Wonen naast paarden

Discussie in 'De lounge' gestart door kiki80, 30 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BabyFG

    BabyFG VIP lid

    20 feb 2012
    9.071
    1.916
    113
    omgeving Rotterdam
    ik denk zelf dat je dan nergens zorgen over hoeft te maken :D
    als je dat allemaal al gewend bent ;)
    gewoon doen dus!
     
  2. Tigra

    Tigra Bekend lid

    15 dec 2014
    706
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn ervaring is dat de stank mee valt. Maar je hebt wel meer last van vlieger, vooral steekvliegen.
     
  3. Zou er zelf niet voor kiezen.
    Ben dan ook super allergiesch voor paarden😆
     
  4. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    je zal dan niet eens veel meer last van vliegen hebben, het is inderdaad vaak het meer open karakter wat insecten geeft maar dat ben je al gewend.

    mocht de mesthoop direct aan het terras grenzen tja dat kan wel een puntje zijn.
     
  5. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    als je naast weilanden oid woont zul je sowieso meer vliegen ed zien dan wanneer je bijv in het centrum woont.
    mijn zs woont in een nieuwbouwwijk en heeft veel meer vliegen dan ons en wij wonen in een oudere wijk.
    paarden zou ik persoonlijk totaal geen moeite mee hebben
     
  6. Buitenleven

    Buitenleven Niet meer actief

    Paarden en ander vee ook maar in mindere mate, trekken dazen(steekvliegen) aan. Als je die ziet op je huid, ben je te laat want dan steken ze. wij wonen niet naast mensen met paarden maar wel op het platteland waar veel paard wordt gereden.
    Vaak hebben mensen die paarden hebben , ook een dazenval, wij hebben er ook 1 aangezien we zelf vee hebben en in de buurt ook.
     
  7. Buitenleven

    Buitenleven Niet meer actief

    Dit is dus een dazenval.

    Succes met je beslissing.
     
  8. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Oh wat heerlijk!!!! Ik zou zo ruilen..!
    Maarrr.. als de wind jouw kant op staat en de paddock heeft mul zand en de paarden spelen met elkaar dan is het lekker luieren in de zon je vlug vergaan.. dat kan nl flink stof geven.
    De lucht zou me niets interesseren..ik hou enorm van het agrarische!
     
  9. Rizzoli

    Rizzoli Fanatiek lid

    21 aug 2013
    2.315
    807
    113
    Wij hebben de paardenwei ook recht naast het terras, op 5 meter afstand. Halen elke dag de mest van het land, geen stank.
    Ruik meer de koeien van de buren haha
     
  10. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Hoeveel paarden hebben ze? Ik denk dat dat wel essentieel is om te weten. mijn ouders wonen tegenover een paddock/ rijbak en daar ruik je echt niets van. Daar staan twee paarden. Is het een idee om dit aan de buren te vragen?
     
  11. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Wij hebben aan een kant paarden en de andere kant koeien. De eigenaren van de paarden houden het goed schoon en wij hebben er geen last van. Ziet het er goed verzorgd en schoon uit? Dat lijkt mij ook belangrijk. Je ruikt hier weleens wat, maar niet heel storend. Wel zijn er veel vliegen, maar of dat nu de paarden of de koeien komt?!?

    We hebben meer last van de stankoverlast van een plofkippenschuur verderop in de straat. Daarmee vergeleken ruiken de paarden naar roosjes.
     
  12. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Bedankt voor alle reacties.
    Mijn onderbuikgevoel zegt nog steeds nee. Als de paardjes meer naar achter hadden gestaan, oke. Maar dit is me toch iets te dichtbij. Voor het bedrag dat voor de woning wordt gevraagd, ga ik toch liever op zoek naar iets waar ik 100% van overtuigd ben.
     
  13. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.961
    2.790
    113
    Als je mest al gewend bent, kan ik me niet voorstellen dat je van paarden veel last zult hebben. Paarden en schapen hebben de minst overheersende geuren volgens mij, omdat ze niet zo intensief worden gehouden als koeien, varkens of kippen...

    Ik vind zelf de geur van paarden juist lekker, maar ik ben misschien een beetje raar :)
     
  14. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Bij teveel twijfel moet je het niet doen. Veel succes met je zoektocht!
     
  15. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    Ik persoonlijk zou juist voor een huis kiezen waar ik paarden zie en ruik vanuit mijn huis :D heerlijk! Maar ik ben dan ook een echte "paardengek" die helaas geen tijd meer heeft voor haar paardenhobby.
    Liever dan de hondenstront die wij ruiken als het heel warm is. Hebben een bos achter, typisch honden-uitlaatbos. Daarbij wonen we ook nog op enkele km van de destructor. Als we wind verkeerd staat ruiken we lijkenlucht in een wijk in ons dorp. Als dat in mijn wijk was had ik dit huis zeker niet gekocht. Dus ik snap wel je gevoel.

    Ik ben opgegroeid in een boerengehucht waar het altijd wel ergens naar koeien rook. Als ik dat nu ergens ruik krijg ik meteen een thuiskom-gevoel. Maar als je er niet van houdt kan het wel vervelend zijn denk ik.

    Toch zijn varkens, kippen en nertsen veel penetranter qua lucht.
     
  16. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Ik zou zeggen, ga eens een paar keer naar dat huis toe als het kan? en kijk of je wat ruikt? ga desnoods naar die buren toe en leg het uit en vraag hoe ze de paarden houden? kijk waar de mesthoop is?
    Is het echt een paddock waar de paarden dagelijks in staan? of een rijbak waar alleen in gereden wordt? is ook nogal een verschil...

    paarden ruik je altijd wel iets maar ik vind het persoonlijk heel erg meevallen. ik kom dagelijks op 2 boerderijen met paarden en het valt me niet eens op.
     
  17. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    landelijk wonen dan heb je gewoon dat je luchtjes hebt dieren om je heen hebt en de boeren veelal bezig zijn op het land. paarden ( en andere dieren ) trekken wel vliegen aan ( nou ja de mest vooral) waar ligt de mesthoop houden je " buren" de wei en paddock schoon enz.. dat maakt zeker verschil. zelf zou ik het geen probleem vinden. (kom van de boerderij af.) en paarden lucht valt wel mee ik ben varkens gewend en dat vind ik een sterkere lucht en kippen die lucht is toch zeker wel het sterkste. als je al veel gewend bent zou ik je niet zon zorgen maken maar waneer je twijfelt dan niet doen..
     
  18. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    22 aug 2008
    1.898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Tja, landelijk wonen betekend niet altijd rust of schoon ruikende lucht. Wij wonen ook landelijk en steeds meer mensen uit de stad of dorpen beginnen te 'klagen' over de stank of geluidsoverlast van trekkers oid als ze achteraf gaan wonen. Wij hebben ook paarden en soms ruik ik de urine maar verder ook niets. Het ruiken is vaak ook maar tijdelijk. Succes met je keuzes!
     
  19. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Grappige is dat ik altijd opmerk dat de paardenpoep hier (van mijn eigen paarden) altijd maar heel even stinkt. Op het moment dat ze poepen ruik je het en 10 minuten erna is de geur er niet meer. Onze mesthoop heeft wel een geur, maar vind het niet echt een stank. Op heel warme dagen is het wel meer aanwezig, maar voor de rest merk ik er niet veel van eigenlijk.

    Als ik bv mijn paard zijn lichaamseigen geur graag eens diep wil insnuiven (tsja, dat is zo vertrouwd en kalmeert mij ontzettend...;)) moet k echt mijn neus in zijn hals onder zijn manen begraven om hem te ruiken, de dieren op zich stinken absoluut niet.
     
  20. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    wij hadden altijd paarden aan huis, maar in de zomer huurde wij een weiland waar ze 24/7 op liepen alleen met storm haalde we ze even naar huis. qua stank heb ik het altijd goed schoongehouden dus geen last, qua vliegen hadden wij ook geen last omdat ze op het land liepen, anders zul je er inderdaad iets meer hebben, maar goed als het je droomhuis is, zou ik eens met de aanstaande buren een praatje gaan maken, en vragen hoe of wat ze het nu met het mooie weer doen. kan je gelijk kijken hoe ze het schoonhouden.
     

Deel Deze Pagina