Eng gevoel

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Kalush, 16 jul 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    De laatste tijd vind ik het eigenlijk eng voelen, de bewegingen in mijn buik.
    Als ik mijn handen op mijn buik heb dan beweegt het soms heel erg, lijkt net of ik heb al in mijn hand heb.
    Vind het een mooi gevoel maar aan de andere kant ook eng.. ben je niet gewent dat het er daar zo aan toe gaat.
    Soms schrik ik zo dat ik mijn handen weg trek, en durf ze niet meer terug te plaatsten..
    Herkennen jullie dit?

    Ik weet niet hoe ik het anders moet vertellen, ik heb misschien te vaak enge films gezien waardoor ik het eng vind om zoiets te voelen.

    Groetjes Kalush
     
  2. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Hoi, toevallig zit ik ongeveer in dezelfde periode en dat had ik heeeeeeel eventjes ook wel een beetje, totdat je gaat beseffen hoe bijzonder het is. Ik vond de bewegingen vnl erg vervelend voelen. Nu ook nog wel eens, maar het wordt steeds herkenbaarder. Nu vind ik het zelfs echt te gek! Je voelt steeds beter wat er nou precies beweegt, een voetje, billetjes, etc. Kijk voor de gein even bij het onderwerp 'alleen een stukje huid ertussen' op dit forum, dat gaat ook over de bewegingen in je buik.
     
  3. deborah

    deborah Actief lid

    2 dec 2005
    348
    0
    0
    ik had dat ook in het begin, toen ik het net begon te voelen.
    inmiddels heb ik het niet meer en ben er misschien aan gewend.

    dus wel een herkenbaar gevoel alleen wat eerder in de zwangerschap ;)
     
  4. Saona

    Saona Fanatiek lid

    24 jun 2006
    4.529
    640
    113
    Ik heb dat ook wel eens gehad hoor, helemaal toen ik voor het eerst in bed op mijn linkerzij lag en met mijn hand rechts op mijn buik... ik kreeg ineens een voet in mijn hand die ik zo kon beetpakken. Ik schrok me rot! Ik pakte het voetje beet, maar het werd meteen weer uit mijn hand getrokken. Nu ben ik eraan gewend, maar op het moment dat de bewegingen sterker worden en je voelt duidelijk een voet, of je ziet een kontje draaien als je alleen maar naar je buik kijkt, dan is dat best wel even eng ja! Terwijl het tegelijk heel bijzonder is!
     
  5. Marijke1985

    Marijke1985 Fanatiek lid

    11 jan 2006
    2.505
    1
    0
    serveerster
    Ik vind het voelen en bewegen van me kleintje op het moment nog het enige leuke van me zwangerschap... Eng heb ik het echt nooit gevonden, ik zou het enger vinden als ik nooit wat zou voelen.
    Als ik bijv s'morgens wakker wordt wil ik eerst me kleintje voelen en dan sta ik meestal pas op.. ;)
     
  6. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hoi Kalush,

    Ik kan ook niet zeggen dat ik het eng vind. Ik vind het een heerlijk gevoel als die kleine zo veel beweegt, ook een bevestiging dat alles in orde is.

    Groetjes,
    Nikki F
     
  7. MamaDenise

    MamaDenise Fanatiek lid

    21 jan 2006
    3.478
    1
    0
    Oosterhout(nb)
    Ergens herken ik het wel.
    Ik bedenk me dan van hoe het nou mogelijk is dat er een heel mensje in mijn buik zo beweegd,mn buik gaat soms alle kanten op en dat terwijl dr ook ingewanden zitten.
    Maar ik geniet er vooral onwijs van!
    Zodra ik de kleine voel voel ik me echt een trotse aankomende mama :)
    Het enige wat ik wel een eng gevoel vind is de trapjes tegen mn ribben aan,voelt niet echt bepaald fijn vind ik
     
  8. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Ik heb niet zo'n beweegbare baby. Ik heb nog nooit een trap boven gevoeld (tegen ribben) altijd onder in de buik. Soms wel 10 min lang tegen de blaas. Zou het best wel eens ergens anders willen voelen.

    Maar ook al is het niet altijd prettig, toch als ik ze een tijd niet heb gevoeld ga ik er toch even voor liggen en stelt me weer gerust dat ze zich weer meldt.

    Ooit gaat je buik zo op en neer en dan roep ik mij man maar als hij zijn hand erop legt stopt ze altijd. Hij heeft het nu nog maar 2 keer 1 beweging gevoeld.

    Maar ben wel blij dat we de baby voelen, is toch de mooie kant, anders zou je het alleen merken aan wat kwaaltjes en een dikker wordende buik.

    gr. cassandra
     
  9. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Cassandra, naarmate je zwangerschap nog verder volgt en de baby dus nog minder ruimte krijgt om te bewegen, worden die bewegingen vanzelf sterker hoor! :D En ook het bewegen onder de hand van je man zal nog wel sterker komen.
    Die van mij bewoog in het begin ook alleen maar als het mijn eigen hand was, maar nu (en al een paar weken) beweegt de baby ook druk als mijn man zijn hand op mijn buik legt. En wat helemaal leuk is: als hij beide handen op mijn buik legt, beweegt de baby aan de ene kant met zijn voeten en komt aan de andere kant tegelijkertijd zijn kontje omhoog! ;)

    Maar om bij het onderwerp te blijven, Kalush, toen mijn baby groter werd en ik hem/haar dus duidelijker ging voelen, had ik ook wel eens momenten hoor dat ik het eng vond aanvoelen. :oops: Vooral die ineens "harde plekken" onder je hand (een heupje of billetje of voetjes) vond ik in het begin best eng en helemaal als de baby dan ook nog besloot om eens lekker van links naar rechts te draaien. :confused: Dan was mijn buik net een golfslagbad; de eerste keer dat ik dat zag, schrok ik me rot. Maar: je raakt eraan gewend! ;)

    Groetjes,
    Ramona
     
  10. Kalush

    Kalush Fanatiek lid

    7 jan 2006
    2.694
    0
    0
    Noorden v/h land
    Ik vind het ook super leuk om te zien, en te voelen..
    Maar met mijn handen.. tja vind ik nu wat minder..
    Tis soms erg hard, en opeens beweegt dat... Heel vaag vind ik dat..

    Ik kan het me niet voorstellen dat dat een kindje is.. In film (die ik beter niet had kunnen zien) kwam er dan vaak een monster uit.. :oops: :oops:
    Dat beeld heb ik in mijn hoofd.. niet een lief klein kindje.. maar zoiets..
    Brrr...

    Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven.. Je hebt altijd controle (nou ja controle) over je lichaam gehad, nu ziet daar iets, die je buik doet bewegen, en dat doe ik toch echt niet zelf..

    Ik vind het super hoor, en ik zou ook niet graag willen dat ik niks voelde, maar leg niet zosnel de handen op mijn buik.. misschien raar.. maar kan het niet helpen, ben misschien wel een heel vreemd wezen wat dat betreft..

    Groetjes Kalush
     

Deel Deze Pagina