uitgerekend mei 2016

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door lietjuh, 22 aug 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Madivi

    Madivi Actief lid

    27 aug 2015
    120
    1
    0
    Hoi dames, heb net even bijgelezen, het is echt laatste trimester tijd geworden hè, met al die vervelende klachten van maagzuur, rare dromen, bekkenpijn etc. Sterkte hoor!

    Hier zijn de jongens alweer dik "35 weken" en ze groeien als kool, Beide zijn 300 gram aangekomen. Ze krijgen grotendeels borstvoeding via de sonde maar ik heb met kolven helaas nog niet genoeg voor alle voedingen (man wat een frustrerend gebeuren!!). Nu dus snachts een extra wekker en 2x per dag clusterkolven pfff, vermoeiend. Goed nieuws is dat ze allebei gisteren uit de couveusewieg in een gewoon wiegje zijn gegaan! Ze liggen wel aan de monitoren omdat ze nog wel dipjes in hartslag of zuurstof laten zien. De oudste is al fanatiek meer borst en flesjes oefenen, voor de jongste is dat net teveel gevraagd allemaal (die spenen zijn ook veel te groot voor z'n mini snoetje haha). Al met al vind ik het wel héél erg zwaar, steeds naar ziekenhuis, fulltime kolven, ze achter laten, maar aan de andere kant gaat het in stapjes steeds veder de goede kant op. De oudste zal als eerste naar huis mogen maar z'n broer doet hard z'n best om m bij te houden...nog een aantal weken en dan zijn ze eindelijk heerlijk thuis in de lege bedjes naast mijn bed...

    Met mij gaat t fysiek steeds iets beter, bloedverlies is zo goed als voorbij, hechtingen beginnen te jeuken (dus oplossen), bekkenpijn is er helaas nog wel bij m'n schaambot. Mentaal is t ook echt veel gevraagd, heb nog steeds verdrietige momenten als ik denk aan de bevalling en snachts lig ik in bed soms "te zoeken" naar de babies, heel verdrietig gevoel. Nouja, het gaat voorbij hè. Voor ik t weet wou ik dat ik ze even bij een paar zusters kon afgeven haha.
     
  2. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Wat fijn Madivi dat ze het zo goed doen!!
    En dikke respect dat je alles zelf kolft fulltime.
    Ik heb dat bij mijn zoontje ook 3 maanden gedaan en weet hoeveel energie en moeite dat kost. Echt goed dat je ermee Door wil gaan als het je nog lukt.
    Weet wel dat ik het zelf na 3 maanden helemaal zat was, maar Had dan ook genoeg voeding om hem tot 4 maanden bv te geven.

    Sterkte met het verwerken van je bevalling. Dat heeft idd ook echt nog tijd nodig en gun jezelf die tijd ook, praat er veel over om het te verwerken.
     
  3. Elisah83

    Elisah83 Actief lid

    8 aug 2015
    490
    0
    0
    's-Hertogenbosch
    Madivi goed te lezen dat de jongens het goed maken. Hoop wel dat jij ook alles goed kan verwerken want het is niet niks wat je afgelopen periode moet verwerken.!
     
  4. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Wat ontzettend fijn Madivi! Ik zit met bewondering te lezen... Wat een kracht straal jij uit! Ik weet het wel: het moet! Maar toch, je doet het maar wel even!
    Het kolven, (ik had er echt een hekel aan, voelde me net een koe) het steeds op en neer reizen, steeds weer afscheid nemen...
    Ik hoop dat je je steun bij familie kunt blijven halen, want voor jezelf is dit natuurlijk ook een emotionele rollercoaster.
    Maar je hebt een doel, je kleintjes mee naar huis nemen! Ik duim keihard voor je dat deze dag heel snel zal komen!
     
  5. Sterretje31

    Sterretje31 Bekend lid

    8 nov 2014
    726
    75
    28
    Wauw madivi, diep respect voor jou sterke vrouw!
    Ik hoop ook dat je snel je kleine wondertjes mee naar huis mag nemen, maar... Alles op z'n tijd. Ook hoop ik dat je alles een beetje kunt verwerken meid. Het was al een zware periode, je zit nu middenin een zware periode en het zal vast nog niet makkelijk worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat jij dit aankunt!
    Dikke digi knuffel!
     
  6. Madivi

    Madivi Actief lid

    27 aug 2015
    120
    1
    0
    Bedankt voor jullie lieve reacties, het doet me echt heel goed. Veel mensen in mn omgeving laten het nu 2 weken later toch wel afweten qua steun en medeleven, das best jammer. M'n ouders helpen gelukkig wel en een paar vriendinnen ook.

    Het gaat als een trein hier, vandaag zijn ze van de monitoren af gehaald en naar de "rustige kamer" gebracht. Ze liggen nu in gewone wiegbakjes naast elkaar, heel schattig is het. De kleinste heeft vandaag 3ml gedronken uit een flesje voor het eerst, de grootste dronk 30ml aan de borst! Ze maken me zo trots als moeder, daar doe ik het voor. Zij doorstaan alle prikken en vreemde handen en tijd zonder mama, dus ik moet ook sterk zijn! Vanavond wel even weer een traantje toen ik ze achter liet, ik wil ze zo graag bij me houden! :(
     
  7. lietjuh

    lietjuh Bekend lid

    9 mrt 2015
    903
    1
    18
    NULL
    NULL
    Jeetje madivi ik heb wel diep respect voor je. Het lijkt me een hele heftige periode wat je nu meemaakt.
    Fijn om te lezen dat de jongens het zo goed doen. Mooi om te lezen dat je zo trots op ze bent.
    Maar je mag ook zeker trots op jezelf zijn.
     
  8. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Madivi,
    Hopelijk breekt de dag snel aan dat ze mee mogen naar huis!
    Waarom liggen ze niet bij elkaar in de wieg? Missen ze elkaar zo niet enorm?
     
  9. Madivi

    Madivi Actief lid

    27 aug 2015
    120
    1
    0
    Dat zijn de nieuwe richtlijnen voor tweelingen, ze mogen niet samen in een wieg ivm risico op elkaar verstikken. Zeker omdat ze zo verschillen in grootte is dat toch wel een risico.

    Het is echt fijn om jullie berichtjes te lezen! Ik lig nu te buidelen met de jongens, die liggen lekker te snurken haha. Ik mag zo weer op en neer rijden omdat ik m'n melk vergeten ben (werkelijk irritant :x)

    Hoe gaat het met jullie zwangere buikjes? Zijn de bevallingsplannen en kinderkamers klaar?
     
  10. Sterretje31

    Sterretje31 Bekend lid

    8 nov 2014
    726
    75
    28
    Oh maar tijdens het buidelen zijn ze lekker samen :)

    Die buik is zo zwaar en zit in de weg. Het slapen wordt ook steeds minder prettig want krijg nu ook pijn in m'n heupen wanneer ik op m'n zij lig... En dat terwijl ik allemaal hulpkussens erbij heb :(
    Gister nog een plank gehaald voor op de kinderkamer, volgende week komt m'n wolklamp binnen en zal maandag m'n bevallingsplan schrijven. :)

    Fijn weekend allemaal!
     
  11. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Mijn buik begint nu ook echt serieuzere vormen aan te nemen :p
    Vandaag lekker een dagje in het zwembad met het gezin. Waarschijnlijk de laatste keer met zijn drietjes! 😋
    Ik had verwacht dat de kleine hierbinnen flink druk zou worden door het warme water, maar hij houdt zich tot nu toe behoorlijk rustig! (Zal wel komen als we zo de 'koude' buitenlucht weer ingaan hihi :p
    Het warme water is in elk geval goed voor mijn lichaam. Lekker even weer wat soepeler bewegen hihi (het in- en uit het pierenbad stappen wordt wel per keer zwaarder volgens mij... ;) )

    Bevalplan is af. Maandag bevallingsgesprek met de vk, en zaterdag de 9de een pret echo.

    Fijn weekeind allemaal!
     
  12. Langley

    Langley Actief lid

    14 jan 2016
    232
    0
    0
    Top madivi dat het met de jongens steeds beter gaat! Goed nieuws 😊 vind het knap hoe je het allemaal doorstaat. Super

    Mijn buik is ook aardig groot!
    Ik liep laatst in het winkelcentrum zegt een vrouw: o dat is al bijna! ( denk ik moet potverdorrie nog 5.5 week !)
    Ze dacht dat ik al op knappen stond..
    Al is het aftellen natuurlijk wel echt begonnen😊
    Heb ook onwijze vochtvoeten! Loop alleen nog maar op slippertjes.
    Maarja als dat het ergste is😆 dat overleven we ook wel.

    Hier een fotootje van mijn 8 maanden toeter: 🐘
     

    Bijgevoegde bestanden:

  13. Fenne34

    Fenne34 Actief lid

    19 mrt 2015
    467
    113
    43
    NULL
    Tilburg
    Ik heb gisteren weer een controle gehad bij de (leuke) gyn (met echo). Mijn moeder was mee omdat dit de eerste keer was dat mijn partner het echt niet geregeld kreeg met zijn werk.

    Ik vroeg wanneer ons mannetje uiterlijk moest draaien want ik heb steeds een dikke bult boven in mijn buik rond mijn maag ongeveer wat de gyn ook meteen voelde... Owh zei ze, dat mag nog hoor. Als hij maar draait voor de 36 weken is er niets aan de hand. Ikke piefff gelukkig..... Maar bij de echo die daarna kwam bleek ons mannetje al keurig met zijn hoofdje in mijn bekken te liggen, zelfs al vrij diep volgens de gyn. Helemaal goed... Maar hij heeft dus dikke billen, want dat blijkt de dikke bult in mijn boven buik te zijn :)

    Ik schrok wel even behoorlijk bij de echo want ze zetten het geluid aan om even het hartje te horen... Nou dat was veelste te traag en zeer onregelmatig :$ Ik keek mijn moeder eens aan en zag dat zij ook schrok. Gelukkig bleef de gyn heel relaxed en zei meteen.. Blijf maar even liggen, dat komt omdat je nu op je rug ligt en het komt zo goed hoor... Na een sec of 30 was zijn hartslag helemaal super. Mooi in tempo als heel mooi ritmisch. Wat een opluchting!

    De groei echo van 19 april gaat wel een spannende worden voor ons. Het gaat tot nu toe goed met ons mannetje maar hij loopt ruim 2 weken voor met mijn uitgerekende datum. Nog net op het lijntje van acceptabel maar mag niet harder meer groeien dan gemiddeld want dan gaat hij erover heen. Ook mijn hoeveelheid vruchtwater neemt toe. Ook dit zit nu op het lijntje bovenin de marge maar ook dat mag niet harder toenemen. En ook mijn suiker waardes worden echt met de week bekeken want ook dat loopt nog steeds langzaam op. Ik moet dus nog steeds dagelijks curves blijven prikken. We hopen allemaal dat ik het zonder insuline kan uitzingen maar of dat haalbaar is blijft heel spannend. Mocht ons mannetje toch harder blijven groeien, mijn vruchtwater blijven nemen of ik insuline moet gaan spuiten is de kans erg reëel dat we toch rond de 38 weken worden ingeleid. In het beste geval mag ik tot max de 40 doorlopen.

    Of ze 19 april die knoop al doorhakken kunnen ze nu nog niet zeggen maar die echo zal wel een hele belangrijke rol gaan spelen in hoe of wat verder. Ik zit nu op elke 2 weken controle met een echo, na 19 april word dat sowieso elke week (staat alweer helemaal ingepland tot de 38 weken)

    Volgende week weer overleg met de diabetes verpleegkundige en naar de dieetiste voor de suiker. Misschien kan ik aan het dieet nog iets aanpassen maar verwacht dat daar niet veel meer in mogelijk is.... Ik weet ik elk geval dat ik echt alles aan doe en aan heb gedaan om de suiker zo goed mogelijk te houden.

    Met de fysio gaat het gelukkig goed. Zit nu nog maar op 1 keer per week en heb er echt baat bij. Hopelijk blijft het zo gaan de laatste loodjes.

    Verder zijn we bijna klaar met de vlucht koffer en alle spulletjes zijn schoon, gewassen en gestreken. Alles is in huis. Het kamertje is af. het aanschuift wiegje gehuurd (kunnen we 3 mei ophalen) en morgen komt er is iemand langs van het consultatiebureau. Bedklossen mogen we over anderhalve week ophalen en dan zijn we er klaar voor.... Wat gaat de tijd nu even hard.... Mocht het inleiden worden bij 38 weken, dan is dat over een ruime 5 weken al :$ dus word nu wel tijd om bijna klaar te zijn :)
     
  14. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Mooie buik Langley! :-D

    @Fenne, fijn dat je echo weer goed was! Het is wel even spannend voor je, nu je kleine al zo groot is. Houdt dit verband met je suiker? Ik hoor het vaker namelijk.. en ja dan komt de grote dag wel steeds dichterbij!

    Ik loop voor mijn gevoel ook op mijn laatste loodjes. Mijn lichaam begint meer kwaaltjes te krijgen, zoals pijn in mijn rug rechts (net onder mijn bh bandje) als ik te lang zit. Dit zijn echt mijn spieren die vermoeid raken.. best irritant als je net wat zit te doen waar je eigenlijk mee verder wilt ;)

    Afgelopen maandag bij de vk geweest. De kleine ligt nog steeds met het hoofdje naar beneden, en is al aan het indalen :D
     
  15. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    @ Fenne,spannend zeg!
    Ik heb gisteren ook een gtt test gedaan. Vreselijk zeg, vooral dat je na het drankje 2 uur niks mag drinken.

    Ik wordt waarsch. ook eerder ingeleid vanwege de cholestase, al is de waarde tot nu toe wel acceptabel. De klachten zijn er niet minder om.
    Dus ook nog maar zon 5 weken te gaan!

    Deze week is m'n laatste werkweek. Dat wordt wel ff moeilijk, afscheid nemen van mn lieve gastkindjes :(
     
  16. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.461
    3.448
    113
    Fenne, wat spannend zeg.

    Hier steeds meer kwaaltjes. Heb nu heel erg last van druk down under. Vraag me af of ze aan het indalen is. Hoop het nog niet, want dan ligt ze met haar billen vast in mijn bekken, want volgens mij ligt ze nog steeds in stuit. Maandag weer controle bij de vk, dan ga ik het wel vragen.

    Ik moet volgende week nog werken en dan heb ik verlof. En dan is het afwachten tot de kleine zich meldt. Ik hoop dat ze langer blijft zitten dan haar zus.

    Heb vanmiddag de eerste lading babykleertjes weer gewassen en zal dan ook het vluchtkoffertje maar eens klaarmaken.

    Aanschuifbedje staat al in elkaar. Wij hebben afgelopen zaterdag een nieuw bed gekocht en die wordt 11 mei geleverd, dus ik hoop dat ik mijn kraamweek in dat bed mag beleven:p
     
  17. Sterretje31

    Sterretje31 Bekend lid

    8 nov 2014
    726
    75
    28
    Vandaag controle bij verloskundige gehad en die was goed. Hij ligt al mooi diep met z'n hoofdje in het bekken, bloeddruk was goed, bolle wangen en hij heeft een lange rug. Lijkt op een lang, maar niet dik kindje (met een mooi klein hoofdje)
    Voor de rest heb ik veel last van voorweeën, maar dat zegt dus niks over wanneer we het kunnen verwachten
    Woensdagmorgen afspraak in het ziekenhuis bij de gynaecoloog dus dan horen we wel weer meer.

    Het slapen wordt steeds minder. Kreeg gisteravond toen we op bed gingen erg last van m'n maagzuur. Dat heeft de hele nacht mij gepest en zelfs na een rennie werd het alleen maar erger. Ook vandaag de hele dag last van... Heb net een recept bij de huisarts gehaald en hoop dat dat de boel een beetje rustig gaat krijgen, want voel me echt blegh!
     
  18. Langley

    Langley Actief lid

    14 jan 2016
    232
    0
    0
    Gelukkig gaat alles goed met de kleine fenne!
    En mooi dat het nog steeds zonder insuline kan. Hopen dat je dat nog even vol kan houden zo.

    Jeej annerose ookal aan het indalen! Toppiee

    Vervelend dat je zo veel last heb van maagzuur sterretje!

    Ik word savonds en snachts wakker gehouden door jeuk!
    Jeetje wat verschrikkelijk. Heb er al even last van maar word steeds erger. Echt overal, krab me gek ( probeer om t niet te doen maar trek t niet) zit dan gewoon jankend wakker...
    Die laatste weken kunnen mij niet snel genoeg gaan! Overdag word het ook erger. Zodra als ik thuis ben moeten al me kleren uit omdat ik t gewoon niet kan verdragen soms..
     
  19. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Oh, maagzuur, ik weet er alles van! Drama soms...
    Gelukkig werken mijn omeprasol capsules erg goed, en sinds ik 's avonds alleen nog maar thee en water drink, en geen koffie of koolzuurhoudende dranken, en niets meer eet na de avondmaaltijd, gaat het meestal vrij goed 's nachts.
    Ik merk het ook als ik tijdens de maaltijd(en) te vet gegeten heb. En ook van tomatenketchup krijg ik het zuur. Wat mij helpt, is een paar slokken melk. En soms een rennie ;)
    Gelukkig mogen we aftellen! :p

    @Sterretje, fijn dat alles weer goed was bij de controle, en dat de kleine ook aan het indalen is! 😋 wij weten momenteel nog geen afmetingen van de kleine, maar er komt snel weer een echo aan :D

    @Langley, jeuk herken ik dan weer niet! Lijkt me erg vervelend... :( is er niets aan te doen?
     
  20. Sterretje31

    Sterretje31 Bekend lid

    8 nov 2014
    726
    75
    28
    Langley, heb je het al met je vk over die jeuk gehad? Misschien wel even verstandig...
     

Deel Deze Pagina