Traktatiestress!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Within, 10 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ellamalou

    Ellamalou Fanatiek lid

    22 jan 2011
    1.416
    0
    0
    NULL
    NULL
    Waar ik werk mag er niet meer worden getrakteerd met cadeautjes omdat het een wedstrijd leek te worden onder sommige ouders. Waardoor anderen net als jij twijfelden aan hun cadeautjes ;). Vanaf nu enkel iets om op te eten in de klas. (Cake, taart, ijs, fruit, yoghurt...)
    jouw traktaties zijn prima hoor!!
     
  2. Janna

    Janna Fanatiek lid

    O ik vind het ook heel leuk om iets creatiefs te frummelen, alleen het komt altijd zo onhandig uit dat het in dezelfde week valt als de verjaardag van mijn dochter! ;):cool::p Ik heb dan namelijk nog wel meer dingen te organiseren, dus alles bij elkaar wordt het dan zo druk. (Zeker omdat mijn dochter 9 december jarig is.) Als ik nu zou horen dat ze volgende week zou mogen trakteren, terwijl ze dus helemaal niet jarig is, dan zou ik uit mijn bol gaan om er iets heel origineels van te maken. :D Tijd zat!
     
  3. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Hier is het ook een wedstrijd, de een nog gekker dan de ander. Ik doe er vanaf begin af aan echt niet aan mee, ik wil die stress niet! Mijn traktaties zijn simpel en gezond en de kinderen zijn er vooralsnog tevreden mee. Ook kinderfeestjes zijn eenvoudig thuis met dingen cakeversieren enzo. Groot succes :)
    Laat je niet opnaaien ;)
     
  4. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.535
    2.340
    113
    Sorry... Ik ben inderdaad zo crea mama, die vaak 1 vd leukste traktaties van dat jaar maakt. (is niet zo moeilijk hoor, de meeste trakteren ijs en zakjes chips)

    Ik vind dat erg leuk om te doen, en ach de andere mama's doen weer andere leuke dingen voor hun kinderen.

    Maar het is absoluut geen wedstrijd hoor! En ja, soms heb ik spijt als ik de avond ervoor nog laat bezig ben om de traktaties te maken (of erger heel vroeg opstaan..)

    En voor later... de kinderfeestjes die je thuis doet, vinden ze vaak de leukste. (met een meisje is dat wel een stuk makkelijker)
     
  5. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ja echt he?! Ik heb dat ook meerdere keren serieus overwogen, alleen sommige zijn best wel versierd/gepimpt, dus ik ben een beetje bang dat een van de ouders de eigen traktatie weer terug krijgt en herkent! :) Ik weet het, de kans is superklein, maar daarom durf ik het niet. Vind het zo vrekkerig overkomen.

    @grietjenb: Die zien er ook leuk uit. Voor die leeftijd erg leuk!
    En bij mijn dochter kan het ook hard gaan met de bellenblaas, maar dan vind ik het alsnog niet nodig om steeds een nieuw potje te gebruiken. Je kunt hetzelfde potje immers steeds weer navullen.
     
  6. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Das natuurlijk prima, als je he doet omdat je het leuk vindt, niet om de strijd :) dat verschil merk je wel.
     
  7. Within

    Within Niet meer actief

    Ik vind die crea bea dingen vaak erg leuk!! Ik zou het ook kunnen, vind ik ook wel leuk om te doen maar heb er vaak de puf, tijd en het geduld niet voor. Die strijd, daar trek ik me weinig van aan. Alleen eerste keer trakteren stress hier! Maar het is nu af, Joshua is er hartstikke trots op en de rest zien we morgen (en overmorgen) wel!
     
  8. farfalli

    farfalli Bekend lid

    4 dec 2014
    606
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik weiger mee te doen met de traktatiedruk. Als iemand het leuk vindt om extra vroeg op te staan om 36 muffins te bakken en ze daarna nog om te toveren in het favoriete heldenfiguur van hun kind, helemaal leuk! Maar ik hou 't simpel, leuk en lekker. Ik ben zo'n moeder die een visje aan een soepstengel-hengel bindt. Dan zit ik aan mijn crea-tax. En op heel jonge leeftijd? doosje rozijntjes!
     
  9. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik hou het ook simpel, ik heb echt geen zin om me uit te gaan staan sloven. Al is het deze keer wel èrg simpel, Jitte wilde ijsjes trakteren.... En dan ook nog van die ijsjes op 2 stokjes, die kosten geen drol... :D
     
  10. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Die mag je hier ook wel trakteren! Vind die kistjes juist wel handig, daar kunnen ze nog wat mee doen na de verjaardag zelf! In tegenstelling tot wat hier populair is: die plastic uitdeelzakjes die tot in den treuren bewaard moeten blijven 'want daar staat een hello kitty op' ;)

    Qua creativiteit, t is maar net waar je het mee vergelijkt. Vergeleken met pinterest ben ik absoluut geen crea-moeder, vergeleken met de zakjes chips in de praktijk weer wel. Belangrijkste vind ik dat je eigen kindje er blij mee is!

    En gefeliciteerd natuurlijk, vergeet vooral niet te genieten van het trakteren!
     
  11. Uilenmama

    Uilenmama Niet meer actief

    Ik had begin dit jaar voor N, 2 verschillende papieren Nijntjes uitgeprint en daar achter een doosje rozijntjes.
    Ik hou wel van knutselen, maar het moet wel leuk blijven. Ik ga later ook geen gekke dingen dingen maken.
     
  12. danip

    danip Actief lid

    7 dec 2015
    311
    206
    43
    Ik vind het echt super leuk om even lekker te knutselen (heb ook het materiaal er voor liggen) maar ik doe het nooit. Ik ben altijd bang dat de andere moeders dan denken dat ik probeer aan de "wedstrijd" mee te doen, of een uitslover ben. Dat merk je hier op zp ook wel. Maar ik ben creatief, en knutsel altijd graag. Zou het erg leuk vinden om juist voor zoiets even wat leuks te maken. Is dus puur voor mijn plezier, de kinderen zijn net zo blij met een ijsje dus dat is het niet. Maar ik geloof niet dat iets leuks knutselen goed valt. Dus nu doe ik vaak van die papieren uitdeelzakjes met wat lekkers en een lintje met een kaartje eraan.
     
  13. farfalli

    farfalli Bekend lid

    4 dec 2014
    606
    0
    16
    NULL
    NULL
    Als jij lekker wilt knutselen, dan doe je dat toch gewoon! 'We' hebben toch altijd iets erover te zeggen... Leef je uit zou ik zeggen :)
     
  14. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Oh zonde! Waarom iets niet doen wat je eigenlijk heel leuk vind. Ik vind het leuk om te doen, dus ik doe het ook. Niet om andere moeders zich 'slechter' te laten voelen, maar omdat ik er blij van word. :)
    Andere moeders hebben weer op andere vlakken hun sterke punten. Bijv meerdere kinderen te spelen hebben, of schoolpleinwacht te zijn. Ik krijg al stress als ik er aan denk. Dus ik laat hen daar zich toch ook in uitleven, laat mij lekker met mijn knutsel-traktaties. ;)
     
  15. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik doe het wel altijd; en ik schaam me er ook niet voor. Ik vind het leuk om te doen en heb er ook de tijd voor, dus waarom niet. Maar goed, ik merk ook vaak wel dat ik onwijs enthousiast en blij/trots ben op mijn creaties en ik sommige mensen gewoon kan horen denken 'is dat alles? dat kan toch wel veel beter!' en dat anderen het gewoon niet zo geweldig vinden. Maar zo is er altijd wel wat. Ik ga mij niet laten tegenhouden door dat soort dingen en doe toch wel gewoon wat ik leuk vind, of ik dat nou goed kan of niet.
     

Deel Deze Pagina