HELP, krijg baby niet in slaap

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door AVAB, 25 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochtertje is 4 maanden oud en heeft tot een week geleden altijd in de draagdoek gezeten. Ik wil nu haar aanleren om in haar eigen bedje in slaap te vallen. Dit doe ik telkens hetzelfde als volgt:

    slaapzak aan, nachtlampje aan + luchtbevochtigding, gordijn dicht, deur dicht en in bed. Dan kus op hoofd en loop ik weg. Ze huilt heel even en dan kom ik haar troosten. Ik geef dan mijn vinger(neemt geen speen) totdat ze rustig wordt en loop ik weer weg. Nu als dat niet helpt wieg ik haar wat. MAAR... ze valt maar niet in slaap.

    Ze heeft een knuffel.. en een hemd van mij die ik gedragen heb..
    Er liggen twee opgerolde handdoeken in haar (nog wiegje) bedje.

    Daarnaast probeer ik echt een schema aan te houden maarja ze wordt altijd eerder wakker (slaapt max 45 min). dus:

    7 opstaan + eten (ik geef borstvoeding)
    7.45 spelen met mama dan box
    8.30 eten + slapen
    10 eten
    10.45 spelen met mama en box
    11.30 slapen

    etc. Maar als ik slaapsignalen zie doe ik haar eerder in bed zoals vandaag werd ze wakker om half 10 en dan kwart over tien veelgapen enz. Dus terug naar bed en nu slaapt ze nog niet (11.45)!!!!

    Ze wordt elke nacht 2x wakker en ik ben overdag zeker een uur bezig haar in slaap te krijgen. Terwijl met de draagdoek het nog geen 10 min. duurt. Ik ben echt helemaal op. Nu heb ik de eerste 6 weken ook de volledige zorg op mij genomen omdat mijn vriend in afkickkliniek zat (is nu al wel terug en al even clean :) )
    IN de nacht word ik altijd wakker (ik zit nu nog thuis en moet met een maand werken).

    Er is zoveel informatie die ik kan volgen maar ik word ook een beetje overspoeld. Ik wil in ieder geval haar echt niet lang laten huilen. Daar ben ik niet echt voor maar begin steeds makkelijker erover te denken. Gewoon omdat ik er echt doorheen zit.

    WHAT TO DO???
     
  2. sophia2016

    sophia2016 Bekend lid

    10 apr 2016
    866
    2
    0
    Haar in draagdoek in slaap wiegen en dan in bed leggen

    Zo en zo bv kindjes heb ik gemerkt die vallen moeilijker alleen in slaap al mijn kindjes vielen met de borst in slaap

    Zelfs mijn 13 maanden oude zoontje nog dus opzich is het niet heel gek

    Alleen dat je moet gaan werken weer

    Wie gaat er op je kindje passen ?

    Mischien dat die gêne ook de traag doen techniek kan toepasse.
     
  3. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    In draagdoek in slaap wiegen en overleggen hielp hier nooit, precies hetzelfde gehad als jij, hij viel niet in slaap.
    Tot ik hem op z'n buik legde, 5 min huilen, soms is hij al vertrokken andere keer Pink erin. Hij neemt ook geen speen. Dan is hij vaak in drie minuten weg.

    Rugslapen lukt hier echt niet zelf in slaap vallen. Snachts Kan ik hem wel slapend wegleggen gewoon op z'n rug, of eerst op z'n zij en dan draai ik hem langzaam naar z'n rug. Buik is toch beetje zoals in draagdoek beperkt met druk op de voorkant.

    Overigens werkt wegleggen met eerste signalen hier ook totaal niet. Moet echt even wachten tot zelfs boekje lezen niet meer afleid en dan hop in bed. Hij slaapt dan meestal 1.5 uur.
     
  4. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.285
    3.527
    113
    Hier bleek zoontje ook een echt buikslaper en in tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, bij de eerste slaap signalen naar bed, moest ik hem hier gewoon ophouden tot hij bijna 'omviel' van de slaap.
    Wat hierboven ook wordt gezegd, echt zo lang dat niks en niemand meer leuk was.
    Dan naar boven, slaapzakje aan, speen in z'n mond, op z'n buik in bed, strak instoppen met een lakentje en muziekdoosje aan. In 7 van de 10 gevallen ging hij dan wel slapen.
    Zo niet dan nam ik hem bij me en ging in de schommelstoel zitten. Ik probeerde hem dan weg te leggen als hij rustig was, werkte dit niet dan wachtte ik tot hij sliep bij mij en legde hem dan na een minuut of 10 over in z'n bedje op z'n buik uiteraard. Als je kindje gewend is bij jou op de buik te slapen dan voelt op je rug in bed veel te wijd en open. Op de buik is geborgen en voelt veiliger voor ze.
     
  5. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Heb je al geprobeerd in te bakeren? Bijv. met de puckababy? Inbakeren geeft, net als een draagdoek een veilig gevoel voor de baby. Hier werkt het goed (ze moet misschien wel even wennen). En wat hier ook werkt: mijn zoontje huilt soms even flink voordat hij in slaap valt. Ik pakte hem steeds uit bed als hij huilde omdat ik het zielig vond of dacht dat hij toch niet moe was, totdat ik erachter kwam dat hij dan helemaal moeilijk in slaap kwam. Hij was gewoon oververmoeid omdat ik hem er steeds uithaalde. Toen heb ik hem laten huilen, als het heel erg werd liep ik erheen en aaide ik over zijn hoofdje of knuffelde ik hem even, maar legde hem wel weer terug. Vond het moeilijk maar na een paar keer had ie het door en kan hij nu zelf in slaap vallen.
     
  6. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als eerst bedankt voor de tips!!

    inbakeren doen we al.. maar ze heeft ook 1 handje nodig om te sabbelen..

    Misschien dat buik idee eens uitproberen.. Misschien werkt dat wel. Ik weet wel dat ze sinds 2 maanden al rolt. En meteen van buik naar rug. Maar ze ligt in wiegje in haar bedje met twee opgerolde handdoeken.
    mijn vriend doet het volgende:
    Wiegt haar bijna in slaap en blijft dan bij haar zitten met pink in haar mond totdat ze slaapt.
    Maar dan vraag ik mij af of ze wel zelf leert om in slaap te vallen hierdoor?? Ook na 45 min is ze terug wakker. Altijd. Is dat ook herkenbaar?
     
  7. turkssnoepje

    turkssnoepje Actief lid

    19 apr 2014
    380
    6
    18
    Ik lees mee, had zelf ook een onderwerp gestart om mn dochter zelf in slaap te laten vallen , wat nog steeds niet lukt. Heb totaal geen tips behalve hup de auto in haha.
     
  8. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh jaa ze slaapt nu echt weinig en is echt oververmoeid.. is wazig niet echt meer vrolijk.. pff ik word er zelf verdrietig van
     
  9. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij mij helpt zelfs de auto niet!
    heb zojuist geprobeert op de buik maar ze drukt zich gewoon op.. als ik haar tegen hou begint ze huilen.. pfff radeloos .
     
  10. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Buik moeten ze even doorhebben van slapen. Hier liet ik vijf min huilen, toen pas troosten en pink laten zuigen. Dus laat maat opdrukken tot ze zelf gaat liggen, als ze dan huilt moet je zelf even voelen of je direct wilt troosten of even aankijkt en dan troost. Hier helpt het even huilen met overgeven aan de slaap..
     
  11. ZaZaM

    ZaZaM Fanatiek lid

    22 jan 2015
    1.694
    38
    48
    Vrouw
    Utrecht
    Hoe lang laat je haar huilen? Misschien iets langer wachten met oppakken? Dan heb ik het over 10 minuutjes ofzo. Ik zou dan toch proberen haar op te pakken, te kalmeren (hier hou ik haar altijd in boertjeshouding) en weer terugleggen. Weer 10 minuten wachten, oppakken en kalmeren en terugleggen etc. Tot dat ze slaapt. Dit kost even wat moeite, maar uiteindelijk leert ze denk ik wel dat het de bedoeling is dat ze in slaap valt.
    Ook is het volgens mij zo dat kindjes rond de 4 maanden even een dipje wbt slapen hebben..
     
  12. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Oh en 45 min is de standaard slaapcyclylus van baby's, probeer weer in slaap tw krijgen met Pink en als dat niet werkt pas er uit halen.

    Dat ze Pink nodig heeft om in slaap te vallen lijkt me niet erg hoor, als je haar ook maar de gelegenheid geeft het zelf te doen. Daarom laat ik hier toch even huilen, wat ik al schreef, helpt hem over te geven aan de slaap.als het hem dan zelf niet lukt Help ik hem ook met pink, dat duurt vaak maar paar minuurtjes Max. Als je na tijdje merkt dat je van Pink af wilt kan je dat altijd nog trainen maar ik lees nu vooral dat je het wilt doen omdat je bang bent dat het anders nooit meer lukt.
     
  13. Daisy120

    Daisy120 Bekend lid

    2 sep 2014
    626
    43
    28
    NULL
    NULL
    Schaf het boek baby in een droomritme aan van Stephanie Lampe, de slaap expert! Hier zal je veel baat bij hebben je kleine in slaap en in een ritme te krijgen!
     
  14. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oké!! Ik ga morgen nog eens proberen op buik.. Ja kan haar wel de laten huilen maar niet lang..
    is het trouwens erg denken jullie als ze in de avond nog in slaap valt aan de borst?? Kan dat invloed hebben..
    Ik ga haar ook eens pas in bed stoppen als ze echt moe is.. iedereen zegt altijd dat ze altijd enorm alert is.. Misschien teveel aan vechten tegen slaap als ze bij eerste gaapjes naar boven gaat??
     
  15. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Ik en mijn zoon werden zwaar ongelukkig van dat boek . Zoon gaf slecht signalen aan, dan moest je maar tijden aanhouden. Nou, die passen dus niet bij hem. Hij is veel langer gezellig wakker tussen slaapjes. Ook staat er in dat slaapjes overdag maar2 uur mogen duren, dus wakker maken als het langer duurt. Zwaar sago kind.bij eerste signalen naar bed? Dan is hij nog veels te wakker en raakt overstuur. Ook toen ik er bij bleef zitten om te troosten. Over voorspelbare volgorde en ritueeltje lees je ook al overal op internet. Als je dat boek aanschaft zie het als richtlijn en blijf je eigen kind volgen.
     
  16. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Neehoor, zoon valt savonds ook in slaap aan de borst en dan leg ik hem weg, kunnen ze prima onderscheiden.ga wel altijd douchen voor de avondvoeding, onderdeel avondritueel. En probeer dat zekervan echte vermoeidheid, was vandaag toch een onderzoek uitgekomen over baby's even laten huilen en vijf minuten rekken om slaaptijd te verschuiven zodat de baby echt moe is en makkelijker aan slaap overgeeft. Dat laatste schijnt dus ook heel goed te werken. Terwijl inboeken van oa Stefanie lampe staat dat er eigenlijk maar één paar momenten zijn wanneer ze echt goed in slaap.kunnen vallen en je dus niet te laat moet zijn. Terwijl te vroeg hier dus juist resulteerde in niet meer slapen.
     
  17. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oké ga ik morgen buik en even laten huilen proberen..
    Ik laat haar in de avond nog wel aan de borst in slaap vallen.. zou dat erg zijn? Invloed hebben??

    Ik ga haar denk ik ook wat later naar bed brengen want soms ben ik zelfs 2 u bezig. Ze zeggen ook altijd dat zij enorm alert is en misschien dat ze enorm vecht tegen haar slaap? Pff lijkt mij ook raar want in draagdoek slaapt er binnen no time en lang!!

    Ja nog zo iets die hazeslaapjes.. heb haar 1x langer kunnen laten slapen omdat ik snel naar boven ging pinkje gaf en ze zo weer was vertrokken.. zou die ook over gaan? Zou ze later langer slapen?

    Oh en hoe lang waren jullie bezig voorsat jullie resultaat zagen? Ik ben nu een week bezig..

    Sorry voor de vele vragen..
     
  18. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oei haha dacht dat mijn eerste verhaal niet niet gepost was!! Oké morgen nieuwe dag nieuwe kansen!! Wanneer laten jullie baby dan naar boven? Als de oogleden langzaam omhoog gaan?? Als ze echt begint te huilen?
     
  19. AVAB

    AVAB Lid

    25 mei 2016
    9
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ja liet haar nooit echt huilen maar vandaag echt ingestort dus ga toch beetje proberen morgen.. gewoon niet te lang.. Ja pinkje vind ik oké maar niet zo als vandaag een half uur.. en dan blijft ze huilen hopla weer een half uur..

    Die schema's kan ik echt niet zo goed.. goed morgen ga ik het volgende doen

    6 u opstaan eten
    Dan als ze echt moe is naar bed strak in doek maar armpjes vrij en op haar buik
    Loop weg en als ze huilt geef ik even pinkje (tot ze slaapt of rustig is????)
    laat ik haar wat langer huilen en na 5 min ga ik terug pinkje.. totdat ze slaapt

    Ja is dat echt met 4 maanden? Slaapdipje? Want ze sliep 3 weken geleden nachtzn door en nu niet meer
     
  20. udition

    udition Actief lid

    1 dec 2015
    129
    1
    18
    NULL
    NULL
    Miss is een zipadeezip een idee? Ze heeft dan wel iets meer vrijheid dan een inbakerdoek, maar minder als een gewone slaapzak. Ze kan dan namelijk op haar vingers sabbelen door de zipadeezip heen (ze sabbelt dan op de stof eigenlijk) Werkte igg voor mijn dochter. Check maar babbababy.nl voor meer info erover. Wellicht helpt t en hoef je dr niet meer met een pink bij te zitten. Tevens door de lichte weerstand in de armspan voelt ze misschien een beetje van die geborgenheid van de draagdoek?
     

Deel Deze Pagina