Nieuw huis tuin op noordoosten zon?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mississippi, 10 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Hoi ladies

    We hebben een mooie twee onder een kap woning gekocht! Met een grote garage om te verbouwen tot slaap/badkamer voor onze oudste dochter. We zijn helemaal gelukkig! Nu ben ik even benieuwd naar de zon in de achtertuin, die is op het noord oosten gericht. De tuin is 11 meter lang en 10 meter breed en de woning is drie verdiepingen met een schuin dak (en plat dak boven de garage) iemand ervaring van hoe de zon gedurende de dag in de tuin staat? Alvast bedankt!
     
  2. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.559
    2.543
    113
    Nederland
    Volgens mij heb je dan niet heel veel zon. Andere kant van onze straat hebben de tuin op het oosten, die tuinen zijn 17 meter diep en 5 meter breed. Hun zitten overdag met alle buren in de voortuin op een bankje.
     
  3. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Ow dat klinkt niet best :D ik vind het wel fijn als er schaduw is, maar hoop toch dat er wel zon te vinden is in de zomer ;)
     
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier tuin op het noordoosten en in de zomer de hele dag zon achterin, maar ook altijd schaduw bij de achtergevel. Ideaal, kan altijd in de zon zitten of juist in de schaduw zonder parasol neer te moeten zetten.

    Nu in de lente achterin ook zon, maar korter dan 's zomers. 's Middags kan ik er heerlijk in het zonnetje zitten.
     
  5. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Oh dat klinkt hoopvol :) bedankt!
     
  6. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    8 jul 2006
    1.775
    1.520
    113
    Oef, weinig zon vrees ik al was de tuin pal op het noorden nog erger geweest. Maar nu ben ik ook een enorm zonneliefhebber :D

    Ik zou dus ook niet snel een huis kopen met tuin op oosten of noorden, maar dat is echt persoonlijk
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Mijn buurvrouw ligt de hele zomer lekker te zonnebaden in de volle zon, met tuin op het noordoosten dus ;)
     
  8. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    8 jul 2006
    1.775
    1.520
    113
    Dat hangt denk ik ook af van hoe hoog het huis is en de naaste bouw etc. Maar zon komt op in oosten en draait uiteindelijk naar west. Dus tja.. mijn collega heeft een fantastisch huis maar tuin op het oosten en gaf aan dat nooit meer te willen.
    Ze werkt hele dagen en als ze thuis komt is er geen straaltje meer te zien
     
  9. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Hier een tuin pal op het noorden, ongeveer 17 meter diep met een blokhut achterin van 2,5 meter. Huis is ongeveer 9/10 meter hoog.

    Eigenlijk hebben we heel veel zon in de tuin! Enige waar je rekening mee moet houden is dat het niet jaarrond is. Sinds een paar weken komt de zon weer echt in de achtertuin en hij gaat wat eerder weer achter het huis ( omdat de zon lager staat)

    Eventueel zou je een zogenaamde bezonningsschets kunnen laten maken door een bureau!
     
  10. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Ik denk dat dat afhangt van de gebouwen er omheen en de grootte van je tuin. Wij hadden een tuin op het oosten iets gedraaid naar het zuiden en de huizen haaks op ons gericht op het noorden en we hadden echt in de middag geen zon meer.

    Hoog zomer is dat heerlijk maar in de lente en najaar is dit eigenlijk wel heel vervelend. Voor mij echt nooit meer een huis met een tuin op die richting!
     
  11. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Hier een tuin op het noorden. Ik dacht dat er eerst 3x niks was. Maar het valt reuze mee. De hele dag is er zon in de tuin. Wij hebben een rijtjeswoning en het blok naast ons verspringt naar achteren waardoor we lang de zon hebben. De zon staat net boven ons huis waardoor we achterin altijd zon hebben. De uitbouw geeft daardoor ook schaduw. Aan het einde van de middag/avond is er zon vanuit het westen.

    Als het kan, zou ik het een jaartje aan kijken. Dan weet je ook hoe het in de zomer is als de zon op z'n hoogst staat. Wat de schuttingen doen met de zon, idd bebouwing/beplanting zoals het nu is. Verder heb je veel wat qua beplanting kan hoor in halfschaduw. Ik zou hierover bij een tuincentrum informeren. Een grasveld kun je wel vergeten. Dat wordt vaak een moeras :)
     
  12. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Wij hebben ook een tuin op het noordoosten, 12 mtr diep en 6 breed, heerlijk de hele dag zon!
    Tot 18 uur zeker, daarna niet meer en zitten we in de schaduw van ons eigen huis....
    In de zomer is het fijn van begint de schaduw vanaf 12 uur bij het huis en kruipt langzaam naar achteren met als gevolg dat in de hete zomer, je heerlijk in de schaduw kan zitten en ook je huis lekker koel is. Het nadeel is wel dat wij in het voorjaar en najaar helaas 's avonds geen zon meer hebben en dat is nog wel eens jammer!
    Ik heb even foto's bijgevoegd, zoals het NU is.
     
  13. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.291
    2.216
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Hier een achtertuin op het noorden. Wij hebben in de helft van de tuin gewoon zon. En hij is een stuk minder diep dan jullie tuin hoor ;)
     
  14. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Wij hebben een tuin op het noorden, de hele dag zon achterin (en niet eens een grote tuin), en ook lekker natuurlijke schaduw. Vind het veel fijner dan de tuin op het zuiden van ons vorige huis. Was gewoon te warm in de zomer.
     
  15. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    wij hadden vroeger een achtertuin pal op het noorden en we hadden zon genoeg hoor..
    vooral als je een groteren tuin hebt zul je evengoed zon genoeg krijgen.
    een vriendin met tuin op het noorden had ook altijd behoorlijk zon terwijl zij de huizen dichter op elkaar had staan dan wij vroeger hadden..
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wij hebben een (redelijk kleine) tuin op het noorden. In de winter hebben we er geen zon in, maar nu alweer een paar weken wel. In de zomer hebben we in de achterste helft van de tuin zon en het stuk tegen het huis aan altijd schaduw. Ideaal, nooit een parasol nodig :D . Ik heb er echt geen problemen mee, beter dan een snikhete tuin op het zuiden waar je altijd met parasols enzo zit te klooien. Wij kweken ook gewoon tomaten, komkommers, druiven etc etc in ons tuintje op het noorden en dat gaat allemaal prima, in de zomer is er meer dan voldoende zon de hele dag.
     
  17. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Wij hebben aan drie kanten tuinnoordoost, zuidoost, zuidwest. De noordoostkant heeft s ochtends zon. Lekker ontbijten en koffie in de zon dus. Volgende bebouwing ligt op dertig meter.
     
  18. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.459
    10.661
    113
    Dit hebben wij precies zo. De achterburen hebben de tuinen pal op het zuiden dus, en die branden echt weg.
    Wij zitten aan het huis in de schaduw. Heel lekker als het echt heel warm is. En dat is toch vaker dan je denkt. En als het gewoon lekker warm dan kunnen we juist prima achter in de tuin zitten.
     
  19. void

    void Fanatiek lid

    19 mei 2012
    2.356
    18
    38
    0161
    Wij hebben zo zon, iig de zon schijnt op mijn slaapkamer in de ochtend en daar wordt ik nu ondertussen al 2 jaar kat chagerijnig van.. Rond deze tijd trekt de zon rond 2 uur s middags al weg in de tuin en om half 6 's ochtends is het al vollop licht! De achterburen hebben heel de dag door tot lekker laat zon in de tuin, altijd de deuren open en ik ben stik jaloers.. Ik ben echt dankbaar dat dit een huurhuis is!
     
  20. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Wij de tuin richting het noord oosten, zuiden ook een beetje. Tuin ligt naast het huis.
    Vanaf 14u komt stilaan de schaduw in de tuin door ons huis en rond 17 is de zon weg. In de zomer.

    Wat nu jammer is is dat het hier kouder is dan op straat. De wind is hier altijd verkeerd. Vorige week had ik het buiten fris, in de speeltuin vloog mijn jas uit omdat ik het warm had terwijl ik daar ook gewoon op een stoel zat.
    met temperaturen van 35 graden is dat wel handig, het is hier dan nog goed te doen maar nu is het hier toch een graad of 2/3 frisser dan in de tuin van mijn ouders.
     

Deel Deze Pagina