Stelling over doneren en ontvangen van organen.

Discussie in 'De lounge' gestart door Boommm, 29 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chocolat

    Chocolat Niet meer actief

    Ik ben geen bloeddonor, waarom niet?? Ik ben als de dood voor prikken wordt ik panisch.
    Een andere reden heb ik niet.
     
  2. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Ik geef geen bloed omdat ik daar heel naar van werd en een paar dagen daarna niet normaal kon functioneren. Wel ben ik bloedplasmadonor en stamceldonor.
     
  3. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    mee eens:

    zit in een zelfde situatie wil graag donor zijn maar ben chronisch ziek en mag geen donor zijn. wacht zelf op dit ogenblik op een donororgaan een donor lever.

    ik wil graag mijn dochter zien opgroeien dus wil graag een orgaan ontvangen.

    ben inderdaad het ook eens ermee dat je vanaf 18 donor moet zijn en las je niet wil moet je dat zelf aangeven ipv andersom
     
  4. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Ja, maar als je (net zoals ik) ooit bloed hebt ontvangen, mag je daarna niet meer doneren. Anders zou ik dat zeker doen.
     
  5. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.809
    32.714
    113
    Ik vind dat er een heel groot verschil zit tussen geen donor willen zijn en geen donor mogen zijn. Als het niet mag, zou je uiteraard wel mogen ontvangen.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik ben het niet eens met de stelling Niet doneren is ook niet mogen ontvangen.

    Even voor de duidelijkheid: ik ben zelf geen donor en wil ook niet ontvangen ook, maar:

    wanneer je donor bent doe je dat omdat je mensen wilt helpen lijkt mij, niet omdat je zekerheid wilt hebben dat je dan zelf ook mag ontvangen. Raar om mensen uit te sluiten terwijl de bedoeling van donatie is dat je mensen wilt helpen....wat is de volgende stap? Dat iedereen die donor is dan ook mag zeggen in welk geval er wel of niet gedoneerd mag worden? Een gedetineerde niet, een zieke moeder van jonge kinderen wel? Over hypocriet gesproken.....;)

    Dat het automatisch wordt gemaakt dat iedereen donor is vanaf zijn 18e tenzij hij of zij anders aangeeft vind ik wel goed. Degenen die er niet achter staan geven dit dan echt wel zo snel mogelijk door.
     
  7. mausyi

    mausyi Fanatiek lid

    4 jul 2011
    1.452
    0
    36
    Ook al ben je geregistreerd donor, de nabestaanden kunnen het tegenhouden. Ik heb er recent mee te maken gehad, vanwege het overlijden van mijn vader. Er komt zoveel bij kijken voordat de persoon kan doneren.
     
  8. danip

    danip Actief lid

    7 dec 2015
    311
    206
    43
    Ik sta geregistreerd als donor, en het zal mij een worst wezen of degene die misschien ooit mijn organen krijgt wel of niet zelf ook geregistreerd staat. Ik respecteer ieders keuze daarin. Bloed doneren mag ik helaas niet. Ik heb een gewilde bloedgroep, maar heb zelf een transfusie gehad. Kwam er achter bij het inschrijven. Baal er best van, had het graag willen doen.
     

Deel Deze Pagina