wanneer alles regelen ?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Floor123, 1 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Floor123

    Floor123 Actief lid

    25 sep 2015
    137
    0
    16
    Hej meiden !

    Hoop dat ik het hier mag vragen ,
    maar wanneer begin je best alles te regelen ?
    Ben 20 weken zwanger en heb maandag pas een afspraak bij een creche , ik wou perse wachten tot na de 20-wekenecho voor ik opvang ging zoeken.
    Maar wanneer begin je nu best met een lijst te leggen en met de doopsuiker en geboortekaartjes ? Buiten het kamertje is er voor de rest nog niets in orde ..en wil toch wel weten wanneer ik
    best ten laatste in actie schiet ! 😀

    xxx
     
  2. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.248
    668
    113
    Kraamzorg heb je al geregeld? En de geboortekaartjes kan je al op tijd regelen want ze maken een proef en dan moet die goedgekeurd of aangepast worden en zodra je dan bevallen bent kan je het gelijk aan de drukker doorgeven.
    Maar misschien ben je wel erg laat voor de opvang want misschien is er wel geen plek op de dagen wanneer je opvang nodig hebt. Of heb je daar al navraag gedaan?
    Ik regelde dat toen ik net zwanger was (bij mijn vorige zwangerschap) en de echo was goed. Er zijn vaak wachtlijsten namelijk.
    Ik ben iemand die alles goed en op tijd geregeld wil hebben dus zodra mijn eerste echo is geweest nu ga ik achter dingen aan.
     
  3. Marisha

    Marisha Fanatiek lid

    15 jul 2006
    2.728
    0
    0
    Bediende
    België
    Crèche moest hier zo snel mogelijk (weet nog altijd niet of er wel plaats zal zijn). Lijst leg je meestal rond de 6 maanden. Doopsuiker hangt af of je het zelf maakt of besteld (bij bestellen raden ze ook aan voor de 7 maanden geloof ik). Geboortekaartjes kan je nu voor beginnen kijken denk ik.

    Veel plezier met alles te regelen!
     
  4. Floor123

    Floor123 Actief lid

    25 sep 2015
    137
    0
    16
    Ja heb momenteel goede reactie gekregen dat er nog plaats was , ik weet dat ik dit eerder had moeten doen , maar aangezien mijn
    vorige zw laat slecht liep hield er iets me tegen om voor de 20weken echo al te gaan zoeken.. misschien wel wat dom geweest van me.. maar het is dus nog niet te vroeg voor kaartjes enzo uit te gaan kiezen ? En wanneer moet je ten laatste je geboortelijst afhebben ?
     
  5. grasspriet84

    grasspriet84 Niet meer actief

    Op het internet zijn handige checklists te vinden. Ik vond dit erg fijn! Zo wist ik precies wat ik in welk trimester moest regelen. Dit heb ik ook gedaan voor wat ik allemaal nodig had aan babyspullen.
     

Deel Deze Pagina