28
    Geen ervaring, maar wil jullie heel veel sterkte wensen!
     
  2. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Nou de huisarts doet natuurlijk niet zomaar deze uitspraken! Ze heeft netjes overleg gehad met de kinderarts en de kinderarts wil dat we maandag opnieuw bloed prikken op andere waardes omdat deze waardes zo laag waren. Deze huisarts is gewoon een hele eerlijke vrouw. Ik had ook liever gehad dat ze gezegd had van joh we hebben de bloeduitslagen binnen gehad en we zijn nog niet helemaal zeker wat het nou is daarom moet je maandag opnieuw bloed laten prikken bij der. In plaats daar van zei ze: De uitslagen zijn niet goed, een bepaalde waarde ( ik ben nu zelf de naam kwijt maar had met bloedplaatjes of cellen te maken) is 2 die boven de 4 hoort te zijn en dat kan wijzen op leukemie. Dit kan ook een heftig virus zijn maar dit moeten we uitzoeken. In samenspeling met de klachten van onze dochter maakt zij zich zorgen. Ik zei zelf tegen haar nog: '' ik ben ook niet gek.. als jij en de kinderarts geen serieuze vermoedens hadden dan had jij mij helemaal niks verteld nu'' Toen zei ze: '' Nee dat klopt''

    Koorts is natuurlijk niet de enige reden maar dat kun je in mijn openingspost lezen. Ze heeft ook al vaker onverklaarbare koorts gehad. Haar klieren zijn opgezet.. haar keel is continu ontstoken enz enz. Wij hebben gewoon pech gehad dat wij op vrijdag bloed moesten prikken en er dan een weekend tussen zit. Ik vind het ook eng en heel zwaar maar de huisarts zei dan pas wordt echt duidelijk of er verschil in waardes zit, en ze laat andere dingen ook testen natuurlijk.

    Haar ontstekingswaarde was niet verhoogt en dat is raar omdat de dokter vrij zeker er van was dat onze dochter een longontsteking had en of bronchitis. Dat was ook de allereerste reden waarom we gisteren überhaupt bloed moesten prikken.

    Wij leven gewoon even op de automatische piloot nu. We hebben al eerder een doodziek kind gehad (onze eerste) en weken ziekenhuis opname.. we vragen ons af of ons dat nu weer staat te gebeuren of wij echt zoveel pech gaan hebben. Ik hoop zo dat wij niet weer een kind zo hoeven zien vechten :(

    Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes
     
  3. Pkat2917

    Pkat2917 Lid

    5 aug 2012
    65
    0
    6
    NULL
    NULL
    Jeetje...Heel veel sterkte....
    Ik ga duimen voor jullie, hopelijk valt het allemaal mee.
    Wat een hel zeg om hier een weekend mee in te gaan!

    Heel veel sterkte, succes en beterschap!...
     
  4. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wat ontzettend heftig.. Veel sterkte.

    (Onderzoeken ze haar ook op Pfeiffer? Komen haar symptomen ook erg mee overeen)
     
  5. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ik wil jullie heel veel sterkte wensen. Hopelijk is het toch iets anders wat minder onschuldig is. Ons zoontje wer in 2014 verdacht van neuroblastoom. Wij hebben toen 3 maanden op de uitslag gewacht dit was zenuwslopend maar gelukkig uiteindelijk niet het geval
     
  6. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    Sterkte...
     
  7. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Zelf geen ervaring, maar wel in de directe vriendenkring. Dat meisje is even oud als mijn zoon en het gaat nu heel goed met haar. Nog te vroeg om te zeggen dat ze genezen is (ze is nu ruim een half jaar klaar met de behandeling), maar ze voelt zich nu prima.
    Voor jullie hoop ik dat het allemaal meevalt en het toch een pittig virus is, want het waren wel 2 heel heftige jaren voor onze vrienden, maar zelfs als het toch leukemie is, zijn de genezingspercentages gelukkig best goed tegenwoordig en ik wilde je in ieder geval een succesverhaal meegeven hier.
     
  8. EnKay

    EnKay Actief lid

    3 okt 2013
    419
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh wat zullen jullie een zwaar weekend, hebben! Heel veel sterkte en ik duim voor jullie dat het vermoeden van leukemie maandag niet bevestigd wordt.
     
  9. Dotty

    Dotty Fanatiek lid

    25 jul 2011
    1.882
    0
    0
    Zuid-Holland
    Geen ervaring, maar ik wil jullie wel heel veel sterkte wensen!!!
     
  10. Anzza

    Anzza Fanatiek lid

    23 jun 2012
    2.345
    0
    36
    drenthe
    Heel veel sterkte
     
  11. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Ongelooflijk veel sterkte gewenst.. Ik hoop echt dat jullie dochter snel zal herstellen en geen ernstige ziekte heeft. Hoe gaat het vandaag met haar? Is de situatie Iets verbeterd t.o.v. gisteren?
     
  12. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ja de antibiotica lijkt aangeslagen en ze is eindelijk iets fitter.. lag ze gisteren nog de hele dag op de bank, en nu loopt ze rond gelukkig maar nog steeds heel wit.
     
  13. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Wat fijn dat er verbetering is opgetreden! Ik hoop dat het vertrouwen geeft. En nu duimen dat het zo blijft en dat de uitslag positief zal uitpakken voor jullie.
     
  14. MoedervanSafia

    MoedervanSafia Fanatiek lid

    10 mrt 2013
    2.803
    4
    38
    Ik wens jou en je gezin heel veel sterkte en vooral je kleine meid. Hopelijk is het niets ernstigs :)
     
  15. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Heel veel sterkte
     
  16. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    #56 suikerfee, 12 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 12 mrt 2016
    Haar ontstekingwaardes zijn niet verhoogd toch? Waarom krijgt ze antibiotica?

    Geen verwijt naar jou maar met een serieuze verdenking horen ze echt het weekend niet af te wachten.
     
  17. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ze kreeg antibiotica omdat ze al weken ziek is en al amoxiline gehad heeft en 2 dagen nadat deze kuur klaar was alweer ziek werd. Huisarts dacht toen dat ze waarschijnlijk resistent is tegen amoxiline en daarom gaf ze amoxiline-clavilaanzuur. Echter 3 dagen met deze kuur was ze nog niet opgeknapt dus weer naar de huisarts en deze ging natuurlijk weer alles beluisteren en toen zei ze ze heeft longontsteking, geef de kuur nog even de kans en laat even bloedprikken zodat we weten waar we precies mee te maken hebben. Dus dat hebben we gister morgen gelijk laten doen en toen kregen we dit gistermiddag te horen...
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Heel veel sterkte! Hopelijk is het uiteindelijk toch niks ernstigs...
     
  19. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    Ja snap ik, bij virussen werkt antibiotica ook niet. Bij longontsteking geven ze het vaak wel omdat het gemakkelijk een bacteriële infectie kan worden.

    Als ontstekingswaarde niet verhoogd is dan is de kans klein dat er een bacteriële infectie is.

    Maandag meteen naar de kinderarts? Zou ik wel om vragen.
     
  20. Wow heftig! En wat een lompe huisarts om zulke uitspraken te doen terwijl er niks zeker is. Bedoel een virusje of leukemie is wel
    Een verschil. Hoe wil je mensen bang maken. Sowieso die uitslag mag hij volgens mij nooit zo even melden zonder verdere uitleg enzo.
    Snap dat je je doodongerust nu maakt .. Zou ik ook zijn! Ik zou ook eventueel de hap bellen voor verdere info en desnoods naar t zh toe gaan. Zo kom je je dagen toch niet normaal door 😐

    Hoe dan ook, wat t ook is, sterkte!
     

Deel Deze Pagina