Zwanger met maagverkleining

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door MamavanLJN, 19 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamavanLJN

    MamavanLJN Actief lid

    13 mrt 2013
    108
    12
    18
    Vrouw
    Overijssel
    Hallo lieve mama's,

    Zijn er meer zwangeren met een verkleinde maag hier?
    Ben wel benieuwd hoe anderen dat ervaren en of jullie dingen anders doen/eten.
    Ik ben afgelopen jaar 65 kilo afgevallen en merk dat ik best schrok van de eerste x dat de weegschaal weer een beetje omhoog ging ipv naar beneden.
    Niet erg natuurlijk, hoort erbij, maar wel ff wennen ;)

    Mijn vlk en ziekenhuis doen eigenlijk helemaal niks met mijn maagverkleining in combinatie met zwangerschap, uk had eigenlijk wel veel meer begeleiding verwacht :$
     
  2. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Geen ervaring ermee, maar misschien zou je dit gewoon even met ze kunnen bespreken. Vraag gewoon eens of er begeleiding mogelijk is? Of had je dat al gevraagd :)
    Ik kan me indenken dat het moeilijk is om weer aan te komen,juist nadat je zoveel (!! Heel goed hoor!!) Bent afgevallen. En anders vraag je via je huisarts begeleiding..?
    Verder wens ik je een hele fijne zwangerschap!
     
  3. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ik heb een gastric bypass. Eind april een jaar geleden. Ik ben nu 12wkn 4dgn zwanger. Ik moet bij de gyn onder controle en heb ook 3 weken heel uitgebreid bloed moeten prikken voor de waardes vitamienes etc. En 22 maart als het goed is naar de internist voor de uitslagen.
     
  4. jessiejz

    jessiejz Actief lid

    19 apr 2013
    291
    66
    28
    Vrouw
    verzorgende ig
    Gelderland
    Ik heb hebben sleeve sinds januari vorig jaar. Ben nu bijna 25 weken zwanger.
    Ik moet vaker naar de internist voor alle bloedwaardes. Vooral vitamines, mineralen en ijzer. Tot nu toe is alles goed gelukkig.
    Ik loop gewoon bij de verloskundige. Deze heeft wel contact met het obesitascentrum en deze heeft ook overleg gehad met de gynaecoloog. Maar zolang het met mij en de baby goed gaat mag ik bij de verloskundige blijven.
    Ivm vele maagzuur mag ik extra omeprazol slikken.
    De weegschaal is een verschrikking. Hoewel nu pas 1 kilo erbij.
    Qua eten moet ik nu iets vaker eten, vooral omdat ik in het begin teveel afviel. Wel heel erg opletten op de eiwitten, is nu een strijd omdat alles met eiwitten me tegenwoordig tegen staat.
     
  5. Hotsiflots

    Hotsiflots Fanatiek lid

    31 aug 2015
    1.538
    165
    63
    Full time mom
    Hier ook een maagverkleining gehad 2 jaar geleden, 80 kilo kwijt ik was wel stabiel voordat ik zwanger werd, en ben inverwachting van een tweeling dubbel op dus, maak me soms zorgen of ze wel genoeg binnen krijgen, want door de gekorte darm neem je lichaam maar de helft op wat je eet, dus ik eet echt om de 2 uur (soms eerder) kleine voedzame gezonde dingen, gelukkig kan ik meer op dan in het begin maar of me lichaam het allemaal echt opneemt :( en ik sta onder begeleiding van een gynaecoloog, ik moet wel extra ijzer en foliumzuur slikken en elke 2 maanden mijn vit b12 prik waarschijnlijk als ik verder ben nog vit d erbij, en vergeet vooral niet over te stappen op multivitamines speciaal voor zwangeren, de normale heeft teveel vit A en dat is slecht voor de kleine, ik slik de davitamon mama plus.

    qua gewicht ben ik al 5 kilo aangekomen en dat vind ik totaal niet erg ben er zelfs blij om, zolang de kleintjes het maar goed doen en so far so good :D

    Gefeliciteerd met je zwangerschap!!
     

Deel Deze Pagina