Achterwaarts vervoeren voorin mogelijk?

Discussie in 'Met je kind op pad' gestart door a2cmieux, 28 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Mijn zoontje is 10 maanden en heeft de eerste 6 maanden constant gebruld in de auto. Ik kon er toen echt niet meer tegen en heb hem met 6 maanden voorin op de passagiersstoel gezet (natuurlijk met de airbag uit). Dit was echt de oplossing, eindelijk weer rust bij het autorijden.

    Nu is hij echter weer ontevreden als ik hem in de maxicosi zet. Hij begint gelijk te jengelen, huilen, ondanks dat hij nog steeds voorin zit. In mijn omgeving is iedereen verbaasd dat hij met 10 maanden nog in de maxicosi zit en werd mij aangeraden hem in een gewone autostoel te doen.

    Gister wilde ik deze gaan kopen, maar de verkoopster zei dat achterwaarts vervoeren voorin de auto niet mogelijk is. Mijn zoontje weegt echter pas 7,5 kilo en voorwaarts zou pas vanaf 9 kilo mogen. Ook wil ik hem liever verder achterwaarts transporteren omdat dit veiliger is.

    Ik wil wel proberen hem weer achterin te zetten, maar ik zie het echt niet zitten om nog een jaar met een krijsend kind rond te rijden. Dus wilde ik weten of er niet toch een andere stoel bestaat om hem (optioneel) voorin achterwaarts te transporteren?

    Ps ik heb een Peugeot 2008.
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Wij hebben voor onze dochter een axkid minikid, dit is een achterwaartse stoel die je met de gordel vastzet. Zij zit daar in vanaf dat ze 10 maanden is, maar ze is waarschijnlijk veeeeeeel langer dan je zoontje, want met een kleine 9 kilo is ze een hele slanke baby, ze was ook echt uit de maxi cosi gegroeid (ze draagt maat 86). De minikid is ook een stoel vanaf 9 kilo (tot 25 kilo achterwaarts) en ook al haalde onze dochter dat net niet, ze moest dus wel over vanwege haar lengte. Ik denk niet dat een kortere, ook slanke baby er goed in zal zitten, want de hoofdsteun komt dan denk ik niet laag genoeg.
    Het klopt voor zover ik weet wel dat de achterwaartse stoelen die geschikt zijn voor jongere/lichtere kindjes allemaal met isofix zijn, maar er is volgens mij wel een mogelijkheid om dit ook voorin in te bouwen. Voor onze dochter vielen deze stoelen zoiezo af omdat deze dan weer minder lang mee gaan en onze zoon bijvoorbeeld ook voor zijn 3e verjaardag al uit de groep 1 stoel gegroeid was, dus wij wilden er graag een waar ze langer inkunnen.
    Wij wilden ook perse de mogelijheid om een stoel voorin te kunnen zetten, maar dat is vanwege onze zoon die een beperking heeft. Misschien gaat het bij jullie met een geschikte vervolgstoel prima op de achterbank? Maar ik zou dan wel vantevoren informeren bij een garage of er evt. isofix voorin gebouwd kan worden (wel een achterwaartse stoel kiezen dan, want voorwaarts is niet veilig op de voorstoel).
     
  3. Kusjesmama

    Kusjesmama Fanatiek lid

    12 dec 2011
    2.662
    1
    36
    NULL
    NULL
    Jahoor dat kan met iedere stoel met gordelbevestiging. Mits de airbag uit is!
     
  4. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
  5. a2cmieux

    a2cmieux Niet meer actief

    Bedankt voor alle tips dames. Ik ben inderdaad voor de Izi van BeSafe gegaan, zoontje lijkt ook tevreden. In ieder geval geen gekrijs meer in de auto:).
     

Deel Deze Pagina