wat baal ik zeg!

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door MamaVanVier1985, 18 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaVanVier1985

    MamaVanVier1985 Actief lid

    5 sep 2013
    103
    2
    18
    Drukke Huismama
    hallo,

    Ik wil even van me afschrijven. Vanmiddag kwam het zoontje van mijn vriendin spelen met mijn oudste zoon van 7. Aan het einde van de middag vroegen de jongens of ze even op de tablet een kort filmpje mochten kijken. Dit mocht van mij en ik ging even het eten voorbereiden. Na 5 minuten kwam mijn zoon aan met een kapot scherm van de tablet. Sorry mama. Ik vroeg of de tablet gevallen was. Nee, mama. We hebben erop gestaan en gestampt. Ik was verbaasd en heb met de jongens om de tafel gezeten en gevraagd wat er gebeurd is. Ja zeiden ze. Het spijt ons. Maar goed, mijn zoon heeft (samen met zijn vriendje) bewust dus iets stuk gemaakt. En nu wil ik hem toch wel hiervoor "straffen" of mijn punt maken. Ik heb met hem gesproken dat het mij verdriet doet dat hij zo bewust iets stuk heeft gemaakt, dat wij met het hele gezin gebruik maken van de tablet en dat ik teleurgesteld ben dat dit gebeurd is. Ik heb gezegd dat we straks, als papa thuis is, praten over zijn gedrag. Heb mijn man snel telefonisch gesproken maar hij zei: hij krijgt hier echt wel flinke straf voor. Maar wat is nu redelijk? voorlopig niet met vriendjes laten spelen, hem via zijn zakgeld terug laten betalen (duurt honderd jaar, hihi). Ik weet het niet zo goed. Wat zouden jullie doen?? Alvast bedankt dames!!
     
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ik zou ook even overleggen met de ouders van het vriendje :)

    Want inderdaad.. Hier zou er een hele fikse straf op staan.
    En als er een nieuwe tablet zou komen... Zou dochterlief er dus niet aan mogen komen omdat ze kennelijk te klein is om met een tablet te spelen.
    (En dat doe je niet eeuwig natuurlijk.. Maar wel een tijd. En daarna enkel onder toezicht)

    Aan de andere kant... Is hij wel heel eerlijk geweest en dat is dan wel weer positief. Dus dat zou ik ook zeker laten meewegen.
    (Je wil tenslotte wel dat hij straf krijgt.. Maar niet dat hij volgende keer niks durft te zeggen uit angst voor straf)
     
  3. MamaVanVier1985

    MamaVanVier1985 Actief lid

    5 sep 2013
    103
    2
    18
    Drukke Huismama
    Ik ga zeker overleggen met de ouders van zijn vriendje. Hij is inderdaad eerlijk geweest en wil hem ook niet overdreven straffen, juist omdat hij ook eerlijk is geweest. Ik ben er alleen nog niet zo over uit wat ik dan moet doen. Ik dacht zelf dat hij voorlopig niet bij andere kinderen mag spelen en voorlopig niet op de tablet spelen. Maar ja voor hoelang? vind het ook zo wat om hem een maand niet meer bij vriendjes te laten spelen. Maar een paar dagen vind ik weer te kort. Vind het best wel lastig...
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja je zou eigenlijk iets moeten verzinnen dat ook beetje in relatie staat tot de tablet..
    Dus inderdaad voorlopig niet op de tablet danwel onder streng toezicht :)

    En een maand nergens spelen krijg je zelf ook na een week wel genoeg van denk ik :)
    Ik vind een week "huisarrest" al lang doorgaans.
    (En dat betekent dan vooral niet buiten spelen.. )
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm als het een favoriet vriendje is.. Is het wel een optie om de heren (in overleg met de andere ouders) een bepaalde tijd even niet na school te laten spelen.
    Dan heb je ook niet dat de ene veel meer straf krijgt dan de andere..
     
  6. MamaVanVier1985

    MamaVanVier1985 Actief lid

    5 sep 2013
    103
    2
    18
    Drukke Huismama
    Ja oke. Maar meer in de zin van: als je hier zo makkelijk je eigen spullen stukmaakt, hoe moet dat dan als hij ergens is? Snap je?
     
  7. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    twee jaar terug hebben mijn zoon en zijn neefje alle ruitjes van de schuur(16 stuks) ingegooid. op zich was het geen ramp, vervangen was niet zo enorm duur, zakgeld kreeg hij nog niet. ik weet ook zeker dat zoon het nooit meer zal doen, hij was er zelf ook flink van geschrokken. we hebben toen afgesproken dat neefje voorlopig niet meer mocht logeren omdat ze blijkbaar niet normaal samen kunnen spelen hier. neefje woont 100 km verderop, en kwam in vakanties regelmatig logeren. om andere redenen is dat nu al twee jaar niet meer gebeurd, maar de eerste twee vakanties na dit incudent mocht het dus niet. zo werd niet alleen onze zoon 'gestraft' maar ook neefje.
     
  8. mommy2016

    mommy2016 Lid

    18 mrt 2016
    76
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoon van 8 en dochter toen 6 waren met de laptop aan het spelen en toen heeft me dochter haar voet ertusse. Lopen friemelen en zoon dichtdoen en zo was het scherm stuk. Ik was op dat moment in het ziekenhuis met de jongste die nog een baby was dus heb er verder niet veel van meegekregen maar vind toch wel heel zonde

    En door omstandigheden ook niet echt straf gehad

    Eerlijkheid is ook belangrijk

    Ik zou denk toch een paar x zakgekd inhouden om ze bewust te laten worden dat dingen geld kosten en het heel zonde is zomaar iets stuk te maken

    En bv een week of halve huis arrest
     
  9. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    iig voorlopig niet op de tablet.
    ik weet zelf ook niet zo goed welke straf ik er voor zou geven..
    zou denk ik wel samen met de ouders van het kind naar de verzekering gaan en kijken wat zij voor je kunnen betekenen zodat je niet meteen weer een x bedrag aan een nieuwe kwijt bent
     
  10. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Moeilijk. Enerzijds wil je ze niet te streng straffen omdat ze eerlijk zijn geweest, anderzijds kun je dit niet laten lopen.
    Ik zou zeker zijn zakgeld een tijdje inhouden en hem wat geld uit zijn spaarpot laten halen. Weet niet hoeveel er in zit, maar zou hem toch zeker 50 euro laten betalen.
     
  11. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Ze waren wel eerlijk.

    Hoe komen ze er op om op een tablet te gaan springen. Is het normaal een kind dat snel uit zou vreten of is hij voor de rest braaf van naturen?

    Straf ik denk zeker twee weken geen kinderen die mogen komen spelen en hij ook nergens spelen de link moet gelegd worden.

    En als hij 2 euro krijgt van jou of oma opa iemand anders dat de eerste vijf euro voor jou zijn dus afstrepen terug betalen gaat toch nooit lukken het gaat om het symbool.

    En er goed over blijven praten en ja een flinke preek hoort daar ook bij. Maar ja het is gebeurt het is gedaan laat ze hun stoute gedrag maar even voelen.
     
  12. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Wellicht klusjes laten doen om geld te verdienen om ipad terug te betalen. Bijv mee stofzuigen, helpen was opvouwen ( zal vooral extra werk opleveren maar goed)) en 50 cent in ipad potje. Zakgeld in ipad potje. Eventueel speelgoed uitzoeken waar hij niks mee doet, verkopen en in ipad potje. Dit zo tot een bepaald bedrag. Spreek bijv 25 euro of 30 af ( wat jij voldoende vind) wat hij moet meebetalen aan een nieuwe.
    Zo zou ik het aanpakken. Ouders van vriendje ook vragen om kleine bijdrage en wellicht ook deze straf bespreken?
    Volledig terug betalen zal eeuw duren maar vind wel dat ze moeten beseffen dat het dure spullen zijn en dat ze zuinig er mee om moeten gaan. Mijn kinderen hebben nog nooit bewust iets gesloopt gelukkig. Dochter is ook niet beïnvloedbaar. Zoontje zie ik zoiets ook nog wel doen als hij groter is
     
  13. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Eerlijk of niet, ik zou woest zijn.

    Voorlopig niet met dat vriendje spelen. En dan denk ik aan echt wel minstens 2 maanden. Verder klusjes in huis doen om de iPad te betalen/zakgeld inleveren.
    En als de iPad er is mag hij er geen gebruik van maken, want hij kan er blijkbaar niet mee om gaan.
     
  14. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Eens

    En een flink gespek hoe ze tot zo'n bizarre daad komen.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    idd dit zou ik ook doen.
     
  16. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Jep, me too. Hoe komen ze in hemelsnaam überhaupt erop om dat te doen.
     
  17. Vind het milde reacties tot nu toe, ik zou echt woest zijn. Niet alleen om de tablet maar inderdaad; hoe komen ze erop en waarom? Best zorgelijk gedrag eigenlijk... Een fikse straf (minimaal 2 maanden geen vriendjes en heel veel klusjes om een deel bij te leggen voor aanschaf nieuwe) lijkt me op z'n plaats. En ja ze zijn eerlijk geweest.. Maar eerlijk zijn betekend niet dat je daarom alles maar mag doen lijkt me.
     
  18. KleineFee

    KleineFee Bekend lid

    22 feb 2015
    820
    307
    63
    Helemaal eens met Boommm.
     
  19. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Oei ik zou ook woedend zijn! Ik had direct de ouders van het vriendje gebeld, samen even om tafel gegaan om de straf te bespreken en dan vriendje direct naar huis sturen. Zijn ze nou helemaal :( Ik zou ze ook deels terug laten betalen met klusjes.
     
  20. MamaVanVier1985

    MamaVanVier1985 Actief lid

    5 sep 2013
    103
    2
    18
    Drukke Huismama
    #20 MamaVanVier1985, 19 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 19 mrt 2016
    Ik was inderdaad ook echt ontzettend boos. Ben ook ontzettend teleurgesteld in mijn zoon. Heb gisteravond (toen de kids op bed lagen) gesproken met mijn man en met de moeder van het vriendje. Hij mag een week geen vriendjes meenemen of ergens anders spelen. Zelf vind ik dat een hele milde straf, maar goed. Financieel willen ze ook bijdragen. Mijn zoon heeft een flinke preek gehad. Mijn man was echt woest toen hij de ipad zag. Mijn zoon was aan het sparen voor een lego trein. Hij heeft zijn spaarpot leeggehaald. Zat 75 euro in. De komende twee maanden moet hij zijn zakgeld inleveren. . Hij mag twee weken nergens spelen of iemand meenemen naar huis. En de ipad mag pas weer gebruikt worden als we hem kunnen vertrouwen. Mijn moeder vond dit overdreven zei ze. Maar ik ben zo teleurgesteld, waarom zou je dit willen doen? Ik hoop dat ik hem niet te zwaar straf...
     

Deel Deze Pagina