werken in de weekends.

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door sydneys, 17 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Goed nieuws, ik krijg een contract op mijn werk. :D
    de uren zijn ook goed alleen twijfel over de dagen.
    Of ik werk 24u en ik krijg 24u betaald. Vrijdag, zaterdag en maandag. Misschien kan ik 1 dag nog veranderen, de zaterdag niet.
    Of ik werk 28u en ik krijg er 38 betaald. Ik krijg dan eigenlijk een volledig fulltime contract met dezelfde verlofuren, pensioensparen,...als een fulltime job. Dit is dan op vrijdag, zaterdag en zondag.

    Zoontje gaat dan op zaterdagen naar mijn ouders.
    vriend werkt ook op zaterdagen en heeft op maandagen vrij.

    De zondagen zetten me aan het twijfelen. We kunnen minder uitstapjes doen als gezin.
    Langs de andere kant heb ik evenveel verlofuren als een fulltimer dus kan denk ik wel regelmatig verlof nemen. En als ik op 4 feestdagen ga werken kan ik nog eens 6 extra zondagen of zaterdagen vrij nemen.

    Verder nog wat voordelen. Kinderen hebben veel vakanties op school dus dan kan ik in de week constant uitstapjes doen :) zo een 3tal maanden vakantie op een jaar?
    Nooit naschoolse opvang nodig
    We gaan er financieel best wel goed op voorruit.

    En toch zitten die zondagen mij een beetje dwars, of de zaterdagen omdat dat de 2 dagen zijn dat zoontje dan niet naar school gaat :)

    Zijn er hier mama's die in de weekends werken? Hoe bevalt dat?
     
  2. groenvlindertje

    groenvlindertje Actief lid

    25 apr 2014
    158
    1
    18
    NULL
    NULL
    Ik werk niet in het weekend maar een tijdje geleden volgde ik wel een opleiding waardoor ik zaterdag naar de les moest. Ik vond dit niet zo fijn want je mist toch wel veel leuke dingen met je kindje.
    Daarnaast werkt mijn partner wel het hele weekend. Hierdoor heeft hij amper tijd voor ons kindje wat ik soms toch wel merk. Nu is het aan jou om te beslissen wat voor jullie het beste is, emotioneel en praktisch. Want werk is natuurlijk ook erg belangrijk!
     
  3. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.537
    7.040
    113
    Mijn man werkt al heel lang elke zaterdag (eigen bedrijf, wel aan huis, maar hij moet ook vaak weg naar klanten), en dat was nooit een probleem, omdat we de zondag altijd voor ons gezin hadden. Later heeft hij ook 1 doordeweekse dag vrij genomen, waardoor hij die dag de kinderen naar school kon brengen en op kon halen. Dat was voor de kinderen heerlijk.
    Nu werk ik sinds kort fulltime, waaronder de zaterdag. Het gaat tot nu toe prima, omdat we die zondag over hebben. Zonder zondag zouden we denk ik uit elkaar gaan groeien, omdat we elkaar dan zo weinig zouden zien. Ik kom pas tegen half 7 thuis, dan snel eten, kinderen op bed leggen, en 's avonds allebei nog aan de administratie zitten, of we hebben vergaderingen van allerlei vrijwilligerswerk dat we doen. Het gevaar is wel dat we langs elkaar heen zouden gaan leven.

    Maar de zondag kan natuurlijk ook een andere dag in de week zijn, maar met schoolgaande kinderen is dat alweer moeilijker. Op de zondag hoeven we lekker niks, zo fijn om die dag te hebben.

    Zelf zou ik het niet zo snel doen, 28 uur gaan werken, hoewel de voorwaarden natuurlijk heel fijn zijn. Maar ik breng liever mijn kinderen in de vakanties naar de BSO 2 dagen (wat hier amper nodig is, omdat mijn man zijn werk zo kan plannen dat hij die dagen thuis werkt, zodat de kinderen thuis kunnen blijven), zodat elke zondag gezinsdag is, dan dat ik elke zondag zou moeten werken en ik de vakanties vrij zou zijn, en mijn man niet waardoor we dus amper gezinstijd zouden hebben.
     
  4. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Uit elkaar groeien zal niet gebeuren. Wij hebben dan de maandagen vrij en dan kunnen we ook iets onder ons 2 doen.
    En ik hoef nooit vrij te vragen, kan alles regelen op de weekdagen waardoor ik eigenlijk alle vrije dagen kan gebruiken voor gezinsuitstappen en vakantie
     
  5. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Nee, ik zou echt niet elke zaterdag en zondag willen werken.
    Ik werkte eerst om het weekend (nu eens in de 4 weken het weekend) en miste de tijd met zijn drietjes (inmiddels viertjes).
    Straks gaat je zoontje ook op maandag naar school en dan ga je denk ik echt de tijd met je gezin missen. Gaat hij 5 dagen naar school en moet jij het hele weekend werken.
    Daarnaast zijn verjaardagen en feestjes ook vaak in het weekend.
    Alleen de zaterdag lijkt me prima te doen, maar elk weekend allebei de dagen zou mij te veel worden.
    Maar goed, dat is puur mijn eigen mening, het gaat er natuurlijk het meeste om of het voor jouw gezin zou werken :)
     
  6. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Wij (man, kinderen en ikzelf) vinden het niets het om het weekend het hele weekend werken van mijn man. Zeker met schoolgaande kinderen blijft er weinig tijd over om uitstapjes te doen als gezin en missen de kinderen ook echt die tijd met papa, of in ieder geval samen.
     
  7. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Ik heb het een paar keer gedaan. Maar vind het 10x niks. Thuis als je kindje op school is en weg als je kindje thuis is. Mijn vriend is militair dus ook veel weekenden / nachten weg voor werk. Komt dan bijv. Op vrijdags naar paar weken oefening thuis en dan zou ik gaan. Ik ben gestopt en werk dus niet meer. Jammer voor het geld maar tijd bij mn gezin is mij meer waard.
     
  8. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Is het een optie om drie weekenden te werken en de vierde "vrij" te krijgen???
     
  9. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.035
    3.117
    113
    Het begint mij op te breken.. mijn vriend werkt altijd zaterdag en ik werk 3 van de 4 weken op zondag (de ander op zaterdag). Dus bijna nooit weekend. We kunnen bijna nooit samen naar (kinder)verjaardagen en zijn zelden 2 dagen achter elkaar samen vrij.
    Maar goed er moet brood op de plank komen. M'n vriend krijgt deze maand een vast contract en ik heb 'm al, dus daar mogen we blij mee zijn.
     
  10. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ik zou voor de vrij/zat/zon kiezen. Ik werk nu di/wo/do en alle avonden plus soms weekenddagen. Eigen baas, dus moet veel investeren. De 'luxe' van 10 extra uren betaald worden die je niet extra werkt, plus alle andere voordelen zou voor mij de doorslag geven.
     
  11. Frisbie

    Frisbie Bekend lid

    3 apr 2015
    895
    1
    16
    NULL
    NULL
    Wij hebben altijd wisseldiensten gewerkt en dan om het weekend. Gelukkig werken we nu allebei in de regelmaat en doordeweeks.

    Nu wij 1 schoolgaand kind hebben, vind ik werken in het weekend verschrikkelijk. Ik wil er dan gewoon voor haar zijn. Ze zit immers al de hele week op school en ik vind het dan onwijs vervelend om in het weekend te werken. Daarnaast zijn veel sociale verplichtingen in het weekend dus ieder weekend (of 3 in de maand) zou voor mij echt NOOIT een optie zijn.
     
  12. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Hmm jullie brengen me aan het twijfelen. Ik werk nu al 2 jaar op vrijdagen, zaterdagen en maandagen. De ene week 20u, andere week 24u. Met rustige periodes moet ik thuisblijven, dan maar 1 of 2 dagen in de week. Dit komt niet zo heel vaak voor maar als het 2 weken rustiger is geweest merk je dat onmiddellijk aan het loon en zit je een maand te puzzelen.

    Die 28u werken en 38u betaald krijgen, dat is echt zo aanlokkelijk. Nooit meer puzzelen, we kunnen dan ook eens op vakantie,...

    Gisteren gekeken, zoontje heeft 7 volledige weken vakantie + nog eens die 6 weken zomervakantie. Dat zijn dik 3 maanden en dan nog eens zo een dagje.
    dan hoeven we ook nooit iets te zoeken in de week voor hem

    Verjaardagen hebben we niet vaak. Hele kleine familie

    Maar ik wil het ook niet te vermoeiend maken voor ons zoontje.

    Het is nog even afwachten. De vakbonden moeten nog akkoord gaan met die nieuwe regelingen en nog eens luisteren hoeveel verlofdagen we precies kunnen opnemen op zondagen.

    Misschien kan ik het ook proberen en als het niks is die 24u werken en 24u betaald krijgen.
    We horen het allemaal over 2 weken over hoe het precies gaat gaan.
     
  13. honeyy

    honeyy VIP lid

    5 nov 2008
    7.635
    44
    48
    verkoopster babyspeciaalzaak
    Let wel op, dat sommige coa's de contracten aan het veranderen zijn voor de koopzondagen bijv. Ik had een oud contract en kreeg mijn zondag dus 10 uur betaald. Oeuw collega's kregen allemaal maar 5 uur omdat het tegenwoordig in een normale werkweek zit. En dit mocht toch echt!!
    Weet natuurlijk niet wat voor branche je zit.. en of dat bij jullie ook aan de orde js?
     
  14. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.205
    149
    63
    Het is een hele persoonlijke afweging.
    Ik zelf zou absoluut niet ieder weekend willen werken. Werkte eerst om het weekend, nu maar 1 zondag in de maand en in vakantie periodes wel eens 2 of een heel weekend.

    Door de weeks zijn de kinderen naar school. Het weekend zijn juist de dagen die we als gezin volledig kunnen door brengen en dan niet alleen voor uitstapjes. Maar ook gewoon lekker pyama ochtendje, uitgebreid ontbijten, spelletjes doen etc. Gewoon quality time met het gezin. Dat willen wij toch minstens 1 dag per week hebben.

    Ik zelf zou volledig vd weekenden af willen zijn, maar ook van mijn avonddiensten😀
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Elke zaterdag en zondag zou ik niet zien zitten. Wat je aangeeft over opvang e.d. klopt doordeweeks is het heel fijn. Zeker in de vakantie.
    Maar het betekend dat je nooit meer in het weekend iets als gezin kunt doen, dat zou ik niet willen.
    En met een dik half jaar gaat Dylan naar school, dan is hij doordeweeks elke dag daar en werk jij in het weekend. Ik denk dat je daar spijt van krijgt.

    De vele verlofdagen lijken fijn, maar je moet ook de mogelijkheid krijgen om ze op te nemen;)
    Ik zou voor de vrijdag, zaterdag, maandag constructie gaan.
     
  16. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Nee, voor ons zou het absoluut geen optie meer zijn! Ik werkte altijd om het weekend en dan ene weekend dagdienst, vrij, avonddienst, vrij. Mn man werkte fulltime, op zaterdag was hij rond 12.00 uur thuis na zijn nachtdienst en op zondag moest hij om 22.00uur weer beginnen en dus 's avonds al voorslapen. Het brak ons echt op en gaf ons nooit een rustdag in de week als gezin. Nu werk ik niet meer buiten huis en manlief is doorgaans de weekenden of thuis, of helemaal weg en dan is er dus nogsteeds rust!
     
  17. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.252
    7.820
    113
    Gelderland
    Is het niet mogelijk dat je de ene week vr,za,ma gaat werken en de andere week vrij,za,zo? Dan kom je alsnog op een iets hoger loon uit maar heb je ook om de week de zondag met je gezin. Stel dat jullie dan een weekend weg willen hoef je alleen een keer de zaterdag vrij te nemen.

    Ikzelf zou niet in de weekenden willen werken maar als het dan moet zou ik met om de week wel goed kunnen leven ;) en als dat niet mogelijk is zou ik denk voor de 24 uur kiezen, afhankelijk van of jullie financieel goed uit gaan komen.
     
  18. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.119
    4.333
    113
    Home
    ik werk om het weekend dag/avond/nacht wel parttime dus als ik sochtens werk dan ben ik einde van de ochtend alweer thuis
    en mijn man als het druk is ook op zaterdag

    ik mis de uitstapjes etc niet echt wij zijn doordeweeks vaak samen vrij en kunnen dus dan leuke dingen doen.
    dit kan ook omdat onze kinderen nog niet naar school gaan alleen psz

    wij hebben qua opvang altijd opa's en oma's achter de hand die willen oppassen
     
  19. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Precies zoals jij het verwoord gaat de hele dag het riedeltje door mijn hoofd. Buiten de eerste zin want ik twijfel nog :)
    Mijn droomdagen zouden ma, di en donderdag zijn.
    Ik wacht het nog even af. Stel ik kan 15 dagen verlof nemen op zondagen zeg ik misschien ja. Kunnen het maar 5 zondagen zijn zeg ik neen. Bij 15 dagen, stel, zou ik die opnemen op de weken dat hij geen vakantie heeft.

    De twijfel is enorm. Nu moeten we vaak puzzelen. We kunnen ons zoontje alles geven maar we verwaarlozen onszelf soms wel wat. Het gaat om een verschil van 400 a 500 euro per maand
     
  20. Domburg

    Domburg Lid

    21 jul 2013
    29
    3
    3
    NULL
    NULL
    Het ligt ook een beetje aan je werktijden, hoe laat je weg moet en hoe laat je thuis bent.
    Ik werk ook in de weekenden (3 van de 4). Ik vind het juist erg fijn dat er altijd een van ons thuis is voor de kinderen.
    Daarbij werk ik de ene keer van 7 tot 15.15 en heb dan daarna best nog wel tijd om met elkaar iets te doen.
    De andere week werk ik van 15.00 tot 23.00 en heb de hele ruime ochtend voor ze.
    Ik besteed die tijd dan ook echt aan mijn gezin en zet mezelf en mijn eventuele moeheid even aan de kant....
    Ook schooltijden zijn tot uiterlijk half 4 dus echt wel tijd voor je kindje en jou samen hoor!
    Ik doe dit al vele jaren zo en ben echt tevreden!
     

Deel Deze Pagina