Borstvoeding afbouwen en nachtvoedingen

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door SmurfjesMama, 23 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi,

    Sinds dat mijn kleine man ongeveer 2,5 maand is slaapt ie lekker door. Natuurlijk niet altijd elke nacht, maar wel het grootste gedeelte van de week en dan ook 12 uur. Maar ik ben nu zon 5 weken bezig met afbouwen van de borstvoeding, vanaf vandaag zit ik op 2 voedingen per dag. Sinds 2 weken krijgt hij ook 1 a 2 flesjes per dag poeiermelk en sinds die poeiermelk komt ie ineens weer elke nacht voor een voeding. Is dit een normale fase (5,5 maand nu) of kan het door de mix van borst en poeiermelk komen, dat het geheel hem nu niet genoeg geeft? Als ik kolf zie ik absoluut nog geen terugloop in mijn productie. Heb toch geprobeerd voor het slapen gaan extra te geven, maar buiten dat ie er nagenoeg niks van drinkt helpt het niks. Ook de bijvoeding van de afgelopen dagen maakt geen verschil.

    Hebben jullie tips? Of moet ik gewoon even doorbijten en komt het vanzelf goed... :)
     
  2. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Als je hem nog extra aanbiedt en hij wil het niet zal hij toch wel genoeg hebben lijkt me. Drinkt hij zijn flessen verder wel goed?
    Dat zou nog een mogelijkheid zijn; dat hij op de dag niet genoeg binnenkrijgt en dat 's nachts inhaalt (je geeft 's ochtends en 's avonds bv neem ik aan).
     
  3. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hij drinkt niet veel per keer, hij is nu 7,2 kilo en drinkt overdag 3 flesjes van tussen de 100 en 150. Sochtends en savonds krijgt ie live bv daarbij. En dan nu dus tegenwoordig nog snachts. Toen alles borstvoeding was ging het prima, nu met poeier erbij zie ik dat hij al 3 weken rond hetzelfde gewicht blijft hangen. Misschien is 100 ml van mijn moedermelk wel "voller" dan de poeder...?
     
  4. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Wil hij niet meer drinken dan dat?
    Je zou ook 1 van de flesjes kunnen vervangen door een bordje pap, dat vult wat meer.
    Of je gaat weer helemaal op bv en dan weer afbouwen als hij meer vast voedsel eet, als dat mogelijk is voor je tenminste, je bouwt vast af met een reden.
     
  5. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nee, hij heeft nooit echt veel gedronken en ook altijd heel weinig aantal voedingen. Maar hij groeide altijd als een malle, dus heb me daar nooit echt zorgen over gemaakt.
    Bordje pap hebben we geprobeerd, maar daar zijn we mee gestopt, want hij vond het niks. Maar misschien kan ik wel wat rijstebloem door de fles proberen...
     
  6. jaatje

    jaatje Actief lid

    11 jun 2014
    347
    6
    18
    Het kan ook zijn dat het helemaal niks met type voeding (bv of kv) te maken heeft, maar gewoon met de leeftijd. Hier dochter ruim 7 maanden bv gegeven en sliep ook snachts door. Totdat ze 5 maanden was (en precies toen mijn verlof erop zat :( ) en weer 1 of 2x snachts kwam. Je kunt dus vanalles proberen, maar als het gewoon de leeftijd is zal je er gewoon aan toe moeten geven denken ik. Dat ie of voeding of genegenheid nodig heeft snachts.
     
  7. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Heb je er ook een voeding vanaf gehaald? Hier ben ik vanaf 6 maanden gaan afbouwen en opeens kwam dl s nachts ook een keer. En dat terwijl ze vanaf de kraamweek al doorsliep. Achteraf denk ik dat het een combinatie is geweest van de laatste voeding eraf (die van half 10 heb ik toen niet vervangen), sprong en groeispurt (7 cm in 1,5 maand). Ze kreeg toen ook al bijvoeding dus daar had het niet mee te maken.

    Inmiddels jaar verder en in het afgelopen jaar meerdere periodes gehad waarbij ze weer eens wakker werd dus dat zal er wel bij horen...
     
  8. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik kan me inderdaad van de oudste ook wel herinneren dat er een extra onrustige periode was rond de 5 maanden. Maar die sliep sowieso in het eerste jaar niet zo best, dus das lastiger vergelijken voor mij. Maar het kan heel goed de leeftijd zijn. Hij is zich ook razendsnel aan het ontwikkelen nu zijn spreidbroek overdag niet aanhoeft. Vond het alleen zo samenvallen met de voeding, maar misschien toeval. Rijstebloem in de fles vond ie in ieder geval net zo niks als van een lepeltje :)

    Vorige nacht heeft ie toevallig wel weer doorgeslapen en dan merk je wel dat ie overdag weer een stuk beter eet. Misschien raak je ook wel in een cirkeltje van snachts veel eten en dus overdag minder trek en daardoor de volgende nacht weer meer eten...
     

Deel Deze Pagina