Little frog of Hoppediz das leichte

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door wwrr, 15 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Hoi dames,

    Ik zit te twijfelen tussen deze twee doeken. Kan iemand me vertellen of en welke het beste bevalt? Of heeft iemand een heel ander idee? Ik heb bij mijn eerste kindje zolang als het ging een by kay rekbare doek gebruikt en het dragen op zich vond ik fijn, maar wat zijn die dingen warrrrrrrrrm. Ik kan daar niet goed tegen en word niet gezelliger van warmte en zweten dus dit is mijn belangrijkste overweging voor het overstappen op een geweven doek. Nou begreep ik dat deze beide niet heel dik zijn maar wel stevig en ze hebben een mooi prijsje. Ik heb er verder geen verstand van maar ik wil geen hele bijzondere print op de doek of zo, bij veel merken had ik wel het idee dat dat ze vooral bijzonder maakt dus dan valt er ook al heel wat af, behalve natuurlijk als een ander merk om wat voor reden dan ook veeeeel beter zou zijn. Dus eigenlijk zoek ik wat ervaringen om te helpen kiezen.
     
  2. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Een hoppediz das leichte is dan net wat dunner, ik heb mijndochter daar met veel plezier ingedragen ook toen het warm was :) Je hebt ook nog doeken van calin bleu, die zijn echt superdun (als een laken), alleen zijn de meningen daarover verdeeld. Niet iedereen vindt ze fijn, ik wel. Ze staan ook wel eens voor een zacht prijsje op marktplaats, maakt het wat laagdrempeliger om het uit te proberen.
     
  3. JJ1980

    JJ1980 Niet meer actief

    Ik heb een little frog, die gebruikte ik veel in het begin, om de spits met 3 kids te overleven :p.
    Prima doek, maar ik denk dat het in de zomer best warm zal zijn. Ik heb hem gebruikt in de winter en lente. Daarna vond ik mijn zoon te zwaar worden om op mijn buik te dragen en rugdragen durfde ik niet alleen.
    Ik heb daarna een boba 4g aangeschaft. Hiermee was het makkelijker buikdragen nog en minder warm, want minder stof om je heen.
    Nu draag ik met dagjes weg of vakanties mijn zoontje (20 maanden) nog weleens in de boba. Dat gaat prima.
    De doek moet ik weer eens gaan proberen voor rugdragen. Ik merk dat mijn zoontje het rugdragen geweldig vind, hij viel vorige week in het bos bijna in slaap. Helaas hielden de muggen hem wakker ;)
     
  4. Arya

    Arya Bekend lid

    26 jun 2014
    847
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb beide :) ook een rekbare trouwens.
    Ik vind de little frog niet heel warm. De hoppediz das leichte is inderdaad wat dunner maar ik vind m te veel snijden. Dus pak liever mijn little frog.

    En ik ben er mee op vakantie geweest in +25 graden.
     
  5. Arya

    Arya Bekend lid

    26 jun 2014
    847
    0
    0
    NULL
    NULL
    De rekbare vond ik wel loeiwarm trouwens!
     
  6. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.689
    76
    48
    Almere
    Ik had een yaro met linnen en die was heerlijk luchtig. Wel stug in het begin dus ik zou zeker kijken voor een 2e hands. Ik heb ook een little droge gehad maar die vond ik toch warmer als m'n yaro.
     
  7. A1988

    A1988 Fanatiek lid

    8 okt 2012
    1.133
    0
    0
    Twente
    Je kan ook een Little Frog met linnen kopen, wel iets duurder dan 100% katoen maar het voordeel van wat luchtiger met de kwaliteit van Little Frog.

    Anders inderdaad een kijken naar Yaro, daar heb ik veel plezier van gehad. Heel mooi en ook niet duur :) Hoppediz vond ik te veel snijden, maar ik ben dan ook niet een heel precieze knoper :)
     
  8. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Hmmm bedankt voor de adviezen tot zover. Ik laat de hoppediz voor wat het is en twijfel nu tussen little frog (wel met linnen) en yaro. Hoe dik zijn de yaro doeken? Moet ik daar ook echt naar linnen kijken of is katoen ook goed genoeg? Hoeveel stugger is een doek met linnen en is dat wel prettig voor een pasgeboren baby, hoe en hoe snel wordt t dan soepeler? Kan tweedehands weinig vinden op marktplaats... En hoe zit het met bamboe, hoe ervaren jullie de voor en nadelen daarvan?
     
  9. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    linnen is heerlijk, je kunt evt kijken op de facebook site van draagdoekenmarkt.
    ik heb een ringsling van katoen/linnen van natibaby. erg fijn. zacht worden ze door boxraggen, erop zitten, veel gebruiken en erop slapen :) anders even googlen.
    bamboe is ook erg luchtig.
     
  10. Minty

    Minty Bekend lid

    5 feb 2015
    970
    0
    16
    NULL
    NULL
    Fijn dit topic. Ik ben ook aan het nadenken over een Hoppediz, maar twijfel nu toch. Wat zijn eigenlijk goede webshops om een doek aan te schaffen? Of mag je dat hier niet delen?
     
  11. mart

    mart Fanatiek lid

    2 jun 2012
    2.201
    0
    36
    NULL
    NULL
    Yaro absoluut!
    Ik draag zelf met duurdere doeken en ben positief verrast over de draagkwaliteit van yaro. Little frog en hoppediz heb ik ook geprobeerd en vind ik minder prettig.

    Bovendien zijn de patronen een stuk leuker dan de saaie LF's. Yaro ligt ook beter in de markt ;)

    Linnen (en ook hennep) moet echt ingedragen worden voordat het zacht is, is wel erg draagkrachtig. Bamboe is lekker zacht voor kleintjes maar niet erg draagkrachtig. Ik zou gewoon voor katoen gaan!

    Webshops: ooiebeest, dragen en zo, hip en groen, mevrouw mus. Weet ff niet uit mijn hoofd wie yaro verkoopt. 2e hands (heeft bijna zelfde prijs als nieuw, maar zijn ze wel lekker ingedragen) kun je kijken in de facebookgroepen draagdoekenmarkt, tweedehands draagdoekenmarkt.
     
  12. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Ik heb een yaro met linnen besteld. Toch voor de zekerheid met de komende warmte. Het is alvast een hele mooie en ik ga er gewoon even flink mee aan het werk om hem zachter te krijgen. Bedankt voor alle tips dames!
     

Deel Deze Pagina