Faillissement werkgever

Discussie in 'De lounge' gestart door Channie, 29 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat zou ik dus echt niet doen. Ten eerste duurt het echt een paar weken eer je een beschikking van de bdienst krijgt dus daar is ts nu niet mee geholpen en ten tweede je moet idd alles weer terug gaan betalen.
     
  2. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ik had nog ruim 48 uur van vorig jaar over, en die gebruik ik nu voor mijn twee weken vakantie. Ik heb een contract van 20 uur. Deze vakantie stond al gepland omdat ik vorig jaar uit coulance naar mijn collega's en werkgever gewoon helemaal geen vakantie heb gehad!
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    #63 lovewinnie, 30 apr 2016
    Laatst bewerkt: 30 apr 2016
    Ik heb wia en man ploegen dient. Hebben enkel recht op 60 kindgebonden budget. Rest niks. Met koophuis, gas, water, licht, zorgverzekering en medicatie die niet vergoed wordt en mijn eigen risico 350 pm. Dan nog verzekering voor huis, gemeente belastingen, hond, boodschappen, auto, tv, internet etc zijn de vaste lasten al zon 2000 euro ruim. Sport kinderen er nog bij
    Zou willen dat ik zorg toeslag kreeg dan is de zorg ineens zeer goedkoop. Dan nog boodschappen a 400 pm?
    Heb het dan nog niet over kleding. Onderhoudt huis en extra dingen die ik moet aanschaffen voor onze zoon zijn beperkingen waarvoor ik ook niks terug krijg op dubbele kinderbijslag na. Nu bezig met speciale fiets aanvragen bezig voor hem. Eerste wat ik hoorde was " u verdient genoeg maar gaan ons best doen. Pff
    Ok spaar van de kb 25 per kind. Voor de rest niks. Vakantie geld gaat elk jaar opzij voor buffer. Dat redden we precies tot jaar erop. Kapotte wasmachine. Auto repareren etc.
    Nee modaal berekend niet rijk. Buurvrouw met bijstand en 2 kinderen houd meer over. Dit vanwegen alle toeslagen, gratis sport voor de kinderen, vrijstelling gemeente belastingen en water heffingen etc. Haar vaste lasten voor zelfde huis ( zelfde huis alleen wij koop zij huur) en net zo veel kinderen komt uit op 900 euro netto ( dus na aftrek huur en zorg toeslag). haar kinderen sporten ook, heeft ook 1 hond, rijdt ook auto en oudste zoon is puber en heeft ook abbo op telefoon die zij betaald.

    Heb goed contact met buurvrouw dus weten bijna alles van elkaar haha

    Dus nee je hoeft je echt niks kwalijk te nemen. 2 werkende zijn niet rijk zoals veel denken.
     
  4. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ik ga echt geen toeslagen aanvragen vervolgens kan ik alles weer terug betalen, ik heb al genoeg te doen met de belastingdienst dus dit wil ik er echt niet bij hebben.
     
  5. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Je schreef eerder dat je wel kgb zou krijgen maar dat dat verrekend word met een belastingschuld.

    Zeker niet gaan verhogen dus.

    Ik hoop dat dat snel verrekend is en je weer een beetje lucht krijgt als je het kgb nu wel krijgt.

    Creditcard zeker niet doen!! Jij betaald zoveel rente.

    Gaan jullie nu vragen of het vakantiegeld van je man eerder wordt uitbetaald?
     
  6. Queen

    Queen Fanatiek lid

    11 aug 2010
    1.066
    251
    83
    Sorry maar dit vind ik ronduit asociaal.
     
  7. mamavan3meisjes

    mamavan3meisjes Actief lid

    8 feb 2015
    478
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn advies voor de CC is misschien niet heel handig, snap ik, maar wat als je dan 6 weken uit moet zingen met die 160 euro? je kunt ijzer niet met handen breken, en als het niet anders kan, dan moet het maar op een minder handige manier ;)
     
  8. Cindy71

    Cindy71 Actief lid

    18 jan 2008
    345
    0
    16
    noord-holland
    Op facebook heb je wel groepen waar eten word verloot. In Zaanstad is er een groep waar door mensen elke dag bij 2 bakkers brood word gehaald wat verloot word onder mensen die het hard nodig hebben. In andere plaatsen zal dit ook wel zijn.

    Misschien een idee om op 5 mei spulletjes die je teveel hebt te gaan verkopen? Grote dingen had je niet begreep ik, maar misschien wel wat overbodig speelgoed, dvd`s, boeken, beeldjes etc wat een hoop werk is om op markplaats te zetten en zo op een kleedje makkelijker verkopen. Je zou natuurlijk wel zelf een oproepje kunnen doen op de weggeefgroepen of iemand spulletjes voor je heeft die je kan verkopen op 5 mei.
     
  9. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Waarom? Als de nood hoog is, en dat is het in dit geval, dan ga je toch echt je creativiteit van onderuit je tenen halen om zo een moeilijke periode te overbruggen.
     
  10. Janna

    Janna Fanatiek lid

    O, dat had ik even gemist. Nee, dan is verhogen toeslagen geen goed advies. Niet doen!

    Ik ben ook benieuwd of jullie inderdaad een voorschot op het vakantiegeld gaan vragen.

    En ik zou inderdaad vanalles wat je niet meer gebruikt op MP zetten. Daar kun je echt nog wel wat mee binnen krijgen.
     
  11. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Echt? ? Je moest eens weten hoeveel mensen dit doen. Kennis van ons handelt in antiek. Zwart. Struint elke rommelmarkt af om dingen op de kop te tikken en voor het 4dubbele weer te verkopen. Hij leeft er heel goed van... Las laatst, dacht hier op zp, over een jurk van 3.50 bij de kringloop die op mp 91e opleverde.
    Mensen geven dingen weg omdat t amper nog iets oplevert, omdat ze geen zin hebben om moeite ervoor te doen en te wachten op verkoop en het geld wellicht ook kunnen missen. In tijden van nood zoals ts nu zit zou ik dit ook zeker doen.
     
  12. Mel3

    Mel3 Actief lid

    14 mrt 2015
    268
    0
    16
    Wij hebben hetzelfde gehad. Op het moment dat de salarissen uitbetaald moesten worden, ging het bedrijf van mijn man failliet. Het Uwv nam de salarisbetaling over. Dit deden ze best snel. Een week of 2 geloof ik. Ik heb toen eerst met wat ik nog had de belastingen en het gas en electra betaald. De rest heb ik gebeld met het verhaal en of ik het iets later mocht betalen. Dit was nergens een probleem. Toen het uwv de betaling deed heb ik de rest betaald. Daarna kregen we de vakantiedagen etc uitbetaald en de overuren. Gelukkig vond mijn man voor ingang ww weer een baan. Wij zijn toen als een gek weer gaan sparen, want dit was mij te spannend. Wij konden van de kerk overigens ook geld krijgen, gelukkig is dit uiteindelijk niet nodig geweest.
     
  13. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    27 apr 2015
    2.483
    1.089
    113
    Als je met je verhaal aanklopt bij de voedselbank kun je per direct een voedselpakket meekrijgen tot je weer uit je situatie bent.
     
  14. o0melis0o

    o0melis0o Actief lid

    29 jun 2012
    471
    6
    18
    Vrouw
    Dierenartsassistente Paraveterinair - in wording
    Heerlen
    Wat een klote situatie TS!

    Ik zou proberen goed gebruik te maken van social media, facebook onder andere. Er zijn tgenwoordig in elke omgeving wel weggeefhoeken opgericht, voor zowel spullen als eten. Daar zou je dan bv. oproepjes kunnen doen.
    En wat ook al eerder gezegd is; je hele huis omspitten en kijken wat je via MP zou kunnen verkopen.
    Als het mogelijk is kijken of je bij verschillende familieleden, kennissen, buren wekelijks kunt mee-eten bv.
     
  15. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Ik bedoelde overigens met toeslagen geen zorgtoeslag etc hoor. Daar heb je al heel snel geen recht meer op. Wat dat betreft weet ik echt wel hoe het is, ik verdien namelijk zelf ook net teveel voor allerlei leuke regelingen. Ik bedoelde meer kindgebonden budget. Maar dat is inderdaad niet zoveel als je een koppel bent. Volgens mij kregen wij vroeger ook maar iets van 40 euro in de maand of zo. Ik ben gescheiden dus krijg als alleenstaande moeder wat meer kgb nu. Was me even ontschoten hoe weinig dat is als je gewoon samen bent.

    T's, ik hoop dat je wat hebt aan alle tips. Er worden goede gegeven. Zou inderdaad zeker aankloppen bij de voedselbank. En nog een tip van mij, in de tijd dat wij weinig spaargeld hadden zijn we een flexibel krediet aangegaan. Gewoon afsluiten als je allebei werk hebt en er goed voor staat. Je kan die jarenlang op 0 laten staan en niet aanspreken. Maar dan heb je wel wat achter de hand. Ook al is het dan een lening.
     
  16. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Eerder je contract opzeggen? Dat zou ik eerst even uitzoeken, of dat wel verstandig is. Dat je niet je recht op een eventuele ww uitkering hiermee verspeelt!
     
  17. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.384
    111
    63
    Ik dacht gelijk ook aan de voedselbank. En aan voedselpakketjes die via facebook worden weggegeven.

    Zag ook de tip voorbij komen om op een vlooienmarkt spulletjes te verkopen. Kleding of speelgoed waar geen gebruik meer van wordt gemaakt. Mss kun je ergens staan op hemelvaartsdag?

    Kun je nog naar beneden met je maandelijkse voorschot van je energie rekening? Daar zou je mss nog wat op kunnen pakken.

    Verder zo goedkoop mogelijk gaan eten. Maak er een sport van om niet boven een x-bedrag per maaltijd te komen. Mocht je daar hulp bij willen, zijn hier wel meiden die je kunnen helpen aan goedkope gezonde gerechten.
     
  18. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    In de brief staat heel duidelijk dat mijn contract al ontbonden is per 23-04 en dat je mag mailen als de opzegtermijn niet haalbaar is of je voorzien bent van een andere baan. Zonder overleg kan dit gevolgen hebben voor je faillissement uitkering staat er. Ik doe niks zonder overleg maar ik kan ook niet op het werk komen zonder de kosten van benzine.. ik werk in de thuiszorg dus ik maak kosten dan voor hun ook nog.

    Andere ideeën reageer ik zo nog even op. Iedereen wel heel erg bedankt voor het meedenken.
     
  19. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ik voel er niks voor om dingen vanuit de weggeefhoek aan te nemen en te verkopen, dan voel ik me eigen letterlijk een dief. Nee dat voelt niet goed. Ik probeer altijd te bedenken hoe ik mij eigen zou voelen als ze dat bij mij zouden doen, nee bedankt. De meeste mensen die spullen weg geven doen dit uit goedheid naar een ander toe.

    Ik doe al mee aan ruiling groepen. Ik zet er spullen op en ruil dat dan bijvoorbeeld voor een fles siroop of fruit of vlees of bedenk het maar.

    Ik ben ook lid van een voedselgroep dus zodra dat nodig is, zal ik daar ook mee gaan loten. ( alles gaat op basis van loting)
     
  20. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    7.502
    2.501
    113
    Nederland
    Kun je je rekening bij de bank niet in roodstand zetten zodat je iig eten kunt kopen?
     

Deel Deze Pagina