dubbele kinderbijslag aangevraagd, nu wat vragen!!

Discussie in 'De lounge' gestart door oxbow, 11 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Gisteren na lang denken toch de stap genomen om dubbele kinderbijslag aan te vragen voor onze dochter van 3,5 jaar.

    Heb lang getwijfeld omdat ik vind dat extra kinderbijslag is voor ouders waarbij de kosten echt de pan uitrijzen en een kind met een ernstige ziekte/handicap.
    Maar deze maand zijn we ook bijna 400 euro aan benzine kwijt vanwege ziekenhuis bezoeken, bijkomende parkeerkosten en dan het 3 keer per week wegbrengen naar de ster. (zijn wel met de verzekering bezig voor km vergoeding, maar opnieuw de aanvraag ingediend, omdat we eerst niet in aanmerking kwamen)

    Maar nu gaven ze aan dat je eenZG verklaring moet hebben (deze heb ik) en opsturen, dit heb ik gisteren dus meteen gedaan.
    Maar wordt je nou ook nog benaderd door het CIZ met vregenlijsten of is dat alleen als je geen ZG verklaring hebt?

    Weet iemand hoe dat zit.
    Niet dat het me verder uitmaakt hoor, ik vul de vragenlijsten gewoon in, maar was hier even nieuwsgierig naar.

    Nu toch wel hard duimen dat we in aanmerking komen voor dubbele kinderbijslag.
    Weet iemand ook voor hoelange tijd je dat dan krijgt of moet je het jaarlijks aanvragen?
    En als ik dat nu regel start het dan in juli of pas in oktober?
     
  2. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.581
    835
    113
    W.b.t. de ZG verklaring weet ik niet. Wij hebben wel dubbele kinderbijslag. Onze dochter is 4, bijna 5 jaar. En hebben de vragenlijst dus wel in moeten vullen. Bij jongere kinderen wordt er wel strenger gerekend. Zelf vond ik de vragenlijst teveel gericht op wat oudere kinderen, i.v.m. vragen rondom zelf thuis kunnen blijven of zelf buiten kunnen spelen, etc. Dus mocht je die alsnog in moeten vullen, zet er dan wel bij waarom dit voor je kind niet mogelijk is, zelfs als je de leeftijd weg zou denken.

    Wij hebben het toegekend gekregen tot ze 10 jaar is. Dus voor meerdere jaren. Omdat jouw dochter ook nog jong is, zal het ook ongeveer voor die periode zijn. Na die tijd kun je het opnieuw aanvragen en bekijken ze het opnieuw. Wordt het dan weer goedgekeurd, dan is het meestal tot 16 jaar.

    Succes!
     
  3. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.870
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Wij hebben de dubbele kinderbijslag op basis van een CIZ indicatie gekregen. Bij ons loopt deze af een half jaar na het verlopen van deze indicatie. In dat half jaar moeten we dan opnieuw aantonen voor dubbele kinderbijslag in aanmerking te komen.

    Onze zoon was ook 3,5 toen we de dubbele kinderbijslag aanvroegen.
     
  4. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Km vergoeding hier niet van toepassing omdat we heel centraal wonen en alle zorg binnen 15 minuten fietsen hebben, maar verder herkenbaar. ik heb voor beide zoons aangevraagd vorige week en vraag me ook af of het dan per juli of oktober is. Voor mijn jongste krijgen we het denk ik wel, op bijna elke vraag kon ik wel antwoorden dat ie het niet kon.
    Mijn zoons hebben zoveel materialen nodig, en dat is me een partij duur!
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Wij hebben de diagnose op papier opgestuurd icm de vragenlijst. ( klassieke autisme, astma, si en diabetes), . De vragenlijst is volgens mijn wel van belang. Hiermee wordt mede bepaald hoeveel zorg je kind krijgt. Wij hebben ook medicatie lijst mee moeten geven.
    Een kind met bijv autisme maar ook down syndroom heb je in verschillende hevigheid. Zeer intensieve zorg tot aan minimale hulp. Denk dat mede daarom vragen lijst zowiezo nodig is.
    Ook kijken ze naar 3 tot 5 stenen dan naar kinderen van 5 tot 10. Dit omdat vanuit vragenlijst punten worden bepaald. Ook vragen als kan kind alleen buiten spelen of alleen naar de wc. .een kind van 3 kan dat zowiezo niet helemaal alleen of zelfs niet maar kind van bijv 7 moet dit wel kunnen. Ook hebben ze hulp nodig met aankleden of is ze zindelijk zijn vragen die je krijgt. Ook niet vanzelf sprekend bij een gezond kind van 3 maar wel bij een kind van 7.

    Ik kreeg binnen 2 weken uitslag. Werd goedgekeurd. Kreeg 1x met terug werkende kracht.
    Heb er nog lang niet voldoende aan maar is net wat extra. Zoontje heeft oa koptelefoon om geluid te dempen, wiebelkussen. Bijt materiaal zoals armbanden, speciaal beddengoed, medicatie om te slapen (25 pet maand), gymbal, speciaal bord, plan bord, extra broeken vanwegen ongelukjes, veel shirts omdat hij ze letterlijk opeet. Dan nog vervoer kinderarts. Fysio, logepedie, ggz etc. Dit is standaard. Ook extra's bijv stabilo pen en potlood want gewone lukt hem niet en dergelijke.
     
  6. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.581
    835
    113
    Misschien wist je dit al, maar voor extra kleding/beddengoed kun je elk jaar bij de belastingdienst een vast bedrag aftrekken met de aangifte. Als je alle bonnetjes bewaard kun je meer aftrekken, anders een vast bedrag. Maar scheelt weer iets... Ik ken het, hier ook veel kosten aan hulpmiddelen voor autisme en grove & fijne motoriek.

    Verder heb je ook elk jaar recht op een 'extra bedrag dubbele kinderbijslag', als je over dat gehele jaar dubbele kinderbijslag kreeg.
     
  7. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Hier wel een vragenlijst toegestuurd gekregen omdat onze zoon een indicatie via de gemeente heeft en niet meer via CIZ zoals voorheen.
    Netjes vragen ingevuld en binnen 2 weken bericht gehad.
    Ik krijg met terugwerkende kracht vanaf 1 jan jl dubbele kinderbijslag.
    Dubbele kinderbijslag voor anderhalf jaar geloof ik en daarna opnieuw bekijken.
     
  8. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Het kan zelfs met terugwerkende kracht? Dat is wel fijn.

    Ik hoop zoooooo dat wij het krijgen! Kan ik eindelijk de hulpmiddelen aanschaffen die ze nodig hebben :)
     
  9. mama40

    mama40 Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.583
    5
    38
    Ik was ook verbaasd dat we met terugwerkende kracht kregen vanaf jan. April kbs was net gestort, inmiddels jan binnen en april gaat nog volgen.
     
  10. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Fijn dames! 👍🏼 Oxbow, ik hoop dat jullie het óók toegewezen krijgen!
     
  11. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Vingers gekruist voor ons allemaal! We hebben het al zwaar genoeg vind ik..
     
  12. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Wat fijn dat dit kan. Duim voor jullie dat jullie het krijgen
     
  13. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Vandaag nog het ciz gebeld met mijn vragen.
    Maar de zg verklaring die we hebben via de nsdsk was daar niet geregistreerd:( Dus waarschijnlijk niet geldig.
    Nu maar hopen het ciz toch mag gaan kijken of we er voor in aanmerking komen.

    Ga heel hard duimen want het zou zo fijn zijn als we iets van de kosten terug krijgen of dat ik 1 keer maand iemand kan inhuren om eens lekker goed mijn huis Door te werken want daar kom ik echt niet aan toe met ons meisje.
    Blijf alle kanten op rijden en afspraken afgaan met haar, wat ik overigens met heel veel liefde doe.
     
  14. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.006
    899
    113
    Naar aanleiding van jullie topics, nu ook maar aangevraagd voor onze oudste. Ben benieuwd.
     
  15. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.606
    15.070
    113
    Nabij Utrecht
    Mag ik vragen wat jullie kindjes "mankeren" (wat een akelig woord... sorry daarvoor :() waarvoor jullie het hebben aangevraagd (en hebben ontvangen).
     
  16. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Mijn zoontje heeft klassieke autisme en si, daarnaast praak/taal achterstand, motorische achterstand en prikkelstoornis. Toen hij er in september 2015 ook nog diabetes bij kreeg werd het mijn te gek en ben gaan zoeken hoe ik het godsnaam moet financieren en of ik ergens recht op had. Zorg wordt betaald in natura dus geen pgb.
    Zoontje heeft elke dag zorg nodig voor diabetes, daarnaast strakke planning volgens rooster ivm autisme. Kan niet zelfstandig aankleden, douchen en buiten spelen. Fietsen lukt hem ook nog niet ( bijna 7). Ben nu aan het kijken of duo fiets mogelijk is met gedeeltelijk vergoeding van gemeente.
    Daarnaast 1x pek logepedie, 1x per week fysio, 1x per 4 wk kinderarts, 1x per 4 weken gesprek school, 1x per kwartaal diëtist, dan medicatie bestellen en hulpmiddelen regelen. Ook nog 1x per kwartaal ggz.
    Dan nog zwemles wat voor hem langer gaat duren. Hij is nu 1,5 jaar bezig en is op de helft. ( klein Groepje, kleine zwemschool)
    Elke dag komt thuiszorg op school hem prikken. Voorheen deed ik dat 10 uur en 12 uur ( continu rooster) maar trok dat niet meer ( zelf rug patiënt en dagelijks veel pijn waarvoor ik morfine gebruik)
    Hij leeft volgens een strak rooster waar niet van afgeweken kan worden. Doen we dit wel is er paniek, angst, slecht slapen en zelfs broek plassen. Soms zelfs agressie als hij het echt niet kan plaatsen. Vanwegen prikkelstoornis heeft hij ook last van gelicht en geluid en is zijn mond motoriek en grove fijne motoriek erg slecht. Hiervoor veel hulpmiddelen als bijtmatriaal, wiebelkussen. Gymbal, Boksbal, zwaar dekbed, koptelefoon voor decibel tegen te houden etc

    Dit alles en ook nog een dochter die kookclub heeft, dansen en een sociaal leven lijk ik eerder taxi, poetsslof en arts ipv moeder. Dan ook nog stress om geld, hoe gat ik dit alles doen. Omdat hij niet zelf kan fietsen, met 130 en 28 kilo ook niet achterop voor lange afstanden moet ik de auto meenemen. Niet alles zit om de hoek dus kost kapitaal aan benzine.
     
  17. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.606
    15.070
    113
    Nabij Utrecht
    Lovewinnie, bedankt voor je heldere uitleg! Dat is niet niks zeg! Sterkte met alles!!

    Binnen hoeveel tijd had jij de uitslag van de svb/ciz ontvangen?
    Ik heb het 22-3 opgestuurd naar ciz. Op 5-4 gebeld met de contactpersoon of het binnen was.
    Het was de 23e binnen en ze zou het doorzetten naar een andere collega binnen ciz ter afhandeling (.... waarom niet gelijk de 23e???)
    Kvind het nogal lang duren ;):)
     
  18. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Binnen 2 wk kreeg ik een brief maar kon het online al inzien bij uitbetalingen dat bedrag was aangepast. Dit was al veel eerder. Denk binnen 7 dagen zelfs. Durfde toen echter nog niet heel blij te zijn. Paar dagen later kwam de brief en nog paar dagen later 1x terug werkende kracht op mijn rekening.

    Op www.svb.nl ff inloggen met digid. Ergens bij uitbetalingen kinderbijslag staat wat er uitgekeerd gaat worden en welke datum. Hier was het dus al vrij snel aangepast voor ik uitslag kreeg wel of niet goedgekeurd
     
  19. miekje80

    miekje80 Bekend lid

    27 apr 2007
    798
    0
    16
    Overijssel
    Wordt door jullie gemeente de duo fiets niet geheel vergoed/verstrekt via de WMO? Of is dat weer per gemeente verschillend? In de gemeente waar ik woon kreeg ik hem zonder extra kosten vergoed.
     
  20. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Daar hoop ik op maar heb nu hulp gevragen bij stichting mee omdat ik niet weet waar ik terecht kan voor wat voor soort hulp. Hun helpen me met de aanvraag maar het duurt allemaal zo lang ;(. Kun je hiervoor terecht bij de gemeente zelf?) Wil zo graag fietsen met mijn kinderen maar achterop met mijn rug is echt amper te doen. Ze hebben gezegt ga uit van gedeeltelijke vergoeding maar kan ook volledige vergoeding worden. Duo fiets lijkt me de oplossing maar is onbetaalbaar. Kan hij toch zelf fietsen wat goed is voor motoriek, zijn astma en diabetes en gewoon het ff gewoon kind kunnen zijn net als andere kinderen maar dan met beetje hulp van mams. Heb aanhang fiets geprobeerd maar is zo instabiel das levensgevaarlijk
     

Deel Deze Pagina