Taken op werk neerleggen, maar hoe?

Discussie in 'De lounge' gestart door Kangerootje, 25 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Even uitleggen.
    Ik werk in de gehandicaptenzorg als Persoonlijk begeleider. Houdt in dat je de zorg coördineert en de rest van je team, de begeleiders, aanstuurt , zorgplannen schrijft, cliënten begeleid tijdens ziekenhuisbezoeken, onderzoeken, familiegesprekken voert, etc etc etc.
    Het is best een pittige functie, met veel taken en verantwoordelijkheden.
    Nu zit ik al een poosje niet lekker in mijn vel en wil graag gas terug nemen om wat rustiger aan te doen. Ik wil graag mijn PB taken neerleggen en als ''gewone'' begeleider werken.
    Probleem is echter, dat niemand anders op mijn groep de PB taken kan overnemen, aangezien je minimaal niveau 4/5 moet hebben en ook nog eens minimaal 24 uur moet werken... Er zijn alleen maar parttimers, of mensen met niveau 3 werkzaam binnen mijn team... Wat moet ik hiermee?
    Ik ga het denk ik wel aangeven bij mijn leidinggevende, maar zie binnen ons team geen mogelijkheid om te stoppen... Is dit mijn probleem, of het probleem van de instelling? Breng ik mijn baan in gevaar als ik toch aangeef bij mijn leidinggevende dat ik het liefst geen PB taken meer wil doen?
     
  2. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Ik heb dezelfde functie als jou gehad.

    Ik denk niet dat je kan zeggen dat je je taken neer kan leggen. Je bent voor deze functie aangenomen en wordt daar ook voor betaald.

    Wat je wel zou kunnen bespreken is hoe jij met dit takenpakket het de komende tijd redt. Misschien onderdelen tijdelijk overdragen . Dit dan om te voorkomen dat je echt ziek wordt.
    Misschien kun je coaching aanvragen. En als uiteindelijk blijkt dat hje het niet aan kan zul je een stap terug naar begeleider moeten maar dan zou je zo maar op een andere plek gezet worden. Er moet immers een pb er komen
     
  3. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Dit! Wil je het voor altijd of tijdelijk? Als je het voor altijd wilt veranderd je functie en zul je ook in een andere functie worden gezet. Hier moet dan ook op jouw afdeling plaats voor zijn. Jouw functie wordt dan opengezet want die moet wel worden ingevuld. Ik heb bijv ook een leidinggevende gehad die uiteindelijk teamlid werd dat kon niet in ons team maar wel in een ander. Voor ons kwam er toen een andere teamleider.

    Succes met het in gesprek gaan!
     
  4. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Wat je kunt doen is functie opgeven. Daar wordt dan iemand neergezet die het wel volledig kan doen. Waarschijnlijk zullen ze nieuwe aannemen, kun je die inwerken waarna je lager gaat werken met minder taken.

    Wat ook optie is om wellicht hulp te Vragen bij werkgever dat het even te veel wordt. Dat je graag een paar extra handen wilt hebben eventueel van iemand met niveau lager.

    Echt taken neerleggen is niet echt een optie denk ik. Dit is waarvoor je bent aangenomen. Overleg met de werkgever wat de mogelijkheden zijn voor je een burnout krijgt en dan hebben ze niks meer Aan jou
     
  5. Kleinmensje

    Kleinmensje Niet meer actief

    Het is erg goed dat je zelf aangeeft dat je de taken teveel vindt, verstandig is het om dit met je leidinggevende te bespreken voor welke mogelijkheden er zijn! Ik ben zelf jaren teamleider geweest in de gehandicaptenzorg! Succes met het bespreekbaar maken!
     
  6. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik zou het sowieso bespreken met je teamleider. Ik heb laatst ook zoiets aan de hand gehad, al heb ik geen taken neer hoeven leggen, maar ik voelde dat het ook allemaal teveel werd. Ik heb aangegeven dat alles (prive, de combinatie van korte diensten en kinderen, vaak gebeld worden om extra te werken ivm ziekte van collega's, mijn eigen gezondheid) me boven het hoofd dreigde te groeien en dat ik wilde voorkomen dat ik thuis kwam te zitten met een burn out of iets dergelijks.

    We hebben dit in onderling overleg op kunnen lossen door wat afspraken te maken zoals bijvoorbeeld dat ik gewoon 16 uur in de week word ingepland en niet de ene week maar 4 uur en de andere 28.

    Ga met je leidinggevende praten en kijk wat de mogelijkheden zijn. Mijn ervaring is dat er vaak meer mogelijk is dan je denkt.
     
  7. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Jij kunt je taken wel neerleggen, maar aangezien niemand op de locatie deze taken kan overnemen moet daar een nieuw iemand voor komen en zal jij naar een andere locatie moeten lijkt me? Anders zit je weer met met teveel personeel en daar doen we niet aan in de zorg haha! Ik heb dezelfde functie en wilde ook terug stappen, maar ik wil niet naar een andere locatie dus blijf ik maar zitten..

    Ik zou het sowieso bespreekbaar maken..
     
  8. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Ik zou het bespreekbaar maken. Aangeven bij je leidinggevende waar je moeite mee hebt. Als je een goede leidinggevende hebt zal hij/zij doorvragen waar het precies aan ligt. Hoe komt het dat je niet lekker in je vel zit? Is dat werk- of privégerelateerd?
    Ook: Als jij je op dit moment paniekerig voelt en slecht in je vel: Maak geen besluiten voor de lange termijn. Eerst rust creëren en bij je zelf nagaan hoe jij je weer beter kan voelen en wat daarvoor nodig is.

    De taken die je hebt horen bij jouw functie. M.i. kan je die taken niet zomaar neerleggen. Maar dat zal je leidinggevende vast beter weten.
     
  9. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Bedankt voor jullie reacties. Ik heb al eens eerder bij leidinggevende aangegeven dat ik wat teveel stress heb, toen is afgesproken dat ik taken ging delegeren. Dat probeer ik zoveel mogelijk, maar toch blijf je voor jouw cliënten de eerstverantwoordelijke en aanspreekpunt. De meeste dingen moet je toch zelf doen.
    Ik besef dat ik, als ik mijn PB taken overdraag, een andere functie krijg, met bijbehorend nieuw contract en salariëring.
    Maar dat vind ik niet erg... Het is geen opvlieging, ik heb er echt goed over nagedacht en wil echt stoppen...
    Op mijn groep zou dan idd een nieuwe collega moeten komen, maar daar zijn dus de uren niet voor.. Team zit al vol.
    Enige mogelijkheid zou zijn, dat ik (gedeeltelijk) op een andere groep ga werken... Daar sta ik eventueel wel voor open. Dat zou op dezelfde locatie wel kunnen, het is best een grote instelling..
    Ik ga het iig wel bespreekbaar maken, heb volgende week functioneringsgesprek, en het voelt voor mij gewoon niet eerlijk als ik de schijn ophoudt, dat alles goed gaat en ik er lekker in zit, enz.. Terwijl het me echt even te veel is.. Misschien is er inderdaad meer mogelijk dan ik nu denk.. We gaan het zien! :)
     
  10. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Een collega van mij heeft dat laatst gedaan. Zij heeft intern op een andere (lagere) functie gesolliciteerd. En kwam haar plek dus vrij als vacature gewoon. Ze is pas weg gegaan toen die vacature opgevuld was.
     
  11. kili

    kili Niet meer actief

    Ik heb het ook gedaan, ik ben wel naar een ander team gegaan (was ook wel fijn, dan een nieuwe start) en qua salaris wel over naar lagere schaal, maar dat is logisch, ook andere functie.
    Ik werk nu erg fijn en pak dingen op die ik leuk vind en ook goed kan. En de pb-ers krijgen het inderdaad steeds drukker.
    Succes met beslissen en je gesprek.
     
  12. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.200
    140
    63
    Als de taken te veel zijn en je het niet kan verdelen dan zal je een stap terug in je functie moeten doen. Je moet tenslotte ook plezier in je werk hebben i.p.v. stress.

    Binnen onze instelling werken ze niet met pb'er functie. Je hebt hier groepen met schaal 40 (groepsbegeleider) en groepen met schaal 45 (groepsbegeleider specifiek)
    In principe heeft iedereen een aantal cliënten waarvan je de rol als pb'er vervult. Taken en gesprekken omtrent de cliënt probeer je zoveel mogelijk zelf te doen, maar kan je ook overdragen aan een collega.
    Binnen ons team werken we met 2 pb'ers per cliënt, om afwezigheid van pb'er op te vangen etc.
    Alle groepsbegeleiders zijn dan ook niveau 4/5
     
  13. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Nog even laten weten hoe het is gegaan! :)
    Ik heb het bij mijn leidinggevende aangegeven en hij reageerde gelukkig heel relaxed. Nu zijn de mogelijkheden bekeken en ga ik op een andere groep werken, daar is een vacature vrij.
    Spannend! Het is ook echt wel een ander soort groep, maar het lijkt me wel leuk.
    Mn PB taken leg ik dan neer en ik ga ook 4 uur minder werken.
    Heerlijk! Op mijn groep komt dan een vacature voor Pb'er.
     
  14. foekje

    foekje Bekend lid

    12 jul 2010
    591
    0
    16
    Wat fijn voor je! Heel veel geluk gewenst☺
     
  15. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Dankjewel!! :)
     
  16. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Fijn dat het zo opgelost kon worden. Top. Veel succes en plezier in je nieuwe baan.
     
  17. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.283
    1.491
    113
    Vrouw
    Thanks! Dat gaat vast goedkomen.
     

Deel Deze Pagina