Met draaikont/klauterkabouter in het vliegtuig (10mnd)

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door 1981Mama, 31 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Hoi! Binnenkort gaan wij voor het eerst vliegen met ons zoontje van (dan) 10 mnd. En eerst dacht ik nog wel dat t mee moest gaan vallen, maar hoe dichterbij het komt, hoe meer ik ertegenop zie. Mijn zoontje kan namelijk geen minuut stilzitten op schoot... hij moet altijd klauteren, kruipen en wurmen. Hij zit alleen stil als hij een flesje krijgt of iets anders te eten, en als hij erg moe is, dan kan je met mazzel 3 pagina's uit een klein boekje met hem kijken...

    Meneer is met 11kilo ook geen lichtgewicht Helaas. Hij kan wel zitten, kruipen, gaan staan, en wie weet dan ook stapjes rond de tafel.

    Maar goed. We vliegen dus met transavia, zonder extra beenruimte, want dat mag niet met kind. Ik pas zelf al amper in het stoeltje omdat ik lang ben, dus ik vraag me af hoe het überhaupt gaat passen?

    We hebben een buggy en een (ongebruikte) draagdoek evt. Buggy uiteraard inleveren bij de gate.

    Hebben jullie tips voor me om de 3u in het vliegtuig wat aangenamer te maken? Hij zal ook wel chagrijnig zijn want we gaan om 4u smorgens van huis weg en valt behalve in bed moeilijk in slaap.

    Hoe zorg je ervoor dat een beebje wat het liefst alleen maar kruipt en doet 3u stil kan zitten (feitelijk langer, vanaf vertrek huis tot aankomst vakantiehuisje is minstens 7 a 8u)

    Ik ben normaal echt superblij en trots op mijn kindje maar hierkijk ik toch wel behoorlijk tegenop.
     
  2. Sascha87

    Sascha87 Actief lid

    3 dec 2014
    419
    114
    43
    Hoe gestresster jij bent, hoe vervelender je kindje! Die voelen dat heel goed aan! Gewoon relaxed zijn, en als hij wel gaat huilen; jammer dan! Kinderen huilen nou 1maal af en toe! En de mensen die daar last van hebben zie je waarschijnlijk toch nooit meer.
    Zo stond ik er altijd in, en dat ging prima. Tuurlijk voel je je even bezwaard, maar je kunt er toch niets aanveranderen, zolang anderen maar zien dat jij je best doet!

    Wij hebben hier met 4 mnd, 6 mnd, 11 mnd, 18 mnd allemaal gevlogen. Het is echt heel erg goed te doen! Zeker de korte vluchten! (Met 6 en 18 mnd zijn we in mexico geweest).

    Komt goed!!
     
  3. Huusje

    Huusje Actief lid

    30 mei 2016
    427
    1
    18
    Mijn truc is altijd, heel voor de hand liggend: als ze niet willen slapen, dan moet je ze maar vermaken. Dus: ipad mee met lievelingsfilmpjes (met apps kun je filmpjes van youtube downloaden en ze later als je geen internet hebt bekijken), nieuw speelgoed (eventueel wat inpakken, daar zijn ze wel even zoet mee), lekker een flesje melk geven als je in het vliegtuig zit, eventueel wat andere snacks meenemen die je kindje lekker vind.. Als je merkt dat je kindje er klaar mee is, even een 'rondje' door het vliegtuig. Stewardessen zijn vaak gek op kinderen en spelen hier ook wel op in.

    Ik denk altijd dat mijn dochter in het ergste geval 3 uur gaat huilen. Tsja, er zijn ergere dingen op de wereld. Bij ons ging de heenvlucht geweldig en de terugvlucht was drama (maar achteraf was het eigenlijk maar een halfuur gejammer en toen sliep ze), ach het vliegt allemaal zo voorbij en daarna wordt je beloond met een heerlijke vakantie. (Ik vond trouwens de eerste vakantie met zo'n kleintje intensiever dan de vliegreis hoor, haha!)
     
  4. Huusje

    Huusje Actief lid

    30 mei 2016
    427
    1
    18
    Oh ja, als je kindje een speen gebruikt: speenkoord aan het speentje maken. En sowieso een (nieuwe) reservespeen meenemen want die krengen raak je snel kwijt en dat wil je echt niet als je net in het vliegtuig zit.

    En als je het vliegtuig in loopt gelijk aan de stewardess vragen of ze een flesje melk warm wilt maken, dit duurt in het vliegtuig vaak even en dan kan je kindje lekker drinken tijdens het opstijgen. Eventueel bij het dalen ook weer doen (in verband met de oortjes).
     
  5. Butterfly1109

    Butterfly1109 Fanatiek lid

    3 jan 2015
    1.620
    43
    48
    Het is een vrij korte vlucht, dus voor die 3 uur: los laten! Er is helaas niet veel meer wat je kan doen. In het vliegtuig is veel te zien, dus wellicht valt zijn 'draaikont-zijn wel mee. Dat was bij ons wel zo. Je kan een stukje met hem gaan lopen in het gangpad, een filmpje kijken. Gewoon echt entertainen.

    En op Schiphol en bij aankomst lekker laten kruipen.
     
  6. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ja ik bereid me voor op 3u draaien en huilen, dan kan het alleen maar meevallen.

    Maar op het vliegveld gewoon op de grond laten kruipen??? Dit wordt de eerste keer dan, over openbare grond. Maar dat is toch vies? Aan de andere kant snap ik wel dat ie moet kruipen en bewegen. Zal in de vakantie ook nog best een x over de grond kruipen op een terras ofzo, maar ik moet nog even aan het idee wennen.

    Ik zal voor filmpjes me even moeten oriënteren, hij kijkt nooit filmpjes. Kan jehem dan ook een koptelefoon opzetten?
     
  7. Ilz

    Ilz Actief lid

    7 apr 2015
    241
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wij gaan ook voor het eerst vliegen met dochter 13 maanden. Wilt ook alleen maar klauteren/dansen/lopen enz. Wij laten haar op Schiphol lekker lopen (als ze wakker blijft we vliegen namelijk ookom 04.00 s'nachts) en nemen snacks mee, flesje melk, boekje (lievelings kiekeboe) puzzel, tablet met woezel en pip enz. En veel liedjes. En denk dat wij veel klap eens in je handje gaan zingen haha. Ben er ook zenuwachtig voor maar probeer me er niet te druk om te maken. Gelukkig zijn we ook beide niet bang voor t vliegen dus die stress heeft ze al niet van ons :) en ik denk dat de vakantie zelf intensiever is dan de vlucht zoals huusje zegt.

    Fijne vakantie!
     
  8. Cammy

    Cammy Fanatiek lid

    24 feb 2014
    1.905
    2
    38
    Boeien dat het vies is, dat overleeft hij wel;) Wij gaan binnenkort ook voor het eerst op vakantie, met zoon van 2,5 en dochter van net 1. Dochter gaat op Schiphol in de draagzak voor zoon gaat de buggy mee tot aan de gate. Omdat dochter ook 3 uur op schoot gaat ben ik ook can plan haar can te voren zoveel mogelijk 'vrijheid' te geven door haar lekker op Schiphol op de grond neer te zetten. En dochter kruipt nog niet eens, ze tijgert nog alleen maar ;) Dat wordt donkere kleertjes aan haha :D
     
  9. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Als je vanaf schiphol vliegt;

    Schiphol met kinderen, wat is er te doen op onze luchthaven?

    Verder kwa vies worden, neem wegwerp washandjes mee en wat extra kleding in je handbagage.
     
  10. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ik vind het zelf niet prettig/wenselijk om met zulke jonge kinderen te gaan vliegen, tenzij je dringend op familiebezoek moet. Bovendien begrijp ik niet dat je het jezelf aandoet... 3u draaien en huilen, fijn voor je medepassagiers. Kun je je zoontje niet lekker naar opa en oma brengen? Quality-time met je man!
     
  11. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Qua filmpjes op youtube: TikTak en Uki zijn hier favoriet!
     
  12. Frisbie

    Frisbie Bekend lid

    3 apr 2015
    895
    1
    16
    NULL
    NULL
    Simpel: door het dus NIET stil te laten zitten. Stap even met hem aan de hand door het gangpad. Laat hem lekker om zich heen kijken.
    Neem wat extra te eten mee. Rozijntjes kunnen ze lekker mee bezig zijn.

    Wij maken ook wel eens lange vluchten en dit gaat perfect. Als je zelf maar relaxt bent.
     
  13. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.825
    1.280
    113
    TS vroeg niet of het al dan niet wenselijk is om te gaan vliegen.... ;) daarnaast, kom op het is maar 3 uur van je leven... doe oordoppen in en je hebt nergens last van.
     
  14. Vakantieganger

    Vakantieganger Fanatiek lid

    4 jan 2016
    1.007
    4
    38
    Vinkeveen
    #14 Vakantieganger, 2 jun 2016
    Laatst bewerkt: 2 jun 2016
    Dubbele post sorry
     
  15. Vakantieganger

    Vakantieganger Fanatiek lid

    4 jan 2016
    1.007
    4
    38
    Vinkeveen
    Wat een onzin zeg! Dan kan je nog jaren binnen blijven zitten.
    Neem de favoriete speeltjes en hapjes (rozijntjes, rijstwafel etc. mee) Ik reis de hele wereld over met mijn kind (soms ook alleen) en heb nog nooit een nare opmerking gehad van iemand. Meestal zijn de mede-passagiers zelfs behulpzaam. We zijn allemaal klein geweest. Fijne vakantie!
     
  16. Frisbie

    Frisbie Bekend lid

    3 apr 2015
    895
    1
    16
    NULL
    NULL
    Oef....een gefrustreerde moeder :(. Dat jouw kind zich als een draak gedraagt op de vlucht, wil niet zeggen dat andere kinderen dat ook doen he? Ik heb nog nooit een kind 3 uur lang horen huilen op een vlucht. Nee, ook niet op vluchten naar de andere kant van de wereld.
     
  17. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Mijn kind gedraagt zich keurig, maar dat komt omdat ik hem niet in situaties breng die teveel vragen. TS rekent op 3 uur draaien en huilen. Dat schreef ze. Als het zo erg is, is je kind er dan wel aan toe? Mijn oordeel zou zijn van niet.
     
  18. Marinke84

    Marinke84 Actief lid

    10 dec 2013
    152
    0
    16
    NULL
    NULL
    Meestal zijn de gedachtes die je er van te voren over hebt veel erger dan het uiteindelijk echt is.

    Ik heb inmiddels 7 retourvluchten achter de rug met dochter van anderhalf (ook nogal lange) en het is echt goed te doen hoor.
    Goede tips zijn al gegeven: zorg voor voldoende entertainment in de vorm van favoriete filmpjes (geluid is vaak niet eens nodig!), favoriete snacks en desnoods voor halverwege de vlucht een nieuw speelgoedje.
    Drie uur is goed te overzien, tijdens vluchten genoeg andere kinderen en baby's gezien en die gedragen zich meestal prima. Huilen/jengelen is vaak maar van korte duur aangezien er zoveel nieuws te zien is.
    Richt je bij binnenkomst in het vliegtuig meteen goed in, meteen je luiertas met noodvoorraad bovenin de bagageruimte mikken, met het idee dat pak ik wel als de riemen los mogen, is geen goed idee :p

    En misschien valt hij halverwege toch per ongeluk in slaap. Dochter is ook echte een super slechte slaper buiten haar eigen bed en slaapt vaak nog wel 45 minuten omdat ze toch vroeg moest opstaan, alle indrukken op Schiphol ed.
     
  19. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113

    Heerlijk subtiel weer... ;)

    @ts: wij vliegen door omstandigheden heel vaak en maken meerdere keren per jaar ook lange vluchten (8+uur). Soms doe ik het ook in mn eentje en mijn ervaring is dat het prima gaat. Voor een vlucht van 3 uur met maar één kind zou ik mn hand niet omdraaien ;). Gewoon lekker wat te snacken mee (kleine dingetjes waar je lang mee bezig bent), wat boekjes en desnoods laat je hem lekker over je heem klauteren en naar de achterburen zwaaien. Met een beetje geluk doet hij nog een slaapje (gezoem van motor doet wonderen) en voor je het weet sta je weer aan de grond.

    Geen zorgen maken, het gaat vast meevallen!

    Overigens mag je bij bijna alle airlines wel gewoon extra beenruimte met kleine kinderen hoor. Je mag alleen niet bij de nooduitgang zitten, omdat iedereen die daar zit instaat moet zijn om de deur te openen. Maar als je ervoor betaalt mag je wel gewoon econ plus of een anrde plekje met extra ruimte hebben.
     
  20. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Wij hebben 2x met een kind van die leeftijd gevlogen zonder problemen. Wat filmpjes mee, wat te eten, iets kleins om te spelen, tussendoor een keer verschonen. En beide keren waren de mensen om ons heen de kinderen ook aan het entertainen, ideaal!
     

Deel Deze Pagina