wie is er bij jullie "de baas"

Discussie in 'De lounge' gestart door zwangerevrouw, 13 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Banana

    Banana Fanatiek lid

    29 jun 2014
    2.040
    613
    113
    Dit had ik kunnen schrijven. Bij ons gaat het ook zo. Meeste beslissingen neem ik, maar ik leg altijd alles voor, voordat ik een beslissing neem. Maar bij mijn is het ook zo: nee is nee. En het werkt prima voor ons zo
     
  2. Marinke84

    Marinke84 Actief lid

    10 dec 2013
    152
    0
    16
    NULL
    NULL
    M'n dochter! :p

    Tsja verder nemen we op verschillende gebieden beslissingen over bepaalde zaken maar dat gaat altijd wel in goed overleg. Ik kan vaak wel m'n zin doordrammen als ik echt iets wil maar meestal gaat het dan om iets wat m'n man toch niet echt heel belangrijk vindt.

    Ik verkas ook wel eens omdat er bijvoorbeeld wordt gesnurkt, maar dat doet hij niet expres en ik slaap prima op de bank en hij weer niet.

    Als je zelf niet tevreden bent met de situatie, zoals je in je laatste zin suggereert, zou ik daar overigens wel over met hem in gesprek gaan. Misschien is hij zich hier niet zo van bewust?
     
  3. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Ik heb hier de broek aan en dat vindt mijn man wel lekker makkelijk (zegt hij ook) ik regel de financiën, ik plan de dagjes uit en vakanties en vraag uiteraard wel om zijn mening. Ik ben beter in beredeneren en heb meer overzicht. Dus ja dan gaat het wel. Soms wel irritant want alles wat ik regel hoeft hij niet te doen maar hij zal het ook niet zelf bedenken. Maar ach. Het werkt op zich wel!
     
  4. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.383
    8.488
    113
    Mijn baas laat ik altijd op het werk achter, die neem ik echt niet mee naar huis ;)
     
  5. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Wij zijn beide 'de baas'.
    Ik ben wel meer van het plannen en hij is spontaner. Maar beide meningen zijn evenveel waard.

    Ook in de kleine dingen merk ik bij ons geen 'hiërarchie' : de wc-bril heeft geen standaard stand bijvoorbeeld. Staat hij omhoog dan doe ik 'm naar beneden, laat ik 'm beneden dan doet hij 'm omhoog. enz.
    Bankslapen gebeurd hier eigenlijk nooit, maar als het nodig is dan zien we dan wel hoe we het oplossen.
     
  6. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Hier precies hetzelfde.

    Ik heb twee weken geleden mijn baan opgezegd. Uiteraard wel over getwijfeld, want ik wist het echt niet. Ik heb het aan mijn man overgelaten. Op zijn advies heb ik ontslag genomen en hij heeft de juiste beslissing voor me gemaakt. Uiteindelijk wist ik zelf heel goed wat het beste zou zijn, maar mijn man zag dat sneller en beter😊

    Hier gaat een hoop in overleg, maar soms laat ik dingen bewust aan mijn man over.
     
  7. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Jeutje ts... En vind je dat prima??

    Hier is niemand de baas. We bepalen allebei ons ding. Ik ben iets dominanter, maar mijn man resoluter. Vanwege de manier waarop wij in het leven staan en geloven, heeft hij wel de veto. Maar dat maakt hem niet de baas. Soms vind ik jet wel fijn om de verantwoordelijkheid bij hem te leggen:)

    Maar wii zijn gewoon gelijkwaardig en niemand schopy iemand uit bed.
    Als ik hem.wakker houd, ga ik t bed uit. Tijdens de zwangerschapppen kon ik niet slapen en ging hij t bed uit. Dat is niet bazen, maar liefde
     
  8. Veera

    Veera Niet meer actief

    Allebei. Alleen mijn vriend is de baas op t werk dus dat kan ie wel eens mee naar huis nemen ;) soms vind ik wat dominantie wel leuk maar hij beslist echt niet in zn eentje wat we gaan eten. En dan mag ik zeker koken nee echt niet :D
     
  9. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Wij overleggen gewoon. In de praktijk komt dit erop neer dat ik toch vaak de keuzes maak, hij zegt dan dat het hem niet zoveel uitmaakt en dat ik maar wat moet kiezen. Naja ook prima. Als ik niks weet te kiezen moet hij kiezen. Als hij snurkt dan stoot ik hem gewoon net zo lang hard aan totdat hij stopt, echt niet dat ik ergens anders ga liggen.

    TS, het klinkt niet zo gezond bij jullie..
     
  10. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Haha, de baas. Nou mijn man is de baas op het werk. Die rol past hem als gegoten; verbaal sterk, snelle denker maar ook het beste in een ander naar boven halen. Ik ben zelf ook dominant, gelukkig want als ik niet af en toe m'n kont tegen de krib gooi krijg ik ook een personeels behandeling. Hij heeft dus ook iemand nodig die nee tegen hem zegt.

    Overleg over vrije tijd hebben we regelmatig; wie doet wat wanneer en wat willen of moeten we samen? Financieen hoeven we beiden ook niet te verantwoorden, pas vanaf bedragen als een auto ofzo. Eten vraag ik 'm regelmatig, hij vindt alles lekker en na een avondje bier zakken ( 2x per jaar?) slaapt hij op het logeerbed, verder lekker samen.
     
  11. mw21

    mw21 VIP lid

    24 okt 2010
    5.168
    158
    63
    Zorg
    't Westen
    Baas niet maar volgens mij telt mijn mening wel wat sterker en dat vind ik heel fijn. We maken ook weinig ruzie :)
     
  12. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    sommige dingen heb ik het laatste woord in en sommige dingen mijn man.
    en er zijn natuurlijk ook dingen die we in overleg doen.
     
  13. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.603
    1.320
    113
    Westland
    Niemand is bij ons "de baas". Ik ben wel degene die de agenda, financiën, klussen in en om het huis en beslissingen rondom onze dochter "beheerd", maar dat is omdat mijn man vaak in het buitenland zit voor zijn werk. Word je vanzelf wat onafhankelijk.

    Oh ja, op de bank slapen doe ik gerust, als jij bijvoorbeeld erg aan het hoesten is, maar dat is dan mijn eigen keus. Ik slaap heerlijk op de bank, hij niet met zin rugklachten...
     
  14. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Ik beslis wel het meeste rondom financiën en afspraken. En ik heb ook eerder een mening over hoe dingen moeten gaan. Mijn man vindt dat meestal wel prima. Maar als hij een duidelijke mening heeft is deze even belangrijk als die van mij.
    Wat betreft het snurken, dan moet hij toch echt uit bed, zeker nu ik zwanger ben.
     
  15. Ik.
     
  16. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Ik snap in welke context je "de baas" bedoelt. Natuurlijk heeft alleen een dier een baas.

    Wij zijn beide dominante personen, maar als het puntje bij het paaltje komt voert mijn man wel de boventoon. Hij is vaak degene die de uiteindelijke knoop doorhakt, want als hij nee zegt is het nee. Ik ben wat makkelijker en meevoelender (en dat weet hij ook haha).

    Wat ik veel vrouwen en ook mijn vriendinnen hoor zeggen is dat het daar vaak andersom is. Ik heb er geen moeite mee. Behalve als er geen respect is, dan "sla" ik met mijn vuist op tafel.
     
  17. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Hier gaat het ook zo. Mijn man vindt het geloof ik ook wel fijn dat veel dingen voor hem geregeld worden.

    Oh, op de bank slapen zou ik trouwens niet doen, maar dat zou mijn man ook nooit van mij vragen, zeker niet toen ik zwanger was. Hij slaapt dan zelf op de bank.
     
  18. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Bij ons gaat het precies zo :)
     
  19. Mamaa6

    Mamaa6 Bekend lid

    10 jun 2015
    933
    563
    93
    Ik beslis 95 % mijn man werkt veel en vindt ales wel prima met uitjes eten enz
     
  20. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    Wij denken allebei dat de ander de baas is. Maar de waarheid zal dus wel in het midden liggen.
    We zijn allebei redelijk dominant en zijn allebei niet volgzaam. Als een van de twee te veel te baas gaat spelen gaat het dus ook even knallen en daarna is het dan weer redelijk in balans.
    Er zijn natuurlijk altijd dingen die ik vaker beslis en dingen die hij vaker beslist, maar dat is alleen maar fijn. Je kan niet overal over overleggen.
     

Deel Deze Pagina