Tillen van baby tijdens nieuwe zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Proudmommy80, 2 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Proudmommy80

    Proudmommy80 Actief lid

    17 okt 2015
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi dames,

    Sinds dinsdag weet ik dat ik opnieuw zwanger ben! :)
    Mijn zoontje wordt binnenkort 1 jaar. Ik zoek ervaringen van vrouwen die ook kort na de eerste zwanger zijn geworden en hun kindje nog veel moesten dragen. Gaf dat problemen tijdens de zwangerschap?
    Mijn moeder zei dat ze hoopt dat het voor mij te doen is omdat zij vroeger daardoor een miskraam heeft gehad. (Ze is overigens hartstikke blij)

    Hoor het graag! Alvast bedankt!
     
  2. Moon89

    Moon89 Actief lid

    18 mrt 2014
    167
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik was ongeveer 10 weken zwanger van nummer 2 toen mijn dochtertje 1 werd. Ik heb het helemaal niet als lastig ervaren alleen soms misschien een beetje zwaar, maar dat was wat verder in de zwangerschap.
    Nu 15 weken zwanger van nummer 3 en nummer 2 is in januari 1 geworden. Merk wel dat het wat zwaarder wordt, maar hoop dat ze snel loopt ;) Ach ik doe wat ik kan en een beetje rustiger aan.
    Ik kan niet helemaal geloven dat dit iets te maken heeft met een miskraam. Sorry ben altijd heel nuchter. Maar een miskraam duit vaker op dat ''er iets'' al niet helemaal goed is gegaan met het vruchtje zelf. (Wil niemand hier voor t hoofd stoten, maar dat is mijn mening.)
     
  3. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Mijn zoontje was net geen 13 maanden toen ik zwanger werd van nummer 2. Moest ook enorm veel tillen aangezien hij pas echt loopt sinds de kerst. Ik had er in begin eigenlijk geen moeite mee , voelden mij lichamelijk nog prima. Tuurlijk ik was misselijk , moe etc maar qua lichaam ging het prima.

    Nu moet ik nog geregeld tillen hoor en ik vind het sinds een week of twee pittig worden. Het tillen opzich niet echt maar meer het bukken om hem op te tillen.
     
  4. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Miskraam geloof ik ook niet zo. Hier nooit last gehad. Mijn oudste zoon was 10 maanden toen ik zwanger werd van zijn broertje.
     
  5. LJJ

    LJJ Fanatiek lid

    20 nov 2015
    2.376
    1.350
    113
    NULL
    NULL
    Dat zou betekenen dat als je zwanger bent je dus eigenlijk niets meer kan doen.. Even kort door de bocht.
    Ik denk persoonlijk dat er een andere reden is geweest voor de miskraam bij je moeder. Hoe pijnlijk het ook is. :(
    Hoeveel vrouwen sporten wel niet tijdens de zwangerschap?.. Er staat nergens beschreven dat je dat niet moet doen omdat je kans hebt op een miskraam. Sterker nog, het is juist goed.
    Ik wil je niet kwetsen, maar ik denk dat je dit zelf misschien ook al wel had bedacht.
    Kan me voorstellen dat je in de laatste weken het wat zwaarder zal krijgen als je moet tillen, maar niet dat het gevaar voor jou en je zwangerschap met zich meebrengt.

    Ik zou me voor nu niet te druk maken! Je kleintje zit goed beschermd!
    En wat leuk dat je moeder blij is dat ze weer oma wordt!!
     
  6. Billy60

    Billy60 Niet meer actief

    Ik denk niet dat daar een verband tussen zit. Of je moet echt enorme gewichten tillen? Hier op de helft van zwangerschap en dl heel veel 'moeten' dragen, want ze loopt pas sinds deze week. Nooit zorgen om gemaakt, behalve dat ik t loodzwaar vond bij tijden.
     
  7. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Ik ben nu 35 weken en mijn dochter is vandaag 2 jaar geworden. Door een motorische handicap kan ze niet zitten of lopen, kruipen doet ze sinds kort. Ze moet dus nog steeds gedragen worden en dat gaat nog gewoon goed. Ik merk wel dat het dragen op 1 heup vervelend is omdat ik zelf dan 'scheef' sta, maar bovenop mijn buik is prima te doen.
     
  8. yasmine04

    yasmine04 Fanatiek lid

    17 nov 2010
    3.050
    304
    83
    Tbm
    Zuid holland
    Ik til mijn dochter nog af en toe wel eens die is 15 kg .. Ja het is zwaarder maar niet onmogelijk ;)
     
  9. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Dit herken ik ook wel, we zijn net met Muziek op schoot gestart, voor mijn gevoel duurt het heel lang voordat ik van de grond af ben en dochterlief ook van de grond heb gevist om mee te dansen.
     
  10. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Ik werd ook zwanger van de tweede toen mn dochter nog net geen jaar was. Ik ben volgende week uitgerekend en ze is nu bijna 18 maanden. Ik merk wel dat ik deze zwangerschap meer last van mn bekken en rug heb en ik denk dat dat voornamelijk te maken heeft met het tillen van mn dochter. Gelukkig liep ze al met 1 jaar en sinds een aantal maanden kan ze zelf de triptrap op om te gaan eten. Verder met 1 handje van mij kan ze de trap op. Ik probeer althans zo min mogelijk te tillen maar sommige dingen moeten gewoon. In bedje, bad, commode, auto, fiets en noem maar op. Ik ben wel al heel vroeg begonnen met uitleggen dat mama niet altijd haar kan optillen. Soms als ze gevallen is dan kniel ik maar til ik haar niet op. Dit heb ik vanaf het begin al tegen haar gezegd en volgens mij snapt ze het ;) al is soms optillen en knuffelen als ze pijn heeft ook geen probleem.
    Je moet gewoon kijken hoe het gaat. Ik heb in het 1e en 3e trimester telkens mn rust gepakt tijdens het middagslaapje van mn dochter.

    Succes en een fijne zwangerschap
     
  11. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Ik was zwanger toen m'n dochter een maand oud was. Heb haar de gehele zwangerschap getild. Ja, het was zwaar. Maar zwanger zijn betekend niet dat je niets meer kan ;)
     
  12. ukkie89

    ukkie89 Fanatiek lid

    26 okt 2011
    1.541
    0
    36
    Vrouw
    Ergens in het midden
    Zoontje was hier ook net 1ben hem gewoon blijven tillen, nu met 35 weken wordt het heel zwaar dus doe ik het minder op rug en bekken pijn na geloof ik niet dat het kwaad kan hoor
     
  13. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ik een zoontje van 7 die meervouwdig gehandicapt is en ik ben bijna 15 weken zwanger. Ik heb het gevraagd aan diverse gyn en vk's het tillen kan geen kwaad en veroorzaakt geen miskraam etc is mij verteld. Wel zeiden ze dat het later in de zwschap niet meer zou kunnen omdat mijn buik in de weg zit en ik erg last kan krijgen van rug en mijn bekken. Maar mijn zoontje is dan we bijna 1,5 meter lang 25 kilo (kan zich niet opheffen dus voelt zwaarder aan) en wij wonen 3 hoog dus til hem ook de trappen op en af.
     

Deel Deze Pagina