Kinderverjaardagen - wat geef je?

Discussie in 'De lounge' gestart door Hex, 12 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hex

    Hex Lid

    29 aug 2015
    45
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kinderverjaardagen.............. In onze vriendengroep hebben we allemaal 2, of sommigen zelfs 3 kinderen.... Zij komen bij ons, wij komen bij hun.

    Misschien een beetje Nederlands (gierig) maar ik onthoud altijd wel wat we van iedereen krijgen........ Vind het niet leuk om met iets goedkopers aan te komen dan waar anderen hier mee aan komen lopen, dus ik onthoud het wel een klein beetje...

    De kinderen komen nu op een leeftijd dat ze allemaal cadeaukaarten vragen van Bart Smit, maar ik geef er altijd wel wat bij. Dus ik geef een cadeaukaart van € 7,50 en daarnaast dan nog wat lekkers om te snoepen of een kleinigheidje (rond 2-3 euro) om uiteindelijk op 10 euro uit te komen. Sommige geven hier een klein boekje of iets kleins, en dan geef ik hun iets soortgelijks terug. Ik vind dat kinderen wel een cadeautje moeten krijgen maar het hoeft geen gekkigheid te worden.(Met zo'n 15 kinderverjaardagen per jaar vind ik € 7,50 best wel genoeg)


    Vanmiddag hadden we een verjaardag waar ik best van schrok. Zij geven onze kinderen cadeaus van rond de 15 euro, dus ik had een hele grote voorraadpot met M&M's (haar lievelingssnoep) gegeven en leuk versierd met stickers en haar naam etc etc... Daarnaast dan nog een cadeaubon van 12,50... Ze pakt dat eraf en zegt : "O... Máár 12,50..." haalt haar schouders op en zegt "Oke..." en loopt zo weg...... :( Is het dan echt te weinig of is ze gewoon echt verwend?
     
  2. mum2be2

    mum2be2 Fanatiek lid

    4 jan 2010
    3.896
    3.378
    113
    Vrouw
    Verwend... Die reactie is niet netjes ook....
     
  3. Pipperdepip

    Pipperdepip Actief lid

    10 aug 2014
    152
    0
    0
    Wow.. Ook al was het weinig ( wat ik absoluut niet vind ), dan nog had ze niet zo hoeven reageren!
    Zij kan niet in jullie portomonnee kijken, maar dan nog: wees blij met wat je krijgt!

    Verwend! Bah..
     
  4. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.070
    3.515
    113
    En hoe oud is zo'n kind?
    Ik vind dat dus super asociaal, verwend en onacceptabel gedrag.
    Al vind je het weinig (wat al best een teken van verwend zijn is) dan heb je nog wel het fatsoen om te bedanken voor het cadeau en verder je mond te houden over de hoogte van het bedrag.

    Persoonlijk vind ik 10-15 euro een heel mooi bedrag voor een kind, niet zijnde eigen kind of kleinkind of anders dichtbij in de familie.
     
  5. prinses

    prinses VIP lid

    20 mei 2006
    18.334
    1
    36
    Wij geven 10 euro.
     
  6. Beertje13

    Beertje13 Niet meer actief

    Hele goede vrienden, daar de kids van, 20 euro. Wordt over en weer gedaan. Zijn er maar twee. Iets minder goede vrienden 15. En daarna rond een tientje. Zo hebben wij het. Maar nu ze op school zit weet ik nog niet hoe ik het met feestjes ga doen.
     
  7. Hex

    Hex Lid

    29 aug 2015
    45
    0
    0
    NULL
    NULL
    7 jaar
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    vind ik echt niet te weinig hoor.
    het is een heel verwende reactie van het kind iig.
    wij geven zelf meestal rond 10 euro voor neefjes/nichtjes.
    dat vinden wij een mooi bedrag voor een kind of het nou een kado of een bon is
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Hoe oud is ze? (EDIT: Oh, 7 :)) Heeft ze misschien geen benul dat dat snoep ook geld kost? Ik vond het behoorlijk verwend. Ik had er ook direct op gereageerd. Misschien gevraagd, wat ze dan had verwacht en haar vervolgens uitgelegd dat het snoep ook wat kost en dat je dat de volgende keer wel achterwege laat. Als ze het echt heel onbeschoft had gezegd, had ik haar ook in haar gezicht "ondankbaar" genoemd. Als het wel meeviel misschien sarcastisch "Dankjewel Hex, wat fijn dat je iets voor je gekocht hebt, Hex!". Vaak komt zo'n reactie wel aan en corrigeren ze zichzelf. Zo niet, dan zijn ze écht verwend en zou ik er de volgende keer rekening mee houden (niet dat ik dan méér zou geven natuurlijk, eerder dat ze dan een cadeau krijgt zonder bon of zo. In elk geval geen kaart meer).
     
  10. Hex

    Hex Lid

    29 aug 2015
    45
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij waren toen nog onze jassen aan het uittrekken en keken elkaar aan zo van... Hadden we dat nou echt zo gehoord???
     
  11. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.836
    2.698
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik kijk net als jij een beetje naar wat we dan van hen krijgen. Nichtjes en neefjes altijd zo rond de 15-20 euro. Van vrienden verschilt dat enorm. Van één stel krijgen we altijd de leukste dingen en van een ander stel verbaast het me niet als ze iets uit de kast hebben gepakt waar hun kinderen niet mee spelen. Ik geef dus ongeveer gelijkwaardig terug.

    En nee, de neus ophalen en zeggen "maar 12,50". Ik had dan denk ik zoiets gezegd als "geef het dan maar terug. Dan geef ik het aan iemand die er wel blij mee is". Kom op zeg, verwend nest.
     
  12. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ah... Mja eerlijk gezegd mag een kind van mij wel wachten tot ik goed en wel binnen ben... en bijvoorbeeld de jarige en de ouders heb gefeliciteerd. Zo lijkt het net of ze de deur open deed met: "Waar is mijn cadeautje" i.p.v. "Wat leuk dat jullie er zijn!"
    ja zoiets inderdaad.
     
  13. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik vind dat onbeschoft van dat kind.

    Hier ligt het eraan. De kinderen van mn beste vriendin tussen de 20 en 25 afhankelijk van wat ik zie.

    Kindje van een normale vrienden 10 euro.
     
  14. Ster27

    Ster27 Fanatiek lid

    14 jan 2010
    2.903
    254
    83
    Tsja, mijn kinderen zijn natuurlijk nog jonger, maar mijn oudste zou dezelfde reactie kunnen geven. Dit zou dan totaal niet verkeerd bedoeld zijn, maar als hij geld of cadeaukaarten zou vragen voor zijn verjaardag en hij is aan het sparen voor iets heel duurs, dan zou hij in zijn eerlijkheid/kinderlijkheid ook zoiets kunnen zeggen omdat hij dan weet/beseft dat hij heel lang zal moeten sparen om het betreffende speelgoed te kunnen kopen. Gelijk de conclusie trekken dat het een verwend meisje is zou ik dus niet doen.
     
  15. PeAn

    PeAn Niet meer actief

    Sowwww die mag van geluk spreken dat ze mijn dochter niet is.......onbeschoft nest, bah.

    Ze had van mij direct de opmerking. ....ja hoor, graag gedaan. Fijn dat je er zo blij mee bent.

    En de jassen nog aan het uittrekken???? Sorry maar dat hoeven ze hier dus echt niet te flikken. Je verwelkomt je gasten fatsoenlijk, laat ze rustig hun jas uittrekken en je neemt eerst je felicitatie in ontvangst en wacht op je beurt of je een cadeautje krijgt.
    Een uitnodiging voor een verjaardag is namelijk geen verplichting tot het geven van een cadeau. Je nodigt mensen uit omdat je graag met hen viert dat je een nieuw levensjaar ingaat. Nu komt het weinig tot niet voor dat ze geen cadeautje krijgen van iemand hoor maar dit is zeker wel iets wat we meegeven.
    Verder vinden we het belangrijk dat ze waarderen wat ze krijgen. Dit heeft een ander speciaal voor jou gekocht/gemaakt/over na gedacht om te geven en daar toon je respect voor.

    Nu geven wij vaak gezamelijke cadeaus dus 'lege' handen bij binnenkomst is niet iets schokkends. In de ochtend krijgen ze hun cadeau en vertellen we van wie ze dat allemaal hebben gekregen. Vol trots laten ze dit dan ook zien zodra de mede schenkers binnenkomen.

    Overigens vind ik 12,50 een best bedrag.

    Hier max een 10tje en kinderfeestjes tussen de 5 euro en 7,50 euro max.

    Bedoel, zelf sparen voor een groter doel prima maar je hebt zo 5 a 6 gevers ...... nou dan heb je toch al een prachtig bedrag dacht ik zo. Bijdrage papa en mama erbij. Een kind haalt zo met redelijk gemak een 100 euro op voor een verjaardag. Lijkt me toch een prachtig cadeau in de totaliteit.
     
  16. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.694
    361
    83
    Zo nou mijn kinderen zouden zo'n opmerking niet mogen maken. En daarnaast verwelkom je eerst je bezoek, dus netjes wachten tot ze binnen zijn en de jas uit hebben enz enz.

    Maar goed wij geven €10
     
  17. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ik kijk nooit naar het bedrag wat mijn zoon krijgt om dan weer iets van gelijke waarde terug te kopen.
    De reactie van het kind vind ik asociaal, als mijn zoon zo reageert op een kado kan hij het meteen terug geven aan de gever en heeft hij straf. Ik vind dat het ook totaal niet draait om het bedrag maar om het gebaar. Of je nou iets krijgt van 1 euro of 200 euro je moet dankbaar zijn dat iemand moeite doet en aan je denkt.
    Als antwoord op je vraag. Hier verschilt het wel een beetje welk kind jarig is. Klasgenootjes die een kinderfeestje geven maximaal 12.50 maar als ik iets leuks zie voor 3 euro vind ik dat ook prima! Kinderen van gewone vrienden koop ik meestal iets tussen de 15 en 25 euro voor. Kinderen van mijn beste vrienden kan variëren tussen de 35 en 75 euro. Net wat de kinderen op dat moment graag willen hebben. Zo is afgelopen weekend de zoon van 1 van mij beste vriendinnen 3 geworden dat mannetje is gek op tractoren. Heb samen met nog 3 vriendinnen allemaal 50 euro betaald en samen bij elkaar gelegd en daarvan hebben we een hele grote tractor trapauto gekocht waar hij nog jaren plezier van zal hebben.
     
  18. EdelHertje

    EdelHertje Niet meer actief

    Buiten het feit of het te weinig is of niet vind ik het heel Oncharmant als kinderen zo op een cadeautje reageren.
    Ik weet niet of dat iets is want "kinderen gewoon kunnen doen" of dat dit komt door hoe de ouders hiermee omgaan.

    Mijn zoontje kreeg op zijn verjaardag van een vriendin zo'n watertafel. Enorm ding én veel te duur als verjaardagscadeau, wat denk je?
    Uitpakken en verder, de bellenblaas was namelijk veel leuker!
    (Uiteindelijk heeft hij veel plezier van de watertafel hoor :)).

    Ik geef altijd wat ik denk dat redelijk is.
    Hoe iemand anders daarover denkt is niet belangrijk want die kunnen niet in mijn portemonnee kijken.
    Je koopt/maakt/zoekt iets met liefde en interesse uit en dat zou al gewaardeerd moeten worden.

    Wij geven trouwens tussen de 10-15 euro uit.

    Voor de 1e verjaardag van de dochter van mijn beste vriendin ben ik 50 euro kwijt maar dat is zoiets gaafs en unieks dat ik het niet kon laten.
     
  19. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Ik dacht eerst dat dit de reactie van de moeder was. Maar maakt niet uit voor mijn actie, ik had gelijk jassen weer aangetrokken en hup hop weg van daar. ( zou wel nog iets leuks gaan doen met mijn kinderen dan aangezien we daar ineens weggingen)
     
  20. sieppie

    sieppie Niet meer actief

    Ach het is een kind wat net 7 geworden is. Zoals je het er neergezet hebt komt het idd heel verwend over. Maar kan het niet zijn dat zij net drie bonnen gehad heeft van bijv 15 of 20 euro, waardoor ze oprecht verbaasd was (zonder het verwend te bedoelen, maar meer kinderlijke eerlijkheid)?
    Persoonlijk zou ik aan een 7 - jarige ook nog geen bon geven omdat ze op deze leeftijd nog maar weinig benul van waarde van geld hebben...

    Wij doen trouwens altijd voor kinderen een cadeau van max 10 euro. Maar zoek wel echt iets uit wat bij het kind past. En Als ik dan voor 5 euro iets heel leuks vind, dan krijgt dat kind iets van 5 euro. Het gaat niet om het bedrag in mijn ogen, maar om het idee dat je iets persoonlijks geeft....
     

Deel Deze Pagina