Ballonnetje er in! Wanneer begint het feest?

Discussie in 'De bevalling' gestart door MamaBibi, 16 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Hoi allemaal.

    Gister opgenomen in het ziekenhuis met (wederom) niet-zwangerschapgerelateerde klachten. Dit was de 4e opname inmiddels dus toen de gynaecoloog om het hoekje kwam kijken en een praatje maakte stelde ze voor de bevalling een zetje te geven.

    Doordat mijn eerste bevalling een ingeleidde bevalling was met 39+3 en de kleine er erg veel moeite mee had (pomp, beademd, APGAR van 1-3-5, 5 dagen ziekenhuis etc.) vind ik het nu wel dubbel spannend.
    Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, hij is nu 4. Maar liever niet nog eens....

    Deze kleine man is vanaf het begin van de zwangerschap al anders. Druk, sterk, heeft al mama's ziekteperioden glansrijk doorstaan en alle uitslagen zijn uitstekend. Ik voel me zelf nu ook veel fitter dan de eerste x. (Toen 60 kilo zwaarder en zwangerschapsvergiftiging) Dus hopelijk valt het dit x mee....maar je weet het niet! Vorige x ben ik ingeleid met een vetertje. Deze x met een balloncatheter. De CTG laat zo nu en dan al wat weetjes zien (en ja...die voel ik ook best wel). Geen flinke pieken maar toch iets! Ik ben heel benieuwd hoelang het nog gaat duren. Mijn vriend moet nog bijna 2 uur rijden vanaf zijn werk, dus maar even kijken hoelang ik nog wacht met bellen. Elkaar nog 3 dagen afwachtend aankijken heeft ook geen meerwaarde.

    Mijn baarmoedermond was al iets verweekt en ik had al een beetje ontsluiting dus iemand enig idee hoelang het ongeveer kan duren? ;) gaat het dan sneller?
     
  2. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Hoi, wat spannend! Bij mij hebben ze een uur of 3 na plaatsing de vliezen door kunnen prikken en toen begon het feest. :D Hoe laat heb je m gekregen?
     
  3. Lilou

    Lilou Actief lid

    31 jan 2011
    206
    29
    28
    Spannend!

    Ik kreeg rond 9.30 de balloncatheter (41 wk), 's middags kwamen harde buiken die 's nachts overgingen in weeën. Rond 3 uur viel de ballon eruit, om 12.43 uur bevallen. Opzich best vlot, maar ik was ook gewaarschuwd dat inleiden soms ook wel 2-3 dagen kan duren :).
     
  4. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Ja bij mij zei ze ook: "hou maar rekening met vrijdag". Vanmorgen om 11.30 uur geplaatst. Nu ander kamertje gekregen (lag tijdelijk op verloskamer aan ctg) en hier mijn tijd uitzitten. Gelukkig tablet en alles mee! :)
     
  5. mimimama88

    mimimama88 Fanatiek lid

    19 sep 2014
    1.516
    0
    36
    Vrijdagavond rond 21.00 geplaatst. Zaterdagochtend rond 7.30 eruit gevallen.
    Daarna hebben ze aardig wat tijd genomen om een infuus te prikken (ik ben bang voor naalden :p ) en doordat er geen weeën kwamen hebben ze weeën opwekkers via infuus aangezet. Om 19.32 ben ik bevallen. Maar ik had wel in mijn hoofd gezet dat het 3 dagen kon duren ;)
     
  6. MamaDeluxe5

    MamaDeluxe5 Fanatiek lid

    26 sep 2014
    1.304
    0
    0
    's ochtends om 9 uur geplaatst, om 17.45 viel hij er uit (vanaf 14.45 weeen) en om 21.22 bevallen!
     
  7. Billy60

    Billy60 Niet meer actief

    S avonds voor de nacht geplaatst, volgende ochtend had ik voldoende ontsluiting (was uitgevallen tijdens de nacht) en werden vliezen gebroken en infuus aangesloten. Eind vd middag bevallen. Begrijp ik goed dat ze geen infuus aansluiten? Het ballonnetje alleen gaat toch niet zorgen voor de bevalling, maar alleen dat je inleidbaar bent? Zo is het mij altijd uitgelegd.
     
  8. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Feestje is al voorbij ;) ballon in de prullenbak. Stond net even te douchen en in eens voel ik hem er uit glibberen. Beleid verandert niet. Straks ctg. Kijken wat er dec nacht gebeurd en morgenochtend toucheren. Adh daarvan nieuw/vervolg beleid. Hoe tof zou het zijn als het genoeg heeft geholpen. Mjah. .. in mijn achterhoofd haan dan de ramscenario's alweer op wacht staan. "Zal nog wel niet. Jij bent vast 1 van de weinige waarbij hij opnieuw geplaatst moet worden...."
     
  9. mimimama88

    mimimama88 Fanatiek lid

    19 sep 2014
    1.516
    0
    36
    Spannend hoor. Dan is de ballon er al snel uit. Ik hoop dat het wel wat heeft gedaan! Succes en probeer nog even wat slaap te pakken, is lastig maar je kunt het wel gebruiken :)
     
  10. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier had ik bij plaatsing al 2cm, 12u later kon de gyn hem er zo uittrekken en zat ik op 3cm. Meteen vliezen doorgeprikt, ik kreeg niet echt weeen zelf, dus aan de opwekkers en een uur of 5 later lag mijn dochter op me ;)
     
  11. Lilou

    Lilou Actief lid

    31 jan 2011
    206
    29
    28
    Hopelijk heeft het je lichaam toch aangezet tot wat meer in actie komen! Bij mij nam mijn lichaam het zelf over en zette door, geen weeopwekkers nodig gehad.
     
  12. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Hier nog 0.0 actie uit zichzelf. De vlos komt morgenochtend al vroeg checken. Ze zei 7 uur. Misschien zelfs eerder. Kon ze het nog in haar dienst doen voor de wisseling. Dan dus toucheren en dan kijken hoe verder. 2 opties: tabletjes (cytotec) of vliezen breken. Uiteraard hoop ik op nummer 2. Echter is vriendje pas rond 7 uur in de auto deze kant op.
    Heb toch maar gezegd dat ie vast moest komen morgenvroeg. Je weet nooit hoe snel het gaat en aangezien het zijn eerste is, heeftie veel meer last van spanning (en onwetendheid wat daar aan bijdraagt) dan ik.... ik probeer hem alles zo veel mogelijk uit te leggen met plaatjes en teksten (hele info boekjes stuur ik door) maar dat is toch anders dan wanneer je bijv een balloncatheter daadwerkelijk naar binnen ziet gaan en hem er later weer uit ziet komen. Toen ik dat vertelde was zijn reactie eerst: "kunnen ze hem er niet gewoon even weer instoppen?" En ik snap die reactie best haha..Hij zag het hele plan al.in duigen vallen. "Nee schat, als het goed is... is dit een goed teken!" *nog meer uitleg* hihi.

    Ik vind het ook gewoon een rotsituatie. Hij daar en ik hier, met de kleine in aantocht...
    Zo hoort het niet. Morgenvroeg meer nieuws!
     
  13. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Spannend allemaal zeg ik duim dat ze je zo je vliezen kunnen breken :)
     
  14. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Ik duim met je mee! Haha! :)
    Anders nog iemand die ervaring heeft met cytotec?
     
  15. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Helaas....niet genoeg ontsluiting en verweking voor het echte werk. Eerst tabletje zit er in.
    Plan de campagne:
    * Tablet 1 is geplaatst
    * half uur ctg
    * over 3 uur weer half uur ctg
    * toucheren
    * weer pil erin
    * half uur ctg
    * 3 uur later weer ctg
    * toucheren
    * weer pil erin
    * half uur ctg
    * 3 uur later weer ctg
    Etc.
    Tot krummel denkt: "nu lijkt me wel mooi moment!"
     
  16. mimimama88

    mimimama88 Fanatiek lid

    19 sep 2014
    1.516
    0
    36
    Ik hoop dat de tabletten werken en dat kruimel het dan eens is dat je de huur hebt opgezegd ;)
     
  17. EverAfter

    EverAfter Bekend lid

    14 aug 2014
    674
    43
    28
    Vrouw
    Hier ballon zondagavond geplaatst, 6u later eruit gevallen. Wel wat ontsluiting, maar niet genoeg en bmm nog niet verweekt. Wat grotere ballon nummer twee erin. Deze viel er maandagochtend uit. Iets meer ontsluiting, nog niet genoeg. Gel ingebracht. Uiteindelijk dinsdagochtend de vliezen kunnen breken en dinsdagavond bevallen. Het is dat er een medische reden voor was, anders zou ik het nooit gedaan hebben. Begon al uitgeput aan de bevalling.
     
  18. panda86

    panda86 Fanatiek lid

    24 aug 2011
    1.431
    236
    63
    Bij zoontje ook ingeleid met ballon. Vrijdag eind van de ochtend geplaatst. Bij mij zijn ze er nooit uitgevallen. Zaterdag nieuwe gekregen. Zondag werd een twijfel. Toch weer een ballon gekregen. Maandag konden ze er net bij om de vliezen te breken. Was overdracht van de dienst. Toen kwam de verlos dat eerst nog een gel wilde proberen. Vl is toen heel boos geworden. Verlos heeft toen toch zelf nog gecontroleerd en kon wel de vliezen breken. Weeopwekkers gehad rond half 11, rond 1 uur eerste weeën en rond 7 uur was ons zoontje er.

    Dinsdag word er gekeken of ik inleidbaar ben. Gyn zegt dat bij een 2e het makkelijker gaat. Ik verwacht niks en ga uit van weer eerst een ballon.

    Wens je veel succes.
     
  19. MamaBibi

    MamaBibi Actief lid

    18 apr 2011
    300
    0
    16
    Werk als begeleider met jongeren met LVG en ernsti
    Overijssel
    Nu inmiddels het 3e tabletje en een half uur nadat hij er in zat werd het op eens goed druk rond mijn buik. Het voelt alsof het nu goed aanzet. Ben benieuwd!!!
     
  20. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Ik ben met 38.5 ingeleid. Alles zat toen nog potdicht.
    Maandag 1e ballon, dinsdag de 2e en toen pas viel ie eruit. Toen woensdag nog een gel om de baarmoedermond te verweken en pas donderdag hebben ze de vliezen gebroken en is mijn dochter s avonds geboren. Mijn lichaam was er eigenlijk nog niet klaar voor, maar goed. Verder een hele fijne bevalling en een gezonde dochter
     

Deel Deze Pagina