dagbehandeling en narcose acht jaar

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Savita, 27 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Goedemiddag,

    over een weekje of 2 moet mijn zoon (8 jaar) onder algehele narcose een tand laten trekken in het Ziekenhuis (is een tand die groeit uit z'n gehemelte zeg maar ver achter zijn normale rij met tanden dus vandaar dat het onder narcose in het ziekenhuis gebeurt).

    Ben eigenlijk wel benieuwd hoe lang hij last kan hebben van deze narcose, (uiteraard reageert ieder lichaam daar anders op daar ben ik me van bewust) zijn hier moeders met ervaring?

    Groetjes,

    Savita
     
  2. sophia2016

    sophia2016 Bekend lid

    10 apr 2016
    866
    2
    0
    Alleen bij kindje van net 1 jaar

    Die ging huilend erin huilend eruit

    8Jaar kan je vast wel uitleggen

    Komt vast goed
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    Onze zoon is vorig jaar aan zijn blindedarm geopereerd, uiteraard onder volledige narcose. Hij ging er heel rustig in, we hadden alles goed uitgelegd en ik mocht mee de operatiezaal in toen hij het kapje kreeg. Ziekenhuis had een hele uitlegmap over de operatie en de narcose en daar kon hij ook de dingen bekijken die er voor nodig waren. Dat was erg fijn.

    Hij kwam ook vrij rustig uit de narcose, maar hij had erg veel last van de morfine die hij als pijnstilling had gehad. Daar werd hij erg misselijk van. Ik weet niet of dat bij jou aan de orde is? Bij ons was de operatie midden in de nacht, dus gelijk na het 'wakker' worden ging hij weer slapen. De dag erna was hij wat suffig.

    Succes in elk geval!
     
  4. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    816
    176
    43
    Mijn zoon was 6 toen hij onder narcose 2 kiezen moest laten trekken (gebrek aan ruimte). Hij ging boos en wild onder narcose en kwam er ook wat wild uit. Hij is een paar uur wat suf geweest. Wat hem wel tegenviel was de pijn. Dat had hij niet verwacht, terwijl ik het hem wel verteld had. Hij is niet misselijk geweest. Je hebt lichte en wat zwaardere narcose. Mijn zoontje had de iets zwaardere.
     
  5. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Ik heb altijd begrepen dat als je er rustig in gaat, je er over het algemeen ook rustig uit komt en andersom...
     
  6. Dank voor jullie reacties!

    @ Syl72; heb je hem wat gegeven tegen de pijn? Zo ja; wat?
     
  7. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    Hier drie keer onder narcose geweest voor buisjes (met 3, 4 en 6 jaar). Is maar heel kort, wat natuurlijk wel uitmaakt. Hier ging ze alle drie de keren rustig onder narcose, er uitkomen was wat moeilijker, maar dat had er vooral mee te maken dat ze gewoon lekker door wilde slapen. Wat haar erg helpt, is als ik er op tijd bij ben, kennelijk geeft het rust als mama er is. Als ze eenmaal goed bij was uit de narcose, had ze nergens meer last van.
     
  8. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    816
    176
    43
    Van te voren moest hij thuis een paracetamol innemen. Tijdens narcose kreeg hij alvast pijnstilling door het infuus die nog uren daarna doorwerkte (ondanks dat voelde hij best nog aardig wat napijn). Na die paar uur (volgens mij was het wel 6 uur) heb ik hem thuis een paracetamol gegeven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer weet of hij de volgende dag ook nog paracetamol nodig had. Ik geloof dat ik het hem nog wel gegeven heb die dag erna.
     
  9. Dank voor de reacties, ik zal in ieder geval Paracetamol in huis halen en de rest is waarschijnlijk afwachten..
     
  10. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.806
    32.714
    113
    Mag ik vragen waar die tand groeit? Mijn zoontje heeft 2 tanden die een centimeter achter zijn voortanden groeien (de tanden naast zijn 2 voortanden zeg maar). Daar gaan ze niks aan doen hier.

    Of is het echt een extra tand?
     
  11. @ Suus1983;

    De tand groeit achter zijn voortanden, ik gok op 1 a 1,5 cm erachter.

    Tandarts kon n.a.v. de gemaakte foto's niet helemaal goed bepalen of het een extra tand is (lijkt er wel op overigens), maar hij vond het 'storend' genoeg om het weg te laten halen.
     
  12. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.222
    3.670
    113
    mijn zoon is een stuk jonger maar is al zeker 15x onder narcose geweest. Hoe hij eruit komt is heel wisselend. Slechts 1x is hij heel misselijk geweest verder was het altijd een kwestie van even bijkomen op de uitslaapkamer en daarna weer redelijk bij de tijd. 1x heeft hij er erg lang over gedaan bij te komen en werd hij naar IC gebracht maar dat was een ok van bijna 8 uurtjes dus das logisch. Wel kunnen ze nog een flinke tijd vermoeid zijn van de narcose maar ik denk dat jouw zoon een relatief korte ingreep ondergaat en geen hele grote hoeveelheid narcose zal krijgen
     

Deel Deze Pagina