Bizar toeval

Discussie in 'De lounge' gestart door danip, 14 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    25 nov 2008
    1.199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    Vroeger woonden we naast een gezin met ook 3 meiden en alle 3 hadden hun geboorte datum iets met ons te maken.

    De oudste dochter was op 14 mei jarig, dezelfde verjaardag als mijn zusje
    de middelste was op 27 juni jarig, mijn vaders verjaardag en de jongste op 22 december, mijn ouders' trouwdatum :)

    we zijn toen ik 15 was voor het laatst als gezin (mijn ouders en mijn zusjes en ik) op vakantie geweest, naar zuid frankrijk

    We rijden naar de tent op de camping en wie staat er voor de ingang van de tent naast ons.. een klasgenootje van mijn zusje, zo raar!

    In de tent aan de andere kant was een nl. gezin met een peuter dochter en een baby, waar ik die 2 weken veel mee in de weer was als ik bij de tent was.

    een paar weken na de zomervakantie gaat mijn zus met school naar parijs voor examen reis en op de terug weg stoppen ze bij een tankstation ergens in noord frankrijk en ze loopt de wc in en botst bijna tegen dat peuter meisje en haar moeder aan:)

    op vakantie in italie (1e vakantie met onze oudste, in 2010) lopen op de camping naar het zwembad als iemand achter mij me ineens bij mijn achternaam aanspreekt als grap (zo van, heeeej mevrouw 'K') dus ik draai me om en zie de ouders van een vriendje van de basisschool, die ik denk ik al 15 jaar niet had gezien.

    ik heb ook heel vaak dat ik aan iets denk of een woord zeg en dat datzelfde dan door iemand anders ook wordt uitgesproken (of op tv oid) of dat ik het bijv net over een liedje of film heb en dat op dat zelfde moment op de radio of in een reclame voorbij komt. het is zo erg dat mijn vriend altijd gekscherend zegt 'dit overkomt jou ook altijd' als dit dus weer gebeurd...
     
  2. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    24 jun 2008
    3.588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Op 3 maart 2016 waren we 15 jaar samen. En net op die dag om 01.02 uur is ons derde zoontje geboren
     
  3. Loeki82

    Loeki82 Fanatiek lid

    9 apr 2012
    1.403
    835
    113
    Vrouw
    Bij ons komt de 4 in alle 3 zijn geboortedag voor. Mijn man is op de 4e, ik op de 14de en onze zoon op de 24ste jarig.
     
  4. MoniekJ

    MoniekJ Fanatiek lid

    12 mei 2015
    1.719
    0
    0
    HBO-B biomedisch laboratoriumonderzoek.
    Tilburg
    Uhm. Heb je even?

    Ik fietste over het fietspad aan de kant van de lantaarnpalen. Ineens zo der reden fietste ik om de paal heen, dus op de verkeerde baan. Op moment dat ik er langsaf fiets hoor if flats. Vogelpoep die op de grond knalt. Was ik gewoon onder de paal doorgefietst, dan had ik die poep dus op mn hoofd gehad. Toen ik omkeek naar de poep en omhoog, zag ik de vogel pas.

    Op school vertelde een vriendin R dat de moeder van een gezamelijke vriendin C kanker had, maar dat ik het niet door moest vertellen, omdat C dat zelfwilde vertellen. Overigens heb ik het niet meer van C gehoord en ik vergat het hele toeval. Half jaar later vertelde C dat haar moeder na 5 jaar schoon te zijn geweest, toch weer kanker had. Dat wisten ze nog maar net, moeder ging 2 weken daarvoor naar de dokter. Toen zei ik dat ik dat al wist, maar bleek dus dat ze niemand verteld had en R wist ook van niets.

    Collega is niet thuisgekomen na een avondje met vrienden. Na 5 dagen is hij gevondeb. Precies op de plek waar ik al die tijd van droomde.

    En de laatste die ik zo kan bedenken.
    Mijn oma had kanker en lag vanaf de diagnose eigenlijk constant in het ziekenhuis. Het was zomer en ik ging met een vriendinnetje op vakantie. Maandags kreeg ik ineens heel veel verdriet maar ook rust, mijn oma ging dood. Maar de telefoon ging niet en ik wist dat het nog even ging duren. Woensdag wamen we thuis, vriendinnetje afgezet. Tien voelde ik dat ik nog naar oma moest wilde ik haar zien voordat ze stierf. Ouders hadden toen nog niet verteld dat ze de behandeling geztaakt hadden en alleen nog aan pijnbestreiding deden. S avonds gingen we allemaal naar bed, maar in plaats van een pyjama trok ik makkelijke kleren aan. Toen de telefoon ging stond ik al klaar om naar het ziekenhuis te gaan.
    Later bleek dus dat die maandag aan oma werd verteld dat het geen zin meer had en oma toen besloten heeft dat het klaar was voor haar. Die woensdag middag was ze nog helder, heeft het bezoek gevraagd naar iedereen in de familie hoe het ging etc r en s avonds is ze ingeslapen.
     
  5. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.123
    1.673
    113
    Mijn oudste dochter is vernoemd naar een kindje waar ik een soort speciale klik mee had toen ik stage liep op een kinderdagverblijf. Ik vond dat kindje zo bijzonder dat ik toen heb besloten dat als ik ooit een dochter zou krijgen ik haar zo zou noemen.

    Toen ik 10 jaar later hoogzwanger van haar was zat ik een keer aan een tafel in een cafe in de stad te praten met met aantal vrouwen die ik niet kende. Ze stelden me allemaal vragen over mijn zwangerschap natuurlijk en ik besloot ze te vertellen hoe ze zou komen te heten en waarom. Dus ik ben bezig met te vertellen van het kinderdagverblijf zie ik een van die vrouwen een beetje vreemd kijken en zegt ze:"dat is mijn dochter!"
    Zat ik dus in een willekeurig cafe, aan een willekeurige tafel, in een grote stad, te praten met de moeder van het kindje naar wie ik mijn baby ging vernoemen.

    We waren er allebei gewoon even stil van. Ze had toevallig een foto bij zich en ik vond het heel leuk en speciaal om die te zien.
     
  6. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Ik was op vakantie op Terschelling. We hadden een flinke fietstocht gemaakt, helemaal naar de andere kant van het eiland, en daar kwam ik erachter dat ik mijn tas verloren was. (Die had onder de snelbinders gezeten.) Ik balen, want alles zat er in: autosleutels, telefoon, ID, pinpasje (van de rekening waar al mijn gespaarde vakantiegeld op stond, omdat ik 3 dagen later met mijn vriendin op vakantie naar Frankrijk zou gaan).
    Nouja. Flink balen dus. Terugrekenend was ik mijn tas al ergens aan het begin van de route verloren, een uur geleden ofzo. In de hoop dat hij gevonden was oor een eerlijk persoon, besloot ik naar mijn eigen telefoon te bellen met mijn vaders mobiel. Hoor ik mijn eigen telefoon overgaan...
    Ik dacht eerst even dat ik gek was, maar ontdekte toen dat het geluid uit de fietstas kwam van een mevrouw die net aan kan fietsen. Die had mijn tas gevonden en meegenomen... :)
     
  7. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.772
    208
    63
    Niet perse bizar maar bij ons hebben we alles in de maand mei

    We hebben elkaar leren kennen in mei, zijn in mei getrouwd (3 jaar later) en hebben 2 kinderen in mei. :)


    Heb ook wel es ergens gelezen dat Julia Roberts 3 kinderen heeft waarvan de eerste op 01.01 uur geboren is en de andere 2 (tweeling) om 01.02 en 01.03 uur. (iets in die trant)
    Is me altijd bijgebleven, vind dat zo bijzonder.
     
  8. debke83

    debke83 Fanatiek lid

    24 jun 2008
    3.588
    0
    36
    Beek-Limburg
    Ow en alle 3 de kindjes zijn op een donderdag geboren
     
  9. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Ga niet in details treden te langdradig :p maar in mn leven zoveel dingen gebeurd waar ik onwijs van baalde of veel verdriet om had maar die vervolgens nieuwe deuren hebben geopend die anders echt gesloten waren gebleven.
    Ik geloof niet in toeval maar in meant to be.
     
  10. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief


    Deze vind ik heel bijzonder! Mooie...
     
  11. maliro

    maliro Niet meer actief

    Ik droomde een keer dat mn zus, kerngezond, een hartstilstand kreeg maar het overleefde. Drie dagen later kreeg ze meerdere hartstilstanden en gelukkig overleefde ze het (was wel een begin van een nare ontdekking qua genetische afwijking in de familie maar toch)

    Toen ik 35 wk zwanger was van de oudste voelde ik hem niet meer goed. Ik voelde hem wel maar het klopte niet, wat ik nog steeds niet kan uitleggen. Naar het zkh, volgens ctg en echo deed hij het goed en was hij druk maar ik voelde het niet. Omdat het zondag was voor de zekerheid opgenomen zodat ik savonds nog een ctg kon krijgen en de volgende dag overleg met eigen gyn. Ctg van die avond was foute boel, ik lag in no time op de ok en heb spoedkeizersnede onder algehele narcose gehad. Zoonlief is gehaald en gelijk gereanimeerd. Als ik niet maar mijn gevoel had geluisterd.....

    En zo nog wel meer onverklaarbare en bizarre dingen meegemaakt. niet allemaal zo heftig als hier boven gelukkig
     
  12. cat2

    cat2 Niet meer actief

    2 jaar geleden heb ik een miskraam gehad. De uitgerekende datum ben ik nooit vergeten. Niet lang daarna werd ik opnieuw zwanger. Onze dochter is uiteindelijk precies op de dag af een half jaar na de uitgerekende datum van het kindje van de miskraam geboren.
     
  13. cat2

    cat2 Niet meer actief

    #93 cat2, 18 mrt 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2016
    Nog iets anders apart. Mijn vader is al een paar jaar geleden overleden. Toen ik voor de 2e keer zwanger was en dit net wist, vroeg ik als mijn vader nog ergens was of hij dan een teken wilde geven. (Doe ik anders nooit :D) Of ik dan een meisje mocht krijgen met rood haar en blauwe ogen.
    We hebben inderdaad een dochter gekregen. Je raadt het al, ze heeft inderdaad rood haar en blauwe ogen terwijl dit niet een heel voor de hand liggende combinatie is.
     
  14. Monique1985

    Monique1985 Fanatiek lid

    7 okt 2013
    1.472
    113
    63
    Almere
    Met oud en nieuw .. Net voor 24:00 uur ..
    De champagne stond op tafel en ik zei iets tegen mijn moeder over mijn oma en keek naar de foto .. Precies om 24:00 ontplofte de 1 champagne fles .. De kurk hij stond gewoon nog op tafel .. En de 2e champagne fles ontplofte de kurk om 24:05 toen we net naar buiten wilde gaan .. Was zo bizar ...
     
  15. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Ik heb wel wat met verjaardagen.

    Mijn 1e zwangerschap was ik uitgerekend op de verjaardag van mijn man. Dit is een miskraam geworden.

    2e zwangerschap de inseminatie gehad op de verjaardag van mijn vader. Mijn dochter is op de verjaardag van mijn opa geboren (vader van vader)

    een jaar later inseminatie gehad op mijn verjaardag dochter op 21e geboren haar eigen verjaardag 😉

    ik vind t van mijn oudste dochter wel bijzonder mijn vader werd ziek en overleed vrij vlot. Mijn opa werd ook ziek en overleed 2 maanden later. Hun geboortedatums leven verder in mijn dochter.
     
  16. NiHeJa

    NiHeJa Bekend lid

    30 jun 2014
    845
    85
    28
    Ik reed eens met mn vader en vriendinnetje langs het nieuwe gemeentehuis om haar naar huis te rijden. Ik was 14 denk ik. Ik vond het zo verschrikkelijk lelijk dus zei; ik zou echt lachen als het morgen afbrand... De volgende dag komt ze naar me toe en vraagt; heb je het al gehoord? Wat? Het gemeentehuis staat in brand.. :) Ik geloofde haar echt niet, maar het was dus écht zo. Niet helemaal afgebrand, maar de nieuwbouw liep wel enorme vertraging op...
     
  17. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    De kraamverzorgster die mijn schoonmoeder heeft verzorgd in de kraamweek bij haar 2e zoon heeft ook bij mijn moeder gekraamt toen ze net was bevallen van mij.zij heeft dus voor mijn man toen peuter en zijn babybroertje gezorgd en 2 jaar later voor mij.daar kwamen we achter toen we fotoalbums bekeken.
     
  18. MiMully

    MiMully Fanatiek lid

    18 jan 2013
    2.405
    5
    38
    Vrouw
    Kwaliteitsmanager
    Noorden van het land
    Ook hier een zw.schap met voorgevoel.
    Tijdens mijn zw.schap kreeg een (aangetrouwd) nichtje en haar man het ergste te verwerken wat een mens kan overkomen. Een kindje wat vlak na de bevalling overlijdt (no offense voor andere mensen natuurlijk, die ook hun kindjes moeten missen). De hele zw.schap heb ik al het gevoel gehad dat het bij ons ook niet goed zou gaan. Dat was al voordat dit gebeurde overigens. Maar met een voorgeschiedenis van mk, misschien ook niet gek... Zware bevalling gehad. Geknipt zonder verdoving. Zoontje gehaald met vacuüm omdat zijn hartslag onder de 70 bleef steken. Wel een goede APGAR. Maar na 40 min. op mijn borst, een blauw, niet ademend kindje. Dus naar de reanimatiekamer. Gelukkig goed gekomen. Maar mijn vreemde gevoel bleef... Zoontje was een week of twee. Een echte huilbaby overigens. Dus toen hij op een gegeven moment heerlijk sliep, waren wij ook even aan het opladen. Tot ik besefte dat het al 6 uur sinds zijn voeding (BV) was. Zoon niet wakker te krijgen! Dus met spoed opgenomen. Had hij last van zeer oppervlakkige ademhaling. Doodeng! Rare gevoel bleef... Zoontje 3 maanden. Flink ziek. Na een paar dagen verhoging/koorts toch maar naar de HAP. Na overleg met de KA toch door naar het zkh. RS virus, maar vanwege het aantal zieke dagen, zeer waarschijnlijk al op zijn retour, dus lekker thuis uitzieken. 1,5 dag later, ik haal hem uit bed, uitdrogingsverschijnselen. Uiteindelijk weer voor een week opgenomen. Met een sonde en zuurstof (saturatie van 80%). Uitslag: RS en HPNV. Conclusie; we hadden geen dag langer moeten wachten, dan hadden we hem niet meer bij ons gehad. En toen hij weer mee naar huis kon, was het rare gevoel weg! En ook niet meer terug geweest gelukkig!
     
  19. danip

    danip Actief lid

    7 dec 2015
    311
    206
    43
    Oh heb nog wel een (voor mij) bijzondere. Mijn jongste (twee eiige tweeling) dochters hadden exact hetzelfde geboortegewicht 2810 gram. Ze zijn beide nog een keer nagewogen want dit had niemand ooit meegemaakt. vind dat echt wel speciaal!
     
  20. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Toen ik 30 weken zwanger was haalde ik het me in mijn kop om van ziekenhuis te veranderen. Ik moest en zou hier bevallen en nergens anders.
    zoontje geboren en uiteindelijk hebben ze zijn leven gered. Als ik verbleef in het andere ziekenhuis dan was hij overgeplaatst geweest naar waar ik nu lag. We waren dus onmiddellijk op de goede plek.

    Wie weet heeft mijn impulsieve beslissing ons mannetje gered
     

Deel Deze Pagina