pijn!

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door berna1981, 21 jan 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ach, praten en zoenen hoeft ie voorlopig ook niet. Maar als jij opnieuw kloven krijgt en pijn houdt bij het aanleggen dan is dat tongriempje wel het eerste waar je dan aan denkt als oorzaak.
     
  2. sonjaw

    sonjaw Fanatiek lid

    26 okt 2006
    3.346
    0
    0
    zuid holland
    En anders een tepelhoedje gebruiken. ;)
     
  3. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat gebeurt al, maar dat kan op de langere termijn toch wel voor problemen zorgen.
     
  4. wannabe

    wannabe Fanatiek lid

    17 dec 2006
    1.493
    1
    0
    accountmanager
    Deventer
    maanden met tepelhoedje voeding gegeven bij beide kinderen... ging prima
     
  5. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Bij beide kinderen rond 12 weken gestopt met de tepelhoedjes. Pas daarna merkte ik het enorme verschilt (minder tijd kwijt per voeding, kinderen die beter groeiden).
     
  6. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    ik houd nu het tepelhoedje nog even aan tot het aanzuigen iets minder pijnlijk wordt en de kloven helemaal geheeld zijn. 1 kant is nu wel dicht andere kant nog een klein kloofje. Daarna wil ik proberen aanzuigen met tepelhoedje en dan na een paar minuutjes het tepelhoedje weg te halen kijken hoe dat voelt. Ik vind het op dit moment nog een beetje "eng"om zonder te voeden want mijn tepels zijn nog supergevoelig kan er nog niet veel aan verdragen
     
  7. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Ik heb bij de eerste ong 1,5 week tepelhoedjes gebruikt ivm kloven. Wat kan helpen is om verder zoveel mogelijk met blote borsten rond te lopen, niks ertegenaan (geen bh, evt. ruim tshirt als het wat fris is) In een bh en helemaal icm met zoogcompressen geneest het veel minder snel, verder bephanten oid gebruiken. Ik zou wel regelmatig ff proberen hoe het zonder gaat. Extra aandacht voor het aanhappen, echt zn mond goed open, evt. wat helpen door zn kin naar beneden te doen, borst ff goed erbij houden dat hij er mooi voor zit en echt heel streng zijn... niet 100% goed aangelegd is meteen loslaten ookal moet het 20x opnieuw (echt het wordt beter!)
    Bij mij was het ook iets waar ik doorheen moest, bij beide kids toen ik begon te voeden deed het de eerste weken pijn, geen idee waarom, deed niks fout maar alsof ze er even aan moesten wennen ofzo, tis ook behoorlijk wat geweld voor tepels (die tenzij je erg kinky bent weinig gewend zijn normaal gesproken) sterkte.

    Nog over dat tongriempje... als dat het probleem is is dat verder echt flutingreepje hoor... heb het gezien bij mn nichtje en was echt met 5 min. gebeurt en maakte een wereld van verschil voor het drinken.
     
  8. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Hey Berna! Je hebt al veel tips en begeleiding, maar wilde je toch nog even zeggen dat je een stoere doorzetter bent! :D
     
  9. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    @Berna: hoe gaat het voeden nu?
     
  10. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    tja ik blijf het allemaal lastig vinden.
    Gisteren had ik weer onwijs pijn bij het aanzuigen. ( kloven zijn nu weg)
    Al 2-3 dagen was Jesse onrustig overdag wilde maar niet slapen. Alleen op de arm viel hij soms in slaap voor 10 minuutjes- kwartiertje. Ik dacht aan krampen.
    Gisterenavond heb ik hem om 22.00 laatste voeding gegeven. Hij dronk een half uur aan 1 borst waar hij normaal genoeg aan heeft. Hij viel in slaap en liet los. Dus ik dacht die heeft genoeg.. legde hem in bed en het was brullen. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. Dus ik dacht hij heeft nog honger heb hem dus weer aangelegd en hij dronk weer ruim 20 minuten heel gulzig.. ik hoorde hem ook echt slikken. Liet weer los en terug in bed en weer brullen.. alles nagekeken luier boertje etc niets van dat alles.
    Had nog 50 CC in de koelkast aan afgekolfde melk staan. Nou binnen no time had hij het op. En daarna was hij nog niet voldaan. Toen heb ik hem 40 cc kunstvoeding nog bijgegeven.. legde hem in bed en meneer sliep tot 5 uur vanmorgen....
    HEb hem om 5 uur weer aan de borst gelegd maar hij was zo gulzig trok zo hard aan mijn tepel ik kon niet meer het deed zo´n zeer. Heb toen weer een flesje kunstvoeding gegeven. En om 9 uur vanmorgen heeft hij weer kunstvoeding gehad omdat ik niks uit mijn borsten gekolft kreeg ( een kleine 30 CC dat was het)
    Nu slaapt ie al vanaf half 10 en dat heeft hij de afgelopen dagen niet gedaan hij was alleen maar wakker en huilerig. Ben echt bang dat hij onwijze honger heeft gehad de afgelopen dagen.
    Net heb ik weer gekolft en uit 1 borst kreeg ik zo 120CC gekolft...heel apart... maar uit de andere borst komt er nauwlijks iets... ik heb nu iig weer moedermelk voor zijn volgende voeding en ga over een uurtje die ene borst toch maar weer kolven. Zou het kunnen dat ik uit 1 borst gewoon te weinig voeding krijg?
     
  11. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Er kan zeker verschil tussen de ene borst en de andere zijn. Zo is mijn linkerborst altijd minder dan de rechter.Ik kreeg het advies om die borst dan extra te kolven tussendoor om de productie omhoog te krijgen. En de kleine iedere voeding juist aan de mindere borst aan te leggen ter stimulatie van de borst. Nu is het met kolven altijd nog iets minder dan rechts, maar haal er toch altijd wel 100 cc uit nu.
     
  12. Niet meer actief

    Bij mij net zo, met rechts kolf ik heel makkelijk en snel, terwijl het links veel moeilijker gaat. Als ik een keer extra kolf, doe ik dus ook de linker meer aanleggen en dan de rechter kolven.
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Dat de ene borst soms ruim 2x zoveel melk loslaat dan de andere is heel normaal.

    En verder: succes, leg maar weer om de 2 uur aan, want jullie zitten in de regeldagen!
     
  14. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    tis niet makkelijk die bv dat zeg ik wel.. het vergt wel doorzettingsvermogen hoor. Heb hem net 70 cc gekolfde melk gegeven en daarna nog aan de borst en het spoot eruit (met tepelhoedje) hij verslikte zich er zelfs in...

    ben weer aan het kolven en uit de andere borst spuit het er nu ook uit... ik snap niks van mijn lichaam haha
    maar goed voorlopig weer mamamelk zat dus...
     
  15. Barbabintje

    Barbabintje Fanatiek lid

    28 mrt 2007
    2.397
    0
    0
    Zo herkenbaar, Berna. Hier was het begin ook moeilijk. Maar na een week of 3-4 werd het al makkelijker en na 5-6 weken werd het echt leuk en superfijn.
     
  16. Nynke

    Nynke VIP lid

    30 sep 2006
    8.087
    0
    0
    Frankrijk
    Bv is idd niet altijd makkelijk meis. Wel super dat je zo doorzet.

    Dirksmama zou goed gelijk hebben met de regeldagen. Lekker vaak aanleggen, veel rusten en goed drinken dan komt het best in orde.

    www.borstvoeding.com en site met heel veel info mss heb je er wat aan.
     
  17. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    ik dacht dat die regeldagen weg waren na 10 tot 12 dagen maar goed ik ga sowieso wat vaker kolven deze dagen.. aanleggen nog niet omdat het zo pijnlijk is nog steeds dus ik wil mijn tepels iets meer rust gunnen. Wat ik nu vandaag doe omdat Jesse zo hongerig is en het er bij wijze uit trekt is eerst een flesje geven van zo;n 70 cc en de rest mag hij uit de borst. Dan zuigt ie iets minder hard en is het allemaal wat minder pijnlijk...

    maar wat een verschil met een paar dagen geleden.. hij was dagen jengelig en nu ligt hij weer heerlijk te slapen voor de 2 keer overdag ( en nu met moedermelk!)vandaag.. ben weer gemotiveerd!
     
  18. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Goh Berna, fijn joh dat het weer een stuk beter gaat. En dat je het weer helemaal ziet zitten! Nu lekker genieten van je slapende kleine mannetje. Succes met voeden!
     
  19. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    en nu gooi ik toch de handoek in de ring. Ben er klaar mee. Gisterenochtend wakker geworden met 39,5 koorts een vuurrode borst en heel veel pijn. Een borstontsteking. Ik krijg uit die borst ook niks gekolft wat ik ook probeer geen druppel.. en nu dus lekker stuwing in die borst.. hoop dat dat snel minder wordt.
    Zit nu aan de antibiotica en kolf de andere borst af maar dat ga ik afbouwen. Jesse krijgt nu al 2 dagen KV en doet het er zoveel beter op. Huilt niet meer en slaapt van voeding tot voeding. Gisteren nog een volle fles afgekolfte melk gegeven en na een uur kwam hij alweer omdat hij honger had. Hij raakt niet meer verzadigd van mijn melk.
    Ik heb mijn best gedaan maar ben nu echt op. Ik had het graag langer vol willen houden maar op deze manier gaat dat echt niet. Hij heeft iig bijna 3 weken moedermelk gehad dus de start is goed geweest heb zoiets iedere dag is er 1 geweest...
     
  20. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Heb je van je huisarts ook Syntocinon gekregen zodat je je borst goed kunt legen? Dat helpt beter tegen een BO dan antibiotica!

    De melk die je kolft vooral blijven geven, zodat Jesse zolang mogelijk van jou antistoffen blijft krijgen!
     

Deel Deze Pagina